Kayınvalideme icra gelecek

Suçu burdaki insanlara atıp durmayın lütfen.
Daha 3. mesajda, siz henüz parayı vermemişken anlatılmış size avukatın öyle bir telefonla eve gelmeyeceği.

şimdi umarım suçlu ben değilimdir dün gece telaş etmeyin dedim diye...

evet dün gece telaş edilecek bir şey yoktu.. para elinizdeydi arayıp her şeyi durdurabilecek gücünüz vardı... sabah da erkenden kalkıp gittiniz mi her şey düzelebilecekti.. en azından aklınız da hala sorular olmayacaktı..

bende çok uyumayı severim ama bir derdim varsa uyku girmez gözüme... kayın valideniz her ne kadar 12 lere kadar uyuyor olsa da dün gece 11 de sokaklarda dolanan bir insandı.. para lazım diye kapınızda ağlayan insandı... nereden bulabiliriz diye perişan olan bir kadındı...
ertesi günü evine icra geleceğini eşyalarının alınacağını, kolu komşuya rezil olacağını düşünen kadındı...

aynı kadın nasıl tutup ta 12 ye kadar uyusun.. Allah aşkına böyle bir dert başındayken nasıl uyunur...
nasıl böyle düşündünüz...
az bile durmuş 9 a kadar.. gerçekten korkan insan 5 de bile kalkar evkurun açılmasını gider kapısında bekler...
aksi olsaydı da umarsız kadın derdiniz, başında ne dert var parayı da aldı nasılsa yan gelip yatıyor 12 ye kadar diye...

lütfen biraz mantıklı olmaya çalışın....

şu an araması gereken sizsiniz. hatta kalkıp gitmeniz bile gerekirdi, burada olmamalıydınız.. dolandırıldığınızı düşünüyorsunuz madem evde böyle bekliyor olmamalıydınız.. aramak bu kadar mı zor kayın validenizi?

doğru yada yalan şu an kayın validenizin başında bir iş var... onun sizi aramasındansa sizin arayıp ne yaptın demeniz daha mantıklı.

tamam anlaşıldı sizin gözünüzde kayınvalıdem haklı ben kendımı nıye aklamaya çalışıyorum ki hala size ne gerek var...

ben zaten 12 ye kadar bekler demedım bugun ıcın en azından 10 da gıder sanıyordum 9 da aradıgımda o coktan dukkana gelmış dukkanda peşin kiraları toplamış evkura ulaşmış,acele halletmış vazgecılmesın dıye ...

ben gene aradım onu telefonda bağırdı dıyorum bunun üzerine tekrar arayım öyle mi :27:

Suçu burdaki insanlara atıp durmayın lütfen.
Daha 3. mesajda, siz henüz parayı vermemişken anlatılmış size avukatın öyle bir telefonla eve gelmeyeceği.

burada ki insanlardan öğrenmiş olamamı siz suç olarak mı algışlıyorsunuz algılama mantığınız bu mu yani....

3. mesajda mı kacıncıda geldı bılemem ama siz ebnım yerımde değildiniz olaylar böyle uzaktan göründüğü gibi değil...oh ne güzel uzaktan yaptım oldu bitti..

konu iyice cılkından çıktı,,,kapatılsın en doğrusu ben bugun eşimle konuşurum nasıl olsa,buradakiler beni ters anladı:36: her lafımdan ters bir bir mana cıkarıyorlar

tabıkıde eşim birşey demicek paramı nereye harcadığıma karışmaz sonucta benım,ama anasının böyle şeytanca planına ne der bilemem,yarın buraya yazarım neler olduğunu nasılsa akşama eşimin yanındayım:16:

bir şey demiyorsa siz " biz" kavramını oturtamamış bir ailesiniz. herkes bireysel o halde. hala anasının şeytanca planlarındasınız. bunu bildiğinize göre siz de kendi çıkarlarınız doğrultusunda alet oldunuz. herkes kaynanasını tanır yani. tuzağa falan düşmediniz bence...ya da kasıtlı düşer gibi yaptınız.

güzel plan dogrusuuu
bır erkegın gozunden nasıl gozukur acabaaa

büyüklerimiz gelin kaynana topragından yaratılır derler bizim :23:

bir şey demiyorsa siz " biz" kavramını oturtamamış bir ailesiniz. herkes bireysel o halde. hala anasının şeytanca planlarındasınız. bunu bildiğinize göre siz de kendi çıkarlarınız doğrultusunda alet oldunuz. herkes kaynanasını tanır yani. tuzağa falan düşmediniz bence...ya da kasıtlı düşer gibi yaptınız.

benım kasıta ihtiyacım yok ama senın dilin fazlaca uzadıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı... eşimin bana dükkan kirası bağlaması ve senın buna bu denli rahatsız olman niye...pes yaniii senin eşinle benim eşim bir değil ki......:47:

konu iyice cılkından çıktı,,,kapatılsın en doğrusu ben bugun eşimle konuşurum nasıl olsa,buradakiler beni ters anladı:36: her lafımdan ters bir bir mana cıkarıyorlar

hayır esıne nasıl anlatacaksın bende onu merak ettım yanı
suanda evkur odemedıgının garantısı varmı???
sızın kıranızdan gıttı sızın ıstedıgınız esınızın kartlarından gıtmesıydı sonucta kese bır degılmı
sızede sastım kaldım valla

tamam anlaşıldı sizin gözünüzde kayınvalıdem haklı ben kendımı nıye aklamaya çalışıyorum ki hala size ne gerek var...

ben zaten 12 ye kadar bekler demedım bugun ıcın en azından 10 da gıder sanıyordum 9 da aradıgımda o coktan dukkana gelmış dukkanda peşin kiraları toplamış evkura ulaşmış,acele halletmış vazgecılmesın dıye ...

