- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.866
- 358
- 36
İngiltere hariç mi? İngiltere'nin sağlık sistemi berbat. Türkiye'nin de berbat. Sadece İngiltere'nin aksine özel hastaneler olduğu için parası olan için iyi hale geliyor.Yani yani İngiltere hariç Avrupa sağlık sistemi gerçekten kötüHer yanıyla kötü nerden başlasam bilmiyorum, sağlık çalışanı kalitesi özellikle doktor kalitesi çok şahane değil bazı doktorlar cidden ortalama altı. Adam gibi hastane yok, her doktor kendi ofisinde hasta kabul ediyor öyle olunca doktor bulmak için tek tek randevu arıyorsun. Düzenli takip yapan jinekoloji, pediatri gibi alanlarda pekçok doktor yeni hasta kabul etmiyor doktor bulana tonla telefon edip kadar strese giriyorsun. Onkoloji için çok sıra var, bazı insanlar aylarca doktor görmek için sıra bekliyor.
Hastaneler kötü, ameliyat oluyorsun doğum yapıyorsun bir odada 2 kişi 3 kişi yatıyorsun tekli yatak yok, her şey çok yavaş, bizdeki gibi tek TCyle hallolmuyor bazı şeyleri sen ödüyorsun sağlık sigortan sonra iade yapıyor ... kafa rahat değil yani.
Almanyadan geliyorum ve türkiyedeki sağlık sisteminden memnunum. En azından Almanya'da olduğy gibi aylarca bir randevu için beklemek zorunda kalmadım henüz.İngiltere hariç mi? İngiltere'nin sağlık sistemi berbat. Türkiye'nin de berbat. Sadece İngiltere'nin aksine özel hastaneler olduğu için parası olan için iyi hale geliyor.
İngiltere hariç mi? İngiltere'nin sağlık sistemi berbat. Türkiye'nin de berbat. Sadece İngiltere'nin aksine özel hastaneler olduğu için parası olan için iyi hale geliyor.
Ben özellikle buradaki online sisteme hayranım, bayılarak istifade ediyorum. Almanya bu konuda çok geride. Almanyada kan değerlerimi bile telefonda yarım yamalak öğreniyordum, asla değerleri söylemiyorlardı. Cocuğuma cocuk doktoru bulamadım, ya yakında oturmayanları almıyorlardı ya da dolu oldukları için hiç yeni hasta kabul etmiyorlardı. Her ufak hastalıkta acile götürmek zorundaydımBütün saygımla katılmıyorum. Öncelikle randevu merkezi bir sistemden bulunması çok büyük bir artı, iyi kötü bir randevu bulunuyor. İç hastalıkları için 3 hafta bekleyen kimse de duymadım, tek tek telefonla doktor aramak da gerekmiyor. İkinci olarak devlet hastanesindeki doktor kalitesi gayet iyi. Böbrek nakli olan, kalp pili takılan 2 kişi tanıyorum 2sini de tertemiz ünv hastanesinde yaptılar. Doğrudur, sıra bekliyorsun, özel hastane kadar güleryüz ve ilgi yok ama alınan sağlık hizmeti kalitesi gayet iyi ve hızlı mutlaka doktor buluyorsun.
Aminn Allah razi olsun.Rabbim tez zamanda şifa versin, kurtarsın inşallah
Çok teşekkür ederim. Burada normalde ameliyat randevusunu aylar sonraya verirler ama bize hemen bir hafta sonraya randevu verildi. Acil olmasa vermezlerdi saniyorum. Hastaneye yattı zaten iki gün herseyine bakildi. Mr, röntgen, ultrason, kolonoskopi falan, cok sükür kan degerleri yerinde, baska hic bir yerinde bir sey yokmus.Geçmiş olsun ameliyat denildiğinde gore kötü huyludur koloniskopide çıkıyor. Hatta çoğu doktor ultrosyondan dahi teşhis koyuyor ama kesinlik kazansın diye tomografi mr kolonskopi istiyor. Bağırsağı alınır kemoterapi görür. Başka yerlere sicramasin bende açık ameliyat oldum rahim safra kesesi böbreküstü bezim alındı amelyatta sıcak kemoterapi gördüm bağırsak için uygulanıyor mu bilmiyorum. Şimdi kemoterapi alıyorum. Yasida gencse atlatır inşallah.
Çok sevindim sorun yaşamamasina. Inşallah bizde de öyle olur Allah razi olsun.Rahmetli babaannemde de vardi.
Tümörlü kisim alindi. Sonra bir sorun yasamamisti.
Insallah kayinvalideniz de yasamaz. Cok gecmis olsun.
Sirayet edip etmedigini de bilmiyorum malesef.
Esinizde de mi ayni tümörden vardi? Istanbulda degiliz malesef ic anadoludayiz.
