Kayınvalidemde evimin anahtarının olması sizce anormal değil mi?

burda durum çok farklı bence :1rolleyes:
kadın ısrarla anahtarı istiyor bir de özellikle oğluna çıkışıyor
tamam eğer iyi niyetinle bir iki kere teklif ettin ama anladın ki özellikle vermek istemiyorlar ne diye daha sorun ediyorsun
ben o kaynananın yerinde olsam eğer o niyetle istemişsem ve gelin vermeye yanaşmadıysa ilerde birgün anahtarını unutursa o zaman sitemimi ederdim kaydirigubbakcemile5
kendi düşen ağlamaz der ısrar etmezdim zemuszemus
ama ya anahtar ona lazım ya da kadın fena halde hırs yapmış gelinin üstünde iktidar savaşı veriyor, yani ben isterim o gelin anahtarı bana nasıl vermezmiş vay vay vay bayanssulusmile 2 düşünce de kızımız açısından hiç iyi bir düşünce değil :CüvCüv:

yaff normalde verilmez ama evi temzlemek yemek yapmak yha da işte çocuğa bakmak için isteneblr.sizinki keyfi yere istemş bana biraz takıntılı ve kontrolcü biri gibi geldi ama...

ben pek öyle düşünmüyorum aslında. yani kayınvalide sorar anahtarı bir kere iki kere yardımcı olmak istiyorsa ama defalarca sorup sonunda da oğluyla konuşup karara bağlaması çok iyiniyetli durmuyor. iyiniyet iyiliğini zorla karşısındakine kabul ettirmeyi gerektirmez ki. herkes kendi meşrebince davranır niye zorluyor iglla verilecek diye.

İlk evlendiğimiz zamanlarda bizde de vardı bu durum. Yedek bulunsun diye ses çıkarmamıştım. Ama ben yokken haber vermeden eve girip bir şeyler yapmaları zamanla sinirimi bozmaya başlamıştı. İlk başlarda haber veriyorlardı ama sonradan haber verme gereği bile görmediler. K.valide neyse de k.peder in eve girmesi rahatsız etti beni. (Ben yokken evimde tamirat yapılması odalarıma girilmesinden rahatsızlık duyuyordum daha yeni tanımaya başladığım insanlar şimdi olsa o kadar rahatsız olmam). Eşim konuşmuştu onlar yine girmeye devam ettiler. En sonunda anahtarı aldık aramızdaki soğukluğun temellerine kazınmıştır bu durum. Onlara göre ben anahtarı isteyerek onlardan rahatsız olduğum onları istemediğim mesajını vermiş oldum. Zaten bu kız ailemize yeni gelmiş çekinebilir bizden diye düşünmek yerine bu aileler neden hemen gelin bizi istemiyor moduna bağlıyorlar hiç anlamıyorum.

Son düzenleme:
tövbe tövbeee vermeselermiş diğer kardeşleride eşinin.. size ne.. eşin de buna kanmış bu mudur olay..bu erkekler evlenince değişiuo bebeğim bak önce tamam demiş ne güzel anlaşmışsınız sonra neoldu da vazgeçti arada kötülük olmasın aman vereyim deme sakın kaynanan biraz dediğim dedik biri galiba sakın bak bizi dinlersen eğer sakın başta nasıl durursan öle gider..eşine karşı da öle hemen yumuşama sakın vermiyorum ben de geç fazla da üstünde durma..

İkimizde aynı şeyleri söylüyoruz sevgili Tarif.

Karşındaki insana bağlıdır anahtar konusu. Israrla istenmesi hoş değil elbette. Bir iki söyledin tamam, verirlerse verirler vermezlerse ısrar etme be kadın.alsanaalsanasmile

2 dakikalık mesafede ev tutarak en büyük hatayı yapmışsın zaten canım.. :1no2:
Dediğini yaptırmış ya öyle yada böyle artık ondan habersiz hiçbişey yapamazsınız , geçmiş olsun..
Sen ondan evinin anahtarını iste bakalım neler oluyor gör..
lmaz:

o benden anahtari aliyorsa beni dusundugu icin,bende kaynanami dusundugum icin onun evinin anahtarini alirim..ne olur ne olmazzz,kapida falan kalir,yok yere para vermesin cilingirlereee

Canım, ben yazını okuduğumda kayınvalidenin haleti ruhiyesine göre davran, güveniyorsan ver gitsin nolcak dedin diye öyle söyledim. kayınvalide bana bariz artniyetli geldi de o yüzden. ama evet temelde aynı şeyi söylüyoruz şu anda kimseye verilmez diye bir şey yok ama böylesine verilmez.

