Kayinvalideme nasil bir tepki vermeliyim arkadaslar??? Onerilerinizi bekliyorum...

izmirinsani

rabbime şükür... sonsuz şükür...
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2014
1.099
1.084
158
43
Iyi aksamlar kk'nin deneyimli hanimlari.
Ben 6 yillik evliyim. Esimle severek evlendik. 2. Geliniyim ailesinin. Ilk gelinleri yani eltimle ilk evlendigim zamanlarda gayet iyi anlasiyorduk. Arkadas gibiydik. Sonralari beni k.biraderimden kislandi. Beni severdi k.biraderim cok. Yurt disi seyahatlaerine gittiginde is geregi bana da hediyeler getirirdi k.biraderim. sakalar yapardik birbirimize vs
Ama butun bunlari kiskandi ve k.biraderimi cwkti yanina bizimle gorusturmedi. Esimle bile. K.valideme k.pederime agzimdan asla cikmayan kelimeleri yansitti. Size yemin olsun asla agzimdan cikmayan hatta aklimdan bile gecmeyen seyleri gitti siraladi. Neyse ben buna ragmen ogretmen kendisi , ogretmenler gununde ona msj attim kutladim ogreenler gununu.
Benim mesajima bir suru hakaretle cvp vermis. Bi daha karsima cikma, bulundugum ortamda bulunma,seni gormek istemiyorum vs...
Bunun uzerine ona cvp verecektim ama hic kaile alma dedi esim ve cvp vermedim. Guya annesi babasi terbiyesini vereceklerdi. Ama k.biraderimi kaybedeceklerinden korktuklari icin hic bisey diyemediler gelinlerine. Bu benim icimde ukde kaldi. Ama esim cok saydi ailesine soylendi bizi susturdunuz kendiniz bisey demediniz gelininize dedi. Bunun uzerinek.validem bize geldiklerinde k.biraderimgil ararlarsa bizde olduklaeini bile soylemediler disardayiz diorlardi. Esim buna da kizdi . Gekior benim evime oturup kalkiorsunuz ama oglunuzdan korkunuza burda.oldugunuzu soylemiyorsunuz o zaman gelmeyin benim evime dedi. Eltim iki kardesin arasini bile bozdu cunkj.
Bu olaydan sonra k.pederim bizdeyken ararlarsa eger arik bizde olduklarini soyluyorlardi.k.biraderime .saklamiorlardi yani.
Neyse bugun k.validemler bize misafirlige geldiler . Benim ikizlerim var 3 aylik haftada bir falan gelirler gormeye. Bugun gekdimelrinde aile dostlarimizda vardi bizde. Aile dostu yakinimiz k.valideme sordu baska cocugun varmi dedi. Var dedi. k.Validem de. Bir gelinim var soyle terbiyeli boyle uslu boyle iyi falan diye siralamaya basladi. Oysa o gelinin evinde daha dogru durust yemek yemis degildir bende yiyip ictigi gibi. Bunu vcok iyi bilio ama hem bana nispet olsun diye hemde dostlarimiza kurulmak icin ovdu de ovdu. Ulan senin gelinin deilmi ogretmenler gunu mesajima hakaretler yagdiiran? Dicektim ama demedim yine sustum... ah benim bu susmalarim...oyke sibirlerim bozulduki anlatamam. Bana hakaret insana o da gelinim niye hakaret edion diye agzinin payini verecegine birde kalkiyor benim evimde onu övüyor. Esimi yan odaya cagirdim annen boyle boyle yapiyir dedim. Duymadim ama soylerim ona ben konusurim sen sakin ol dedi.
Giderlerken annesini cekmis kenara bir daha evimde benim karima saygisizlik yapan insanin adini anmicaksin demis. Niye konusuyorsun onu karimin yaninda demis ve donmus arkasina. Annesi cagirmis gel diye gitmemis esim.
Anneni birdaha gormek istemiorum ona anne demicem cunku bana daygisi yok. Benimde ona yok madem boyle dedim.
Sizce nasil bir yol izlemeliyim hanimlar?

Kayınbiraderinin karısını kolladığı sürece Kv' nin tutumu değişmez. Demek ki o oğlundan korkuyor. Ama sizin Kv de abes le iştigal etmiş. Ne gerek var şimdi elitinizi övmeye. Belki hatasını anlar. Ama ben eşinize üzüldüm. Bir arsız akraba yüzünden ne kadar arada kalıyor.

Gorusme,konusma ben suan oyle yapiyorum ohh be kafam rahat..
İkizlerini Allah anali babali buyutsun,seni 2015 de ikiz annelerinden taniyorum,ne kadar alttan alirsan kv kp i o kadar tepene cikiyorlar,eltin el ustunde tutuluyor sanirim.

Esiniz ve siz ciddi tavrinizi koyun kv ve kp e madem evinize gidip geliyorlar o kadinin lafini etmesinler sizin yaninizda, simdi anne baba olarak ne kadar kotu de olsa cocuklari arasinda ayrim yapamayacagi icin onla gorusme bizle gorus gibi bir durum olamaz. Siz gosurmeyin yan yana gelmeyin iletisimi kesin , aileside sizin hassasiyetinize saygili davransin ama daha fazlasini ne yapabilirsiniz nede karisabilirsiniz.

