Ya yatalak anneye bakmakla, sağlık kv ve kp beslemek aynı görülüp, “adil” olmak olarak değerlendiriyor ya inanılmaz.
Kimse kimsenin eli ayağı tutan annesinin babasının hizmetçisi olmak zorunda değil, işkembeden atmaya gerek yok.
Konu sahibi eşinle konuş ama 10 yıldır bu düzen böyleyse eşinin değiştirmeye niyeti olduğunu da hiç sanmıyorum. İş eşinde bitiyor
Zaten tartıştık dedimya bunlarida dedim kayinvalideme babam ne zamN büyüklük yaptı dedim inanın biz eşimle kendi birikimizle krediyle filan evlendik hiç yapmamis birikim yıllardır boş yaşamış babadan kalma bi yeri vAr onuda eşime destek vermiyor bn hem bunlara artık doluyum birde yatalak anneme bakiyorum çocuklar ufak kaynanam ev işine gram yardım etmiyor inanin kayinbederime bı tencere yemek bile yapmıyor beni gözlüyor bnimkide can dedim dayanamıyorum psikolojik olarak çöktüm artık dedimKonu sahibinin yükü çok ağır , empati yapıp yorum yapın lütfen , yatalak anne ve 3 çocuğa bakmak ne demek. Bide bu yükün altına kaynana,pederde gelmesin. Zamaninda yiyip içip birikim yapmayan oğluna kızına yük olan insanlarada kızıyorum insan yarınını sonrasinida düşünmek zorunda
Eli tutan kadına bakmak zorunda mı kadıncağız. Anneside hastayken ne demek eşiniz de sizin annenizi istemese. Ne kadar yanlış yorum pesE peki eşiniz de anneniz için dese “artık istemiyorum” diye? Ne yaparsınız merak ettim? Sonuçta anneni rahatsız, babanız da evde işe yardım etmiyor neden kendi aileniz olunca gözünüze batmıyor da eşinizin ailesi olunc bu kadar doldunuz?
Eşiniz de size aynısını söylerse ne yapacaksınız?
Zamanında belki ettim biriklte yaşamaktan rahatsız olduğumu hep anlamazliktan geldi kayınvalidem nasıl olsa oğlum bisy demiyo sen ne dersen de havalarindaydi genede problem çıkarmadım bu zamana kadar ama annem hasta oldu cocuklat üst üste oldu derken herşey yetişemez oldum yani haklı olarak sağlıklı taraf anlayışlı olması gerekmezmi birde bnm zorlandigimi bile bile yardım etmiyor bişey insanlikmi bu artık geçtim kaynana gelin olayınıKonu sahibine hak verdim ben. Kadın yatalak annesine bakıyor. Sağlık durumu başka bir şey kaldı ki kayınvalidesi yatalak olsaydı eminim yine konu sahibinin üstüne kalırdı onun bakımı. Kocası mı bakacak yatalak annesine? Hayatta bakmazdı. Kayınvalide ve kayınpeder neden 10 yıldır bütün kış konu sahibinin evinde kalıyor onu anlayamadım. Tamamen keyfi anladığım kadarıyla. Ben olsam kendi evlerine yollardım elleri ayakları tutuyorsa. Yatalak olmak, sağlık sorunu olmak bambaşka konular. Ayrıca yatalak annesine kadın kendi babasıyla birlikte bakıyor. Bir de 3 tane çocuk var. Tez zamanda kayınaileyi geri yollardım evlerine.
KonuKusura bakmayın da eşinizin sizin annenize bir şey dememesine istinaden sizin de maalesef idare etmeniz gerek
Kolay mi yatalak hasta bakmak kayinvalide olsa bu bakmazdiniz mesela değil mi objektif olun
Emekli değiller cnm yani sağlıklı olan tarafın anlayışıli olması gerekmezmi bunca yıl zaten iyi kötü kalmışız beraber annem hasta olunca zaten herşey daha çok zorlaştı çocuklarım ufak ev işi onların bakımı birde kayınvalidem yardım etmiyor birde onlara yemek hizmet bnimkide can artık bunca yükün altında eziliyorim psikolojik olarak çöktümEvet yaşadıklarıniz kolay değil ama kayınbaba emekli maaşı yokmuş kendilerini anca idare ediyorlar demek ki . Kayınvalideniz keşke biraz destek olsa size ama onun tarafından düşünürsek hasta annenize baktığınız için onlara yapacağınız yemek yorucu bir iş gibi gelmiyodur. Ben olsam aynı durumda iş yüküm zaten ağır hem çocuklar hem anneye bakmak hem ev işleri üzerine hizmet bekleyen eş ailesi ben de istemezdim açıkçası bu durumda da siz ne kadar söyleseniz de gelmesini istemediğini saygısızlık olarak karşılanır. Rabbim size eşinize ailesine sabır ve anlayış annenize de şifa versin inşallah.
