- 24 Nisan 2009
- 1.220
- 954
- 323
- Konu Sahibi okyanusunkalbiben
-
gursaksız galiba umursamaz , yapma dedildiği halde yapan arsız demek değil mi ? siz nerelisiniz :)
çocuk kaç yaşında? aslında söylediği laflar pek iyi değil , kendi anneniz baksa ?
şimdi burada millet babanne bakmak zorunda değil diye yardıracak sizin başınıza , bakıcı imkanınız var mı ?
midesiz demekmiş canım yani gurursuz söyle söyle dur anlamayan
Gursak diye mide'ye derler iç anadoluda..
Gursaksız diyede bazı durumlarda sinirlenince söylenir diye biliyorum, hani böyle midesiz, hatta arsız, namussuz filan manasındada söyleniyor diye biliyorum
Gursaksız ne demek yahu ?
vala ben farklı yerden bakıcam yine.. Böyle laf soka soka, sevgisiz, isteksiz bakılan ve sürekli elekştirilen ve tenkit edilen bir çocuğun ileride nasıl bir karakteri olabileceğini araştır istersen... Asla ve asla bırakmam ben.. çocuğun ileride toplumda bile kabul görmeyeceği davranışlar edinmesine sebep oluyorsunuz maalesef
HaHahha bizimkilerde çok kullanır bu kelimeyi:) arsız, yaramaz , dur dersin durmaz, yapma dediğini yapar vs. bu gibi çocuklara gursaksız derler bizim orda
çocuğum çok aktif ve kreştki drama hocası olsun diğer hocaları olsun çok çok memnunlardı ve törpülemeyin sakın çocuğunuzu kişiliği çok güzel yerinde olmayan davranışlar sergilemiyor hatta keman piyano gibi kurslara gönderin demişlerdi ama işe başlamam çevre değişikliği çocuğum üç gün sıkılıyor evde diğer günler aktif bi iki ay böyle olacak sabredeceğim
ben mi takmışım kafaya çok mu hassasım yoksa ters bi anımamı geldi
Üzülüyorum bu annanelere/babaannelere onlar çocuklarını büyütmüş, tam rahat edecekler hooop torunu
dayıyorlar al büyüt diye.Bi bırakın insanları rahat.Kolay mı çocuk büyütmek hele yaş ilerleyince.
Çocuklarım büyüdü şimdi inanın kısa süreli çocuk sesine tahammülüm yok.
Bu insanlar büyük fedakarlık yapıyorlar.Kendi hayatlarından vazgeçiyorlar.Bir de yaranamıyorlar.
Baktırmayın.Haklı olabilirsiniz alınabilirsiniz o zaman baktırmayacaksınız.Yok imkanım diyorsanız şartları
oluşturana kadar çocuk yapmayacaksınız.
Şimdi söyleyiş tarzına göre değişir.
Sizin çocuğunuza diyip diğer torunlarına demiyorsa siz haklısınız. Keşke bakıcıya bırakabilseniz kimsenin nazını çekmek zorunda kalmıyorsunuz
ya çok tiz ses tonu ve bağırarak söylediği için dövsem mutlu olacak bi tip
İşte kayınvalidede yok o güzel dil. Çocuğu sevmiyor belli ki, bakmak da istemiyor. En acilinden bir kreş bulun siz.
siz de sevmiyor diyip iyice anneyi üzmeyin bence :) bu yapı meselesi, benim öz annem bile bize çocukken bu tavırdaydı, yaşadıklarından yıpranmış, ee okumuşlugu görmüşlüğü de olmayınca bilemiyorlar davranış biçimi bu, sevgiyle alakası yok, onlar bizim gibi değiller, şımarınca bunalıyordur kadın ve tepkisini bildiği yönden gösteriyor.
konu sahibi madem çocuk 4 yaşında kreşe gönder eşini ikna edip, hem çocugunuz sosyalleşir hem de annen dayanmır hali yok falan de, yaşlı kadın yazıktır falan de, belki annesine üzülür de kabul eder.
Kreşe verecekmişsiniz zaten gecikmeyin bencede böyle çocuk yetiştirmenin çocuğa faydası dan çok zararı var.Gursaksız ;arsız-laftan anlamayan demek bildiğim.Küçücük çocuğa bu yakıştırmayı yapana da meymenetsiz diyoruz biz kısaca.normal hali bile bu ki ben bu yaşına kadar ücretsiz izin aldım baktığı haftada üç gün ve iki haftadır bakıyor zaten ben her şeyi her yönüyle düşünen biriyim işe yeni başladım çevre yeni olduğu için bakıyor yoksa illaki bi yoluna koyacağım ki bebekliğinde bile kucağına alıp sevmezdi şer damlıyo çocuğun yüzünden derdi yaşamadığınız için bilmiyorsunuz
gursaksız ne demek?Çalışıyorum ve kızıma babannesi bakıyor pek istekli değil ama mecburiyetten baktı oglunun ısrarına dayanamayıp her neyse sağolsun bakıyor yüz bakıcıdan iyidir yine ona diyecek bi lafım yok lakin şöyle bi durum var ki devamlı bi sinir halinde çocuğuma sürekli kızıyor akşamda yapma dediği şeyi inatla yaptı bizim kız çocukların genel huyu bu da ne gursaksız bi çocuk dedi ama devamlı der bunu benimde artık canım sıkılıyor tabi ki üç çocuk büyüttüm bunun gibisini görmedim falan dedi bende eskiden dışarda oynuyorlardı demek istedim ama o yanlış anladı sen mi büyüttün ki dedim dışarda oynuyorlardı yorulunca eve geliyorlardı dememe kalmadı yok ben büyütmedim belediye büyüttü benimkileri dedi hasbinallah dedim içimden neyse bunun gibi çocuk yok dedi çocuk napabilirm ki 20 yaşında değil ki gursaksız olsun anlamıyor henüz öyle deme zoruma gidiyor dedim diğer torunlarına desen ki demiyor diyemiyor onlarında annesi babası alınır dedim canım sıkıldı paylaşmak istedim sizinle siz napardınız bu durumda. sadece gursaksız falan dese iyi b..knu yiyim yapma falan diyo eşime dedim ben desem yanlış anlar bu çocuk yarın öbürgün okula gidece öyle şeyler demesin öğrenir dedim falan filan böyle işte...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?