- Konu Sahibi pembekrizantem
-
kayınvalidenden nefret ediyorum evliliğimin icine etti kocamı doldurup hep üstüme saldı. Yalvardım dogruları görmesi için hep annesini tuttu. Aksam gelince konusucam ama bıktım inan cnm artk kavga etmekten her hafta mutlaka bir sorun yaratıyor beni 1 senede ne hale getirdiler
kızlarr neden bizlerin kocası ailelerimizden bu kadar laf yemiyor laf sokulmuyorda bize neden böyle davranılıyooorr
Evliliğimizde en büyük sorun bu konular eşim saolsun ailesinee toz kondurmazzBiliyor aslında ama kabullenmiyoorr hiç demiyor ki karıcım haklısın sana haksızlık yapıyorlar o kadar hizmet ediyorsun eline sağlık demiyorlar sana sıcak davranmıyorlarr seni aramıyorlar değer vermiyorlar demiyooorr
Sayacak yüreğim yok eşimle bugün çok kötü tartıştık beni bıraktı gitti çarşıda eve 1 saat uzaklıkta yolu kendim kendime gittim çok koyduuu zor iştee sevgili olsan ayrılırsın ama evli oluncaa zooorrr neden benim eşim böyle neden hiç mi değerim yok hiç mi düşünmez insan bu kadını ben nasıl tek başına bıraktım diyee yüreğim acıyoor kızlarr içimm yanıyoorr
O böyle yaptıkça ailesinden daha da uzaklaşıyoorummmmmm
ahhh canım benim yaaa hepimizin kaderi bunlarla uğraşmakla mı yazıldı yarabbimmsöyleme eşine yaptıklarınıı...görseler bile ses edemezlerrr..lafı çak oturt yapabilioyrsannn.aranız bozulurr.aynı benm eşimin yaptığıı bilip kabullenmemek..zamanla oda görür der haklı olduğunuu.ben duydum 2 yılın sonnda ilk defa oğluşlarını başka biriyle paylaşamıyorlar ellerinden aldık bzi onları neden anlamıosn ya benm k.valideme gelin almışsn hayırlı olsun dedklerinde ne diyormştu biliyormsn ben gelin almadımki oğlum evden gtti ne dmek bu yaaaa daha neler neler..naptım evliliğimi yıprattm annen onu dedi ablan bunu dedi ablan hgeldn demedi eşim de hemen niye hep benm ailemn yaptıklarını konuşuyorz derdi sanki benm ailemn bişey yaptığı varmş gbii söyleme eşine boşver gel burda bizlere anlatt tek sen değilsn bu sorunu yaşayan.patlama yaşanacak zaten yakında boşanma konusunda bunların yznden..eskiler nasıl katlanırmştı hayret hemde aynı evde tüm sülalee allahımmmmmm katil olmak çok kolay olurdu herhalde biz böyle tahamml edemıorz.ailesinden uzaklaşma inadına gerekeni yap eşin görsünn anlar seni bir süre sonra..sen de onlara laf sok mesela laf sokuyorlarsa ben daha tam beceremiyorum ama
Canım benim kayınvalidem patlayacak bomba gibi herhangi bir laf soksam hareket yapsam kıyamet korapıyor kkki ben hiçç laf sokmadımmm
anlatayımm
eşim ameliyat olması için kayseriye ailesinin yanına gittik ve 31 aralıkta kayseriye indik 1 ocak sabahı kahvaltı ediyoruz eşim bilir ben öyle buzdolabı süslerine filan bayılırım kokoşum zcık
neyse dediki
eşim " hayatım bak annemlerden al beğendiğğini cok varmıs" dedi
bende kalktım yerimden buzdolabı süslerini alır gibi yaptım eşimde bende güldük
kayınvalidem " yaşlanınca kurt kuzunun maskarası olurmuşş sen beni mi oynatıyoonnnn diye diyee bağırdı kıyamet kopardı
eşim " anne yanlış anladın kız şaka yaptı" desede boşşşşş
ben sinirlendim eşim üzülmesin diye içeri salona gittim tabi masayı toplamadım
