Kayınvalidemden Dert Yanacağım Aklıma Gelmezdi...

çocuğu kreşe vermemeniz hata olmuş bence. eşin de zaten annesini tanıyor ve bakmayacağını biliyor ondan kreş istiyor demek ki. e senin annen baban zaten hasta. keşke en başından verseydin. hala da verebilirsin.

Daha küçük olduğu için istemedim hiç vermek, zaten annem ve babam asla taraftar değil. Biz onunla yaşıyoruz, biz onun için yaşıyoruz. Diyorlar, torun hayalleri hep vardı.

Ben zaten hiç bir zaman kayınvalidem bakacak diye güvenip doğurmadım. Ben sadece zor zamanda idare etsin istedim. Benim annem babam şikayetçi değil, daha az önce aradım annemi "senin şaşkınla zeka kartı oynuyoruz" dedi...Bir bakıcı daha bulup, annemlere yardım etsin diye düşündüm. Bakalım.
 

kreş kendi yaş grubundaki çocuklarla sosyalleşmesi açısından da faydalı olur. tabii yaşını bilmiyorum, küçük demişsin...gerçi ne kadar küçük yaşta grup içinde oynamayı, paylaşmayı öğrenirse o kadar iyi. hem annen hem baban kalp krizi gibi ciddi bir rahatsızlık atlatmış, küçük çocuk onları ciddi anlamda yorabilir. bakıcı da bir çözüm tabii. kvaliden çok düşüncesiz orası belli ama arada olan sana ve çocuğuna oluyor.
 
Ayip etmis, tabiki de mesafe koymalisiniz. Benim kayinvalidem de hep kacar isten, yani ben zaten mecbur kalmasam hayatta tek isimi bile baskasina yaptirmam ama kacacak delik arar. Ha yüzüme bu sekilde konusmaz ama insan onun kötü günde kacisindan soguyor zaten.
Yaptiklarinizi da Allah icin yaptim diyin gecin. Bir daha da yardim etmeyin kesinlikle cünkü insanliktan nasibini almamis canlilara bu yapilan fazladir benim gözümde.
 
Şu kv'ye annecim demeler cok sınırımı bozuyor. Hiç de anne degıller, en ıyısı bıle gelini asla kızı gıbı gormez. O sana yavrum dıyormuydu da sen annecim diyordun. Kimseyi şımartmaya gelmez.
 
Sonradan değişmiş sizinki nihayetinde hepsine bir haller oluyor
Ben aramazdım ama hatasını anlamasını istiyorsanız amacınız ilişkiyi düzeltmek ise söylemek lazım sonra kendi kendine tavır aldı oluyor
 
İnsanlar böyledir ışte işlerine yaradığınız sürece iyisiniz. Hele bir dara düşmeye gör herkes kapısını örter suratına. Ve bunu eşinizin ailesi yapıyorsa dahada üzülürsünüz. Bence kesinlikle arama sorma. .Düşmez kalkmaz bir ALLAHTIR. Senin ailende sana kıymetli.
Benim rahmetli babam vefat edeli 1 ay olmuşken daha, eşimle aramızdaki kavgayı fırsat bilip.. açıp yaralı anama telefonda boşansınlar dediler. Hem babama hem anama saygısızlık ettiler. (Eşim duyurdu onlara tabi) Bayramda ona rağmen aradım kutladım kapattım telefonu. Ama asla eskisi gibi olamaz hiçbirşey. Avucunu yalarlar..
Senin değerini bilmeyip saygısızlık edeni sende çok büyük mesafelerle ve yokluğunla cezalandır...

Sevgili Babacığına ve Anneciğine acil şifalar dilerim.
 
Oyle bişey deme ama aynen dddıgın gıbı yap. Eşin akıllıymış, sen de anla bence. Kayınvaliden sorunlu. Uzak dur. Yerınde olsam hiç hesap litap yapmaz, bayramda eşin aradıgında telefonu alır iyi bayramlar der bi daha da dıger bayrama konusurdum
 
Geçmiş olsun ardarda gerçekten çok zor günler gecirmissiniz. Kayinvalide çok ayıp etmiş. Böyle durumlarda 7 kat el bile yardıma desteğe koşarken onun kacarcasina yazlığa gitmesi yetmezmiş gibi bir geçmiş olsun bile dememesi bence affedilir bir tavır değil.
Kesinlikle arama..bayramda görüştüğünuzde mesafeli davran.neden böyle davrandığını sorarsa açıkça ona kırgın olduğunu da söyle ki bilsin nedenini..
En iyi kayinvalide diye bir şey yok galiba bu arada..
 

Hiç canınızı sıkmayın, Allah annenize de babanıza da şifa versin, sağlıklı ömür versin inşallah.
Bundan sonraki tavrınız belli aslında, Bayram'dan bayrama aramak, doğum günü, anneler günü gibi özel günlerde organizasyon yapmamak, davet edilmedikçe gitmemek.

