• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalideme gidiyoruz :(

ay87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
24
0
36
Burdur
Arkadaşlar kayınvalidem beni resmen kıskanıyor.Ne yapsam yaranamadım desem yeridir.10 gün sonra izne gideceğiz yanlarına ama nasıl geçecek bu zaman bilmiyorum.Sabredeyim 10 gün nasıl olsa gelir geçer diyorum ama öyle bi soğumuşumki telefonda sesini duysam sinir oluyorum.Doğum sevincimi yaşayamadım onun yüzünden ben.Şimdi kızım 7 aylık oldu doğumdan bu yana hiç görmediler ama doğumda da hastane odasında 7 kişi kaldık düşünebiliyormusunuz? Kayınpederim bile doğum yaptığım odada uyudu üstelik ben sezaryen olmuştum.Doğumdan öncede doğuma gelmek istediği için tartışmıştık ben annemi istedim başımda ama o illa bende gelicem diye tutturdu ve bu sebepten o gün eşimi aramış gelin bana gelme dedi terbiyesizlik yaptı bende onun yüzüne kapadım teli demiş,eşimle tartıştık o gün kanamam oldu 8 aylık hamileydim ve çocuğumu son noktaya gelmişken kaybedebilirdim sonrasında da hiç aramadı hastanelik olmuşsun kızım geçmiş olsun diye :( Zaten kızım dediğini hiç duymadım o ayrı mesele...Ben yapmacık bulurum diye söyleyemiyormuş.Şimdi bana torun sevdasından yanıp tutuşması hiç inandırıcı gelmiyor,o değilmiydi benim çocuğumu düşme noktasına getiren.Madem önemliydi neden hastaneye gittik o kadar arayıp sormadı?Yemek yaparım evlerine gittiğimizde bana yinede laf sokar böyle soğanı burda doğrasan sen evde kalırmışsın diyor :( Ona göre şaka ama ben kaldıramıyorum.O benden makarna istemişti akşam yemeğine ben 7 aylık hamile halimle uğraşıp mercimek köftesi yaptım kayınpederim çok seviyor diye sonucunda doğradığım soğanlar gözüne battı,köfteleri küçük sıkmışsın dedi bi kaba boşalttı kendisi yumruk boyutunda sıkmaya başladı.Sorduğumuzda ise saklama kabına koyacağım küçük küçük olunca yer kaplıyor dedi :( Ben mi çok abartıyorum yoksa haklımıyım yarıdımınıza ihtiyacım var.

Arkadaşlar kayınvalidem beni resmen kıskanıyor.Ne yapsam yaranamadım desem yeridir.10 gün sonra izne gideceğiz yanlarına ama nasıl geçecek bu zaman bilmiyorum.Sabredeyim 10 gün nasıl olsa gelir geçer diyorum ama öyle bi soğumuşumki telefonda sesini duysam sinir oluyorum.Doğum sevincimi yaşayamadım onun yüzünden ben.Şimdi kızım 7 aylık oldu doğumdan bu yana hiç görmediler ama doğumda da hastane odasında 7 kişi kaldık düşünebiliyormusunuz? Kayınpederim bile doğum yaptığım odada uyudu üstelik ben sezaryen olmuştum.Doğumdan öncede doğuma gelmek istediği için tartışmıştık ben annemi istedim başımda ama o illa bende gelicem diye tutturdu ve bu sebepten o gün eşimi aramış gelin bana gelme dedi terbiyesizlik yaptı bende onun yüzüne kapadım teli demiş,eşimle tartıştık o gün kanamam oldu 8 aylık hamileydim ve çocuğumu son noktaya gelmişken kaybedebilirdim sonrasında da hiç aramadı hastanelik olmuşsun kızım geçmiş olsun diye :( Zaten kızım dediğini hiç duymadım o ayrı mesele...Ben yapmacık bulurum diye söyleyemiyormuş.Şimdi bana torun sevdasından yanıp tutuşması hiç inandırıcı gelmiyor,o değilmiydi benim çocuğumu düşme noktasına getiren.Madem önemliydi neden hastaneye gittik o kadar arayıp sormadı?Yemek yaparım evlerine gittiğimizde bana yinede laf sokar böyle soğanı burda doğrasan sen evde kalırmışsın diyor :( Ona göre şaka ama ben kaldıramıyorum.O benden makarna istemişti akşam yemeğine ben 7 aylık hamile halimle uğraşıp mercimek köftesi yaptım kayınpederim çok seviyor diye sonucunda doğradığım soğanlar gözüne battı,köfteleri küçük sıkmışsın dedi bi kaba boşalttı kendisi yumruk boyutunda sıkmaya başladı.Sorduğumuzda ise saklama kabına koyacağım küçük küçük olunca yer kaplıyor dedi :( Ben mi çok abartıyorum yoksa haklımıyım yarıdımınıza ihtiyacım var.

