- 2 Aralık 2014
- 1.099
- 1.084
- 158
- 43
- Konu Sahibi izmirinsani
-
O kadae cok tekrarlardi ki k.validem o kadar cok yaptiki. Her seferinde sustum ve sonunda ben soyleyip kalp kiracagima onun gibi, esime soyleyeyim o bir yolunu bulsun dedim.Burada senin hatan kayinbiraderin ile gereksiz samimi olman.
Benim simdi eltim yok olursa eğer ne kadar seversem seveyim ya da aramız ne kadar iyi olsa da eşimin sürekli yurtdışından ona hediye getirmesini ve sakalasmalarini istemem.
Bir sınır olacak. Samimiyet güzeldir fakat fazla samimiyet yaşadığımız toplum yetiştirilme tarzımız ve çokta cool olamayan düşüncelerimiz ile uyuşmuyor.
Kayinvalidenin hatası ise gereksiz yere diğer gelinini övmesi. Ne gerek vardı? Boş boğazlık etmiş. Neyse eşin uyarmış en azından.
Diğer konuda uyarıp uyarmamalari kendilerine kalmış. İnsanları yonlendiremiyorsun maalesef. Bu yüzden canınızı sıkmaya değmez.
Ancak görüşme konusunda bu kadar sert olmayın. Yine görüşün ama sınırınız olsun. Mesafeli davranın. Beğenmediginiz hareketleri tekrarlar, eltin ile alakalı hoşuna gitmeyecek seyler yaparsa tamamen kesersiniz.
Oğullarının evinde davranmak , gelinin karşısında el pençe durmakla mı olacakO zaman ogullarinin evi gibi davrancaklar.
O kadae cok tekrarlardi ki k.validem o kadar cok yaptiki. Her seferinde sustum ve sonunda ben soyleyip kalp kiracagima onun gibi, esime soyleyeyim o bir yolunu bulsun dedim.
Aslinda coktan kesmem lazimdi yani anlaycaginiz. Ama eismin hatrini saydim ben hep
Ogullarinin ecinde davranmak, gelinine ve ilk once ogluna saygi duymakla olacak.Oğullarının evinde davranmak , gelinin karşısında el pençe durmakla mı olacak
Belli ki tatsızlık çıkmasını istemiyor kv.Karşı tarafta size karşı aynı şeyleri düşünüyor,aynen sizinle görüşmesinden rahatsız oluyor.Arada kalmışlar kv ve kp.Aranızdaki sorunları kendi aranızda yaşasanız.Kv ve kpyi araya katmasanız.Onlar içinde kötü bir durum Aşağı tükürse sakal,yukarı tükürse bıyık misali.İkinizde evladısınız,nasıl vazgeçebilirler ki.Ogullarinin ecinde davranmak, gelinine ve ilk once ogluna saygi duymakla olacak.
Oglunun evinde oglunun ve gelininin ekmegini yerken , diger tarafa nerde oldugunu gizlemeyerek olacak.
Iyi aksamlar kk'nin deneyimli hanimlari.
Ben 6 yillik evliyim. Esimle severek evlendik. 2. Geliniyim ailesinin. Ilk gelinleri yani eltimle ilk evlendigim zamanlarda gayet iyi anlasiyorduk. Arkadas gibiydik. Sonralari beni k.biraderimden kislandi. Beni severdi k.biraderim cok. Yurt disi seyahatlaerine gittiginde is geregi bana da hediyeler getirirdi k.biraderim. sakalar yapardik birbirimize vs
Ama butun bunlari kiskandi ve k.biraderimi cwkti yanina bizimle gorusturmedi. Esimle bile. K.valideme k.pederime agzimdan asla cikmayan kelimeleri yansitti. Size yemin olsun asla agzimdan cikmayan hatta aklimdan bile gecmeyen seyleri gitti siraladi. Neyse ben buna ragmen ogretmen kendisi , ogretmenler gununde ona msj attim kutladim ogreenler gununu.
Benim mesajima bir suru hakaretle cvp vermis. Bi daha karsima cikma, bulundugum ortamda bulunma,seni gormek istemiyorum vs...
Bunun uzerine ona cvp verecektim ama hic kaile alma dedi esim ve cvp vermedim. Guya annesi babasi terbiyesini vereceklerdi. Ama k.biraderimi kaybedeceklerinden korktuklari icin hic bisey diyemediler gelinlerine. Bu benim icimde ukde kaldi. Ama esim cok saydi ailesine soylendi bizi susturdunuz kendiniz bisey demediniz gelininize dedi. Bunun uzerinek.validem bize geldiklerinde k.biraderimgil ararlarsa bizde olduklaeini bile soylemediler disardayiz diorlardi. Esim buna da kizdi . Gekior benim evime oturup kalkiorsunuz ama oglunuzdan korkunuza burda.oldugunuzu soylemiyorsunuz o zaman gelmeyin benim evime dedi. Eltim iki kardesin arasini bile bozdu cunkj.
