kayınvalideme karşı fikirlerimi nasıl değişicem

beste8585

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2011
541
1
46
Kars
kızlar yeni evli sayılırım 1 yılım dolmadı.kayınvalidemin nişanlıyken yaptıklarını unutamıyorum.beni ve annemi okadar üzdü okadar üzdükiiii geçmişte yaşamıyım diyorum unutayım diyorum ama yokkk.onun bana olmadık laflar etmesi kulaklarımda çınlıyor.istediği olmadı diye annemin gözünün önünde kendini yerlere atıp kalbimde kalbim diye rollerini defalarca annemle kavga edişlerini.benim her işime karışmalarını unutamıyorum.evlilikten beri o derece kavga etmedik ama benim iyi davranmamdan kaynaklanıyor.dışardan bakan ne iyi anlaşıyolar der aslında.asıl sorunda şu ki;tüm bunlara rağmen ben yinede yüzyüze gelince tavır yapamıyorum surat yapamıyorum iyi davranıyorum ama her iyi davrandığım için kendi kendimi yiyorum.bidaha sık sık gitmiycem diyorum ama her seferinde reddedemeyeceğim bişe çıkıyo.bende kendimi yiyorum ve eşime patlıyorum.annesini kötüleme derler ama o kadın kötülenmeyecek gibi değil.herkes kayınvalidesiyle kötü olsa bile eşiyle iyi olurken ben aksine kayınvalideme saygımdan yinede ters bişe söyleyemiyorum ama eşime patlıyorum.büyük yanlış içinde olduğumu biliyorum.inanın unutamıyorum.bana hiç duyulmadık laflar söyledi annemi çokkk üzdü unutamıyorum.yinede annem boşver iyi ol der.annemin bu iyi niyetine karşılık zamanında öyle muamele görmesi beni dahada yaralıyor

Son düzenleme:
Bunlari kimse unutamaz, herkesin aklinin kosesinde kaliyor emin ol...
Fakat evimin huzuru, evliligim bozulmasin diye gerilere itiyoruz sadece...
Esinle konus, bana da hak ver, yeri geldi cok kalbim kirildi, ister istemez sogudum, fakat ona karsi bir saygisizligim yok, bende arada soylenince hemen kavgaya donusmesin, hersey icimde kalirsa kafayi yerim diyin...
Herkes kimin ne oldugunun farkindadir, merak etmeyin, siz size yakisan sekilde davranin, ne kaniniz kaynasin, ne de dusman olun, yasayin gidin iste...
Siz esinize patladikca kimseye bir sey olmaz, sadece siz birbirinizden sogursunuz...
Kendinizi de bu kadar kasmayin, sartlar ne gerektiriyorsa ,oyle davranin...

eşimle konuştum bir kaç defa sessiz kalıyor ben söylenince ama patladığı zamanlarda oluyor annesini atmıyor tabi hemen savunuyor.geçmiştemi yaşayacaksın böyle hiç sana yaptığı iyilikleri niye konuşmuyorsun da bunları konuşuyorsun diyor.kızlar onu görünce bir bir herşey gözümün önünden geçiyor.yalancı ve söylediklerini inkar eden biri.katlanamıyorum doğal olarak kayınvalideme:(

eşimle konuştum bir kaç defa sessiz kalıyor ben söylenince ama patladığı zamanlarda oluyor annesini atmıyor tabi hemen savunuyor.geçmiştemi yaşayacaksın böyle hiç sana yaptığı iyilikleri niye konuşmuyorsun da bunları konuşuyorsun diyor.kızlar onu görünce bir bir herşey gözümün önünden geçiyor.yalancı ve söylediklerini inkar eden biri.katlanamıyorum doğal olarak kayınvalideme:(

Ne yazik ki katlanmak zorundasiniz...
Esinizin annesi...
Zamanla siniriniz gececek, baska sansiniz yok, unutup, idare etmeyi ogrenmeniz lazim...