Yorum yapamıycam neden çünkü Kayınvalide işte.:36: hep onlar haklı bizler dış kapının mandalı helede eşin yanında yoksa yandın. eskiden bende çok çektim valideden ama şimdi pek sık görüşmüyoruz. arada laf sokar bende evde annesinin taklidini yaparım eşime güler. yeni evlisiniz heralde, geçer merak etmeyin. mecbursanız gitmeye idare edin 10 gün, eğer şartları zorlarsanız gitmeyin. Seni çokkkk iyi anlıyorum arkadaşım.:49:

1,5 yıllık evliyiz yanlarında değilim 15 saatlik mesafe var ama telefonla bile yetiyor.Hayatımızı yönetmeye çalışıyor.Evi ordan alacakmışız emekli olunca.Eşim geçen izne gittiğimizde anne baba boş bi yere kdr varlar dedi insanın eşi var bundan sonra demişti msafirlikte,sabah kayınvalidem eşime sabaha kadar uyumadım sen ne demek istedin sen bizi boş bardak yerine koydun konuşmuyorum seninle falan diye baya azarladı.:)

Kadın her yaptığın işe laf sokuyorsa kim olsa alınır,bununda şakasıda yok ,sonrada neden kaynana sevilmiyor diyorlar ,kendi hareketleri kırıcı ama yaşlı olunca bir şey söylen miyor ,köfte küçük olmuş büyük olmuş ne önemi var ,nasılsa mideye gidecek

Yaşlıda sayılmaz pek 43 yaşında falan ama şaka yollu bana sürekli laf söylüyor fotoğaf çektiriyor oğluyla bana diyorki kıskanç gelin sende gel :( sonra rahatsız olduğumu söylesem aman tövbe sana şaka yapmam bi daha diyor.Oğlunu öpüyodu teyzesinin yanında teyzesi dediki eyvah gelin eşin elden gidiyor dedi bende olsun tapusu bende dedim,onu unutmamış kurutmamış doğuma gelince bi şekilde söyledi şakayla karıştırdı hiç bitmeyen tapusuda bende canım dedi :S

Genç kaynana sana laf yetiştirmekten utanmıyorsa sen tabi ona saygı duyamazsın ,işin zor altan al diyemiyeceğim içinde kalıp dert olacağına sende ona içinden ne geçiyorsa söyle zaten kaynana rolleri karıştırmış senın yerine geçmiş fesatlığından

Kendi kendimi yiyip bitiriyorum artık düşünmekten acaba çokmu fesatım diye :(

Sen kendini geri çektikçe kaynana dahada azar insanoğlu böyle kötü ,mükafatı sabırı olmaz bu işin ,karşındaki niyeti kötü

