• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem

galenia

matru$ka
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
2.466
754
363
Aslında sorun değil ama ben çok takıyorum kafama..
eski konumu bilenler bilir, nişanlımla kötü bi süreç yaşadık, bu süre içinde kayınvalidem beni arayıp “aranızda ne olursa olsun,sen benim kızımsın, baş tacımsın, bişey olursa bana anlat çözümü beraber bulalım..kestirip atma emi kızım” demişti.. bende ertesi günü arayıp nişan atmayı düşünüyorum diye konuşmuştum 😔 (kafam çok karışık ve üzgündüm) bu olaylar kapandı.. ama nişanlım ailesine beni korumak, onların da burnu sürtsün diye hiç bi şekilde konumuzu açmıyor ve içten içe çok üzülüyor bu durumda olmamıza..
Çünkü biz annesiyle çok yakındık. en azından benim tarafımdan...
Ben her hafta mutlaka giderdim yalnız kadın diye,hep beraber yemek hazırlardık.
uzun lafın kısası ben kayınvalideme bi çiçek yaptırıp anneler gününden bi gün önce gitmek istiyorum (anneler günü diye geldi zoraki oldu diye düşünmesin o yüzden 1 gün önce) el öpmekle ağız aşınmaz derler.. ama nişanlıma galenia benim için bitti ben onu kızım gibi seviyordum artık hiç bişeyinize karışmam demiş bende nişanlıma bana bunu anlatman daha çok kinlendirir beni sen karışma biz anne kız çözeriz ben onun gönlünü alırım dedim..
İçten içe çok korkuyorum gittiğimde gerginlik olursa diye belki gerçekten kadını kırdım özür dilesem de bana eskisi gibi olmayabilir ama yinede gitmeli miyim?

Ne olursa olsun (kendi annem dahi olsa ) ben problemleri aileye özelliklede anneye yansıtmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Size ne kadar sen benim kızımsın dese de nişan atmak istediğiniz için size tavır almış.
Ben olsam alırdım çiçeğimi ,baş başa olacağımız bir ortam oluşturup kendisine sorardım. Problemin ne olduğunu.

Ne olursa olsun (kendi annem dahi olsa ) ben problemleri aileye özelliklede anneye yansıtmanın doğru olmadığını düşünüyorum.
Size ne kadar sen benim kızımsın dese de nişan atmak istediğiniz için size tavır almış.
Ben olsam alırdım çiçeğimi ,baş başa olacağımız bir ortam oluşturup kendisine sorardım. Problemin ne olduğunu.
Ben o konuda haksız olduğumu kabul ediyorum nişanlım da annemi aramaman gerekirdi biz daha kendi içimizde halledemedik niye aradın dediğinde hiç bi savuncak yanım yoktu yakın bulduğum için dedim sadece..
Ama gerçekten kadını seviyordum ve üzüldüm onu üzdüğüm için herkes bana tavırlı belki de şuan ama gönlünü onarabilecek miyim bilmiyorum bana yanlış bi kelime kullansa yükselmeye çok müsaitim alttan alamıyorum alıp karşıma kimse yokken ben böyle bi tavır beklemiyordum yaşanılanlar beni üzdü bende istemeyerek seni üzmüş olabilirim ama biz bi aile olucaz anneler kızlarını affeder seni aramam yanlıştı özür dilerim demeyi düşünüyorum

Nişanlınız da laf söylemesi gereken yerde söylemiyor söylememesi gereken yerde annesinin lafını yetiştiriyor 🤦🏻‍♀️

Anneler gününde bir gün önce de olsa zoraki gözüküyor bu durum. Sizi kızı gibi sevdiyse birden gözden düşmezsiniz, gözden düşmüşseniz de zamanla toparlarsınız üstüne giderek acele etmeyin derim.

Aynı kayinvalide kaybınız masada sizinle abuk sabuk konuşup aglamaniza sebep olduğu halde, sinirli o biraz deyip olayı kapatan oğluna sen ne biçim konuşuyorsun diyemeyen kayınvalide değil mi?

Siz konunuzda son derece haklıydınız, öyle bal kızım çiçek kızım demekle olmuyor bu işler, laf yerine gelince anne gibi davransaydı o zaman.

Gideceksiniz bile özür falan dilemeyin, öyleyse sandığınız kadar kıymet vermiyor size.

Aynı kayinvalide kaybınız masada sizinle abuk sabuk konuşup aglamaniza sebep olduğu halde, sinirli o biraz deyip olayı kapatan oğluna sen ne biçim konuşuyorsun diyemeyen kayınvalide değil mi?

Siz konunuzda son derece haklıydınız, öyle bal kızım çiçek kızım demekle olmuyor bu işler, laf yerine gelince anne gibi davransaydı o zaman.