neyse aradan 1 saat geçti içimden dedimki iiyilik sende kalsın moonsun Allah için kalk yap eşin üzülmesin dedim ve mutfagı tıklattım
annee yardıma ihtiyacın var mı dedim hay demez olaydımmm aptalım beenn
kayınvalidem" daha şimdi mi aklına geliyor yardım etmek. Sofrayı topladım hamuru yogurdm herseyi yaptımm şimdi mi yardım ediyorsun (tek yaptııg hamur yogurmak zeteeen )
ben " anne neden öyle söyluyorsun ben sana ne yaptım bu zamana kadar hızmetimi eksik mi ettim"
kv " yoookkk o babanın evindeydi gösteriştiii asıl şimdi önumuzde dönmelisinnn (yalnız ben 1 gece yattım sabahına bunlar oluyoorrr) kızımm millettee ne kayınvalideler var yemek yapmıyorlarr gelinler yapıyoorr kayınvalideleerr yiyooorr şüükkreeettttttt "
ben " anne yapmak istemiyorsan yapma"
eşim duydu içeri girdi annesineee kızdıııı nerdeyse üstünee yürüceekk ben eşimi tuttum
ben " aşkım sakşn ol bişi yokk bişi demedi"
eşim " anne sen ne istiyorsun kız ne dedi saana uzatıyorsunn
kv " ben seni 30 yıl koynumda besleediiimm bir elinn kızı için bunları yapıyorsun " dedi ve kazanı bana dgru fırlattııı başladı ağlaamaaayaaaaaa
ben şokkaaa girrdiimmm dondum kaldımm eşim dediki hadi giyin çıkalım dedii
kvalidem kpederim ve görumcem içeride oturuyorlar bana surat beş karış ben sanki onca lafı demişim gibbii resmenn suratlarıyla kovdullarrr
ee nolduu eşimm o zaman savundu ama şimdii soorrsaaaannn hep dediğii giibbbiii yaptıklarındaaa ne vaaarrrrrrnefret edıyorumm bu laftaaannnnn
bu arada ben bunun gibi orda kaldıgım zaman yuz tane olay yasadımmm2 kilo verdim 11 gunde sinirdeenn bunları yaşadıgımda 6 aylık evliydiimmm
Kaynanalar oğlunu kıskanır. Gelinle paylaşmak istemez. Sizde gitmezsiniz olur biter..
Nedir bu erkek annesi psikolojisi anlamıyorum, bu gelinlerde analarının kıymetli evladı değil mi , valla okudukça dehşete düşüyorum, Allah selamete çıkarsın kızlar. Bu kaynana durumu feci bir şey.
canım öyle birşey ki Allahh ıslah etsinnn
eşim ameliyta girecek ben deli gibi dua ediyorumda bana ne diyor " abartıyorsun bu basşt bir varis ameliyatı diyipp gülüüyoorrr"
ben eşime usulca diyorum ki " ben kalıcam hastane de yanındaa duruurm "
kv " ne o moonsun sen kalamazsınn oğlan benim oğlummm ben doğurdummm biz kalıcaaazzz "
ben eşime baktım tekrarladım
kv" oğlan benım oglum ben durucaaamm"
bendee " anne oğlan senın oglunsaa benimde kocaamm dedimmm"
eşimde " moonsun kalır siz yorulmayın dedi"
eşimi erkek olan hastanın yanına yatırdılar
mecburen kayın pederim kaldıbiz eve döndük ben dedim ama ben kalayımmm nolcak kiii hastanede adam mı yiyorlar koktugum basımada geldi eşimin lavabo ihtiyacaı olmuş kayınpederim becerememişş eşim lavaboya kalkmıs mecburen kalkmamamlıydıı sancısı oldum yavrumunn
eve gittik kvdemlee yemek yapmadı dolaptan çıkardıı bende sanıyorum ki 1 gün önce yapmıs dolaba koymuss bana yedirdi ymekleri ne dese begenirsinizz
kv " moonsun insan aç olunca dolapta kalmıs yemeklerı nasılda yiyoorrrrr meger yemekler 3-4 gunlukkmüüşşş bidee alaysıı kahkaha attıı
