Kayınvalidemde evimin anahtarının olması sizce anormal değil mi?

Bütün yorumları okudum da,meğer ne kadar çok bu durumda olan varmış..Anahtarını başkasına veren yanii.Bence insanın bi özel hayatı olmalı diye düşünüyorum;bu annesi,kardeşi olsa da.Pisliği de temizliği de kendine insanın.Nedense hiç bir iyiniyet gelmiyo benim aklıma ve de anahtarlarını verip de benim iznim dışımda girmedi diyen arkadaşlara da bravo,ben hiç güvenmezdim heralde..Ayrıca şimdiye kadar girip rahatsız etmediyse,bundan rahatsız etmiceği anlamına gelmez.O yüzden güvenemem işte.
Konu sahibi arkadaşım,ben senin yerinde olsaydım,baştan tavrımı koyardım.Ama sen yapmamışsın,başka anahtar verip yanıltabilirsin.Ama bu bazı arkadaşlarımızın dediği gibi ipleri eline vermen gibi anlaşılabilir.Bunun üstüne bir şeyler daha yapmak isteyebilir,kontrol maksatlı.
Tabiki karar senin,ben de düşüncemi belirttim.

Süper fikir alkisalkisalkis

Harıka bır fıkır!
Bende henuz yenı evlıyken (su an 16. ayımıza dogru gııyoruz)
Evımızın anahtarı vardı esımın annesınde.
Ama neden bılmem, ben hıc rahatsız olmadım.
Habersız bır kez gırmıstır.
O vakıtte uzun zaman mutfak alıs-verısı yapamamıstık.
Bızım ıcın yapmıs, bırakmıs evıme.
Hatta yerlestırmemıs bıle, kurcalama olmasın dıye.
Onu harıcınde bazen evde bırının bulunması gerekırdı.
Evımızle ılgılı bır sorun oldugunda, onlardan bırı gıderı evımıze.
Esım de bende calıstıgımız ıcın gıdemezdık.
Ama dedım ya sorun etmedım hıc.
Fakat yasadıgım farklı olaylardan oturu artık ıstemem.
Su an evımı degıstırdım zaten.
Bu evın anahtarı da yok onlarda.
Olmasını da ıstemıyorum.

ben ilk evlendiğimde senin gibi evde yapılacak olan işler için anahtarı aldılar. biz çalıştığımız için. sonra yerleştik ve kayınvalidem bana biz de size bizim evin anahtarını verelim dedi. ama asla vermedi.

benim anahtarım var k.validemde.çok da iyi oluyor.bazen anahtarı unutuyorum dışarda kalma durumum olmuyor.tatile gittim ben yokken geldi evimi kontrol etti havalandırdı sağolsun.aynı şekilde onun da anahtarları bende durur.aynı şekilde ben de o yokken kontrol ederim havalandırırım.devir kötü allah korusun hırsızlık olayları çok.evin kontrol edilmesi iyi oluyor.
bence bu kadar rahatsız olmayın.ben hiç sorun yaşamadım.aksine çok iyi oldu.

neden vereceksinki benim arkadasin kayinvalidesindede vardi anahtari ne yaptilar bilmiyorum ama sacmalik tek kelimeyle siz yatak odasindayken aniden acip girerse ne olacak yuuuuuhhhh

Ben 20 yıllık evliyim ve evimin anahtarı hem kayınvalidemde hemde annemde vardır. Gelirler giderler yıllardır. Kayınvalidem olsun annem olsun evimde istedikleri gibi davranabilirler hiç gocunmam. Şimdiye kadar problem olmadı. Hatta bazen eve gelirim bakarım eltim, kaynım kayınvalidem evdeler. Yemekler yapılmış ev toplanmış (yatak odam dahil) misafirliğe gelmişler. Sanki onlar ev sahibi ben misafir gibiyim. Böyle bir ilişkimiz vardır. Kimsede bunu sorun etmez.
Bir çok kez dışarda kalmış biri olarak müthiş faydasını görmüşümdür bu olayın.
Galiba biraz kişilerle alakalı bir durum bu.
Ayrıca annelere verilen anahtarlar neden kayınvalidelerden sakınılır bunuda anlamam. Gerçek ailelerin kötü niyetli olacaklarına asla inanmam bu yüzden anahtarı verdim bir şey mi olur diye asla aklıma bir düşünce gelmemiştir.
20 yıldır asla evimin anahtarını taşımadım bu yüzden. Yani evde birisi yoksa gidip onlardan anahtar alırım.
Bence bir şans verin kayınvalidenize belki kadın gerçekten iyiniyetten istemiştir.

