Kayinvalideme demelimiyim

Konu sahibinin esinin ailesini 10 yildir cekiyormus keyfi sebeplerden kendi anasinada kocasi ses cikarmasin bir zahmet sizde heralde ileride cocuklariniza yikilacaksiniz keyfi olarak
La havle ya Rabbi
Yahu hangi sözümden bunu çıkardınız yavrularım iyi olsun o bana yeter ne keyfi sebepten yıkılması
Ha şunu da yazayım içiniz rahat etsin benim oğlum yok 3 kızım var yani o kötü kalbinizden yazdığınız gibi keyfi yikilabilecegim bir oğlum yok
Size kalbiniz gibi günler dilerim

Kotu kalbi olan kim o kadar belli ki neyse sizede kalbiniz gibi omur dilerim

Kotu kalbi olan kim o kadar belli ki neyse sizede kalbiniz gibi omur dilerim
Bakın yine ben iyi kalpliyim çünkü ben 1 gününüz kalbiniz gibi geçsin demişim siz ise 1 ömür demişsiniz
Bu arada keske kalbim gibi omrum olsa duanıza çok teşekkür ederim inşallah kabul olur

Bakın yine ben iyi kalpliyim çünkü ben 1 gününüz kalbiniz gibi geçsin demişim siz ise 1 ömür demişsiniz
Bu arada keske kalbim gibi omrum olsa duanıza çok teşekkür ederim inşallah kabul olur
Ben sizin beddua degil dua ettiginizi dusunmustum duanıza karsilik verdim cevap vermenizede gerek yok

Konu sahibine hak verdim ben. Kadın yatalak annesine bakıyor. Sağlık durumu başka bir şey kaldı ki kayınvalidesi yatalak olsaydı eminim yine konu sahibinin üstüne kalırdı onun bakımı. Kocası mı bakacak yatalak annesine? Hayatta bakmazdı. Kayınvalide ve kayınpeder neden 10 yıldır bütün kış konu sahibinin evinde kalıyor onu anlayamadım. Tamamen keyfi anladığım kadarıyla. Ben olsam kendi evlerine yollardım elleri ayakları tutuyorsa. Yatalak olmak, sağlık sorunu olmak bambaşka konular. Ayrıca yatalak annesine kadın kendi babasıyla birlikte bakıyor. Bir de 3 tane çocuk var. Tez zamanda kayınaileyi geri yollardım evlerine.

Annenizin iyileşme durumu var mı? Aileniz imkan varsa aynı apartmandan yada yan apartmandan ev tutsalar daha iyi olur diye düşünüyorum. Akşam zaten babanız bakıyormuş annenize, babanız eve gelince siz kendi evinize geçersiniz.

Kayın aileniz mutlaka gelmek istiyorlarsa, kayınvalidenize iş buyuracaksınız. Kayınpederinizden maddi destek isteyeceksiniz yapacak bir şey yok.

Ayrıca dünürler aynı evin içerisinde aylarca nasıl rahat edecekler, bunun tuvaleti var, banyosu var çok ilginç

Yorum yapmayacağım demiştim ama dayanamadım

Bu konu bana eskiden anne lerimiz anlatırdı ya onlar gibi geldi

Yavrumm ben hem yatalak anneme baktım, hem 3 çocuk, her kış birde kv kb çilesi sırtım yer görmüyordu

Bu çağda bunu annelerimiz anlatınca ayyy sende ne sabır varmış ben olsam hayatta yapmazdım şöyle yapardım böyle yapardım derdik kesin ama bu arkadaşımız bunu yaşıyor allah yardımcısı olsun inşallah
Demem o ki cehalet devam ediyor,
senin kv birşey demen gerekmezdi normalde onların hiç gelmemesi gerekirdi 10 yıl dile kolay ama kesin eski kafa ve cahil olduğu için şöyle diyordur,

anasına oğlumun evinde bakıyor kusura bakmasın bizde gidecez ben yine de sucu biraz senin eşin de buldum canım

Öncelikle asla yadırgamıyorum bu koşullarda çocuk bakmak ev çevirmek zaten zorken söz birde hasta bakıyorsunuz.

Ama tek merak ettiğim şey şu, anne babanız maddi olarak destek oluyor mı?

Annenize siz hizmet ediyorsunuz kaynanaya da öyle çünkü iş ellemiyormus bunu anladım.

Peki babalar? Kayinpeder için yemek temizlik ütü vb bari sen yap diyorsunuz kaynanaya merak ettiğim bir diğer şey kendi babanızın utusu çamaşırı yemeği temizliği size mi ait?

Çok doğru. Şimdi gelmesin derse eşi ters tepebilir. Geliyorlarsa da ekstra yük olmamalılar. Bari kv ev işinde yardımcı olabilirler. Hadi eş pasif demiyor. Kv de gelinini dinlemiyor. Geldiklerinde konu sahibide yapmasın hizmetlerini

Eşiniz on yıldır yapamadığı konuşmayı şimdi yapsın duvar mi bu adam hiç mi aklına gelmiyor sizin yorulacağınız yükünüzün ağırlığı ?