Yok çok da susup kendime laf söyletmiyorum.Doğumda geldiler sabrettim ama yinede giderken eşime otogarda laf sokmuşlar.Ben buzdolabıma düğün fotoğraflarımı yapıştırmıştım,onların fotoları yok evde çünkü fotoğrafçıdan almamışlar para yüzünden tartışmışlar ve olmayan fotolarını yapıştıramam.Giderken bunu söylemişler bak o kendi anne babasıyla olan düğün fotosunu asmış biz yokuz bile ona inat sende asamadınmı bizim fotoğrafımızı oğlum demiş ve giderken gelin rahat yatamıyor rahatsız oluyor ondan gidiyoruz demişler 15 gün kaldılar hatta doğumda hastanede ayağımın dibinde yattılar gelinin kanaması var demediler giderken ayıp değilmidir gelin bizden rahatsız oluyor diyip eşimide acaba dedirtmek.Bende daha sonra aradım kayınvalidemi söyledim içimde ne varsa hastanede ayak ucumda yatarken rahatsız olabileceğimi düşünmedinizde evdemi rahatsız olduğumu sorun ettiniz dedim,napıyorumki zaten uzaktayım diyor ama telefonla yetiyorsun dedim.7 ay konuşmadık kayınvalidemle.Eşim ilk zamanlar çok ağır laflar söylüyordu kayınvalideme ama kayınvalidem uyarmış sakın gelinin yanında beni küçük düşürme diye o gün bu gündür hiçbişey demiyor annesine.Biz eşime çok seviyoruz birbirimizi ama söz konusu annesi olunca birbirimizi yiyoruz.Evliliğim kayınvalidem yüzünden çok yıprandı.

Benim yaş 46 bizdede halen kaynana katvgasi var,rahmetli babam senin kaynana ne zaman ölürse o vakit huzura erersin demişti bizimkide çok bilmiş ve sinsi her ailede var

Benim yaş 46 bizdede halen kaynana katvgasi var,rahmetli babam senin kaynana ne zaman ölürse o vakit huzura erersin demişti bizimkide çok bilmiş ve sinsi her ailede var.mesela o fotoyu dillendirip eşinle tartışmaya neden olmuşlar bundan ne zevk alıyorlar anlamadım? Kaynanan kendi kaynanasının fotosunu buzdolaba asmış mı ?acaba!

bende kaynanamdan pek haz etmıyorum hatta yaptıkları yuzunden hastanelık oldum mıdeme vurdu sınır bır arayıp gecmıs olsun demedıler.sonra ıkıncı kez yıne hastanelık oldum baktımkı benım bır kızım var ve bana ıhtıyacı var baskaları yuzunden annesızmı kalsın dedım kendı kendıme.allahtan esım haklısın ne desen kabulum ınsan aılesını secemıyor ne yapayım dedı.ıstemezsen senı goturmem cunku sen huzursuz olunca bende oluyorum dedı.zamanında ben onlara gerekenı soyledım karımı kırarsanız ne benı ne torununuzu goremezsınız cunku esım olmadan sıze gelmem demıs.sımdı konusmuyoruz.nette kızımı gosterıyor esım tlf konusturuyor.tabı ben dıyorum goster dıye cunku kızımın dedesı babaannesı sonucta.ama gıtmem evlerıne ta kı benı arayana kadar.benle konusmayanların evıne nasıl gıdeyım dımı.esımde hak verıyor ya bana.sırf kocamın hatrına ve allah rızası ıcın gerekırse gıderım..cok agır bısey olmazsa sızde takmayın.gereklı cevapları terbıye sınırlarında verın esınız yanınızda degılse aynı odada oturmayın bıle.kendınızı saglama alın yanı karsı tarafın yalan soyemesıne musade etmeyın.gerekırse gıdın yapacak bısey yok bence.sabır sabır belkı degerımızı anlarlar gunun bırınde

Bize o kadar ne zaman geliyosunuz diyorlar gittiğimizde kayınvalidemin hazırladığı yemek kahvaltılık.10 gün boyunca eve dönene kadar hiç evde yemek yemiyoruz hep akrabalarda ve çok sıkılıyorum.Annem hala kayınvalidesiyle yaşıyoruz o bana moral vermeye çalışıyor beni örnek al yanlarında kalıyoruz sen en azından en fzla senede 1 ay göreceksin diyor.