Farkimdayim zaten o gücüme gidiyor insanlık kalmamış merhamet desen yok bnim goruyor ne kadar yoruldugumu ama işte bn dile getirince kötü oluyorum sesiz kalincada tepeme cikiyorlarKışın neden size geliyorlar ki. 3 çocuk var eve nasıl sığıyorsunuz yani kendileri düşünmeleri lazım. Siz söyleyin bence çekinmeyin 1 ay lafını da yapmayın hiç gelmesinler öyle şey mi olur ya ? Ay ben 1 hafta kalıyorlar zor katlanıyorum her geldiklerinde kavga ediyorum. Valla bulmuşlar sizin gibi gelini kullanıyorlar bi güzel. Başka çocuğu yok mu çok istiyorsa gitsin onda kalsın kendi evinde kalsın.
Bunca sene ses cikarmadim abla ama inanın bünyem kaldırmıyor artık yoruldum ve kimse görmüyor artık ne olursa olsun dedim konustum eşim birşey demiyor oda zaten görüyor artık bide kayinpederim maddi olarak destek çıkmadıkça daha.cok soğudu oda bn maddiyata dedilim zaten eşim bakıyor bize her ihtiyacimkzi karsiliyor Allah razı olsun kayinpederimde zaten yok elimde bir fındık var oda oluyor yazları fazla olduğu zaman yardım etmiyor eşimin borçlari var destek olmuyor buna kiziyorum ben kayınvalidem desen öyle annem zaten hasta evde 3 nüfus oluyoruz ve herse bnm elime bakiyorYorum yapmayacağım demiştim ama dayanamadım
Bu konu bana eskiden anne lerimiz anlatırdı ya onlar gibi geldi
Yavrumm ben hem yatalak anneme baktım, hem 3 çocuk, her kış birde kv kb çilesi sırtım yer görmüyordu
Bu çağda bunu annelerimiz anlatınca ayyy sende ne sabır varmış ben olsam hayatta yapmazdım şöyle yapardım böyle yapardım derdik kesin ama bu arkadaşımız bunu yaşıyor allah yardımcısı olsun inşallah
Demem o ki cehalet devam ediyor,
senin kv birşey demen gerekmezdi normalde onların hiç gelmemesi gerekirdi 10 yıl dile kolay ama kesin eski kafa ve cahil olduğu için şöyle diyordur,
anasına oğlumun evinde bakıyor kusura bakmasın bizde gidecez ben yine de sucu biraz senin eşin de buldum canım
Evet tamda bunu anlatmak istedim eşimBakmaz tabii neden baksın? Herkes kendi ana babasına baksın ki konu sahibi de kendi annesine bakıyor zaten. Konuda, anneme eşim bakıyor dememiş. Ben ilgileniyorum demiş. Kendi yatalak annesine bakıyor diye, kış boyu eli ayağı tutan sağlıklı kaynanasının kayınpederinin her hizmetini yapmak zorunda mı?
Evim çok büyük bekar erkek katdesim var oda çalisiyor evlenecek onada bisy diyemiyorum yuvasını kurmak için cabaliyorBir eve 9 kişi nasil sığınıyorsunuz.annenize bakacak başka kimse Yok mu neden sürekli hep yanınızda yada kv diğer çocuklarına gitsin.bu kalabalıkta evliliği nasıl yurutuyorsunuz
Bnde öyle dedim senelerce bu arada annem 5 senedir yatalak bu durum yeni değil evet eşim çok iyi niyetli bnde ses etmedim bnm aileme kendi ailesi gibi davranıyor bu arada kendi babam maddi anlamda kayinpederimde çok daha fazla destek olmuştur bu zamana kadar kayinpederim olsa bile verme,eşime eşim dusrustur çalışkandır borcuna sadıktır ama kayinpederim hiç bilmez değeriniPeki bu kadar Adilce konuşurken sizce kayinpederin geceleri o evde kalması ve yine o evde yatalak bir kadının olması eşler arasında hiç mi olumsuz bir seye yol açmıyor ? Lütfen adil olun misal o adam kayinpederi olmasa bekli evde daha rahat dolaşacak ne bileyim daha kendini özgür hissedip karısıyla farklı zamanlar yaşayacak gunduz yatalak hasta bakan kadının gerçekten hali olacak mı eşiyle dört dörtlük ilgilenmeye sadece cinsellikden bahsetmiyorum nolur yanlış anlamayın
Burda konu sahibinin eşi fedakarlık yapıyor lütfen bunu kabul edelim
Niye hep erkeklere ya biraz da doğruyu konuşalım
Adam bana ne senin annen derdi istese ama dememiş Allah razı olsun ama unutmayın diyebilirdi de
Ha şu olay yanlış eli ayağı tutan kayinvalidenin ayağına hizmet beklemesi cok yanlış bu düzeltilmeli
Ama şahsen eşim benim annemi babamı tam gün ve yarım gün kimbilit kaç senedir ve kaç sene daha kabul etmişken seninkiler gelmesin diyemem utanırım gerçekten
Tek çocukEşiniz ve siz tek çocukmu neden hep size geliyorlar başka çözümler aramalı hiç kolay değil onca kişiyle aynı evde
Yardım etse zaten patlama noktasına gelmezdim inanın kayinpederimde bı tencere yemek koymuyor beni gözlüyor dedimki anne bak dayanamıyorum artık kalk yemek koy demesdm klini kipirtmiyor insanlık kalmamış sende dedimPeki mesela kayınvalide sizde yaşarken ev işlerine yardım etse, sizi yormasa, çocuklarla ilgilense falan nasıl hissedersiniz? Bence haklısınız da zor bir durumda kalmışsınız yani, kavgasız gürültüsüz nasıl çözülür onu düşünmeye çalışıyorum şu anda.
