La havle ya RabbiKonu sahibinin esinin ailesini 10 yildir cekiyormus keyfi sebeplerden kendi anasinada kocasi ses cikarmasin bir zahmet sizde heralde ileride cocuklariniza yikilacaksiniz keyfi olarak
Kotu kalbi olan kim o kadar belli ki neyse sizede kalbiniz gibi omur dilerimLa havle ya Rabbi
Yahu hangi sözümden bunu çıkardınız yavrularım iyi olsun o bana yeter ne keyfi sebepten yıkılması
Ha şunu da yazayım içiniz rahat etsin benim oğlum yok 3 kızım var yani o kötü kalbinizden yazdığınız gibi keyfi yikilabilecegim bir oğlum yok
Size kalbiniz gibi günler dilerim
Bakın yine ben iyi kalpliyim çünkü ben 1 gününüz kalbiniz gibi geçsin demişim siz ise 1 ömür demişsinizKotu kalbi olan kim o kadar belli ki neyse sizede kalbiniz gibi omur dilerim
Ben sizin beddua degil dua ettiginizi dusunmustum duanıza karsilik verdim cevap vermenizede gerek yokBakın yine ben iyi kalpliyim çünkü ben 1 gününüz kalbiniz gibi geçsin demişim siz ise 1 ömür demişsiniz
Bu arada keske kalbim gibi omrum olsa duanıza çok teşekkür ederim inşallah kabul olur
Yorum yapmayacağım demiştim ama dayanamadımMerhaba arkadaşlar konumu uzutmakdan anlatmak istiyorum 10 yıldır eşimin ailesiyle kışları braber kalıyoruz kendi evim bu arada kısin geliyorlar köyde evleri var kayınvalidem şuan kendi islerini yapabiliyor bu arada bnm 3 çocuğum var ve yatağa bağımlı anneme bakiyorum babam çalışmak zorunda olduğu için gece o ilgileniyor gündüz ben bakıyorum gece mecbur babamda bnde kalıyor eşimin ailesiyle yakinzamda tartışmamız oldu kayinpedrim eşime maddi anlamda hiçbir destek olmuyor fındık oluyor yazın hiçbir şekilde yardımda bulunmuyor eşim her sene olmasada yazları fındığa yardım ediyor ama geri dönüşü olmuyor emeklisi yok kayinvedrrim sadece kaynanamla yaşlılık aylığı alıyorlar geçen gün bunsebeblerden dolati tatismamiz oldu bnde kayinvalideme doluyum zaten istemiyorum artık dedim geldiğinde elini ise surmuyosum dedim zaten benim yüküm ağır çocuklar annem en işleri filan çok yoruluyorum sen bari kocana yemek yap onu bile yapmıyorsun beni bekliyordum dedim oda bana söylendi ama sonraki gün eskisi gibi konuşmaya calisiyo sen ne dersen de bn bilgimi yaparım gibi takiliyo yani tinlamiyom tavirlarimda bu daha çok sinir ediyo beni neyse geçen gün geldiler kisin kalacağız gene dedi bn aricam diyecem artık gelmeyin gekirsenizde 1 ay kalın diyecem eşim bilmiyor bu şekilde doyecegimi ne yapayım arkadaşlar artık istemiyorum 10 senedir istemdigimi dile getirsemde değişen birs şey olmuyor ama ilk defa bu sene bu kadar net konuştum
Öncelikle asla yadırgamıyorum bu koşullarda çocuk bakmak ev çevirmek zaten zorken söz birde hasta bakıyorsunuz.Merhaba arkadaşlar konumu uzutmakdan anlatmak istiyorum 10 yıldır eşimin ailesiyle kışları braber kalıyoruz kendi evim bu arada kısin geliyorlar köyde evleri var kayınvalidem şuan kendi islerini yapabiliyor bu arada bnm 3 çocuğum var ve yatağa bağımlı anneme bakiyorum babam çalışmak zorunda olduğu için gece o ilgileniyor gündüz ben bakıyorum gece mecbur babamda bnde kalıyor eşimin ailesiyle yakinzamda tartışmamız oldu kayinpedrim