Bence de haklısın. ne münasebet ben de istemem. tatile giderken vs kendim isteyerek ne olur ne olmaz diye verirsem ayrı ama onun dışında gereksiz. herkesin anahtarı kendinde dursun. cok anlamsız bir ısrar. isteseydin verirdin yani :)

anahtarı verin ipler elinde oldu sanson nocak ki...ama eve girdiğini hissettğiğinizde ....çok zor değil anahtarın göbeğini değiştirin ...anahtarla eğer gizli girerse kapıyı amadım demicek ya size... o da anlar sizin bu durumu fark ettğiğinizi söyleyemez zaren

gençliğim geldi aklıma bizim de ne hikmetse babannemlerde bir yedeği dururdu. bugüne kadar hiç sorgulamak aklıma gelmemiş ya hakikaten niye? :)

bi gün evde yalnızım yatıyorum tam dalmak üzereyim bi baktım odada biri .. dedemmiş usul usul açmış girmiş, aklım çıkmıştı.

ayyyy nedemekkkk yaaaa... bu ne sacmalik! hic özel birseyimiz kalmiycakmi yaa artik eslerimiz arasinda! nasil bir saygisizliktir bu! benim evimin anahtarinin ne isi var kaynana da! yuhhh yani daha neler! hayret biseyy yaaaaaa! ay cok sinirlendim suan! sakin vereyim felan deme! alistirma öyle canim ya! sende esine biraz göster disini canim! bak sana bir abla bir arkadas nasihati basta esine ve kaynananana karsi nasil gidersen bir ömür boyuda öyle devam eder! simdi daha yenisin aman esim üzülür aman kayin validem kirilmasin diye alttan alabilirsin, yenisin cünkü ::: AMA SAKINNNN HAAAA..... göster disini biraz , kararliligini göster ve seninde kendi basina kararlarin dogrultusunda ilerleyebilecekleerini görsünler! bak ozaman birdaha ayni seyleri yapabilceklermi! sen benim gibi salak olma! ben basta aman aman aaman üzlmesin kirilmasin diye diye simdi bisey diyemiyorum! sesimi cikaramiyorum! iste bastan ipleri vermiycektim eline! sakin güzelim! DIYECEGIN TEK SEYY KIRMADAN HAYIR ANNE BEN, EVIMINA ANAHTARINI KIMSEYE VERMEK ISTEMIYORUM GIRECEGINDEN DEGIL , ZATEN GIRMEZSIN BILIYORUM AMA BEN BUNA KARSIYIM DE

VALA CANIM SENI BILMEM AMA BEN HIC ONAYLAMIYORUM BÖYLE SEYLERI,,,, ben yokken onlarin benim evimdede isi yoktur! ha evde olurum gelirler, isterlerse aksama kadar otursunlar basimin üstünde yerleri vardir,AMA ben olmazsam asla! onlarinda isi yoktur! helek YATAK ODASIMI? ASLAAAA! oarasi sadece bana ve esime aittirki hic kimsenin girmesine hakki yoktur, orasi ailenin bence MAHREMIDIR yaaa,,,, valla kimse kusura bamasin, benim evime öyle kimse elini kolunu sallayip giremezzzz, adi üstünde benimmmm evimmmmmm... yani bana ait olan, sedece anahtari bende olan!

