Kayinvalideme nasil bir tepki vermeliyim arkadaslar??? Onerilerinizi bekliyorum...

O kadae cok tekrarlardi ki k.validem o kadar cok yaptiki. Her seferinde sustum ve sonunda ben soyleyip kalp kiracagima onun gibi, esime soyleyeyim o bir yolunu bulsun dedim.
Aslinda coktan kesmem lazimdi yani anlaycaginiz. Ama eismin hatrini saydim ben hep

Su siralar da benim kv eltimi deli gib ovuyo tum maddi manevi imkanlarini ona sunuyo bana inat olsun diye. Onlarin ailesinde kimsenin maddi durumu esimle benimki kadar iyi degil, manevi olarak da onlari takmadigimi bildikleri icin kuduruyolar beni uzecek bisey bulamadiklari icin. ben eltimle gorusmuyorum aile toplantilari disinda, mesajlarina aramalarina cevap da vermiyorum.

Doğrudur. Gorusmeyin ozaman boşuna canınızı sıkmayın. Belki hatalarını zamanla anlarlar. Onlar gelir ayağınıza o zaman bakarsınız icabına.

Oğullarının evinde davranmak , gelinin karşısında el pençe durmakla mı olacak
Ogullarinin ecinde davranmak, gelinine ve ilk once ogluna saygi duymakla olacak.
Oglunun evinde oglunun ve gelininin ekmegini yerken , diger tarafa nerde oldugunu gizlemeyerek olacak.

Ogullarinin ecinde davranmak, gelinine ve ilk once ogluna saygi duymakla olacak.
Oglunun evinde oglunun ve gelininin ekmegini yerken , diger tarafa nerde oldugunu gizlemeyerek olacak.
Belli ki tatsızlık çıkmasını istemiyor kv.Karşı tarafta size karşı aynı şeyleri düşünüyor,aynen sizinle görüşmesinden rahatsız oluyor.Arada kalmışlar kv ve kp.Aranızdaki sorunları kendi aranızda yaşasanız.Kv ve kpyi araya katmasanız.Onlar içinde kötü bir durum Aşağı tükürse sakal,yukarı tükürse bıyık misali.İkinizde evladısınız,nasıl vazgeçebilirler ki.

sevgili izmir insani,

kv baskalarinin yaninda benim gelin de boyle soyle diyemez. diyebilir de evet ama o zaman bizim burada elestirdigimiz erkek annelerinden farki kalmaz. kendisi gelinini degil, ailesini yuceltmis - korumus - sakinmis - ovmustur. altinda baska bir sey aramayin. kv'nizin diger gelininin agzinin payini verip vermemesini sorgulamak ne yazik ki size dusmez. ogullari vardir ki bence kendisi de dengeyi bozmak istemedigi icin size 'aman kizim'; oburune 'tamam kizim' demektedir. bu kendisini karaktersiz kilmaz, sadece durumlar ve tepkiler karsisinda zayif oldugunu ispatlar.

esinizin annesine anne demek zorunda degilsiniz; ben de demiyorum. hatta gorusmuyorum da. ancak esime saygi duydugum icin annesine saygi duyuyorum, saygimi da esimin annesiyle iliskisine karismayarak gosteriyorum. size de bunu oneririm, aksi durumda hakli iken haksiz konuma dusersiniz.

Son düzenleme:

Ben zatwn vazgecsinler dmeiyorum.demem ki.
Onar da evlatlari. Benumde 2 evladim var dernitim oyle vazgecsinler diye.Ama inanin bana oyle cekiniorki oglundan bana edilen hakaretlerine bile sessiz kaldilar. Bide kalkmis terbiyelidir die ovuyir ya. Hakmi bu.

Başkalarının yanında gelinini yermesini beklemek saçma bir düşünce.
Ayrıca eşiniz gereken şeyleri yapıyor, sizi sonuna kadar koruyor gibi.
Hiç karışmayın derim.

Sende k.valdelik yapmişsin.gitmişsin kv oğluna şikayet etmişsin.oda annesini iyi azarlamış.böyle annesinide kendinizide soğutursun.