eşime maddi anlamda hiçbir destek olmuyor fındık oluyor yazın hiçbir şekilde yardımda bulunmuyor eşim her sene olmasada yazları fındığa yardım ediyor ama geri dönüşü olmuyor emeklisi yok kayinvedrrim sadece kaynanamla yaşlılık aylığı alıyorlar geçen gün bunsebeblerden dolati tatismamiz oldu bnde kayinvalideme doluyum zaten istemiyorum artık dedim geldiğinde elini ise surmuyosum dedim zaten benim yüküm ağır çocuklar annem en işleri filan çok yoruluyorum sen bari kocana yemek yap onu bile yapmıyorsun beni bekliyordum dedim oda bana söylendi ama sonraki gün eskisi gibi konuşmaya calisiyo sen ne dersen de bn bilgimi yaparım gibi takiliyo yani tinlamiyom tavirlarimda bu daha çok sinir ediyo beni neyse geçen gün geldiler kisin kalacağız gene dedi bn aricam diyecem artık gelmeyin gekirsenizde 1 ay kalın diyecem eşim bilmiyor bu şekilde doyecegimi ne yapayım arkadaşlar artık istemiyorum 10 senedir istemdigimi dile getirsemde değişen birs şey olmuyor ama ilk defa bu sene bu kadar net konuştum
Çok doğru. Şimdi gelmesin derse eşi ters tepebilir. Geliyorlarsa da ekstra yük olmamalılar. Bari kv ev işinde yardımcı olabilirler. Hadi eş pasif demiyor. Kv de gelinini dinlemiyor. Geldiklerinde konu sahibide yapmasın hizmetleriniNooption konu sahibi babasını ortaya atmasın, kendi ailesine sesi çıkmayan eşi dahi kaplan kesilip adamı üzer.
Çoğu konuda olduğu gibi bu konuda da kabahat eşin, kadının da eşinin de başka kardeşleri var mı bilmiyorum fakat ikisi de evin tek çocuğuysa o yüzden werdmss37 bakıma muhtaç annesine tek başına bakmak zorunda kalıyor ve eşinin ailesi de her sene kalmaya geliyorsa, eş girecek devreye.
Kayınvalidemin durumu malum, werdmss hem annesine hem çocuklarımıza bakıyor hem de evde tüm gün iş güç canı çıkıyor, geliyorsunuz eyvallah ama geldiğinizde yemek ev işi vs işleri siz yapın ki o da biraz olsun dinlensin, herkes ayağına hizmet beklemesin demeli.
Eş bunu demedikten sonra kayınvalide gelinine he he der bildiğini okur, kayınvalide kayınpederden önce eşi görmüyor mu karısının halini
Ona aitse nolcak yani kayinpederine de mi yapma zorunluluğu var? Neden o destek oluyor mu yardim ediyor mu diye soruyorsunuz? Kayinailesi ile kıyaslama peşindesiniz gibi geldi.Öncelikle asla yadırgamıyorum bu koşullarda çocuk bakmak ev çevirmek zaten zorken söz birde hasta bakıyorsunuz.
Ama tek merak ettiğim şey şu, anne babanız maddi olarak destek oluyor mı?
Annenize siz hizmet ediyorsunuz kaynanaya da öyle çünkü iş ellemiyormus bunu anladım.
Peki babalar? Kayinpeder için yemek temizlik ütü vb bari sen yap diyorsunuz kaynanaya merak ettiğim bir diğer şey kendi babanızın utusu çamaşırı yemeği temizliği size mi ait?
Saçmalıyorsunuz. Kadın işinde gücünde keyfinde. Hasta yatağa bağımlı bir kadınla onu nasıl bir tutarsınız? Muhtemelen kaynanası anasına bakıyor eşek gibi bizede bakacak diyordur.E peki eşiniz de anneniz için dese “artık istemiyorum” diye? Ne yaparsınız merak ettim? Sonuçta anneni rahatsız, babanız da evde işe yardım etmiyor neden kendi aileniz olunca gözünüze batmıyor da eşinizin ailesi olunc bu kadar doldunuz?