Ona aitse nolcak yani kayinpederine de mi yapma zorunluluğu var? Neden o destek oluyor mu yardim ediyor mu diye soruyorsunuz? Kayinailesi ile kıyaslama peşindesiniz gibi geldi.
İnsanın kendi ailesi göze batmaz zaten karsi tarafin ailesi batar. Neden batıyor cunku kendi öz anne babaları gibi davranmadiklari için. Kendi annesi babası gibi olsa zaten bunca zaman yük gibi hissettirmezlerdi kendilerini. Yeri geliyor kac yasinda olursak olalim annemiz önümüze yemeğimizi hazırlayıp koyuyor. ( Benim ve çevremdekiler boyle). Veya başka bir işimize koşuyor. Kayinaileden malesef ki hep el muamelesi görülüyor. Cok nadir kendi ailesi gibi seven. 10 yıldır yapıyormuş kadın zaten. Ama artik insan bir yerde de dur diyebilir. Yıllarca boyle çekmek zorunda değil. Yas geçtikte insan yükü daha da ağırlaşır.
Konu sahibininin istememesi sonuna kadar hakkı. Eşiyle konuşması gerekir. Kolay değil ben bakamazdim 8 kişiye birden. Özellikle hasta birine bakmak çok zor. Kendi annem yıllarca yatalak ebemize baktı. Ben kendim yaşadım gördüm. Allah şifa versin, kolaylıklar versin inşallah

Sanirim kimse farketmemis ama konu sahibi ev icin "kendi evim" demis yani sanirim, konu sahibi ve esi evlenirlen yatalak annenin yasadigi eve yerlesmisler.

Bu detayi bi ben mi farkettim bilmiyorum ya da kendi evim diye anlatirken sadece kirada olmadiklarini mi kastetti bilmiyorum ama yatalak annenin evine yerleştilerse eger konu sahibinin eşi okuzlukte nirvanaya oynuyorlar bu durumda?

Saçmalıyorsunuz. Kadın işinde gücünde keyfinde. Hasta yatağa bağımlı bir kadınla onu nasıl bir tutarsınız? Muhtemelen kaynanası anasına bakıyor eşek gibi bizede bakacak diyordur.

Öncelikle sakin ol şampiyon girişimi yapayim.

Sonrasında bunu size sormadım soru soran kişinin detaylarını öğrenmek için ONA sordum.Cunku soru sahibi ONA yanıt verelim diye bu platformda soru SORMUŞ.

Hasta bakmak bence bu dünyadaki en zor şeylerden biri. Ama dediğim gibi verdiğin yanıtım muhatabı siz değilsiniz. Siz başka bir açıdan bakıyorsunuz başkası başka açıdan bakıyor kimseyi kimseyle neden kıyaslayacağım ki tanımam bilmem aşırı sacmalamissiniz. Çekilebilirsiniz soru sahibinin eli ayağı var çok şükür kendisi yazabilecek aklı da var

werdmss bir daha girip detayları yazmadı ama yatan bir hastaya bakmak çok zor, kardeşleri varsa hepsinin yardımcı olması gerekir, kadıncağız yerinden kıpırdatılamıyorsa bile maddi destekte bulunmaları lazım, bakım evine yatırsalar çok pahalı, herkes maddi olarak altından kalkamaz.
Evin tek çocuğuysa zaten tek başına bakım evi masrafını mümkün değil karşılayamaz, konu sahibinin yaşından yola çıkarak babası 60’larında bir adam ve çalışıyor, adamın çalıştığı ancak ev döndürür bakıcı tutulamaz gibi görünüyor zira asgari ücret alıyorsa kimse o paraya hiçbir bakıcı altından üstünden alacağı bir hastaya bakmaz maalesef

Nereden bakarsak bakalım konu sahibi için maddi manevi zorlayıcı bir durum var ortada.

Bazı erkekler aşırı anlayışsız ve düşüncesiz, siz ana babasını 40 yıl sırtınızda taşırsınız 1 günlük sırtınızdan indirirseniz işitmediğiniz laf kalmaz, werdmss’nin eşi böyle biriyse, ki böyle birine benziyor çünkü eşinin halini görüp de ailesine gelmeyin veya geliyorsanız eliniz iş tutsun demeyen bir adam, o vakit werdmss babasının üzerine atarak gelmeyin derse kıyamet kopar, ki babaya yüklemeye gerek yok kendi ağzı dili var yetişkin insanlar, kendi sorunlarını kendileri çözmeli fakat işte ne yazık ki bizim ülkede kadın kendi annesine bakmak zorundaysa eş ailesi tepesine de çıksa sesi çıkmasın isteniyor zira kadın erkek ailesinin tapulu mülkü gibi görülüyor.
Ooo kendi annesine bakıyor o zaman benim de ayağıma hizmet edecek, ama diğer anne bakıma muhtaç diye düşünmüyor kimse, bunu eş de düşünmüyor.