kayınvalidenle aranız iyiyse anahtarın onda olmasının bir sakıncası yok siz yokken girmez heralde. bizde balayına giderken vermiştik bişey olursa diye sonradan kayınbabam övüne övüne işte bu evdeki bütün eşyalrı ben aldım kızın tarafı bişey almadı demiş. aslında o evdeki eşyanın çoğunu benim ailem aldı kalanıda eşim almıştı. bende bundan sonra tatilede gitsek vermiyecez anahtarı dedim. annemdende aldım anahtarı zatenşifreli kilit takmıştık anahtarda yaptıramamışlar oh olsun :))))
bence verme bu kadar ısrar etmesi hiç iyi değil evinden bişey kaybolur felan karıştırırlar canın daha fazla sıkılır.

ya daha neler neler anlatmaya sayfalar yetmez
en basiti ben doğumda 10 gün hastanede yattım kaynanamda 10 gün benim evimde benim yatağımda yattıı evimde istediği gibi düzen tutturup eşyalarımı değiştirdi anahtarı versem her kavgalarında benim evde olucaklar biliorum çat kapı yatak odana girerler hiç sorun değil onlar için nie verimki hem

canım konu sahibi daha 3,5 haftalık evliydin snaırım yanlış hatırlamıo isem
bak daha 3,5 haftada seni konu açacak kadar sinir ediorsa eşinle tartışmana sebebp oluorsa ve en önemlisi sana değilde oğluna çemkiriosa işin iş valla
dişlerini göster yoksa ısırılacaksın ben direk ne gerek var şmdiye kadar unutmadım şimdiden sonrada unutmam demiştim sende öle de yoksa daha çok başın ağrır

arkadaşım benim de bu konuda çok sıkıntılarım olmustu ben de kayınvalıdemlerle aynı apartmandaydım anahtarım ben daha evlenmeden vardı zaten bende cok sorunlar cektım ben calısıyorum bız evden cıkınca onlar bızım eve gırerler dı falan cok kavgalar ettık sonunda dıger arkadaslarda bılır eve tadılat yaptırdık kapıyı da celık kapıyla degıstırdık ve esımle de anlasarak anaahtarı vermedık anahtarı vermeyınce onlarda hıc ıstemedı zaten su an cok rahatım ınan su an kendı evım dıyebılıyorum sadece ben ve esımde anahtar var ben evden cıktıktan sonra ıcım cok rahat valla bende asla verme derım yanı kesınlıkle

canım bu durum bana anormal gelmedi açıkçası
kayıvalidende diğer çocuklarının evlerininde anahtarı varmış
ve hiç girmediğini söylüyor,kayınvalidenin niyetine bağlı

bende anahtarımı verdim daha birgün girmedi evime
abimlerin ve benim anahtarımda annemlerde var
abimler kaçkere anahtarı evde unuttular.
bazen okadar işe yarıyor ki
ufak tefek şeyler bunlar
evine girersede anahtarı değiştirirsin olur biter

bence siz anormal bir durum yaşamadığınız için anormal gelmior

bence siz anormal bir durum yaşamadığınız için anormal gelmior

olabilir tabiki :sm_confused:
zaten herkes kendine göre yorumlamış
bu konuda muzdarip olanlar dolu

ben sadece konu sahibinin iki mesajını okudum açıkçası
ilk mesajındada kayınvalidesinin
diğer çocuklarınında(ablası ve abisininde) kendisinde anahtarının olduğunu
evlerine hiç girmediğini yazdığını okudum
ölüm çıksın felan demiş sanırım
konu sahibi arkadaş için de anormal bulmadım ben açıkçası

Son düzenleme:

Ayy ne iyi kayınvaliden var, ne mutlu sana. Umarım hep böyle olur.
Bizim evimizin anahtarı da var kayınvalidemde, biz yokken gelip gireceklerini sanmıyorum evlerimiz yakın olmasına ramen. O yüzden anahtarın onlarda olması beni hiç rahatsız etmiyor, aklıma bile gelmedi hatta.
Ama gündüz gelip yemek falan yapsa çok sevinirdim. Ama onlar heeeep benden bekler, labellevie işten gelsin yemek yapsın çağırsın çok hoşlarına gider eminim.

kaynanamlar böle olsaydı herbirine bir anahtar yaptırırdım valla
benimki evimde bir şeyi alsa başka biryere koysa akşam erkenden yatar çok ugraştım yoruldum oğlum der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…