Sirf vende boyke dusundugum icin hep yaptiklarini sineye cektim sustum. Saygi gostrmeye devam ettim. Ama baktim ay i sayfiyi gormuyorum gorusmme karari aldim

Sirf vende boyke dusundugum icin hep yaptiklarini sineye cektim sustum. Saygi gostrmeye devam ettim. Ama baktim ay i sayfiyi gormuyorum gorusmme karari aldim

gorusmeyin, aksini kimse size dayatamaz zaten. ancak esinize de kullandiginiz sozlere bir nebze ozen gosterin. bilinen bir sozdur: bakacagin yuze tukurme - tukurecegin yuze bakma... bunu unutmayin.

sizde az fena değilsiniz .. ekmeğini yerken falan..
ikiside o kadının oğlu ve ikisinide kaybetmek istemiyor kadın belli ki üstelikte gelinler yüzünden..
ne yapacaktı aile dostlarınızın yanında diğer gelinin çok kötü böle böle mi diyecekti..
çocuk gibi kadını şikayet edip birde azarlanmasına sebep olmuşsunuz.. nedir isteğiniz kv sizden demi korksun..
siz sanıyormusunuz ki o kadın haklıyı haksızı ayırt edemiyor ama evlat için çiğ tavuk yenir..
şimdi birde siz fişeklemişsiniz eşinizi kadın artık sizden de korkar diken üstünde torun görmeye gelir..

ne farkınız kaldı bu durumda eltinizden?

Ben kv ye çok üzüldüm. Gelinlerin arasındaki konu yüzünden oglanlarin arası açılmış. Bu geline gelse öbür oğlanla arası açılıyor diğer geline gelse bu oğlanla ataşı bozuluyor. Başka kaynana olsa bu gelinleri ötürür.

Konu sahibi kızma bana
elti konusunda haklısın, düşman başına. Ama kv nizde kendisine sorulunca elaleme kötü bişey söyleyecek değil ya. Kadını ben çok naif gördüm. Gönlünden geçeni belki de olmasını istediğini söylemiş. Hem kv köylü olanlar yetistirmis. Yani iki oglaninda karısını tutuyor. Kadında sizin aranızda kalmış.

Sizin asıl problem elti.

Burada tek mesele sakalasip gulerdik samimiydik diyorsunda onlar nasil muhabbetlerdi ,sakalardi orasini bilemiyoruz."samimiyet"in boyutu kisiden kisiye degisiyor.Sana normal gelmiş ama eltin rahatsız olmuştur.
Bende sevmem haddinden fazla samimiyet ve cıvıklığı mesela bu beni rahatsız eder.Ister baban gibi gor ,ister abin gibi..
Benimde eltim var neredeyse görüşmüyoruz aylardır hemde cok yakinimda oturuyor ama en azindan birbirimizle bir derdimiz yok gorunce selamsabiliyoruz.Bu olaylar olacagina herkes mesafesinu bilmeli.
Esimle eltim ayni ortamdayken fazla konustuklarini gormedim su 1,5 senedir.Bende kaynimla konusmuyorum zaten sevmem kendisini o ayri.Sevseydimde çok samimi olabileceğimi sanmıyorum.Hoş degil.
2. Aile dostunuz sormuş konu oradan acilmis napcak apelalemin yaninda geline ayy ne cirkkkeeef mi diyecek insan oyle bile olsa iyimiş gibi gosterir.Aslinda kv iyi biri gibi bosuna firca yiyip duruyor sizden iki arayida idare edeyim derken.
Esin abisine diyoda kendi sanki baska bisey.

Pardon ama sizin probleminizi kayinvalideniz çözmek zorunda değil. Karı koca kendiniz çözün, kocaman insanlarsınız. Ayrıca eltiniz hakkında kötü konuşsaydı hoş bir davranış olur muydu sizce? Asıl o zaman ayıplardım şahsen. Sizin birine küsüyor olmanız etrafınızdakilerin de küsmesini gerektirmez. Talep etmek ya da beklemek bile yakışıksız olur. Siz gibi o da gelin, eşiniz gibi o da evlat. Anneliği bilirsiniz, hiçbirinden vazgeçemez insan. Geçmemeli de. 2 evladınız anlaşamasa hangisini silerdiniz?

Hakikaten kavga eden onlar iki taraftanda firça yiyense kayinvalide hemde cikan olaydada payi yok kadinin.Bi obur oglu laf soyluyor bir digeri laf soyluyor kadina.Hayir kadin ortaligi karstirsa anlayacagimda, o ona samimi olmus oburu kizmis kvnin sucu ne burda anlamadim? Dimi

hememn hemen 10 ailenin 3 ünde umutsuz vaka elti sendromları vardır canım . arkadaş gibi dururlar ama içlerindeki kıskançlık fesatlığı tutamazlar . kurtulmuşsun sen kurtulamayanlar var dua et eşin tarafında neler neler çekenler var offf offff vala hatırlamak ısteemıyom bende ya valla sinir kat sayılarım yukselıyor sen sıkma tatlı canını

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…