ben gene aradım onu telefonda bağırdı dıyorum bunun üzerine tekrar arayım öyle mi :27:

ben ne sizi tanırım ne de kayın validenizi.. kimseyi aklamaya çalıştığım falan yok...

bu tür işler ben öyle sanıyordum işi değil... paranız kıymetli madem sandımları bir kenara bırakıp olayın peşini bırakmayacaktınız....

lütfen yazdıklarınız birbirini tutsun.. yani nereden eminsiniz bu kadar kayın validenizin iş çevirdiğinden..
kalkıp gidin evkura görün gözünüzle madem...
paranız peşine düşün..

evet bir daha arayın gerekiyorsa da... sonuçta iyi gelin olmaya çalışıyorsunuz... ne kadr çok ilgilenirseniz o kadar iyi olur şu aşamada... "ahh annecim sizi yalnız bırakamam evkura karşı" diyerek bile iyi gelin numarası yapıp paranızı kontrol edebildirdiniz...

şu an olan her şeyi kendiniz ediyor ve kendiniz buluyorsunuz....

kayın valideniz size bağırmış evet karşılık olarak sizde ne bağırıyorsun diye ona bağırmışsınız... şimdi belki o da sizi arayamıyor beni azarladı diye..
yani
öyle birbirinize küsüp durun o zaman ne diyeyim...

ha bu arada ipekcim senın halletmen gereken başka problemlerın var ,,şu mühendis hanımdan ne haber hergün eşini evden alan kahkahalarla işe götüren bunları kendı annenden duyduğun problemlerını atlat canım....ben çalışmıyorum evımdeyım üstelikte eşimde maaş bağladı çatlayıp patlayabılırsın ama sen işte çalışırken eşin kimlerle ne durumlarda orasını sen düşün

ha bu arada ipekcim senın halletmen gereken başka problemlerın var ,,şu mühendis hanımdan ne haber hergün eşini evden alan kahkahalarla işe götüren bunları kendı annenden duyduğun problemlerını atlat canım....ben çalışmıyorum evımdeyım üstelikte eşimde maaş bağladı çatlayıp patlayabılırsın ama sen işte çalışırken eşin kimlerle ne durumlarda orasını sen düşün

çok çirkin bu yaptığın

kocana okutmak lazım maaş bağladığı ! kişiyi gözden geçirsin

hayır esıne nasıl anlatacaksın bende onu merak ettım yanı
suanda evkur odemedıgının garantısı varmı???
sızın kıranızdan gıttı sızın ıstedıgınız esınızın kartlarından gıtmesıydı sonucta kese bır degılmı
sızede sastım kaldım valla

aynen olduğu gibi anlatıcam ,ha bunun altındada mı laf arıyorsunuz...bende size şaştım kaldım

eşimin kartına olsaydı taksit olacaktı peşin değil ve kaynanam her ay ben öderim dedi...

üzerime vazife değil belki ama bu ne küstahlık :47:
kadınlığınızdan utanın...

yanan canınızı can yakarak hafifletemezsiniz...
yazık size....

sen ne kadar terbiyesizsin ya köşeye sıkıstın yorumlar agır geldı dıye eskı konularımı hortlatıyorsun ayıp ayıp

bir insanın eski konularını açıp önüne koyacak kadar kötü kalplisin arkadaşım! aşmışsın kendini,sana kimse yardımcı olamaz.

benım kasıta ihtiyacım yok ama senın dilin fazlaca uzadıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı... eşimin bana dükkan kirası bağlaması ve senın buna bu denli rahatsız olman niye...pes yaniii senin eşinle benim eşim bir değil ki......:47:

nasıl bir tarzdır bu böyle. hem tpik açıyorsunuz hem de insanların düşüncelerine sınır koyuyorsunuz. üstelik takındığınız uslup çok yersiz.

sen kendini ne sanıyorsun şu laflara bak, eşi kira bağlamışmış eşine muhtaç bir bayansın sende.... çalışmak ayıp değil hatta çok güzel birşey kocasının eline bakmıyor kendi ekonomik özgürlüğü var 2 gün sonra kocası kapının önüne koysa senin gibi elinde 5 kuruş olmadan ortada kalmaktansa ayaklarının üstünde çok rahat durabilecek bir arkadaş, ne kadar art niyetli ve kötü düşünceli olduğunu bu yorumunlada çok güzel belli ettin.....:4::4::4::4:

kafamı öyle bir karıştırdınız ki şuan ki yazdığınıda anlayamadım zorlanıyorum..
başta hırsız oldum
bu işin içinde bir iş var denildi
yalancı yerine konuldum
kadına yardım et madem denildi
etmeye karar verdim,kadının bu durumundan faydalanmaya calışan iki yüzlü oldum
yardım ettim,bu işler böyle olunmaz dedi
şuan ne olduğumu anlayamadım sabah ola hayrola erkenden kaynanamın kapısını çalarım,alır kaynanamı giderim evkura
kocaya ulaşamadım buna ne iftira gelecek acep...:44:
ben normlade zırt pırt arayan bırısı değilim ki,çocuğumuz için rızkımız için adam didinip duruyor,ikinci çocuğu yapmaya karar verdık maaşallah okadar ıyıyız ki:nazar:

benim algım çok şükür yerinde hanımefendi. okuma yazmam da var. ne yazdığınız yukarda apaçık. kimse sizin kafanızı falan karıştırmadı. size kaç defa söylenmiş o şekilde icra gelmeyeceği. Ama siz o kadar çıkarcı duygulara girmişsiniz ki bu olayı nasıl lehime çeviririm düşüncesiyle yazılan yorumlara dikkat bile etmemişsiniz.

Back
X