3.seneye yaklaştım
bende hiçbirşeyi unutmadım
tavrımı koydum ama
aramıyorum artık
az görüşüyoruz

o tavır nasıl koyuluyor bi ben bilemiyorum heralde:(gitmiycem azgidicem diyorum ama sürekli bişe çıkıyo mecbur kalıyorum.en uzun süre 1 hafta gitmediğim oldu o da sadece 1 kez oldu böyle bişe.1 haftayıda uzatmak isterim aslında ama bu kez eminim eşim niye gitmiyosun gitsene der.inanın görmek dahi istemiyorum.oğlunu görünce başlıyo başım dönüyo yok şuram ağrıyo falan.çeneye gelince sapasağlam ama.

o tavır nasıl koyuluyor bi ben bilemiyorum heralde:(

Geçmişinizi unutmayın, geçmişinizle de yaşamayın. Unutmamayı tetikte olmak için kullanmalısınız.
Kötü bir senaryo çizelim birlikte;
Şu an bir tavır alamazsınız zira hiçbir şey olmamış gibi, sünger çekmiş gibi devam etmişsiniz bir süre. Bunun için yeni bir hata ve yeni bir incitilme beklemeniz gerekiyor. Bir daha sizin şahsınıza, karakterinize, ailenize hadsizlik yaptığında, gereken şekilde tavır almanız gerekir. Gereken şekil, saygı ihtiva eder ve üslubunuz mutlaka terbiyeli olmalı. Haklıyken haksız duruma düşmek istemezsiniz. Yeterli büyüklükte sizi inciten bir olay olduğunda cesaretinizi toplayın ve "Öncesinde de buna benzer durumlar yaşamıştık sizinle ve ben görmezden geldim, evlilik öncesinde stres olduğunuzu düşünüp. Ancak bundan sonra da bu şekilde devam edecekseniz, ben buna müsaade edemeyeceğim." deyin. Yüksek ihtimal kötü biriyse üstünüze yürüyebilir, kendini yerden yere atabilir yine kısaca olayı kötüleştirebilir. Siz buna hazırlı olacaksınız. "Ben size kötü bir şey söylemedim. Yalnızca beni incittiğinizi ve artık incinmek istemediğimi söyledim" diyebilirsiniz. Olaylar çirkinleşebilir, eşiniz annesinin ah vah'larını kendi kucağında hafifletebilir, size bağırabilir.. Siz buna da hazırlıklı olacaksınız ve eşinizin karakterine göre hareket edeceksiniz burada.
Mesela bu esnada yüksek ihtimal ağlamaya başlamanız gerekebilir. Hatta ağlarken "Sanırım babama ihtiyacım var benim de" diyerek olayı abartmanız ve mümkünse telefonunuzu almanız gerekebilir. Eşinizin o an ki durumuna yeni bir uyarıcı lazım çünkü.
Yalnız tüm bunların ötesinde eşinizi hazırlamanız gereken bir olay daha var ki o da şu; Babanızın sizi çok sevdiği, sizin üzülmenize asla dayanamayacağı, ailenizin size ne kadar düşkün olduğu.. Onları ne kadar özlediğiniz vs. gibi konularla eşinizin bilinç altına aslında hiç de yalnız olmadığınızı, herhangi bir sorunda birinin gelip size kuvvetli şekilde destek olacağı gibi materyalleri atmanız lazım.
Eşiniz şunlardan birini yapabilir "Defol, ne yaparsan yap!"
Bu cümlenin ertesinde yapmanız gereken "Böyle mi düşünüyorsun? Peki" deyip gerçekten babanızı arayıp bir süre oradan uzaklaşmak. Çünkü oradan uzaklaşmazsanız, evliliğinizin bundan sonra ki kısımlarında daima "kaybetmiş" olacaksınız. Evinizin anahtarı elinizde olsun. Siz eşinizi terk etmiyorsunuz. Akşam yine evinize bu kez babanız bırakacak. Ve siz eve girdikten sonra babanızı en tatlı sesinizle arayıp "Girdim babacım, X de gelmiş, yemek yiyeceğiz şimdi" demek. Telefonu kapattıktan sonra kendisine dönüp "Aileme hiçbir şey yansıtmadım şimdilik. Ben geçip biraz uzanacağım" demek ve iletişime geçmemek. Ta ki o adım atana kadar..
Eşiniz şunu da yapabilir "Bırak şimdi babanı aramayı, koş yardım et"
Kayınvalide üç ağlarken siz altı ağlayıp, gerekirse hıçkırıklarla ve fakat çok koyvermeden ağlayıp olayın sakinleşmesini beklemek. Kadın yalanı ne kadar uzatabilir. Sakinleştikten sonra siz hala ağlamaya devam ediyor olmalısınız. Eşinize dönün "Kendimi iyi hissetmiyorum. Babama ihtiyacım var, istersen beni sen bırak, istersen ben kendim gideyim. Sonra konuşuruz birlikte. Akşam evde olurum" diyerek bir şekilde oradan çıkmak...

