Kayınvalidem

Eşinin sana karşı ailesini kötülemesini bekleme.Erkeğe göre devamlı annesi haklıdır.Çok nadir etraflıca düşünen erkek.
Haklı olduğunu bilse bile söyleyemez haklısın diye.
Belki biraz daha ilerki zamanlarda görür ailesinin yanlışlarını.

Kayınvalidem ilk evlilik yıldönümümüzde yemekli misafir çağırdı bizimden gelmemizi istiyor ben söyledim gelemeyiz böyle böyle diye hemen tavır yaptı kesin esimi dolduracak ve biz kavga edicez kızlar ne olur akıl verin sabahtan beri agliyorum

Bırak doldursun dolduracağı kadar.
Sen güzel bir sofra hazırla akşama.Eşine de çok kibar ol.Sakın anasının yaptıklarını anlatma.Gece huzurunuzu kaçıracak herşeyi dışarda bırak.Eşin iyiki de gitmemişim annemlere desin:=)

Erkekler 50 yaşınada gelse anneciler.1.5 yıllık evliyim şimdiden anladım böyle olduğunu.Annelerini kardeşlerini asla ona konuşmayacaksın.Benzer şeyleri bende yaşıyorum.

kıyamam ben sanaaa ağlama eşine bişey dmiş olursa yada o demeden eşine sen sölyle ondan önce bizim için ilk bu,ilk defa kutlayacağz evlilik yıldnmmzü, çok önmli benm için ve ben gdemeyeceğimzi söyledm die

Eğer bu yapılan sevgi gösterisi abartılı ise ve özellikle geline inat yapılıyorsa hoşlanmıyorum. Benim annem de beni ne şımartır ne şımartır severken ama eşimin yanında yapmaz, zaten ben de istemem eşimin yanında bana çocuk gibi davranılmasını

Ama canım gözünü seveyim, kayınvalidenler geldiğinde sabırlı ol, surat yapma, zorundan da olsa güleryüz göster, yoksa en ufak şey de eşinin sana patlayacağı kesin. Hiç olmazsa eşin desin "benim karım onca olaya rağmen ne kadar iyi davrandı". Çünkü inan ki bu erkekler sözkonusu anneleri olduğunda Ak'a Kara der, sen yerden göğe haklı iken, bir anda yerin dibinde bulursun kendini. Maalesef böyle.
Ben bu gelin-kaynana sorunlarında inanın erkeği çok hatalı görüyorum, asla denge kurmayı beceremiyorlar eşleri ile anneleri arasında

esıne annesını hıc kotuleme ve esının yanında annesıne cccoook ıı davran sorunlar bıter emın ol

esıne annesını hıc kotuleme ve esının yanında annesıne cccoook ıı davran sorunlar bıter emın ol
bu tarz ınsanlar bu dılden anlarlar ıkı yuzlulukten

Valla canım sana şunu söyleyim bu klasik kaynana durumu benim kayınvalidemde aynı senin tarifettiğin gibi bir kadın. Benim mutfagımda yemek yapar bizim evimizder. Ev aldık beş kuruş vermediler ama sahiplenmeye gelince kaynanamda kayınbabamda bizim evimiz derler. Söylediğini yapma amaan benim zaten kaderim şöyle böylee. Illa kendi dediğini yaptırmaya çalışır. Telefonda eşimme kırk kurbanlar olur. Acındırır aman şuram agrıyo buram çok kötü vs vs anlayacagın boş veer saygını koru. Dikkatli ol eşini kendinden soğutmasınada izin verme ailesinin yanında eşine iki kat sevgini göster.. Sorun yapma kendi kendini doldurmada herzaman oldugun gibi ol. Evde kendin gibi ol. Ayrıca 2 hafta sık dişini çabuk geçer. Giderler benimkiler 10 gündür bizde bıraksan tüm kışı bizde geçirecekler. Eşimde durumdan çok memnun.. Evet onlarıda anlıyorum annesi babası ama insan kendi evinde rahat edemiyor ki. Neyse canım boşver misafir allah rızası için yap. Onlar için değilsede. çünkü ben öyle yapıyorum allah biliyor ya yeter ..

ah ah nedir bu gelinlerin kaynanadan çektiği
allah yardım etsin hepinizede kızlar
ben de çok çektim yıllarca o yüzden sizi çok iyi anlıyorum

aynen ya nedır bu gelınlerın halı benımde basımda 7 aylık evlıyım yazsam roman olur valla 2 aylık evlıyken kaynımı gonderdı bıze bızde kalcakmıs okuycakmıs bende ıstemedım baska bıyere gonderdık yurtta kalıyo butun masraf bıze aıt paraları bıter bıze evlendık herseyı kendımız aldık bı ığnelerı yok evımde bıde ustune kıradayım yanı geldı 1 ay kaldı kendı evımda yabancı oldum herkesde var anlıcan kendı kendını hasta etcene bosver dıyosun sende bosver zamanla rayına gırcek ınsallah

