• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemden kurtulma fırsatı..Ama karar veremiyorum.Yardım lütfen

pardonda böyle ciddi bi konda gülmek nasıl içinden geeliyor anlayamıyorum kazen kim bilmiyorum demek çokmu komik bi durum acaaba hala anlayamadım

canım alınmana gerek yok ki.. tamamiyle durum komedisi üzerine o gülücükler..senin şahsınla veya birşeyi bilip bilmemenle hiç alakası yok... a.s.

Berlin duvarı yıkıldı bizim kadınımız annesi ile oğlu arasına duvar örüyor. Ah anam aha ölmeseydinde şu gelinleri bir görseydin.

En iyi kaynana ölü kaynana daha da iyisi zenginken ölen kaynana....

Merak ediyorum bu gelinimiz kayınvalidecisiyle konuşmayı denemiş mi ? Durumu izah etmeyi denemiş mi ? yoksa sadece kocasına mı anlatmış. Oraya örülen duvar kapıya vurulan kilit anneyi ne hale getirir ? Hiçbirşeyden haberi yokken. Düşünmez mi beni istemiyorlar, kadın zart zurt girip çıkması hiç aklına gelmez aklına ilk gelen beni istemiyorlar olur. Eve gelipte ne yapıyor ? Bu detayı da anlatmamış.

evet geleceğin kaynana adayları ne oldu cevap veremiyormusunuz ?

madem kayınvalidenin düşünme gibi yetkisi varsa rahatsız etmemeye yorsun beni istemiyolar diye degil siz heralde annenizi kaybettiniz olaylara duygusal yaklaşıyosunuz bende bi anne evladıyım ben 3 gündür aglıyorum eşimde aynısı bie açtım dün bu konuda başlık açtım huzurmuz kalmadı valide yüzüznden

Duygusallığım kalmadı 20 sene geçti çünkü aradan. Sadece biraz da eşinizin ve kayınvalidenizin gözünden bakın istiyorum. Ne yaptı kayınvalideniz size önünüzden yemeğinizi mi aldı ? Tokat mı attı ? Kılık kıyafetinize mi karıştı ? Ölmeden mezara mı koydu sizi ? Yapmayın yahu biraz da empati yapın...

-tatlicadiarzu- Ya canım bu nasıl bir kaynana bukadarınada pes en sinir olduğum şeydir evinize çat kapı girilmesi bencede başka bir yerden ev alsaydın rahatlardın bu şekilde sanmam ordada rahat bırakmaz bence eşinle ve kayınvaldeni al karşına konuş tepkini göster derim ben:Saruboceq:

ya olay inanılmaz

bir kere kazen bey (bey olduğunuzu sonradan öğrendim)
kadın sitesinde bi erkek olarak ahkam kesmeniz de çok hoş size bir kere bayan sanıp rep vermiştim pişman oldum...

bir bayan olmadığınız için erkek annelerinin bazı beklentilerini anlamamış olmanız normal

kız annesi evine gittiğinde kızım bana hizmet etmedi demez ama erkek annesi oğlumun evine gittim gelin bana hizmet etmedi der (yorgun musun işten mi geldi bir sorunla mı karşılaştın tınmaz)

oğlunun evi olur orası.... (biz bostan korkuluğuyuz ya....)

kayınvalidem geldi evime ramazan oruçluyuz iftar 4.30 gibi oluyur ben 4 te eve gelebiliyorum bir çorba konmuyor ocağa bahane hazır "düzenini değiştirmeyim dedim" ama mutfağa bir giriyorum ttencere tava yeri değişmeyen şwey yok

annem de geldi evime ramazanda ama birgün yemek korkusu çekmedim.... benim onayım olmaksızın bir eşyamın yerini değiştirmedi....

nasıl bir mantık oluşuyorsa aslan gibi oğlan verdim bana hizmet edecek... sözümü dinleyecek mantığı oluyor erkek annelerinde hele hele eşinden istediği sevigiyi göremeyen anneler (ataerkil toplumdan gelen alışkanlıkla erkekler önemlidir ya....)
erkek evladına veriyor tüm sevgisini....
evladı evlenince (bilinçaltı bir olay bence) sevgi objesi elinden alınıyor...
vay sen misin bu hırsızlığı yapan....
ilk önce bana gelinecek...
eşyalar benim onayımdan geçecek....
gelin hizmet edecek..........
çocuğa benim istediğim isim konacak......

bu daha çoğaltılabilir....