Bu senaryo çeşitlilik gösterebilir...

Bunlar şeytanlık değil..
Karşınızda, sizden daha fazla şey görmüş geçirmiş, duygu sömürüsü kozlarını elinde tutabilecek, evladının iyiliğinin tam olarak ne olduğunu kendi kararlarına göre belirlemiş bir kadın var.. Çok toysunuz.. O yüzden ben size gelecekten konuşuyorum..

Tüm bunların ertesinde sadece mesafe koyacaksınız bu arada.. Eşinizi yetiştirmiş olan bayana saygınızı ve üslubunuzu koruyarak. Asla samimi olmayarak ve hep aynı tonda, soğuk konuşarak. Asgari müştereklerde buluşarak.. Mesafe her zaman yeterlidir. Çok samimi olmanıza gerek yok.

evet gerçekten de tam kayınvalidemi anlatmışsınız ya böyle yapar ya da büyük ihtimal çocuk gibi küser(bilir oğlunun dayanamayacağını)ve istediğinin olmasını bekler.benim şaşkınlığım şu ki eşim hiç ailesinden uzaklaşmadı bu kadar zaman hiç.yanlış anlaşılmasın uzaklaşsın demiyorum fakat.hani olur ya evlendikten sonra oğlanı kaybedeceksin falan derler ya kayınvaliddelere genelde.bizimki yokkk...bi eli onların üstünde..bi iş yapacaksa hala onlara danışıyo bakıyorum da bu kadarıda fazla ama...ben çok beceriksiz çıktım galiba

Geçmişinizi unutmayın, geçmişinizle de yaşamayın. Unutmamayı tetikte olmak için kullanmalısınız.
Kötü bir senaryo çizelim birlikte;
Şu an bir tavır alamazsınız zira hiçbir şey olmamış gibi, sünger çekmiş gibi devam etmişsiniz bir süre. Bunun için yeni bir hata ve yeni bir incitilme beklemeniz gerekiyor. Bir daha sizin şahsınıza, karakterinize, ailenize hadsizlik yaptığında, gereken şekilde tavır almanız gerekir. Gereken şekil, saygı ihtiva eder ve üslubunuz mutlaka terbiyeli olmalı. Haklıyken haksız duruma düşmek istemezsiniz. Yeterli büyüklükte sizi inciten bir olay olduğunda cesaretinizi toplayın ve "Öncesinde de buna benzer durumlar yaşamıştık sizinle ve ben görmezden geldim, evlilik öncesinde stres olduğunuzu düşünüp. Ancak bundan sonra da bu şekilde devam edecekseniz, ben buna müsaade edemeyeceğim." deyin. Yüksek ihtimal kötü biriyse üstünüze yürüyebilir, kendini yerden yere atabilir yine kısaca olayı kötüleştirebilir. Siz buna hazırlı olacaksınız. "Ben size kötü bir şey söylemedim. Yalnızca beni incittiğinizi ve artık incinmek istemediğimi söyledim" diyebilirsiniz. Olaylar çirkinleşebilir, eşiniz annesinin ah vah'larını kendi kucağında hafifletebilir, size bağırabilir.. Siz buna da hazırlıklı olacaksınız ve eşinizin karakterine göre hareket edeceksiniz burada.
Mesela bu esnada yüksek ihtimal ağlamaya başlamanız gerekebilir. Hatta ağlarken "Sanırım babama ihtiyacım var benim de" diyerek olayı abartmanız ve mümkünse telefonunuzu almanız gerekebilir. Eşinizin o an ki durumuna yeni bir uyarıcı lazım çünkü.
Yalnız tüm bunların ötesinde eşinizi hazırlamanız gereken bir olay daha var ki o da şu; Babanızın sizi çok sevdiği, sizin üzülmenize asla dayanamayacağı, ailenizin size ne kadar düşkün olduğu.. Onları ne kadar özlediğiniz vs. gibi konularla eşinizin bilinç altına aslında hiç de yalnız olmadığınızı, herhangi bir sorunda birinin gelip size kuvvetli şekilde destek olacağı gibi materyalleri atmanız lazım.
Eşiniz şunlardan birini yapabilir "Defol, ne yaparsan yap!"
Bu cümlenin ertesinde yapmanız gereken "Böyle mi düşünüyorsun? Peki" deyip gerçekten babanızı arayıp bir süre oradan uzaklaşmak. Çünkü oradan uzaklaşmazsanız, evliliğinizin bundan sonra ki kısımlarında daima "kaybetmiş" olacaksınız. Evinizin anahtarı elinizde olsun. Siz eşinizi terk etmiyorsunuz. Akşam yine evinize bu kez babanız bırakacak. Ve siz eve girdikten sonra babanızı en tatlı sesinizle arayıp "Girdim babacım, X de gelmiş, yemek yiyeceğiz şimdi" demek. Telefonu kapattıktan sonra kendisine dönüp "Aileme hiçbir şey yansıtmadım şimdilik. Ben geçip biraz uzanacağım" demek ve iletişime geçmemek. Ta ki o adım atana kadar..
Eşiniz şunu da yapabilir "Bırak şimdi babanı aramayı, koş yardım et"
Kayınvalide üç ağlarken siz altı ağlayıp, gerekirse hıçkırıklarla ve fakat çok koyvermeden ağlayıp olayın sakinleşmesini beklemek. Kadın yalanı ne kadar uzatabilir. Sakinleştikten sonra siz hala ağlamaya devam ediyor olmalısınız. Eşinize dönün "Kendimi iyi hissetmiyorum. Babama ihtiyacım var, istersen beni sen bırak, istersen ben kendim gideyim. Sonra konuşuruz birlikte. Akşam evde olurum" diyerek bir şekilde oradan çıkmak...

