Kayinvalideme demelimiyim

Ya yatalak anneye bakmakla, sağlık kv ve kp beslemek aynı görülüp, “adil” olmak olarak değerlendiriyor ya inanılmaz.
Kimse kimsenin eli ayağı tutan annesinin babasının hizmetçisi olmak zorunda değil, işkembeden atmaya gerek yok.
Konu sahibi eşinle konuş ama 10 yıldır bu düzen böyleyse eşinin değiştirmeye niyeti olduğunu da hiç sanmıyorum. İş eşinde bitiyor.

Konu sahibinin yükü çok ağır , empati yapıp yorum yapın lütfen , yatalak anne ve 3 çocuğa bakmak ne demek. Bide bu yükün altına kaynana,pederde gelmesin. Zamaninda yiyip içip birikim yapmayan oğluna kızına yük olan insanlarada kızıyorum insan yarınını sonrasinida düşünmek zorunda

o kadar insan nerde yatıyor?
eşinizde size dese anneni istemiyorum diyenler olmuşta kadın annesine baktığı için herkese bakmak hizmet etmek zorunda mı?
bu nasıl bir zorbalık yahu.
hepsinede aynı anda bakmak zorunda.
eli ayağı tutan sırf keyif için bütün kışı geçirmeye gelen insanlarada baksın 3 çocuğuna da baksın evi temizlesin yemek yapsın bulaşık çamaşır hep beraber binelim kadının üstüne oldu olacak.

Peki mesela kayınvalide sizde yaşarken ev işlerine yardım etse, sizi yormasa, çocuklarla ilgilense falan nasıl hissedersiniz? Bence haklısınız da zor bir durumda kalmışsınız yani, kavgasız gürültüsüz nasıl çözülür onu düşünmeye çalışıyorum şu anda.

konu sahibesi ara kv ni biliyorsun annem bende babamda çalışıyor akşamdan akşama geliyor o sebeple kp bütün gün evde olacağından yakışık almaz dedi babam kusura bakma bu kış sizi kabul edemeyeceğiz de.

Annenize bakacak sizden başka kimse yok mu?

Eşinizin ailesine gelmeyin derseniz, 10 kış gelmişler, nerede kalacaklar, eşinizin kardeşi var mı?

Ev kimin kv-kp evi size verip,köye mi gittiler. Kışın kalmak üzere.

Kv-kp evde istememekte çok haklısınız. Ama anne- baba sizin evdeyken, eşinizin tepkisi ne olur bilmiyorum. Gerçekten zor bir durum. Yatalak anne ile eli tutan KV tabiki bir değil ama o evde eşinizde yaşıyor. Annem gelmesin derseniz, annen gitsin derse ne olacak.

Bir de o kadar insan üst üste zor olmuyor mu? 3 çocuk,siz, anneniz ve babanız 7 kişi. Kp- KV gelince nerde yatacaklar.

Yatalak hasta bakmak cok zor. Hele evde 3 çocukla Allah kolaylık versin ama bence eşinize sormadan adım atmayın. Eşiniz arkanızda durmazsa KV ve kp iyice tepenize biner.

Konu sahibi kv yi nasil değiştirsin mesala? Insan olan hasta bakan gelininden zaten iş beklemez, buna ragmen konu sahibi kv ile konuşmuş. 'haklısın, fark edemedim, bundan sonra dikkat ederim' gibi şeyler dememiş, aksine söylenip ertesi gün hiç konuşulmamış gibi davranmış. Utanmamış bile geline yük olmaktan. Belli ki eşi de umursamıyor bu durumu.

Konu sahibjnin ailesi kızının yaninda mecburiyetten duruyorlar. Kocasinin ailesi ise kışı daha rahat geçirelim, bu arada da gelinimiz her hizmetimizi görsün diye kalıyorlar, arada kocaman fark var.

Nooption konu sahibi babasını ortaya atmasın, kendi ailesine sesi çıkmayan eşi dahi kaplan kesilip adamı üzer.
Çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da kabahat eşin, kadının da eşinin de başka kardeşleri var mı bilmiyorum fakat ikisi de evin tek çocuğuysa o yüzden werdmss37 bakıma muhtaç annesine tek başına bakmak zorunda kalıyor ve eşinin ailesi de her sene kalmaya geliyorsa, eş girecek devreye.
Kayınvalidemin durumu malum, werdmss hem annesine hem çocuklarımıza bakıyor hem de evde tüm gün iş güç canı çıkıyor, geliyorsunuz eyvallah ama geldiğinizde yemek ev işi vs işleri siz yapın ki o da biraz olsun dinlensin, herkes ayağına hizmet beklemesin demeli.

Eş bunu demedikten sonra kayınvalide gelinine he he der bildiğini okur, kayınvalide kayınpederden önce eşi görmüyor mu karısının halini

Ortalıgı kızıştırırsın eşinle konuş yorulduğunu ve bu sene farklı olmasını dile. Güzel tonla sinirlenmeden. Oda kendi ailesine söylesin. Evleri varmış niye gelip kalıyolar gelsinler kalsınlar tabi ama öyle uzun uzun ne alaka nasıl rahat ediyolar hem hastanız var hem 3 çocuk. Bence eşinle konuş önce.