Valla birtanecik kızları vaarrr Allaha havale ediyoorumm bana yaşattıklarınıı yaşarlar inşallahhhhh
Evlilik çok zor gerçekten. O kadar olayın üzerine bize geldikten sonra tavrını görseydiniz. Kahkahalar, neşeler gırla gidiyor. Bizler içimize ata ata bir hal oluyoruz. öyle olmak gerek zaten ama onu da yapabilmek mesele gamsız olmak lazım. Ben de hiç öyle değilimdir. Ama tabi mutlu olur oğlu yanında kendisini haklı görüyor. Eşimi de o yüzden bir tarafım hiç affedemiyor ve affedemeyecek bunu biliyorum. Herşeyi batıyor insana böyle olunca bilirsiniz. Sütün kesilirse kesilsin diyebildi o zaman torununu düşünmedi ama oğlumu benim oğlum benim oğlum diye sevmeyi biliyor. Bana karşı samimiyetine inanamamıştım zaten hiç dediğim gibi de çıktı. Ama inanın eşim annesinin yanlışlarını görebilseydi ne gelmeleri bu kadar dert olacaktı ne de yaptıkları. Annesine bişey belli etmeseydi de sadece ben bilseydim öyle düşündüğünü. Ama öyle olmadığını biliyorum ve benim için hiçbişey eskisi gibi olmayacak
Mehaba arkadaşlar
İlk defa bir konu açıyorum. Duygularımı sizinle paylaşmak istedim sadece...Benim sorunum kayınvalidem. Kayınvalidemin lohusalığımda
yaptıklarını hiç unutamıyorum. Kayınvalidem ve kayınpederim şehirdışında oturuyorlar. Bebeğim doğduğu andan itibaren onu sahiplenme
içgüdüsü içindeydi. O nedenle daha hastaneden çıkmadan annemle aralarında sorun çıktı. Eve geldik ikide bir eşime kendini acındırmak
için midem ağrıyor şuram ağrıyor buram ağrıyor demeler. İlaç iç diyince yok diyor. Kendini acındırmayı çok sever ama o kadar kurnazdır ki
sanki hiçbir hastalığından sıkıntısından çocuklarına bahsetmiyormuş izlenimi verir. Neyse o günlerde lohusalığımın da verdiği sıkıntıyla
davranışları çok gözüme batmaya başladı bebek ağlayınca ah vah edip koşturmalar beni rahatlatacağına ben onu rahatlatıyordum. Ben
de ona ister istemez soğuk davranmaya başlamıştım. Günler geçti ve bir gün odamda içer daldı bebek de uyuyordu. Sen bizi istemiyorsun
ama burası oğlumun evi ve oğlan anasıyım gitmiycem diye bağırmaya başladı. Sen kaynana görmemişsin bundan sonra göreceksin artık
sen pişireceksin ben yiyeceğim. Kayınpederim zaten çok pasiftir onun sözünden çıkamaz olayı bastırmak için hiçbişey yapamadı. Sütüm
kesilecek dedim kesilirse kesilsin diye bağırdı. Bu sözünü ve oğlan anasıyım demesini hiç unutamıyorum. Hala olayı aynen yaşıyorum. Eşim
geldiğinde de onu odasında birsürü doldurdu. Ertesi gün de sabah erkenden gittiler. Eşim onlar gittikten sonra bana çok soğuk davrandı.
Giden onlar olduğu için haksız bendim ona göre. Evinin alışverişini falan yapıyordu ama yatağını bile günlerce ayırdı. Sonra benim de
konuşmamla yatağına geri döndü.
Kayınvalidemler şehirdışında oturdukları için eskiden bir gelişlerinde 2 aydan az kalmazlardı. Mutfağımda istediği gibi hareket ederdi. Ben
onun yemek yapmasını önceden de istemezdim zaten. Çünkü benim özellikle dikkat ettiğim şeylerin hep tersini yapardı mesela buzluktaki
eti çözdürdükten sonra kalanı asla tekrar dondurulmaması gerekirken o tekrar dondurur bir daha ki sefere tekrar çözdürerek kullanırdı.