Esiniz ve kardesi aralarini nasil duzeltirler bilmiyrum ama belliki sizin k biraderle gereksiz samimiyetinizi karisi kiskanmis adamda karisinin lafindan cikmayan doldurusuna gelen biri demekki hem sizle hem esinizle iletisimi kesmis hemde anne babaya sizle gorusmemeleri icin baski yapmis.

Gorusme,konusma ben suan oyle yapiyorum ohh be kafam rahat..
İkizlerini Allah anali babali buyutsun,seni 2015 de ikiz annelerinden taniyorum,ne kadar alttan alirsan kv kp i o kadar tepene cikiyorlar,eltin el ustunde tutuluyor sanirim.

Evet oyle. Cunku korkuorlar buyuk ogullarindan. Cekiniorlar demek dqhq dogru olur sanirim.
Ben de artik goruameme karari aldim.

Belliki eltinden çok çekiniyorlar o yüzden de övüyor kv den bence kv fazla yüz verme madem onu övüyor gitsin onun evinde misafir olsun ikinci gün eltin kovmazsa tabi ...ama kaynınla samimi olman da hoş değil, tamam seninde abin ..ama eşi hoşlanmamış demekki,kıskanmış eşini ve sana karşı cephe almış

Aynen dediginiz gibi oldu.
Ben k.valideme k.pederime gorusmeyin onlarla demem ki o da evladi sonucta. Karismam. Hatta esime gorus kardesinle et tirnaktan ayril.az derim. Ama o kardesinin yengesinin lafindan cikmadigini bu yuzden gorusmek isyemedigini soyluor.

Elti hangi sebepten bu kadar tepki verdi anlayamadim ??? Ve siz hatasiz oldugunuz halde neden msj atma geregi duydunuz ?

Oyle oldu canim. Ama inan Allah kalbimi biliyor. O benim abim olarak gordum hep. O da kardesi givi goruyordu.

Hepsini anlarim ama hakaret dolu mesahi nasil affedilir
Hic soylenmeuen sozler nasil soylenmis gibi gidilip lanse edilir. Bu dunyanin yarini yokmu hesap vermicekmi

Elti hangi sebepten bu kadar tepki verdi anlayamadim ??? Ve siz hatasiz oldugunuz halde neden msj atma geregi duydunuz ?

Eltim k.biraderimi kiskandi benden.
Ogretmenler gununu kutlamak icin msj atmistim. O zamana kadar eltim bana kotu bir soz spylememisti

cocuklariniza yazik 1 tane amcalari var onlada gorusmeyeceklermi neden insanlar usul adap bilmez saygi sevgi cercevesinde iliskileri sundurmeden birbirinin mahremine karismadan akrabalik edemezler anlamiyorum.
madem oyle gorusmesin, ne kolay sariliyor kardeslik annelik babalik evlatlik gunumuzde, ne kolay insani gozden cikarmak , hatayi kabul etmek sorunu cozmek yerine kolayca cikariliyor herkez gozden.

Abartmışın. Ne farkın kaldı eltinden?
Onun evne gidince bizim adimizi agzina alamior korkusundan. Ama venim evimde benim esimin ekmegini yiyor ve aradiklarindan burdayiz diyemiyor k.validem onlara.
Birde kalkip bana hakaretler eden insani benim evimde terbiyelidir diye kuruluyor yakinlarima ovuyor. Sizce bu hak mi
Revami sizin basiniza gelae susarmiydiniz

Ben susmam. Direk kv ile konuşurdum ve derdimi söylerdim. Eltim hakkında burda konuşma derdim. Kocamı araya katıpta annene anne demicem falan demem yani. Çocukça geldi bana bu tavır.

Senin eşinin evi olduğu kadar ,Onların da oğullarının evi.Dış kapının mandalı değil.

Burada senin hatan kayinbiraderin ile gereksiz samimi olman.
Benim simdi eltim yok olursa eğer ne kadar seversem seveyim ya da aramız ne kadar iyi olsa da eşimin sürekli yurtdışından ona hediye getirmesini ve sakalasmalarini istemem.

Bir sınır olacak. Samimiyet güzeldir fakat fazla samimiyet yaşadığımız toplum yetiştirilme tarzımız ve çokta cool olamayan düşüncelerimiz ile uyuşmuyor.

Kayinvalidenin hatası ise gereksiz yere diğer gelinini övmesi. Ne gerek vardı? Boş boğazlık etmiş. Neyse eşin uyarmış en azından.

Diğer konuda uyarıp uyarmamalari kendilerine kalmış. İnsanları yonlendiremiyorsun maalesef. Bu yüzden canınızı sıkmaya değmez.

Ancak görüşme konusunda bu kadar sert olmayın. Yine görüşün ama sınırınız olsun. Mesafeli davranın. Beğenmediginiz hareketleri tekrarlar, eltin ile alakalı hoşuna gitmeyecek seyler yaparsa tamamen kesersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…