Siz halden anlamayan, hatta geçmişte çok büyük kavgalar etmiş bir gelin olsaydınız dahi, insanlar hastalık ve Allah gecinden versin ölüm gibi durumlarda birbirini aramalı sormalı, bir geçmiş olsunu esirgememeli.
Düğün dernekte herkes dosttur lakin bende düğün derneğe gelen değil en üzüntülü anımda yanımda olanın kıymeti vardır.
Anne babanızın peşpeşe yaşadığı sağlık sorunlarında geçmiş olsun demeyen, yazlık gibi keyfi bir geziyi ertelemeyen bir kayınvalideyle yalnızca bayramlarda görüşmek kafidir, herkes değerini kendi biçer.
 
Son düzenleme:

Geçmiş olsun. Allah şifa versin. Bakıcı tutup yardımı için annelere göndermek iyi fikir.
Zor zamanlarda yardımcı olmayan K. Valideyi boşver. Diğer arkadaşlar gibi düşünüyorum. Bayramdan bayrama...
 


Valla insanlarin diger insanlarla iliskisine ne yazikki etki etmek cok zor. O ailenizi aramis aileniz onu aramis bunlar 3. kisiler siz nasil herkesi istediginiz gibi idare edeceksiniz ki. Ameliyat olup kimsesi yokmus gibi sizi istemesi bana aptalca geldi hemde daha nisanliyken ben olsma gitmezdim ve hatta ailemi gerekirse sebep gosterip yinede gitmezdim. Siz olmasaniz kim duracakti yaninda, abkasi kardesi yegeni kizi yokmuymus size kalana kadar ?
Benim bildigim bu hayatta kimseye cok fazla yuz vermeyeceksin cok deger vermeyeceksin kimse icin kendini yipratmayacaksin insan oglu cig sut emmis diyorlar ya yeri geliyor annen baban kardesin nankorluk ediyor kaldiki elin kadini yani...
Boylece ogrenmis oldunuz gercek yuzunu ona gore davranirsiniz bundan sonra.
 
Öncelikle çok geçmiş olsun.

5 ayda birden bire değiştiyse bir sebebi olmalı. Bazı insanların hatır gönül anlayışı kıt oluyor, bu anlayış eğitimle değil de aile terbiyesiyle ya da içten gelmeyle ilgili. Sizin kayınvalidenin insaniyeti de kıtmış demek ki. Eşinizin yerinde olsam suya sabuna karışmadan durmak yerine uygun şekilde tepkimi gösterirdim, hem siz perişan oldunuz hem de insan dünürünü bir arayıp sormaz mı ya insaniyettir bu. Ne bileyim insanların giderek bencilleşmesi ve eş dosttan uzaklaşması üzüyor beni.

Sizin yerinizde olsam da arayıp sormazdım daha da fazla değer vermezdim.
 
Ben olsam ilişkim birzamanlar okadar iyi olan kv ye açık açık sorardım "derdin ne diye" ona göre ondan sonra tavrımı koyardım. Oda anlasın hatasını
 

Henüz daha 20 aylık, en azından 3 yaşına gelsin istemiştim. Şimdi bugün bir kaç arkadaşımın önerisiyle bir bayanla görüşeceğim. Gerçekten yıprandım bu süreçte, zaten yoğun bir işim var. Çoğu zaman akşam çocuklar yattıktan sonra dava dosyası inceliyorum, birde böyle durumlar olunca kafam ister istemez takılıyor. Bir an önce çözebilirsem bakıcı konusunu içim rahat edecek.

Şu kv'ye annecim demeler cok sınırımı bozuyor. Hiç de anne degıller, en ıyısı bıle gelini asla kızı gıbı gormez. O sana yavrum dıyormuydu da sen annecim diyordun. Kimseyi şımartmaya gelmez.

Aslında gayet içten söylüyordum, o da bana hep kızım, yavrum derdi ne yalan söyliyim. Ama şimdi dönüp geriye baktığımda, bu tavırlarının tamamen göstermelik olduğunu düşünüyorum. Çünkü o dönemlerde ona işim düşmüyordu. Yemekler, sohbetler, çaylar ,kahveler lay lay lomdu herşey.


Sizde zor bir süreç geçirmişsiniz gerçekten, umarım eşinizle herşey yolundadır. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.


Ben birşey soracağını düşünmüyorum, çünkü beni bilir. Ağzım açıldığı an lafımı esirgemem. O yüzden hiç ağzımı açtırmamak için, sormayacaktır da.


Kesinlikle bu fikirdeyim bende, daha önce de yazdım yorumlarda anlamsız ama bu mesafe bana çok huzur verdi nedense. Yüz göz olmadan, mesafeli devam etmesi herkes için en iyisi galiba.