Ellerini tuvaletten çıktıktan sonra sabunlamayıp sadece suya tuttuğunu defalarca gördüm. Dışardan geldiklerinde hastaneden bile
dönmüş olsalar el yıkamazlardı. Misafire serdiği nevresimi tekrar kaldırıp başka bir misafire veya bize sererdi. Bu arada kızı var evli o da
aynı annesinin yaptıklarını yapıyor. Yani artık ben pişirmeyeceğim yemekleri demesi benim için iyi oldu bir anlamda. Bu arada eşimle
konuştum. Annesiyle aramızda geçen bu olaydan sonra sonumuz boşanmaya gidiyordu nerdeyse geldiklerinde çok kaldıklarını ve bundan
sonra bunun benim için çok zor olacağını söyledim. Eşim de bundan sonra ya 1 ya 2 hafta kalırlar dedi. Gerçekten de daha sonraki
gelmelerinde 1 ya da 2 hafta kaldılar.
Kayınvalidem çok baskın bir karakterdir. Onun bütün yaptıkları eşi ve 2 çocuğu tarafından yapılacak en doğru hareket olarak görülür.
Benim de onlar gibi olmamamı da kabul edemedi. Artık onun yanında asla sıcak olamıyorum sadece saygımı muhafaza ediyorum. Haftaya
geleceklerini söyledi eşim.
Bir de sizlere birşey sormak istiyorum. Kayınvlidem evlendiğimden beri eşime koca adam olduğu halde bebeğim, tosunum, oğluşum, kuzum
der. Eşim işten gelirken kapıyı oy oy oyy aman da aman oğluşum gelmiş kuzum gelmiş diye açar. Sizlerin bu duruma bakış açınız nedir.
Ben bunu hep yadırgadım belli etmedim ama ban doğru gelmiyor bu benim de oğlum var evlendiğinde sevgimi tabi göstermeyi isterim ama
bu şekilde değil.
Biraz uzun olmuş olabilir okuduğunuz için teşekkürler...
bunlar insanı yoldan çıkartır valla. sen de uyan artık.
kaynanan oğlunun yanında diye mutlu falan değil.
sana inat neşeli görünüyor. senin sinir olduğunu gördükçe keyifleniyor.
sen de aynısını ona yap.
onun yanında çok mutlu görün.
kocanla çok iyi çok mutlu olduğunuzu düşünsün.
canın sıkılsa jafayı yesen bile belli etme.
mutfakta banyoda şarkılar söyle.
sabahları özellikle çok keyifli çok samimi gülücüklerle günaydııın.. de. bir iki espiri patlat.
geceyi iyi geçirdiğinizi düşünsün :)
kaynananın sizi yakalayacağı durumlar yarat. güya o yokken kocana sarıl öp aşkıımmm falan de. ama o sizi duyuyor yada görüyor olsun.
ayyyy.. sinir oldum.
akıl vermesi kolay sen yapabiliyormusun bunları dersen
bazılarını farkında olmadan yaptığımda, sarılma falan, kadın fenalaşıyor..
Günler geçti ve bir gün odamda içer daldı bebek de uyuyordu. Sen bizi istemiyorsun
ama burası oğlumun evi ve oğlan anasıyım gitmiycem diye bağırmaya başladı. Sen kaynana görmemişsin bundan sonra göreceksin artık
sen pişireceksin ben yiyeceğim. Kayınpederim zaten çok pasiftir onun sözünden çıkamaz olayı bastırmak için hiçbişey yapamadı. Sütüm
kesilecek dedim kesilirse kesilsin diye bağırdı. Bu sözünü ve oğlan anasıyım demesini hiç unutamıyorum. Hala olayı aynen yaşıyorum. Eşim
geldiğinde de onu odasında birsürü doldurdu. Ertesi gün de sabah erkenden gittiler. Eşim onlar gittikten sonra bana çok soğuk davrandı.
Giden onlar olduğu için haksız bendim ona göre. Evinin alışverişini falan yapıyordu ama yatağını bile günlerce ayırdı. Sonra benim de
konuşmamla yatağına geri döndü.