Yavrum ben 47 yasindayim Allah başa vermesin kolay mu sanıyorsunuz siz
O yatalak kadının misal başka çocuğu yok mu neden hep konu sahibinde kalıyor
Bak yine diyorum Allah başa vermesin evde yatalak bir hasta şimdi düşünün kari koca baş başa tatile gidemez gönlünce evde bir davet veremez bir musafirlikte gönlünce oturamaz yahu gönlünce yeri gelir bir dizi izleyip gülemez bile ya hasta var o evde
Hastaya bakmak kolay mı
Kim bilir ne kadar zamandır orda ve daha kimbilir ne kadar zaman kalacak hani ayaginı kırmış 10 gün kalıp gidecek değil ki
Ben erkek lehine bir sey yazdım diye hayatın gerçeğini görmezden gelip tribünlere oynayan yorum yapmanıza gerek yok
Yine söylüyorum başı sonu belirsiz bir süreç ve erkek Allah razı olsun hayir dememiş karşılığı bu mu olmalı
Damat onları evinde bakmak zorunda değil di mi aynı gelinin de zorunda olmadığı gibi
Ama damar bunu kabul ediyor
Bunu kabul eden adama senin ailen gelmesin denilmez iki iki dört kusura bakmayın

Kusura bakmayın da eşinizin sizin annenize bir şey dememesine istinaden sizin de maalesef idare etmeniz gerek
Kolay mi yatalak hasta bakmak kayinvalide olsa bu bakmazdiniz mesela değil mi objektif olun
Kadınların böyle yorum yapması şok etti beni. Evde kalacak ekstra bir kişinin yükü konu sahibiyle eşi için aynı mıdır sizce? Tüm gün evde vakit geçiren, 20 kişiyle eve sıkışan, tüm yemekleri işleri yapan kişi kadınken neden yorumdakiler eşle konu sahibini aynı kefeye koymuş ve evde yatalak annesine bakmasının karşılığını bir de üstüne eli ayağı tutan bir kadına daha bakmak olarak görmüş?
Kolay değil hasta bakmak, zaten bakan da eş değil. Evet zaten kimse yatalak kayınvalidesine bakmak istemez, çünkü kendi annesi değil. Bu objektiflik değil. Birkaç hafta misafir gelseler de katlanın deseniz tamam ama bir insan sırf eşi yatalak annesinin evlerinde kalmasına “izin veriyor(başka hiçbir katkısı yok)” diye her yıl 3 ay 2 insana daha bakmak zorunda değil.

Konu sahibi, yanlış anlamadıysam evde kışın 9 kişi kalıyorsunuz. İnsan işi değil bence bu. Eviniz de çok büyük değildir diye tahmin ediyorum. Bırakın 10 yılı, 2 hafta sabredebilene helal olsun derim. Eşinizle konuşun, bu işi çözün

Niye tribünlere oynayayım ya hu. Yorumunuz mantıklı gelmedi bana ben de kendi bakış açıma göre yorumluyorum.
Ayrıca bu bahsettiğiniz şeyler, kış boyu kayınvalide kayınpeder gelince söz konusu olmuyor mu? Üstelik evde bakım bekleyen üç çocuk da var ve yemek, temizlik vs hepsi bu kadının üstünde.Konu sahibinin başka kardeşi var mı yok mu bilemem belli ki mecbur kalmış bakıyor. Hasta annesine bakıyor diye neden eli ayağı tutan, sağlıklı insanları bir kış boyunca misafir etmek zorunda kalsın? Ayrıca neden kocasının yaptığı şey çok büyük lütufmuş gibi davranıyorsunuz?

ne alakası var yatağa bağımlı annesiyle eli iş tutan, evi olan ve fındıktan para alan kayınvalidesi bir mi?

Bazi Kadinlarin hemcinsine acimamasina pek sasirmadim. Siz iyimisiniz acaba? Bizim kadinlarin bir cogu niye kronik hastaliklarla, kanserle, depresyonla, panik atakla felan ugrasiyor sizce? Böyle sagdan soldan samar oglana cevrildiklerinden olmasin o.Gelen giden yüklenir. Bir tarafta cocuklar, esi, anasi (hasta a ayri), babasi, kv de ve kpder. Ölme esegim ölme. Böyle kadinlar hastalansa ama bakanlari da olmuyor, o cok kiymetli esler de onlar hastalik dösegindeyken yeni kadin derdine düsüyor. Hepsine sahit olduk. Eli ayagi tutan bi zahmet kendi isini de görsün. Konu sahibi de hayir deme hakkina sahip.

Konu sahibinin esinin ailesini 10 yildir cekiyormus keyfi sebeplerden kendi anasinada kocasi ses cikarmasin bir zahmet sizde heralde ileride cocuklariniza yikilacaksiniz keyfi olarak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…