Şuraya yazıyorum kayınvalide yatağa düşse onu da eve alıp werdmss’e baktırırlar çünkü kendi annesine bakıyor kayınvalideye de bakmak zorunda, erkeğe göre ne var işe gidiyor kendi annesinin altından üstünden alan erkekler bir elin parmaklarını geçmez.

Kadının babası geceleri bakıyormuş gündüzleri çalışıyormuş, emekli olabilmek için mecbur çalışıyordur kayınvalide kayınpeder gibi kulağının üzerine yatıp yaşlılık aylığıyla yetinmeme çabasındaymış, ki eminim kızına yük olduklarını düşünüp mahçuptur ve eve maddi katkı da sağlıyordur ama eş ailesi öyle mi?
Hem gelip aylarca kal, hem ayağına hizmet bekle hem de elin cebine gitmesin.

Konu sahibinin derdi bu degil zaten sorun ettiği kayinvalidesigil bu konuda soru sormuş. Yorumları okudum ve bazı yorumlar gercekten hayret vericiydi. Sizin sorularınız da biraz garip geldi bu sorularınızın cevabı neyi değiştirecek diye. Kıyaslama yapmak için soracakmissiniz gibi geldi. Bende merak ettim ve yazdim;
sorularının cevabı babam yardım etmiyor ve evet utusunu yemeğini ben yapıyorum dediğinde nasil bir yorum yapacaksınız? Ne gibi tavsiyede bulunacaksiniz ? Sizin bakış açınız da benim ilgimi çekti.

O zaman bu konuyu siz açın ve size yorum yapalım konunun muhattabi duruyor başkası benim neden böyle düşündüğümü soruyor biraz değişik.

Ben erkeklerden çok kadınlara kızıyorum. Kayınvalideye mesela. O kadar eminim ki annesi oğlumun evinde kalıyor eşek gibi bize de bakacak dediğine.Adamın da o kadar kalabalıkta yaşamak istemediğine eminim ama duygu sömürüsü yüzünden bu halde,çünkü yetiştirilme tarzı bu,birey olmasına izin verilmemiş.Anne hükümdar olmuş. Burda kayınvalide kocasını da oğlunu da yönetiyor. Kadın insan olsa kocasına bizim o kalabalıkta ne işimiz var demeliydi. Erkeklerde de iş yok tabiki. Ama kadınların ben istediğimi yaparım o el kızı,daha mı önemli,oğlumun parası vs. dediğine kalıbımı basarım.Arada da bizi istemiyor musun oğlum diye ağlarsa tam kv.

Ben de öyle ama maalesef bizim toplumda gelin eş ailesine bakmakla yükümlü birey konumunda ve çoğunlukla kayınvalideler gelin kadar annesini de kendisine rakip görüyor, annesine oğlumun evinde bakıyorsa bize de bakacak hizmet edecek diye düşünüyorlar.

O ev hiçbir zaman gelinin de evi olmuyor, her zaman oğlunun evidir kayınvalide için.

Kadınlar birbirini şu kadarcık düşünseydi bugün eş ailesi sorunu diye kemikleşmiş bir sorun yaşıyor olmazdık.

Kaldı ki normalde kadının annesi sağlıklı olsa kızının evinde yaşasa yorumum başka olurdu ama yatan bakıma muhtaç bir kadın var ve belli ki şartlar gereği evde bakmak zorunda kalıyorlar, annesinin kendi evi vardır ama konu sahibi 3 çocuklu kadın, annesine git gel yapamaz, kendi evini de çekip çevirmek zorunda, okula giden çocukları olabilir onların düzenleri var vs.

Biraz merhameti vicdanı olan bir kayınvalide olsa, bu kadın 3 çocuk ve annesine bakıyor, kışları belki ısınmadan tasarruf belki yeme içmeden tasarruf için gelinin yanına geliyoruz ama bari o çocukları ve annesiyle ilgilenirken biz de ev işlerini yapalım, alışverişi halledelim diyebilirler.

Kadının babası çalışıyormuş akşamları eşine bakıyor, bir nevi kızının işini hafifletmeye çalışıyor kendince, nasılsa kız bakıyor deyip akşam yayılmıyor ama kayınvalide kayınpeder boşta, çalışmıyorlar ikisi de ev işi yapabilir, kazık kadar kayınpeder neden gelinin yemek yapmasını hizmet etmesini bekliyor? Eli ayağı tutuyor yapsın yemeği.

Erkekleri paşa gibi yetiştiriyorlar kadınlar da paşa doğurdum havasında kalabalık yapmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar.

werdmss konusuna gelir de farklı detaylar yazarsa bilemem fakat şu an yazdıkları üzerinden değerlendirince benim için koca da, koca ailesi de düşüncesiz, çaresiz bir anne onun bakım masrafları ve yaşlılığında kimseye muhtaç olmamak için çalışan bir baba ve her şeye yetişmeye çalışan bir kadın, bir evlat, bir gelin var ortada, o yüzden werdmss’ye de babasına da hasta annesine de Allah yardım etsin, inşallah annesine şifa nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…