Eşimin tarafı Artvin'li, tüm akrabaları eş dost hepsi Artvin'de. Hani ameliyat oluyorum gel diyeceği yakınlıkta biri yok....Tabi ya, size cevap verirken bende fark ettim ki, benim kayınvalidem insan sevmiyor..Samimi görüştüğü 2 bayan arkadaşı var o kadar, misafir falan gelecek diye ödü kopar. Sürekli insanlardan uzak durur. Samimiyeti sevmez, o yüzden ameliyat olduğunda da gel diyebileceği kimsesi yoktu. Ben o dönem hep, iyilik olsun; komşumuz istese rica etse gitmeyecek miyim, tabi ki gideceğim falan diye düşündüm.


Ben olsam ilişkim birzamanlar okadar iyi olan kv ye açık açık sorardım "derdin ne diye" ona göre ondan sonra tavrımı koyardım. Oda anlasın hatasını

Yani daha önce de yazdım, şimdiye kadar her konuda açık açık konuşan, kırgınlığımı veya kızgınlığımı açıkça ifade eden biriydim. Fakat en son ki konuşmamızda kayınvalidemin öyle bir tavrı vardı ki, kaba bir tabir olacak ama "çirkefçe"ydi. "Sana mı sorucam yazlığa giderken heeee, vahhhh vahhhhh" falan şeklindeydi. Böyle bir tepkiyi ilk kez gördüm, çok şaşırdım. Konuşmaya devam etseydim büyük olasılık iş kavgaya doğru gidecekti. Belkide hiç yüzyüze bakamayacak duruma gelecektik. İşte bu sebepten ,açıkça sormak istemiyorum şuan.
 
Bence senin kvdenin ovunulcek yani yokmus da kk dan sonra bi sükürlük varmiş gibi.
hamile halinle refakatçi olman fln sacma bence oglusu kalsaydi burun diyorsun cekinecek birşeyi yokmuş.
Bence gerçekleri yenk yeni farkediyorsunuz geçmiş olsun.

Buarada calisiyorsunuz sanırım
Kalp ameliyati olan iki kisi nasıl verimli bakabilir. Bence krese vermelisiniz. Kaliteli zaman geçirmeli diye düşünüyorum.
 
neden kreş düşünmüyorsun canım?
gerçi 2 yaş altı kreş bulmak zor,
hem baban da ilgilenmek istiyormuş ya, yarım gün kreş olsa gider alır getirir falan, hem ilgilenmiş olurlar hem de tüm olmadığı için dinlenebilirler.
örneğin sabah kreşe gitse, öğleden sonra zaten uyuyacak, ailen hem görüp hasret giderir, hem bu hastalık evresinde yorulmazlar.
 

Valla o da olabilir, sıkıntısız günlerde lay lay lom olunca bazı şeyleri fark etmemiş yada görmemezlikten gelmiş olabilirim. Tatsızlığı, tartışmayı sevmeyen bir insanım. Benim anneme nasıl davranılsın istiyorsam bende o şekilde hareket ettim. Aile toplantılarını, sohbetleri, muhabbetleri seven biri olduğum için hiç erinmeden yaptım herşeyi. İleride bizlerde yaşlanıcaz , bizlerde evlatlarımızdan ilgi alaka bekleyeceğiz belki, nasıl davranırsam ileride de bana öyle davranır evlatlarım diye düşündüm. Hep bir vicdan ve Allah korkusu ile hareket ettim. Sadece 1 kere işim düştü hemde tamamen sağlıkla ilgili problemler sebebiyle, gerçek yüzünü görmüş oldum.


Canım dediğim gibi henüz daha 20 aylık, babam o kadar ilgili o kadar bağlı ki kızıma. Zaten hafta da 3 gün jimnastiğe gidiyor, hani lafta jimnastik :) kendi yaşıtları ile jimnastik+spor+oyun birarada vakit geçiriyor yarım gün. Babam getirip götürüyor. Bazen benim duruşmam falan yoksa ben getirip götürüyorum.Dün akşam tekrar konuştum, babam "bu zor günlerde evimizin neşe kaynağı, biz onunla oyalanıyoruz, neşeleniyoruz ayırma bizden" dedi. Bende o zaman bakıcı alternatifini sundum. Evde size yardım eder, dedim. Neyse bunu kabul ettiler. Şimdi bugün bir bayanla görüşeceğim inşallah içime siner, bende rahat nefes alırım.
 

o zaman çok iyi olur,
ben sadece evde bakıcı sandım,
eğer ev işlerinde yardımcı olacaksa çok iyi olur hem de.
e sen yaşıtları ile vakit geçirmesi için çözümler de bulmuşsun, yeme de yanında yat.
daha canını sıkma, umarım bugünkü görüşmen de içine sinen şekilde sonlanır.
 

Bayanla telefonla görüştüm dün akşam, bakalım bugünde yüz yüze görüşeceğiz. Çocuk bakıcısı gibi değilde, eve yardımcı gibi olacak. Temizlik hariç, belki gün gelir yemek yapar, birgün birşey olur sadece kızımla ilgilenir.Bakalım inşallah iyi gider görüşme. Teşekkür ederim yorumların için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…