Gideceksiniz bile özür falan dilemeyin, öyleyse sandığınız kadar kıymet vermiyor size.
Kesinlikle katılıyorum. Zorlama anneler günü kutlaması yapmayın bence. Çok seviyordu madem koruyacaktı sizi

Eski konularınızı tek hatırlamıyorum, ama şu "sen benim kızımsın, tatli gelinim" sözlerini benim. Kayinvalidem de söyler, ama oğlu ve benim aram kötü olsun, beni arka bahceye gömer. Aranız ne kadar iyi olsa olsun, hiçbir anne sizi kendi evladı diye görmez. Düğünden önce böyle fazla iç ice olmayı da doğru bulmuyorum. Arayıp problemleri anlatmakla hata ettiğinizi zaten biliyorsunuz, ama aslında tepki göstermekte haklıysanız öyle özür felan da dilemeyin. Saygısızlık ettiyseniz özür dilersiniz. Kayınvalide bir tarafa, nisanliniz la olan sorunlariniza (iletişim vs) odaklanın derim

Gerçekten yüzde yüz haklıysanız özür dilemeyin sakın. Haksızlık payınız varsa sadece çiçek alın özür dilemeyin, unutalım kırgınlıkları gibi üstü kapalı bir konuşma yapın. Eğer yüzde yüz haksızsanız özür dileyin Çiçek’le beraber. Eğer yüzde yüz haksız olmadığın halde özür dilersen hatanın babasını yaparsın.

Evet aynı kayınvalide.. fakat al karını git huzur bozmaya yer arama dedi bi tek.. ben annemle de aynı konuyu görüştüm büyüğündür git elini öp ama mesafeli ol Zaten kadın hiç bişeye karışmıyorum demiş sen saygını bozmamış olursun dedi.. gerçekten kimse anne gibi olmuyor kadına sarıldığımda bile o kadar candan ciğerden değildi ama bi olay yansıdı benim için bitti oldu.. ben haksız olduğum noktayı söyler gerekirse özrümü de dilerim gerisi ona kalmış..

Eski konularınızı tek hatırlamıyorum, ama şu "sen benim kızımsın, tatli gelinim" sözlerini benim. Kayinvalidem de söyler, ama oğlu ve benim aram kötü olsun, beni arka bahceye gömer. Aranız ne kadar iyi olsa olsun, hiçbir anne sizi kendi evladı diye görmez. Düğünden önce böyle fazla iç ice olmayı da doğru bulmuyorum. Arayıp problemleri anlatmakla hata ettiğinizi zaten biliyorsunuz, ama aslında tepki göstermekte haklıysanız öyle özür felan da dilemeyin. Saygısızlık ettiyseniz özür dilersiniz. Kayınvalide bir tarafa, nisanliniz la olan sorunlariniza (iletişim vs) odaklanın derim
O zaman oturup konuşup duruma göre hareket ederim gerçekten haklı olduğumu düşünüyorum fakat kayınvalideye yansıtmamam gerekirdi bu konuda onu çok üzmüşüm beni çok seviyormuş bu duruma gelmemize üzülüp hasta olmuş bana da zaten annem hasta keşke söylemeseydin dedi nişanlım şimdi olan bana oldu içim içimi yiyor

Konuyu anlamadım kayınvalide size tavırlı mı şimdi ? Benim için bitti diyen o mu?
Evet ben düğüne 3 ay kala yüzük attım diye bana tavırlı ve kadın kinci biri gözlemlediğim kadarıyla böyle işime geldi arayıp sormamak ama kadına yazık diye bi yandan vicdan yapmaya başladım gitsem niye geldin bile diyebilir yada yüzüme alındığı ne kadar konu varsa söyleyebilir bende altta hiç kalamam daha da üzerim diye korkuyorum

bence özrü kayınvalideden ziyade, aranızdakileri 3. kişilerle paylaştığınız için nişanlınızdan dileyin.

kayınvalideden anne olmaz. ama bu kayınvalide olduğu için kötüdür demek değil.

size usulünce sorun yaşadığınızda üzgün olduğunu söylemiş,

karşılığında ertesi gün arayıp;
bu iş bitti diyip kestirip attıysanız,

en azından onun size söylediği gibi ona söylemediyseniz,

siz de bir annemsiniz, sizi bu şekilde üzmeyi hiç istemem. nişanlımla aramda ne olursa olsun hep sizden iyi muamele gördüm, hakkınızı helal edin, ama daha fazla devam edemeyeceğim,

gibi cümleler kurmadıysanız, kabalık etmişsiniz.
nişan bitti, kadının iyi niyetinin hiç bir kıymeti kalmadı gibi olmuş. kırılmakta haklı.

dileyin özrünüzü, zor bir zamanınızda olduğunuzu söyleyin, bir şey olmaz.