Bu olaydan sonra k.pederim bizdeyken ararlarsa eger arik bizde olduklarini soyluyorlardi.k.biraderime .saklamiorlardi yani.
Neyse bugun k.validemler bize misafirlige geldiler . Benim ikizlerim var 3 aylik haftada bir falan gelirler gormeye. Bugun gekdimelrinde aile dostlarimizda vardi bizde. Aile dostu yakinimiz k.valideme sordu baska cocugun varmi dedi. Var dedi. k.Validem de. Bir gelinim var soyle terbiyeli boyle uslu boyle iyi falan diye siralamaya basladi. Oysa o gelinin evinde daha dogru durust yemek yemis degildir bende yiyip ictigi gibi. Bunu vcok iyi bilio ama hem bana nispet olsun diye hemde dostlarimiza kurulmak icin ovdu de ovdu. Ulan senin gelinin deilmi ogretmenler gunu mesajima hakaretler yagdiiran? Dicektim ama demedim yine sustum... ah benim bu susmalarim...oyke sibirlerim bozulduki anlatamam. Bana hakaret insana o da gelinim niye hakaret edion diye agzinin payini verecegine birde kalkiyor benim evimde onu övüyor. Esimi yan odaya cagirdim annen boyle boyle yapiyir dedim. Duymadim ama soylerim ona ben konusurim sen sakin ol dedi.
Giderlerken annesini cekmis kenara bir daha evimde benim karima saygisizlik yapan insanin adini anmicaksin demis. Niye konusuyorsun onu karimin yaninda demis ve donmus arkasina. Annesi cagirmis gel diye gitmemis esim.
Anneni birdaha gormek istemiorum ona anne demicem cunku bana daygisi yok. Benimde ona yok madem boyle dedim.
Sizce nasil bir yol izlemeliyim hanimlar?
Belli ki tatsızlık çıkmasını istemiyor kv.Karşı tarafta size karşı aynı şeyleri düşünüyor,aynen sizinle görüşmesinden rahatsız oluyor.Arada kalmışlar kv ve kp.Aranızdaki sorunları kendi aranızda yaşasanız.Kv ve kpyi araya katmasanız.Onlar içinde kötü bir durum Aşağı tükürse sakal,yukarı tükürse bıyık misali.İkinizde evladısınız,nasıl vazgeçebilirler ki.
Sirf vende boyke dusundugum icin hep yaptiklarini sineye cektim sustum. Saygi gostrmeye devam ettim. Ama baktim ay i sayfiyi gormuyorum gorusmme karari aldimsevgili izmir insani,
kv baskalarinin yaninda benim gelin de boyle soyle diyemez. diyebilir de evet ama o zaman bizim burada elestirdigimiz erkek annelerinden farki kalmaz. kendisi gelinini degil, ailesini yuceltmis - korumus - sakinmis - ovmustur. altinda baska bir sey aramayin. kv'nizin diger gelininin agzinin payini verip vermemesini sorgulamak ne yazik ki size dusmez. ogullari vardir ki bence kendisi de dengeyi bozmak istemedigi icin size aman kizim; oburune tamam kizim de,ektedir. bu kendisini karaktersiz kilmaz, sadece durumlar ve tepkiler karsisinda zayif oldugunu ispatlar.
esinizin annesine anne demek zorunda degilsiniz; ben de demiyorum. hatta gorusmuyorum da. ancak esime saygi duydugum icin annesine saygi duyuyorum, saygimi da esimin annesiyle iliskisine karismayarak gosteriyorum. size de bunu oneririm, aksi durumda hakli iken haksiz konuma dusersiniz.
Sirf vende boyke dusundugum icin hep yaptiklarini sineye cektim sustum. Saygi gostrmeye devam ettim. Ama baktim ay i sayfiyi gormuyorum gorusmme karari aldim
Ogullarinin ecinde davranmak, gelinine ve ilk once ogluna saygi duymakla olacak.
Oglunun evinde oglunun ve gelininin ekmegini yerken , diger tarafa nerde oldugunu gizlemeyerek olacak.
Iyi aksamlar kk'nin deneyimli hanimlari.