Eşiniz de size aynısını söylerse ne yapacaksınız?
Öncelikle sakin ol şampiyonOna aitse nolcak yani kayinpederine de mi yapma zorunluluğu var? Neden o destek oluyor mu yardim ediyor mu diye soruyorsunuz? Kayinailesi ile kıyaslama peşindesiniz gibi geldi.
İnsanın kendi ailesi göze batmaz zaten karsi tarafin ailesi batar. Neden batıyor cunku kendi öz anne babaları gibi davranmadiklari için. Kendi annesi babası gibi olsa zaten bunca zaman yük gibi hissettirmezlerdi kendilerini. Yeri geliyor kac yasinda olursak olalim annemiz önümüze yemeğimizi hazırlayıp koyuyor. ( Benim ve çevremdekiler boyle). Veya başka bir işimize koşuyor. Kayinaileden malesef ki hep el muamelesi görülüyor. Cok nadir kendi ailesi gibi seven. 10 yıldır yapıyormuş kadın zaten. Ama artik insan bir yerde de dur diyebilir. Yıllarca boyle çekmek zorunda değil. Yas geçtikte insan yükü daha da ağırlaşır.
Konu sahibininin istememesi sonuna kadar hakkı. Eşiyle konuşması gerekir. Kolay değil ben bakamazdim 8 kişiye birden. Özellikle hasta birine bakmak çok zor. Kendi annem yıllarca yatalak ebemize baktı. Ben kendim yaşadım gördüm. Allah şifa versin, kolaylıklar versin inşallah
Çok doğru. Şimdi gelmesin derse eşi ters tepebilir. Geliyorlarsa da ekstra yük olmamalılar. Bari kv ev işinde yardımcı olabilirler. Hadi eş pasif demiyor. Kv de gelinini dinlemiyor. Geldiklerinde konu sahibide yapmasın hizmetlerini
Konu sahibinin derdi bu degil zaten sorun ettiği kayinvalidesigil bu konuda soru sormuş. Yorumları okudum ve bazı yorumlar gercekten hayret vericiydi. Sizin sorularınız da biraz garip geldi bu sorularınızın cevabı neyi değiştirecek diye. Kıyaslama yapmak için soracakmissiniz gibi geldi. Bende merak ettim ve yazdim;Öncelikle sakin ol şampiyongirişimi yapayim.
Sonrasında bunu size sormadım soru soran kişinin detaylarını öğrenmek için ONA sordum.Cunku soru sahibi ONA yanıt verelim diye bu platformda soru SORMUŞ.
Hasta bakmak bence bu dünyadaki en zor şeylerden biri. Ama dediğim gibi verdiğin yanıtım muhatabı siz değilsiniz. Siz başka bir açıdan bakıyorsunuz başkası başka açıdan bakıyor kimseyi kimseyle neden kıyaslayacağım ki tanımam bilmem aşırı sacmalamissiniz. Çekilebilirsiniz soru sahibinin eli ayağı var çok şükür kendisi yazabilecek aklı da var
O zaman bu konuyu siz açın ve size yorum yapalım konunun muhattabi duruyor başkası benim neden böyle düşündüğümü soruyor biraz değişik.Konu sahibinin derdi bu degil zaten sorun ettiği kayinvalidesigil bu konuda soru sormuş. Yorumları okudum ve bazı yorumlar gercekten hayret vericiydi. Sizin sorularınız da biraz garip geldi bu sorularınızın cevabı neyi değiştirecek diye. Kıyaslama yapmak için soracakmissiniz gibi geldi. Bende merak ettim ve yazdim;
sorularının cevabı babam yardım etmiyor ve evet utusunu yemeğini ben yapıyorum dediğinde nasil bir yorum yapacaksınız?Ne gibi tavsiyede bulunacaksiniz ? Sizin bakış açınız da benim ilgimi çekti.
werdmss bir daha girip detayları yazmadı ama yatan bir hastaya bakmak çok zor, kardeşleri varsa hepsinin yardımcı olması gerekir, kadıncağız yerinden kıpırdatılamıyorsa bile maddi destekte bulunmaları lazım, bakım evine yatırsalar çok pahalı, herkes maddi olarak altından kalkamaz.