Bu arada eşimle konuştum. Annesiyle aramızda geçen bu olaydan sonra sonumuz boşanmaya gidiyordu nerdeyse geldiklerinde çok kaldıklarını ve bundan
sonra bunun benim için çok zor olacağını söyledim.
Kayınvalidem çok baskın bir karakterdir. Onun bütün yaptıkları eşi ve 2 çocuğu tarafından yapılacak en doğru hareket olarak görülür.
Benim de onlar gibi olmamamı da kabul edemedi. Artık onun yanında asla sıcak olamıyorum sadece saygımı muhafaza ediyorum.
Bir de sizlere birşey sormak istiyorum. Kayınvlidem evlendiğimden beri eşime koca adam olduğu halde bebeğim, tosunum, oğluşum, kuzum
der. Eşim işten gelirken kapıyı oy oy oyy aman da aman oğluşum gelmiş kuzum gelmiş diye açar. Sizlerin bu duruma bakış açınız nedir.
Ben bunu hep yadırgadım belli etmedim ama ban doğru gelmiyor bu benim de oğlum var evlendiğinde sevgimi tabi göstermeyi isterim ama
bu şekilde değil.
4,5 ayllik evliyim, ve bu yazdiklarinizin hepsi benim basimdanda gecti. Hemde COK daha fazlasi. Ayni evde kalsak herhalde külahlari degisirdik coktan..
Benimde kaynanam baskin bi karaktere sahiplidir. Ne yapsa ne dese cok dogrudur, sadece o haklidir. Sizinde dediginiz gibi esime mesajlarinda "kuzum benim, akilli oglum, güzel oglum"
diye hitap eder, kücük cocukmus gibi. Ne kadar dogru bilmiyorum, ama bende sinir oluyorum.
Dedigi bi lafi hic unutmuyorum, gelinligim yerdeydi, cünkü asacak bi yer yoktu, ve bizim esimle acilen kaldigimiz yere dönmemiz gerekiyordu dügün sabahi, ertesi gün okulumuz basliyordu cünkü.
kaynanam söyle demisti "gelinligini üzerinden siyrildigi gibi yere atmissin, kizliktan kariliga gectigin günü herkese böyle mi görstermek istiyorsun?" diye bagirmisti. Hem kayinpederim hemde esim vardi. Esim arada bi sessizce "tamam yeter anne" dese bile o kadar pis kelimeler hakaretler kullandi ki, nefret ediyorum ondan..
Bugün kaynanama bi mesaj gönderecegim, yazdim hazirladim ama göndermedim henüz, en büyük ortak noktamizin esim oldugunu, esim ve kendimiz icin konusmamiz gerektigini iceren bir mesaj. Bu arada kaynanam ve kayinpederim benim ailemle küsler, ayrica benimlede konusmuyolar artik. Sebebini bilmiyorum, sadece ben kendimden nefret ettirmeye calisiyormusum ve en basindan beri planim buymus..
Cok yipratti beni bu evlilik, böyle olucagini bilseydim hic evlenirmiydim.. Allahtan annem ve babam sürekli arkamdalar, sürekli destekliyolar beni..
Sana ne gibi bir öneride bulunabilirim bilmiyorum, kayinvalidenin piskolojisi belli ki cok bozuk, oglunu kaybetmekten korkuyor, ayni benim kayinvalidem gibi.. Insallah huzura kavusuruz ikimizde :)
Düğün ertesi kayınvalidenin yaptığı çok çirkin bir davranış olmuş. Kendisinin sana karşı olan tavrının nasıl olacağını baştan belli etmek istemiş sanırım. Senin eşin o olayda annesinin yaptığı bu çirkin davranışın yeterince farkına varabildi mi bilmiyorum ama ben yukarda yazdığım gibi eşlerin davranışlarına daha çok üzülüyorum. Eğer öyleyse kadın ettiği çirkin hakaretlerle kocasının oğlunun ve gelininin yanında kendini alçaltmakla kalacak o kadar...
Canım bazen ani hareket etmek daha kötü sonuçlar doğurabilir. Mesaj göndereceğim demişsin ya. İyi düşün kayınvaliden yazdıklarını gerçekten anlayabilecek mi yoksa bunu bir rezalet çıkarma sebebi olarak mı görecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?