Ben 6 yillik evliyim. Esimle severek evlendik. 2. Geliniyim ailesinin. Ilk gelinleri yani eltimle ilk evlendigim zamanlarda gayet iyi anlasiyorduk. Arkadas gibiydik. Sonralari beni k.biraderimden kislandi. Beni severdi k.biraderim cok. Yurt disi seyahatlaerine gittiginde is geregi bana da hediyeler getirirdi k.biraderim. sakalar yapardik birbirimize vs
Ama butun bunlari kiskandi ve k.biraderimi cwkti yanina bizimle gorusturmedi. Esimle bile. K.valideme k.pederime agzimdan asla cikmayan kelimeleri yansitti. Size yemin olsun asla agzimdan cikmayan hatta aklimdan bile gecmeyen seyleri gitti siraladi. Neyse ben buna ragmen ogretmen kendisi , ogretmenler gununde ona msj attim kutladim ogreenler gununu.
Benim mesajima bir suru hakaretle cvp vermis. Bi daha karsima cikma, bulundugum ortamda bulunma,seni gormek istemiyorum vs...
Bunun uzerine ona cvp verecektim ama hic kaile alma dedi esim ve cvp vermedim. Guya annesi babasi terbiyesini vereceklerdi. Ama k.biraderimi kaybedeceklerinden korktuklari icin hic bisey diyemediler gelinlerine. Bu benim icimde ukde kaldi. Ama esim cok saydi ailesine soylendi bizi susturdunuz kendiniz bisey demediniz gelininize dedi. Bunun uzerinek.validem bize geldiklerinde k.biraderimgil ararlarsa bizde olduklaeini bile soylemediler disardayiz diorlardi. Esim buna da kizdi . Gekior benim evime oturup kalkiorsunuz ama oglunuzdan korkunuza burda.oldugunuzu soylemiyorsunuz o zaman gelmeyin benim evime dedi. Eltim iki kardesin arasini bile bozdu cunkj.
Bu olaydan sonra k.pederim bizdeyken ararlarsa eger arik bizde olduklarini soyluyorlardi.k.biraderime .saklamiorlardi yani.
Neyse bugun k.validemler bize misafirlige geldiler . Benim ikizlerim var 3 aylik haftada bir falan gelirler gormeye. Bugun gekdimelrinde aile dostlarimizda vardi bizde. Aile dostu yakinimiz k.valideme sordu baska cocugun varmi dedi. Var dedi. k.Validem de. Bir gelinim var soyle terbiyeli boyle uslu boyle iyi falan diye siralamaya basladi. Oysa o gelinin evinde daha dogru durust yemek yemis degildir bende yiyip ictigi gibi. Bunu vcok iyi bilio ama hem bana nispet olsun diye hemde dostlarimiza kurulmak icin ovdu de ovdu. Ulan senin gelinin deilmi ogretmenler gunu mesajima hakaretler yagdiiran? Dicektim ama demedim yine sustum... ah benim bu susmalarim...oyke sibirlerim bozulduki anlatamam. Bana hakaret insana o da gelinim niye hakaret edion diye agzinin payini verecegine birde kalkiyor benim evimde onu övüyor. Esimi yan odaya cagirdim annen boyle boyle yapiyir dedim. Duymadim ama soylerim ona ben konusurim sen sakin ol dedi.
Giderlerken annesini cekmis kenara bir daha evimde benim karima saygisizlik yapan insanin adini anmicaksin demis. Niye konusuyorsun onu karimin yaninda demis ve donmus arkasina. Annesi cagirmis gel diye gitmemis esim.
Anneni birdaha gormek istemiorum ona anne demicem cunku bana daygisi yok. Benimde ona yok madem boyle dedim.
Pardon ama sizin probleminizi kayinvalideniz çözmek zorunda değil. Karı koca kendiniz çözün, kocaman insanlarsınız. Ayrıca eltiniz hakkında kötü konuşsaydı hoş bir davranış olur muydu sizce? Asıl o zaman ayıplardım şahsen. Sizin birine küsüyor olmanız etrafınızdakilerin de küsmesini gerektirmez. Talep etmek ya da beklemek bile yakışıksız olur. Siz gibi o da gelin, eşiniz gibi o da evlat. Anneliği bilirsiniz, hiçbirinden vazgeçemez insan. Geçmemeli de. 2 evladınız anlaşamasa hangisini silerdiniz?Iyi aksamlar kk'nin deneyimli hanimlari.
Pardon ama sizin probleminizi kayinvalideniz çözmek zorunda değil. Karı koca kendiniz çözün, kocaman insanlarsınız. Ayrıca eltiniz hakkında kötü konuşsaydı hoş bir davranış olur muydu sizce? Asıl o zaman ayıplardım şahsen. Sizin birine küsüyor olmanız etrafınızdakilerin de küsmesini gerektirmez. Talep etmek ya da beklemek bile yakışıksız olur. Siz gibi o da gelin, eşiniz gibi o da evlat. Anneliği bilirsiniz, hiçbirinden vazgeçemez insan. Geçmemeli de. 2 evladınız anlaşamasa hangisini silerdiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?