Kayinvalideme demelimiyim

Zaten tartıştık dedimya bunlarida dedim kayinvalideme babam ne zamN büyüklük yaptı dedim inanın biz eşimle kendi birikimizle krediyle filan evlendik hiç yapmamis birikim yıllardır boş yaşamış babadan kalma bi yeri vAr onuda eşime destek vermiyor bn hem bunlara artık doluyum birde yatalak anneme bakiyorum çocuklar ufak kaynanam ev işine gram yardım etmiyor inanin kayinbederime bı tencere yemek bile yapmıyor beni gözlüyor bnimkide can dedim dayanamıyorum psikolojik olarak çöktüm artık dedim

Eli tutan kadına bakmak zorunda mı kadıncağız. Anneside hastayken ne demek eşiniz de sizin annenizi istemese. Ne kadar yanlış yorum pes

Zamanında belki ettim biriklte yaşamaktan rahatsız olduğumu hep anlamazliktan geldi kayınvalidem nasıl olsa oğlum bisy demiyo sen ne dersen de havalarindaydi genede problem çıkarmadım bu zamana kadar ama annem hasta oldu cocuklat üst üste oldu derken herşey yetişemez oldum yani haklı olarak sağlıklı taraf anlayışlı olması gerekmezmi birde bnm zorlandigimi bile bile yardım etmiyor bişey insanlikmi bu artık geçtim kaynana gelin olayını

Kusura bakmayın da eşinizin sizin annenize bir şey dememesine istinaden sizin de maalesef idare etmeniz gerek
Kolay mi yatalak hasta bakmak kayinvalide olsa bu bakmazdiniz mesela değil mi objektif olun
Konu
Emekli değiller cnm yani sağlıklı olan tarafın anlayışıli olması gerekmezmi bunca yıl zaten iyi kötü kalmışız beraber annem hasta olunca zaten herşey daha çok zorlaştı çocuklarım ufak ev işi onların bakımı birde kayınvalidem yardım etmiyor birde onlara yemek hizmet bnimkide can artık bunca yükün altında eziliyorim psikolojik olarak çöktüm

Farkimdayim zaten o gücüme gidiyor insanlık kalmamış merhamet desen yok bnim goruyor ne kadar yoruldugumu ama işte bn dile getirince kötü oluyorum sesiz kalincada tepeme cikiyorlar

Bunca sene ses cikarmadim abla ama inanın bünyem kaldırmıyor artık yoruldum ve kimse görmüyor artık ne olursa olsun dedim konustum eşim birşey demiyor oda zaten görüyor artık bide kayinpederim maddi olarak destek çıkmadıkça daha.cok soğudu oda bn maddiyata dedilim zaten eşim bakıyor bize her ihtiyacimkzi karsiliyor Allah razı olsun kayinpederimde zaten yok elimde bir fındık var oda oluyor yazları fazla olduğu zaman yardım etmiyor eşimin borçlari var destek olmuyor buna kiziyorum ben kayınvalidem desen öyle annem zaten hasta evde 3 nüfus oluyoruz ve herse bnm elime bakiyor

Evet tamda bunu anlatmak istedim eşim

Bir eve 9 kişi nasil sığınıyorsunuz.annenize bakacak başka kimse Yok mu neden sürekli hep yanınızda yada kv diğer çocuklarına gitsin.bu kalabalıkta evliliği nasıl yurutuyorsunuz
Evim çok büyük bekar erkek katdesim var oda çalisiyor evlenecek onada bisy diyemiyorum yuvasını kurmak için cabaliyor

Bnde öyle dedim senelerce bu arada annem 5 senedir yatalak bu durum yeni değil evet eşim çok iyi niyetli bnde ses etmedim bnm aileme kendi ailesi gibi davranıyor bu arada kendi babam maddi anlamda kayinpederimde çok daha fazla destek olmuştur bu zamana kadar kayinpederim olsa bile verme,eşime eşim dusrustur çalışkandır borcuna sadıktır ama kayinpederim hiç bilmez değerini

Yardım etse zaten patlama noktasına gelmezdim inanın kayinpederimde bı tencere yemek koymuyor beni gözlüyor dedimki anne bak dayanamıyorum artık kalk yemek koy demesdm klini kipirtmiyor insanlık kalmamış sende dedim

Babam destek oluyor mutfak masraflarına filan bide bana harçlık veriyor öyle zaten bnm maddi beklentim yok anneme tabiki bakacağım k

Eşinizle birbirinize işte tam da bu zamanlarda destek olmalısınız.