Bide şöyle bişey var geçenlerde beni aradı ben kamptaydım 2 defa çaldı açamadım üstüne 10 kere annem en az 15 defa da babam aramış ben ilk kayınvalideme dönüş yaptım anne aramışsın açamadım kampta telefon yasak dedim yok öylesine nasılsın diye aradım dedi iyiyim sen nasılsın dedim iyi bende sonra görüşürüz rahatsız etmiyim dedi kapadı annemi aradım kayınvaliden beni aradı galenia nerde galenia nerde diyince merak ettim baban x’i aradı oda kampta telefon yasakmış baba diyince babana öyle rahat ettik dedi belki instagramdan takip ettiği için merak etti de aradı bilmiyorum ama sonuç olarak beni aradı şimdi bende bi adım atayım diyorum

bence özrü kayınvalideden ziyade, aranızdakileri 3. kişilerle paylaştığınız için nişanlınızdan dileyin.

kayınvalideden anne olmaz. ama bu kayınvalide olduğu için kötüdür demek değil.

size usulünce sorun yaşadığınızda üzgün olduğunu söylemiş,

karşılığında ertesi gün arayıp;
bu iş bitti diyip kestirip attıysanız,

en azından onun size söylediği gibi ona söylemediyseniz,

siz de bir annemsiniz, sizi bu şekilde üzmeyi hiç istemem. nişanlımla aramda ne olursa olsun hep sizden iyi muamele gördüm, hakkınızı helal edin, ama daha fazla devam edemeyeceğim,

gibi cümleler kurmadıysanız, kabalık etmişsiniz.
nişan bitti, kadının iyi niyetinin hiç bir kıymeti kalmadı gibi olmuş. kırılmakta haklı.

dileyin özrünüzü, zor bir zamanınızda olduğunuzu söyleyin, bir şey olmaz.
Tam da sizin dediğiniz gibi çok güzel cümleler kurdum anne ben dayanamıyorum bana yapılan bu haksızlığa orda hepiniz seyirci kaldınız kimse ağzını açmadı sizi çok seviyorum ama ben çok kırıldım olayların bu şekilde olmasından dolayı hazmedemiyorum ben nişanı atmayı düşünüyorum dedim oda bana bunu x’le kendi aranızda halledin kızım ben karışamam istersen eve gel konuşalım olayın buralara kadar gelmesi beni çok üzer siz oğlumla konuşun kendine iyi bak dedi kapadı.. sonrasında nasıl anlattı bilmem ama bu şekilde oldu kötü kırıcı bi kelime kullanmadım zaten kendime yakıştırmam

Açıkçası vicdan yapıyorum kadın herşeyi kafaya takan biri yıllarca eşinden şiddet görmüş adamdan oğulları sayesinde boşanabilmiş şimdi de benim nişanlım ve bi abisi var yanında diğerleri evli bi konuya takıldı mı takıyor bunu öğrenmiş oldum nişanlıma benim annenle bi sorunum yok dedim ama annemin senle bundan sonra olabilir ben herşeye rağmen senin yanındayım dedi.. fırtına öncesi sessizlik gibi 🤦🏻‍♀️
Diğer gelini torununu getirip götürmüyor diye stresten ANti viral rahatsızlık geçirdi zona oldu bi hastalık daha Çıkıpta sebebi ben olmayayım

Tam da sizin dediğiniz gibi çok güzel cümleler kurdum anne ben dayanamıyorum bana yapılan bu haksızlığa orda hepiniz seyirci kaldınız kimse ağzını açmadı sizi çok seviyorum ama ben çok kırıldım olayların bu şekilde olmasından dolayı hazmedemiyorum ben nişanı atmayı düşünüyorum dedim oda bana bunu x’le kendi aranızda halledin kızım ben karışamam istersen eve gel konuşalım olayın buralara kadar gelmesi beni çok üzer siz oğlumla konuşun kendine iyi bak dedi kapadı.. sonrasında nasıl anlattı bilmem ama bu şekilde oldu kötü kırıcı bi kelime kullanmadım zaten kendime yakıştırmam

ee neyin özrü o zaman?
nezaketinizi korumuşsunuz, özür dilemeyin.

dugune 3 ay kala, herkese çocuklar evleniyor diye duyurmuşken böyle bir şey yaşanması talihsizlik olmuş, kadın da o sinirle bir şeyler söylemiştir. takılmayın bu kadar.

sizin hatanız aranızda çözmeden büyüklere aksettirmek olmuş.
bazen hatalar yapar bedellerini öderiz. kin tutan biri ise de, tutsun yapacak bir şey yok.
özür dilemeyin.
alın çiçeğinizi, bir de tatlı yapın/alın, tatlı yiyelim
tatlı konuşalım diyin, öpün elini bitti.

Back
X