Babam destek oluyor mutfak masraflarına filan bide bana harçlık veriyor öyle zaten bnm maddi beklentim yok anneme tabiki bakacağım kÖncelikle asla yadırgamıyorum bu koşullarda çocuk bakmak ev çevirmek zaten zorken söz birde hasta bakıyorsunuz.
Ama tek merak ettiğim şey şu, anne babanız maddi olarak destek oluyor mı?
Annenize siz hizmet ediyorsunuz kaynanaya da öyle çünkü iş ellemiyormus bunu anladım.
Peki babalar? Kayinpeder için yemek temizlik ütü vb bari sen yap diyorsunuz kaynanaya merak ettiğim bir diğer şey kendi babanızın utusu çamaşırı yemeği temizliği size mi ait?
Ana baba sizin olunca maddi beklenti duymadan bir mutfak masrafına onlara tabi ki bakacağım diyorsunuz?Babam destek oluyor mutfak masraflarına filan bide bana harçlık veriyor öyle zaten bnm maddi beklentim yok anneme tabiki bakacağım k
Oooo Maşallah bekar erkek kardeş de sizde kalıyor. Eşinizin ailesi mi size fazla geldi. Hiç adil değilsiniz. Neyse gün ola devran döne aynı şeyleri elbet yaşarsınız.Evim çok büyük bekar erkek katdesim var oda çalisiyor evlenecek onada bisy diyemiyorum yuvasını kurmak için cabaliyor
Kardeşim evlerinde kaliyorOooo Maşallah bekar erkek kardeş de sizde kalıyor. Eşinizin ailesi mi size fazla geldi. Hiç adil değilsiniz. Neyse gün ola devran döne aynı şeyleri elbet yaşarsınız.
Ana baba sizin olunca maddi beklenti duymadan bir mutfak masrafına onlara tabi ki bakacağım diyorsunuz?
Eşiniz nasıl ki sizin ailenize bakıyorsa aynı şeyi sizden de iste
Hasta olan öncelikli olması gerekmezmi sonuçta kaynanamın kayinpederim şuan saglikljlar ve bahsettiğim gibi geldiklerinde maddi manevi destekleri olmuyir kaynanamda hasta olsa tabiki bakacağım ama hasta oldugunda değer bilinmesi için saglikliykem karşıdakini bunaltmamak gerek zaten zor donemlerden geçiyorumAna baba sizin olunca maddi beklenti duymadan bir mutfak masrafına onlara tabi ki bakacağım diyorsunuz?
Eşiniz nasıl ki sizin ailenize bakıyorsa aynı şeyi sizden de ister.
Ama başka çarem yok herkes eziyor beni ses cikarmadikcaÇok doğru. Şimdi gelmesin derse eşi ters tepebilir. Geliyorlarsa da ekstra yük olmamalılar. Bari kv ev işinde yardımcı olabilirler. Hadi eş pasif demiyor. Kv de gelinini dinlemiyor. Geldiklerinde konu sahibide yapmasın hizmetlerini
Bunca sene ses cikarmadim abla ama inanın bünyem kaldırmıyor artık yoruldum ve kimse görmüyor artık ne olursa olsun dedim konustum eşim birşey demiyor oda zaten görüyor artık bide kayinpederim maddi olarak destek çıkmadıkça daha.cok soğudu oda bn maddiyata dedilim zaten eşim bakıyor bize her ihtiyacimkzi karsiliyor Allah razı olsun kayinpederimde zaten yok elimde bir fındık var oda oluyor yazları fazla olduğu zaman yardım etmiyor eşimin borçlari var destek olmuyor buna kiziyorum ben kayınvalidem desen öyle annem zaten hasta evde 3 nüfus oluyoruz ve herse bnm elime bakiyor
Allah yardımcınız olsun. Ben sizi anlıyorum bazıları anlamamak için çaba sarfediyor bence. Bu kadar sessiz olmayın geldiklerinde surat asın madem kv bir yemek bile koymuyor kocasına sizde koymayın. Eşinize de konuyu açın söyleyin bakalım tepkisi ne olacak.Farkimdayim zaten o gücüme gidiyor insanlık kalmamış merhamet desen yok bnim goruyor ne kadar yoruldugumu ama işte bn dile getirince kötü oluyorum sesiz kalincada tepeme cikiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?