Sizin anneniz yatalak babanızla ikisine maddi manevi siz ve eşiniz bakıyorsuz

Eşinizin ailesinin de 3 ayda bir yatan yaşlı maaşları var. Biliyorsunuz değil mi o para çok az bir mebla size nasıl fındık parasını versinler. Bırakın o konuda eşiniz onlara destek olsun. Evlatlığını yapsın.

Sizin oturduğunuz ev kime ait yani tapusu kimin üstüne?

Burda tanıdığım sizin gibi yaşayan çok Karadenizli aile var. Hemen hemen hepsinin hem köy evleri hem Şehir de evleri var. Şehirde ki evlerini çocuklarına vermişler genelde Aile apartmanında oluyor. Yazın Karadenize gidip kışın oğullarına verdikleri eve gelip 3- 4 ay kalıyorlar çay yada fındık zamanına doğru köy yada yayla evlerine gidiyorlar.

Öyle bir düzenin gelini olmuşsanız kendi evinize çıkmadan rahat edemezsiniz.

Babam destek oluyor mutfak masraflarına filan bide bana harçlık veriyor öyle zaten bnm maddi beklentim yok anneme tabiki bakacağım k
Ana baba sizin olunca maddi beklenti duymadan bir mutfak masrafına onlara tabi ki bakacağım diyorsunuz?

Eşiniz nasıl ki sizin ailenize bakıyorsa aynı şeyi sizden de ister.

Evim çok büyük bekar erkek katdesim var oda çalisiyor evlenecek onada bisy diyemiyorum yuvasını kurmak için cabaliyor
Oooo Maşallah bekar erkek kardeş de sizde kalıyor. Eşinizin ailesi mi size fazla geldi. Hiç adil değilsiniz. Neyse gün ola devran döne aynı şeyleri elbet yaşarsınız.

Ana baba sizin olunca maddi beklenti duymadan bir mutfak masrafına onlara tabi ki bakacağım diyorsunuz?

Eşiniz nasıl ki sizin ailenize bakıyorsa aynı şeyi sizden de iste

Eşiniz nasıl ki sizin ailenize bakıyorsa aynı şeyi sizden de ister.
Hasta olan öncelikli olması gerekmezmi sonuçta kaynanamın kayinpederim şuan saglikljlar ve bahsettiğim gibi geldiklerinde maddi manevi destekleri olmuyir kaynanamda hasta olsa tabiki bakacağım ama hasta oldugunda değer bilinmesi için saglikliykem karşıdakini bunaltmamak gerek zaten zor donemlerden geçiyorum

Ama başka çarem yok herkes eziyor beni ses cikarmadikca

Çok haklısın canım benim annen konuşabiliyormu bilmiyorum ama eminim sana çok üzülüyordur burda kocanın ailesimi fazla geldi diyenler olmuş

Arkadaşlar kız keyfindenmi bakıyor annesine oda isterdi sadece çekirdek ailesi olsun çocuklarına vakit ayırsın kolaymı yatalak birine bakmak

Seni de annen tekrar doğurmayacak eşin de anlayışlıymış allah razı olsun kayınpederinde kalksın kendi koysun yemeğini madem karısı kalkmıyor allah yükünü hafifletsin kardeşim karadeniz yaşlı ları biraz gaddar olurmuş çok yerde okudum onları değiştiremezssin allah yüreklerine merhamet versin

Farkimdayim zaten o gücüme gidiyor insanlık kalmamış merhamet desen yok bnim goruyor ne kadar yoruldugumu ama işte bn dile getirince kötü oluyorum sesiz kalincada tepeme cikiyorlar
Allah yardımcınız olsun. Ben sizi anlıyorum bazıları anlamamak için çaba sarfediyor bence. Bu kadar sessiz olmayın geldiklerinde surat asın madem kv bir yemek bile koymuyor kocasına sizde koymayın. Eşinize de konuyu açın söyleyin bakalım tepkisi ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…