çok nadir ben kız annelerinin böyle sıkıntılar çıkardığını duydum ve gördüm....

erkekler de annlerine aşırı bağımlı oluyorlar.....

annem kötü niyetle dememiştir yapmamıştır

zaten alemin fesatı gelinler değil mi???

tabiki eşimizle konuşacağız ilk önce bu durumları....

ne demek cesaretniz varsa gidip kaynananızla konuşun....

sorunu yazan bayan demek ki kaynAnasıyla çözemeyeceğini düşünmüş ki konuşmak istemiyor....

kazen bey...
lütfen bundan sonra bir konuya balıklama dalarken empati denen sitemi azıcık kullanın....

erkek görüşüne ihtiyaç duysak gider erkeklere yönelik bir sitede konu açardık....

zaten konu açıldığında yanlış bir yaklaşım görsek biz gerek açıklamayı ve yönlendirmeyi (kendi çapımızda tabi) yapardık....

yorumlarınıza oakdar sinirlendim ki....
dayamadım...
hoş bulnarı okuyup okumayacağnız da belli değil ama...

umarım okur da bundan sonra anne savunuculuğuna çıkmazsınız

bizler de evladız annelerin önemini değerini sizin kadar biliriz...

kimse kimsenin annesini (eşinin hele) yo kyere kötüleyip şikayet etmez....

arkdaşım kusurabakma
sıra sana anca geldi...

canım madem eşin anlamıyor (aslında bunun sınırını eşin koymalı)
konuşulacak bir insansa yani sıknıtını anlayıp vaayy oğlumun evinden beni mi kovuyorsun diye sıkıntı çıkarmayacak bir insansa ona açmaya çalış

yoksa kiliti değiştir
yada kilit taktır...

orası senin de evin
o evle ilgili karar verme hakkına sahipsin

Duygusallığım kalmadı 20 sene geçti çünkü aradan. Sadece biraz da eşinizin ve kayınvalidenizin gözünden bakın istiyorum. Ne yaptı kayınvalideniz size önünüzden yemeğinizi mi aldı ? Tokat mı attı ? Kılık kıyafetinize mi karıştı ? Ölmeden mezara mı koydu sizi ? Yapmayın yahu biraz da empati yapın...

iftira attı tokat atmadı eşimi doldurdo takat attırdıa napsın yapmadım şeyleri çıkardı benmi dem evet dedi herkeze yaydı onun yüzünden eşimle tartıştım anneme gittim valide dediki keyfimi bozamam boşanıyosa boşansın yapmayın allah aşkına eşimde kayıtsızdı şimdi ise nerdeyse özür dilicek benden tabi anası iftira atıp olayları bana maal etmesse

- Böyle Kayınvalideyi ne yapmalı ? Soruyorum
- kayınvalidemden kurtulma fırsatı..ama karar veremiyorum.Yardım lütfen (başlığı okuduğumda öldürüp kurtulacak sandım)
- Kayınvalidesinin evine gelin giden arkadaşlar var mı? (Bu konu sabit bile yapılmış)

Benim evime paldır küldür girmesinde empati yapılacak bir durum yok. Herşeyin bir sınırı olması gerektiğine inanıyorum. Benim de kayınvalidem oldu benim annem de kayınvalide. İş ki insan hastaruhlu olmasın. yoksa görümce kayınpeder kuzen sıfatı ne olursa olsun sorunlu oluyo işte...

ilahi sinem....insanlar neler yaşıyor. bu soruna gelene kadar ne acılar var.. şaka yapılmayacak kadar,çok , çok ,önemli bir sorun değil ki bu.....

sen yapma bari bekarken evlilikle ilgili hayel kuruyosun ve evlenıysn valide olcak insan sana hayatı zindan ediyo hadi ben gelin eşim onun oglu 3 gündür dokunsam aglıcak yuva kolay kurulmuyo o yüzden önemli bi konu bana göre

keşke kayınvalidenle karşılıklı konuşmayı deneseydin kendisini annen gibi gördüğünü evinde başının üstünde yeri olduğunu ama habersiz gelince korktuğunu onun için geleceği zaman haber vermesini, kapıyı çalmasını rica etseydin mutlaka sana anlayış gösterirdi demekki o seni gelini gibi değil kızı gibi görüyor
ayrıca kendi ailen kayınvaliden sık geliyor diye neden sana kalmaya gelemiyor anlayamadım

Back
X