Kayinvalideme demelimiyim

çünkü annesine kendi bakıyor kocası değil. kaynana kayınbabaya da gelin bakıyor. erkeğin hayırlı evlat olması gelin üzerinden rol calıp boş boş kendini kandırmasıdır. damat kayınpederi yatalak olsa altını alacak mı bi düşünün

Babam destek oluyor mutfak masraflarına filan bide bana harçlık veriyor öyle zaten bnm maddi beklentim yok anneme tabiki bakacağım k
Bence eşinize anneme tabii ki bakicam ama senin annemi babanı istemem demeyin öyle derseniz ters tepebilir. Yani benim eşimde teper en azından. Ben olsam babam en azından maddi destek oluyor bari seninkiler maddi olmazsa manevi destek versin ben dayanamıyorum diye daha alttan mı girseniz

Tabii herkese her taktik sökmez benim eşim böyle söylenince yapabilen bir adam diretince ters teper diye ben böyle fikir verdim siz diğer önerilere de bakın insallah işinize yarar birimizin fikri ya

Farkındayım ama ses cikarmadikca çok eziliyorum kimsenin acıması yok nasıl olsa yapiyor diye herkes yük veriyor omuzlarima kayınvalidem8n içinde az da olsa iyi niyet açmam bile bu konuları ama 10 senedir iclerindeyim tanıdım aetik herkesi ve aetik kendimi savunmam gerek

Yapmicam zaten artik yaptıkça fazlasını istiyorlar ve gücüm kalmadı yaşama hevesimi aldılar

konu sahibinin kayınvalidesi inadına yapıyor bence öyle görünüyor
W werdmss37 arkadaş eşinize bunu sorduğunuzda direkt olarak senin de anne baban burada diyecek

temkinli olun "ihtiyaçları olduğu için buradalar muhtaç olmasa hayatta gelip yuvamıza çöreklenmezler merak etme diyin

Sırf sesini çıkarmıyorsun diye herkes senin üstüne yükleniyor konu sahibi. Hem kayın ailen hem kendi baban ve erkek kardeşin. Bu böyle olmaz.

Öncelikle eli ayağı tutan insanların senin evinde kalıp sana yük olmaya hakları yok. Bu kayınvalide ve kayınpederin için de geçerli senin baban için de geçerli.

Kayınvalide ve kayınpederi zaten tüm kış evine kabul etmek zorunda değilsin. Bu tartışmaya açık bile değil. Aksini savunanları ciddiye bile alma hatta konudan engelle.

Ancak babanla ilgili şunu diyeceğim: erkek kardeşin ailenin evinde, baban sizde kalıyormuş. Erkek kardeşinin bu kadar hiçbir sorumluluk almaması adil değil. Baban neden kendi evinde kalmıyor mesela? İki erkek kendilerine bakamıyorlar mı?

Onu geçtim ikisi de çalışıyor. Ya sana sigorta yapıp bakıcı maaşı ödesinler ya da annene üçünüz hep beraber bakıcı tutun, sen de gün içinde annene gidip gelip bakarsın. Böyle büyük bir sorumluluğu tek başına sana yüklemeye kimsenin hakkı yok. Eve marketten iki tane şey almakla senin emeğinin karşılığı verilemez. Sen kızıysan biri kocası diğeri oğlu.

Bak tekrar üstüne basa basa söylüyorum: ille annene evinde bakacaksan baban ve erkek kardeşin sana sigorta yaptırıp maaş ödemeliler. Sen bu parayı annene baktığın için almayacaksın o senin annen zaten bakman normal. Onların da yerine getirmesi gereken sorumluluğu tek başına yüklendiğin için alacaksın.

Son düzenleme:
Ay bir de şurda erkekle empati yapanlar şaka mısınız ya? Konudaki tek mağdurlar konu sahibi ve hasta anneciği. Gerisinin hiçbirisi masum değil. Tüm erkekler ve kayınvalidesi bir olmuş konu sahibinin sırtına binmişler. Hala gelmiş, “kaynanan olsaydı bakmazdın, kendi annen kalıyorsa onlar da kalır yazıyorlar.”

Konu sahibinin babası ve erkek kardeşi maddi ve manevi elini taşın altına koymadan yatalak kadını konu sahibinin başına bırakmışlar 5 yıldır. Yetmemiş babası da bari ben burda kalmayayım kendi evimde oğlumla kalayım dememiş o da kızıyla yaşamaya başlamış. Bunu gören kayın ailesinin normalde yaa bu kadına yardım eden yok bari biz yük olmayalım demesi lazım ama dememişler. Onlar yaşıyorsa biz de geliriz demiş onlar da tepesine çıkmış. Üstelik bu kadının 3 tane çocuğu da var. Şu konuyu okuyup empati yapıp duyar kasacak kişi olarak erkek ve ailesini mi buldunuz gerçekten?

Bende bunu merak ettim. Okudum okudum bulamadım.

Gerçi kimin üzerine olursa olsun, kvalideden küçük bir destek görse gelmeyin demezdi. Kıyamazdı. Çocuklardan birini oyalasa bile yeterdi. 3 küçük çocuğa bile bakmak zorken , yatalak annesine bakmak çok daha zor. Allah yardımcınız olsun.

Evet konu sahibi gelmeyin diyecek biri degil ama evin kimin oldugu su konuda cidden onemli, mesela yatalak annenin eviyse eger (ben ilk mesajdan böyle birsey çıkardım) o halde konu sahibinin eli guclenir, daha kolay restlesebilir.

Ama sanirim ev bizim derken, kastettigi baska birsey, bilemiyorum keske cevap verse.

Anneniz ne zamandır yatalak ve sizinle kalıyor? Kayınaile 10 senedir her kış geliyormuş. Ama anladığım kadarıyla anneniz sonradan hastalandı. Kıyas yapanlara, ikisini denk görenlere pes diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…