Iyi degil mi simdi? Cok gecmis olsun size de. Sanirim doktorun lazerden kasti ayni bu sekilde yüzeyin yakilmasi.evet kötü huylu idi polipleri aldıkları poliplerin yüzeyini yaktılar lazerle.
Iyi degil mi simdi? Cok gecmis olsun size de. Sanirim doktorun lazerden kasti ayni bu sekilde yüzeyin yakilmasi.
Evet aslinda ben de arastirdim internetten ameliyatla büyük ölcüde iyileşiyormuş. Ama iste raporunda kötü huylu olduğunu okuduğumda bir ümitsizlige düstüm. Esime söylemedim hala. Kötü huylu tümörlerin de tamamen iyilesme şansı var mıdır sizce?Bildiğim kadarıyla kalın bağırsak kanseri ameliyat ile halledilebiliyor. Arkadaşımın annesine konuldu bu teşhis, ameliyat oldu ve kadın iyileşti. İyileşme oranı diğer kanser türlerine göre yüksek diye biliyorum. Mesela bir akciğer kanseri, bir pankreas kanseri çok daha kötüdür, iyileşme oranı düşüktür.
Iyi cok sükür allah bir daha yaşatmasınevet evet çok iyi şükür
erken teşhisti bizim sizin kv ninde öyle anladığım kadarıyla.
mutlaka birkaç doktordan görüş alsınlar çünkü özellerde hemen ameliyat ve kesme dediler bize yazdığım hakan hoca ne ameliyatı gerek yok dedi.
Kotu huylu demek kanser demek. Iyi huylu olsa baska tedaviler yapiyolar. Iyi huylu olsa kanser teshisi konmaz yaniEvet aslinda ben de arastirdim internetten ameliyatla büyük ölcüde iyileşiyormuş. Ama iste raporunda kötü huylu olduğunu okuduğumda bir ümitsizlige düstüm. Esime söylemedim hala. Kötü huylu tümörlerin de tamamen iyilesme şansı var mıdır sizce?
Evet bağırsaklarından küçük bir parça alındı. Kötü huyluydu şu an bağırsağında bir sorun yok. Bizim için karaciğere sıçraması sıkıntı oldu. Ama yine de çok şükür kontrol altında tutulabiliyor ve inanıyorum bir gün tamamen bitecek. Annem şu an normal hayatına devam ediyor sadece ilaç alıyor ama artık yeni nesil ilaçlarda farklı. Eski tipler hayatı olumsuz etkiliyordu mesela ama bunlar öyle değil sadece 1 2 gün kendini halsiz hissediyor.Teşekkür ederim size de cok gecmis olsun.
Annenizinki iyi huylu mu acaba? Ameliyati nasil oldu? Buradaki doktor bagirsagin büyük bölümünü alacagiz demis. Sizinki de öyle mi oldu?
Doktor değilim ancak insanda kistler/tümörler iyi huylu yani benign özellik veya kötü huylu yani malign özellik gösterir. Malign demek zaten kanser anlamındadır. Benign/ iyi huylu tümör kanser anlamına gelmez.. tabi tıp doktorları daha iyi açıklar.Evet aslinda ben de arastirdim internetten ameliyatla büyük ölcüde iyileşiyormuş. Ama iste raporunda kötü huylu olduğunu okuduğumda bir ümitsizlige düstüm. Esime söylemedim hala. Kötü huylu tümörlerin de tamamen iyilesme şansı var mıdır sizce?
Ingiltere haric miYani yani İngiltere hariç Avrupa sağlık sistemi gerçekten kötüHer yanıyla kötü nerden başlasam bilmiyorum, sağlık çalışanı kalitesi özellikle doktor kalitesi çok şahane değil bazı doktorlar cidden ortalama altı. Adam gibi hastane yok, her doktor kendi ofisinde hasta kabul ediyor öyle olunca doktor bulmak için tek tek randevu arıyorsun. Düzenli takip yapan jinekoloji, pediatri gibi alanlarda pekçok doktor yeni hasta kabul etmiyor doktor bulana tonla telefon edip kadar strese giriyorsun. Onkoloji için çok sıra var, bazı insanlar aylarca doktor görmek için sıra bekliyor.
Hastaneler kötü, ameliyat oluyorsun doğum yapıyorsun bir odada 2 kişi 3 kişi yatıyorsun tekli yatak yok, her şey çok yavaş, bizdeki gibi tek TCyle hallolmuyor bazı şeyleri sen ödüyorsun sağlık sigortan sonra iade yapıyor ... kafa rahat değil yani.
AnladimKotu huylu demek kanser demek. Iyi huylu olsa baska tedaviler yapiyolar. Iyi huylu olsa kanser teshisi konmaz yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?