Bu senaryo çeşitlilik gösterebilir...

Bunlar şeytanlık değil..
Karşınızda, sizden daha fazla şey görmüş geçirmiş, duygu sömürüsü kozlarını elinde tutabilecek, evladının iyiliğinin tam olarak ne olduğunu kendi kararlarına göre belirlemiş bir kadın var.. Çok toysunuz.. O yüzden ben size gelecekten konuşuyorum..

Tüm bunların ertesinde sadece mesafe koyacaksınız bu arada.. Eşinizi yetiştirmiş olan bayana saygınızı ve üslubunuzu koruyarak. Asla samimi olmayarak ve hep aynı tonda, soğuk konuşarak. Asgari müştereklerde buluşarak.. Mesafe her zaman yeterlidir. Çok samimi olmanıza gerek yok.

keşke sızın gıbı zamanında benıde uyaran bırılerı olsaydı..

kızlar ben yine kendimi tutamadım ve o günleri hatırlatarak eşime biraz tavır yaptım annesine tepki mi söyledim.eşim de bunları aştığımızı sanıyordum dedi ve kavgamız hararetlendi ve bana annesinden taraf olduğunu belirten çok ağır bir kelime etti.çok üzüldüm kırıldım.dünden beri konuşmuyoruz.kırdığına hiç de pişman gözükmüyor.ne yapmalıyım sizce?

evet ne kadar haklı olsakta..
bız kadınlar sureklı aynı konuyu dolayıp vızır vızır konuştukça haksız konumda oluruz..
anlıyorum yenısınız. taşlar zamanla yıllar gectıkce oturacak ..
az bıraz sabır..
aılesınden hıc bahsetmeyın...elbet dertlerınızı paylaşacağınız bırılerı vardır..onlara acılın..
sız eşiniz eve geldıgınde butun olumsuzlukları beynınızden atın atmaya çalışın..
bır erkek nasıl evcıl olur gosterın:)

Bunu beceremiyorum işte:((ne önerirsiniz? Ailesine çok düşkün özellikle annesine. Ne yapmam lazım nasıl yapmam lazım bilmiyorum. Her kavgamızda daha çok saygıyı kaybediyoruz:((çok üzgünüm

Back
X