Evin tek çocuğuysa zaten tek başına bakım evi masrafını mümkün değil karşılayamaz, konu sahibinin yaşından yola çıkarak babası 60’larında bir adam ve çalışıyor, adamın çalıştığı ancak ev döndürür bakıcı tutulamaz gibi görünüyor zira asgari ücret alıyorsa kimse o paraya hiçbir bakıcı altından üstünden alacağı bir hastaya bakmaz maalesef
Nereden bakarsak bakalım konu sahibi için maddi manevi zorlayıcı bir durum var ortada.
Bazı erkekler aşırı anlayışsız ve düşüncesiz, siz ana babasını 40 yıl sırtınızda taşırsınız 1 günlük sırtınızdan indirirseniz işitmediğiniz laf kalmaz, werdmss’nin eşi böyle biriyse, ki böyle birine benziyor çünkü eşinin halini görüp de ailesine gelmeyin veya geliyorsanız eliniz iş tutsun demeyen bir adam, o vakit werdmss babasının üzerine atarak gelmeyin derse kıyamet kopar, ki babaya yüklemeye gerek yok kendi ağzı dili var yetişkin insanlar, kendi sorunlarını kendileri çözmeli fakat işte ne yazık ki bizim ülkede kadın kendi annesine bakmak zorundaysa eş ailesi tepesine de çıksa sesi çıkmasın isteniyor zira kadın erkek ailesinin tapulu mülkü gibi görülüyor.
Ooo kendi annesine bakıyor o zaman benim de ayağıma hizmet edecek, ama diğer anne bakıma muhtaç diye düşünmüyor kimse, bunu eş de düşünmüyor.
Şuraya yazıyorum kayınvalide yatağa düşse onu da eve alıp werdmss’e baktırırlar çünkü kendi annesine bakıyor kayınvalideye de bakmak zorunda, erkeğe göre ne var işe gidiyor kendi annesinin altından üstünden alan erkekler bir elin parmaklarını geçmez.
Kadının babası geceleri bakıyormuş gündüzleri çalışıyormuş, emekli olabilmek için mecbur çalışıyordur kayınvalide kayınpeder gibi kulağının üzerine yatıp yaşlılık aylığıyla yetinmeme çabasındaymış, ki eminim kızına yük olduklarını düşünüp mahçuptur ve eve maddi katkı da sağlıyordur ama eş ailesi öyle mi?
Hem gelip aylarca kal, hem ayağına hizmet bekle hem de elin cebine gitmesin.
Ben de öyle ama maalesef bizim toplumda gelin eş ailesine bakmakla yükümlü birey konumunda ve çoğunlukla kayınvalideler gelin kadar annesini de kendisine rakip görüyor, annesine oğlumun evinde bakıyorsa bize de bakacak hizmet edecek diye düşünüyorlar.Ben erkeklerden çok kadınlara kızıyorum. Kayınvalideye mesela. O kadar eminim ki annesi oğlumun evinde kalıyor eşek gibi bize de bakacak dediğine.Adamın da o kadar kalabalıkta yaşamak istemediğine eminim ama duygu sömürüsü yüzünden bu halde,çünkü yetiştirilme tarzı bu,birey olmasına izin verilmemiş.Anne hükümdar olmuş. Burda kayınvalide kocasını da oğlunu da yönetiyor. Kadın insan olsa kocasına bizim o kalabalıkta ne işimiz var demeliydi. Erkeklerde de iş yok tabiki. Ama kadınların ben istediğimi yaparım o el kızı,daha mı önemli,oğlumun parası vs. dediğine kalıbımı basarım.Arada da bizi istemiyor musun oğlum diye ağlarsa tam kv.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?