Zaten kocam hiç romantik değil. Özel günler dısında hicbisey yapmaz umursamaz elinden gelse böyle önemli gunleride kaytaracak ama çok deger verdigimi ozendigimi biliyor aksam gelince ne diyecek zaten annesi yüzünden hep kavgalarımız

kayınvalidenden nefret ediyorum evliliğimin icine etti kocamı doldurup hep üstüme saldı. Yalvardım dogruları görmesi için hep annesini tuttu. Aksam gelince konusucam ama bıktım inan cnm artk kavga etmekten her hafta mutlaka bir sorun yaratıyor beni 1 senede ne hale getirdiler

kızlarr neden bizlerin kocası ailelerimizden bu kadar laf yemiyor laf sokulmuyorda bize neden böyle davranılıyooorr

evliliğimizde en büyük sorun bu konular eşim saolsun ailesinee toz kondurmazz biliyor aslında ama kabullenmiyoorr hiç demiyor ki karıcım haklısın sana haksızlık yapıyorlar o kadar hizmet ediyorsun eline sağlık demiyorlar sana sıcak davranmıyorlarr seni aramıyorlar değer vermiyorlar demiyooorr

sayacak yüreğim yok eşimle bugün çok kötü tartıştık beni bıraktı gitti çarşıda eve 1 saat uzaklıkta yolu kendim kendime gittim çok koyduuu zor iştee sevgili olsan ayrılırsın ama evli oluncaa zooorrr neden benim eşim böyle neden hiç mi değerim yok hiç mi düşünmez insan bu kadını ben nasıl tek başına bıraktım diyee yüreğim acıyoor kızlarr içimm yanıyoorr

o böyle yaptıkça ailesinden daha da uzaklaşıyoorummmmmm

canım sen ailesini konuşup şöyle böyle dedikçe erkekte ters tepiyo ee anlatmayıncada biz sinir oluyoruz.. bence küçük bir mesele ise eger eşinle boşyere aranı bozma derim.

valla ben hiç bir erkeğin evet hanım sen haklısın ailemde ayıp etti dediğini duymadım .. kayınbabam benle dır dır çekişti koca adam en sonunda elimdeki gofreti bırakıp odama gittim eşim peşimden gelmeye bile tenezzül etmedi sonra ben telefona sarıldım aileme gelin ben sahipsiz değilim bunlar benle uğraşıyo öyle dedim telefonu aldıgımı gören eşim hemeen peşimden odada belirdi. erkekler böyle hem aileleri haksızda olsa o yaşlı artık vs lafları bende kızdım o yaşlı ama bende onun küçüğüyüm büyük böyle yaparsa küçük ne yapaar dedim babasıyla konuşmuş vs vs işte erkekler hem aynı gözünün önünde oluyo kör gibi körmüyo durumu valla öyle iştee

Evlilik çok zor gerçekten. O kadar olayın üzerine bize geldikten sonra tavrını görseydiniz. Kahkahalar, neşeler gırla gidiyor. Bizler içimize ata ata bir hal oluyoruz. öyle olmak gerek zaten ama onu da yapabilmek mesele gamsız olmak lazım. Ben de hiç öyle değilimdir. Ama tabi mutlu olur oğlu yanında kendisini haklı görüyor. Eşimi de o yüzden bir tarafım hiç affedemiyor ve affedemeyecek bunu biliyorum. Herşeyi batıyor insana böyle olunca bilirsiniz. Sütün kesilirse kesilsin diyebildi o zaman torununu düşünmedi ama oğlumu benim oğlum benim oğlum diye sevmeyi biliyor. Bana karşı samimiyetine inanamamıştım zaten hiç dediğim gibi de çıktı. Ama inanın eşim annesinin yanlışlarını görebilseydi ne gelmeleri bu kadar dert olacaktı ne de yaptıkları. Annesine bişey belli etmeseydi de sadece ben bilseydim öyle düşündüğünü. Ama öyle olmadığını biliyorum ve benim için hiçbişey eskisi gibi olmayacak

siz de onların sizin gibi aileniz gibi olmadığını kabul edememişsiniz gibi geldi. yanlışları olabilir annelerimizin babalarımızın yanlışları yokmu?
yeni bir aileye girmişsiniz , emin olun sizin onları yadırgadığınız kadar onlarda sizi yadırgıyorşardır emin olun ki

"Benim de onlar gibi olmadığımı kabul edemedi" demekle onun yaptığı yanlışların çevresi tarafından hayranlıkla kabul edilmesinin yanlış olduğunu düşündüğümü, benim de bunu yapamayacağımı söylemek istedim. Elbette ki kendi ailelerimizin de yanlışları oluyor ama ailemde yanlış davranışlar diğerleri tarafından en azından farkedilebiliyor. Bu taraftaysa bu yanlış davranışlar bırakın farkedilmeyi kayınvalidem yaptığı zaman doğru olarak algılanıp diğerleri tarafından da uygulanıyor.

Öte yandan kayınvalidemin oğluna olan davranış ve tutumlarını yadırgasam da bunu davranışlarımla belli etmediğimi yukarıda yazmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…