ne arıyo kaynananda senin evin anahtarı ayrıca bu ne ısrar yani noluyomuş onda olunca çok çirkin bi hareket bence ya siz uygunsuz bi vaziyetteyken çat kapı girse ayy bu kaynanalara varya:bbo:akannehir

ne münasebet ya ben niye kaynanama evimin anahtarını veriyimki
bence bu kadının niyeti başka kapıda kalmak değil ne kadar vericnki çilingirciye hey allahım
arkadaşım bence tepkini koy ve arkasında dur belliki kaynanan eşinin beynini yıkıyor yani.sakın veripde hata yapma.

malesefki kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz ve 3 anahtarımız vardı evimizin. şimdi biri bende, biri eşimde ve biri kayınvalidemde

onlar bana sorma nezaketini bile göstermediler ohaoldumsmile

bence de şimdiden karışmaya, oğlunu en basit gördüğü anahtar olayında bile yönlendirmeye başlamış
Kazenin meşhur bir sözü var; etti biiiir

valla ne yazık ki bizim evin anahtarıda var kayınvalidede
şehir dışında olduğumuz bi gün eve girip deterjanı bittiği için kendi çamaşırlarını ve bizim çamaşırlarımızı çıkayıp çıkmıştı:) çamaşır iç çamaşırlarımızıııııııı
vermem diyemezsin verirsende ne olur bilemem kayınvalidenin vicdanına kalmış:)

benimde kayınvalidemde vardır anahtarım ben bazen arar evden bişeyler almasını söylerim yada hava kötü olursa camları kapatmasını falan tamamen isteyerek verdim ama kaynanmın şu huy kötü ki bazen bizim haberimiz bile olmadan gelir dolaba yemek koyar bulaşığım var sa onu yıkar yaaada buzluğa yemek koyar kimilerinize göre bu normal bişeydir belki ama çalışıyoruz insanlık hali evi ne durumda bıraktığımız belli olmuyor ayrıcada en son geçenay kayınpederimle ta yadak odasındaki balkona bile girmişler antene bakmaya işte buna tepem attı nekdar söylesekte kendi bildiğini okuyor malesef

eşin vermek istemediğini biliyor. bence onun halletmesini sağla sen daha yeni evliyken yüz göz olma veririm vermem diye. hem annesi de anlasın öyle oğluyla konuşup kafasına göre sen yokmuşsun gibi oğlundan söz alırsa o sözün tutulamayacağını. baştan kesin ve net davranmazsan sonradan mesafeli olmak için çok uğraşırsın bence..

çook saçma daha yeni evli bir çifte ev anahtarınızı bana verin denir mi hemde ısrarla ki yıllardır evli bile olsa denmemeli.hiç normak değil bu

aslinda durum tamamen kayinvalidenizin karakterine bagli... onu da en iyi siz bilebilirsiniz.

eskiden kardesimle ayni sehirde yasardik. onun anahtari bende, benim anahtarim onda vardi. ikimizin de anahtarini unutup gidip digerinden aldigi durumlar oldu :) su anda da görümcemle ayni sehirdeyiz ve ikimizin de anahtari birbirimizde var.. ben kendim teklif ettim. verdim. o da iyi düsündün dedi bana verdi. simdi ikimiz de birbirimiz tatildeyken evi kontrol etmek, cicekleri sulamak icin kullaniyoruz. zararini hic görmedim. aksine faydasini cok gördüm... ve asla da bunun disinda kimse kullanmadi anahtarlari :)

kayınvalideniz aile çilingiri galiba anahtarları topladığına göre...
yeni evliyim kaynana ile didişmek istemiyorum dersen arkadaşların dediği gibi başka anahtar ver..
yok baştan tavrımı koyacağım diyorsan çık karşısına güzelce..
anne istemiyorum unutkan biri değilim anahtarıma ve evime sahip çıkabilirim...
işimiz çilingire kalırsa başımızın gözümüzün sadakası olur deyin..

eşinizede ben anahtarı kimseye vermiyorum ne senin annene nede benim anneme evde 24 saat kalırım yinede vermem deyin...bence tabi...

sevgilimle evlendiğimizde benden böyle birşeyi annesi yada kendisi istese kıyameti koparırdım siz bana güvenmiyor musunuz kocaman kadın oldum kendi başıma bişi yapamıcakmıyım diye. alsanaalsanasmile

ya ben çok cazgırım yada insanlar iyi niyetli ben anlamıyorum:kedi:

Beniim evin anahtarı görümcemde de var annemde de var (kayınvalidem yok)...
Annem 2 saat uzakta oturuyor, çalıştığım için erken falan gelirdse kapıda kalmasın diye....
Görümceme de aynen kayınvaliden,in dediği gibi anahtarı unutursak falan diye vermiştik...
DAha bir kere bile anahtarla kapıyı açıp girmemiştir...
Ama senin kayınvalidenin ısrarla istemesi bana garip geldi.. YAni biz kendimiz düşünüp vermiştik, ısrarla benden anahtar istenseydi ben de rahatsız olurdum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…