allahım hepsi aynı kalıptan mı çıktı anlamadım ki:31:
seni çok çok iyi anlıyorum
kaynana düşmanlığı değil yapılan karşılık duyulan öfke
onlar anlayışlı olsa eşleirn arasını bozmasa neden sevmeyelim ki ama illa huzur bozcaklar

bizimki de söyler söyler sonra "aa alındın mı ben şaka yaptım kaç yıldır tanıyon bizi daha alışamadın mı " olur
ne deseler şaka
bizde salak olduğumuz için şakayla gerçeği ayırt edemiyoruz tabi
eşimde asla toz kondurmaz " hayatım şaka yapmıştır boşver takma yada hayatım öyle demek istememiştir sen yanlış anlamışsındır"
yahu ben nıye yanlış anlıyım şizofrenmiyim neyim
insanı sinir hastası ederler

ayrıca bnmde 8 aylık bebeğim var 2 hafta yada herneyse biz aramazsak asla arayıp nasılsınız demez
eşim arayıncada vay efendım niye aramıyosun dıye bir sürü söylenirler:47:

Ben yeni evlendiğimde önüme gelen hep patates kızartması veya kahvaltı biz adanalılar sıcak yemeğe ve midemize düşkünüz çok garipsemiştim ki annem ve babam çalıştıkları halde sıcak tencere yemeği mutlaka olurdu

ya benim takıldığım nokta 7 aylık bebeği 15 saatlik yola nasıl götüreceksiniz?. gerçi k.validenler gelse geç giderler de oda zor. aman en azından 10 günmüş. kalır dönersiniz. birşey dersede desin, her dediyini duymayıver. damarına çok basarsa da söyle lafını.

kıskanç gelin diyormuş kıskancımda eşimi seviyorum de. benim annemde der (k.valide), napiim kıskancım:1:. "oğlunun yanına oturur kıskanmıyorsun dimi", der. "aa seni kıskanmam anne, merak etme", derim:1:.

sende söyle, şaka yapıyorum alınmıyorsun dimi de:1: susma kısacası.

6 aylık hamileyken bana 15 saatlik otobüs yolculuğu yaptıran insanlar 7 aylık bebeği düşünmezler

klasıklesmıs gelın kaynana kavgası ..
gecmıste olanlardan dolayı kın tutmayın .
kayınvalıdenız torununu ozlemıs olabılır elbette,
torunuyla cezalandırmayın o'nu.
torunundan mahrum etmeyın .
ama kucuck bebek o yolu nasıl cekecek yazık gunah .
kayınvalıdenızın gelme ımkanı yok mu ?

Ben yeni evlendiğimde önüme gelen hep patates kızartması veya kahvaltı biz adanalılar sıcak yemeğe ve midemize düşkünüz çok garipsemiştim ki annem ve babam çalıştıkları halde sıcak tencere yemeği mutlaka olurdu

:1::1: onlarda da sürekli kuru fasulye vardır
ama bana hep sorar ne yaptın bugun dıye söylerim aaa oda yemek mi nası yiyosunuz onu
istisnasız yaptığım herşeye bu lafı söyler
ama kendi hep aynı yemeği yapar
be mubarek madem herşeyi çok iyi biliyon snde 1 kez değişik yemek yap görelim:52:

Sen ona karşı çok dolmuşsun... Ama bu söylediklerin 'illa doğuma ben geleceğim.' dışında büyütülecek mevzular değil.
Onun evindeyken onun istediği yemekleri pişirmeni istemesi çok doğal.
Her horoz kendi çöplüğünde öter. Kavga çıkarmaya meyilli bir insan anlıyorum ama sen de ona uyarak kendini hırpalıyorsun boşuna...
Eşin de seni korumuyormuş demek ki kendi başının çaresine bakacaksın.
Çok muhatap olmayıp 'evet öyle.' deyip, dinlememeyi dene.
Çok şey kaybetmezsin...
Topu topu 10 gün.

Back
X