Merhaba arkadaşlar doğum yapalı 1.5 ay olmasına rağmen bu geçen sürede beni iyice çıldırtmaya başladı kayınvalidem.bu arada alt katımda oturuyor.
kayınvalidemin bebeğimi benden daha çok sevdiğini ima eden sözlerine ve hareketlerine sinir oluyorum.mesela bebeklerin emme refleksleri bu aylarda çok olduğu için tok olsa bile sürekli meme arar vaziyette bebeğimi yeni emzirmiş olsam bile sürekli emzirsene demesi beni çileden çıkarıyor. sanki ben bebeğimin aç kalmasını istiyorum da. kızımın bezini değiştiriken göbeğini çok açıyormuşum üşürmüş,yok çok bastırarak siliyormuşum. benim çocuğa garezim var sankide hasta olsun diye uğraşıyorum töğbe töğbe...
yok bu çocukta bişey var. karnı çok gurulduyor,aman üşümesin,yatırırken kollarını sar çok hareket ettirirse yorulur. ya seni sarıp yatırsak uyuyabilecekmisin bir düşün demi yani.
uyurken kucağında tutma yerine yatıralım kucağa alışmasın diyorum. yok neymiş kucağamı alışırmış alışsa bile neolacakmış, sonra ben kucağımda tutmak istesemde o zaten kucağa gelmeyecekmiş.
daha neler neler ya resmen benle iddaalaşıyor,yarışıyor,dediğim her kelimenin üzerine kendi lafını koyuyor. birgün patlarım ama sabır artık ne zaman.
allahtan terzi çalışıyorda gündüzleri yok sadece akşamları bebeği sevmeye geliyor birde çalışmayıp evde dursa vayy benim halime.
birde ben 5senedir abimin iki çocuğunada bakıyordum.hem evlenmeden önce hemde evlenince bakmaya devam ettim(hamile kalınca bıraktım). bebekle ilgili her türlü bilgiye ve tecrübeye sahip sayılırım. karışmayın ben ne yapacağımı biliyorum bilemediğim konularda danışırım size diyorum ama yok illaki benimle yarışacak,
nasıl davranmam gerektiğini hiç bilmiyorum.kırgınlık küslük olsun istemiyorum ama onun bunun gönlünü yapmaktan sıkılıyorum artık.
zaten ilerisini düşündükçe şimdiden sinir basıyor kesin kızım iki yönlü şımarık laf dinlemeyen huysuz bişey olur onların yüzünden.zaten eşimi şımarta şımarta herdediğini yapcam derken huysuz birisi olmuş,şimdi onunlada ben uğraşıyorum.
eşimle paylaşmaya çalışıyorum kafamdakileri cevabı hazır zaten herşeyi ben abartıyormuşum büyütüyormuşum.
ne olur bana akıl verin:Saruboceq: ne dertleşecek kimsem var nede gidip kafa dinleyecek yerim.
şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim:enbuyukkk:
valla kıslar benim kaynanam melek gibidirrr..9 gün sonra evlencem şimdiden tutturmuşşş hemen bebek yapınnnn ben bakarım siz yine gezin tozun kafanıza göre takılın....çok gülüyorum yaaa madem başkası bakcak niye dogurayımmm yaaaaaa aptalmıyımm:)ben dedim bi kaç sene düşünmüyorumm olaki kaza ile oldu o başka ama onun haricinde bebek yapmam..yaparsamdaaa kimseye vermem bakması içinn sadece sevmeye veirirmmmmm oda yarım saat okdr:)valla kafama göre takılcam karıştırtmam işimede...siz siz olun kaynananızın her deidgini yapmayın
ah bacım benimkide melek gibiydi oraya gittigimde iş yaptırmaz yüzüme gülerdi hediyelerde cabası amma velakin içine gir biraz zaman geçsin ben o zaman görürüm seni ah herkez böyle oluyo zaten önceden nedense zaman danmıdır bilmeme huyu degişiyo insanın 1 aylık evliydim altın kavgası başladı neyim varsa aldılar elimden takı paralarım hep gitti altınlarım dügünde takılan paralar hep aldı sen ne yaparsan yap oldular bide dünyanın doları bana kaldı kaynımın borçlarınıda bana ödettiler kendileri ödemedi olan garip bana oldu gene size soruyorum ben şimdi ne yapayım bende nasıl davranayım ne demişler kavunmuki kokluyum benimkide o hesap insan içine girince ne mal oldukları çıkıyo bir bir dilerim seninki benim gibi olmaz ne deyim allah şimdiden mesut etsin
:enbuyukkk:
alkisalkisalkiscanım aynen katılıyoreum basta melek yuzlerını gosterıyo hanımlar afedersınız saonradan cıkıyo ortaya ne mal oldukları 3.5 yıllık evlıyım basta bebegımız olmadı.olmuyo dıye durumumuzu anlattım adsılama yaptırcaz dedım karsı cıktılar neymıs daha erkenmıs cocuk ne lazımmıs bu yasta gorumcem evlendıkten sonra doguracakmısım asılamam tutmadı ben aglarken benım kaynana bozuntusu gıyındı kusandı carsıya alısverıse gıttı tup bebek yaptırdım saklı hamıle kalınca bu kez ıkız olmaz ınsallah dıye onun tasasına dustu 50 gun once dogum yaptım bebegımı mıllete karsı sever gozukur aglamaya baslayınca kapıdan yalandan yapabılecegım var mı dıye gozukur kacar gıder hamıleyken duymadıgım laf kalmadı bebegım dusse sevıncten davullu zurnalı kına yakacaklardıklava:
allah bebegine ömür versin canım anasından babasından ayırmasın benimki beni istemiyomuş eltim geçenlerde dedi yaktık oglumun basını diyomuş tek sucum dışarıdan olmam iller arası yani eşime geçen dediki allah sana sabır versin dedi kulaklarımla duydum o lafı çok agladım bişey diyemedim eşim boşver biz bize yeteriz dedi 5 aylık düşügüm oldu 9 senelik evliyiz 7 senedir bebegim olmuyo eltimin kız tedaviyle oldu kızı sevsem ana bu çok kilo almış desem herhangi bişey yan,i masallah de nazarın deyicek diyo benide sinir ediyo tek derdim 9 senedir bebgim olmuyo bide panik atak hastasıyım ben allah kimsenin basına vermesin bacım demiyoki bu kız neden hasyta oldu eltim ve kaynanam yetti vallahı bıktırdılar canımdan artık gidip gelmiyom artık kafam rahatlmaz: artık beni kırıp ezemicekler benim canımı yakanı bende yakıcam klava:
valla herkesin derdi aynıymış. boşuna dememişler en iyi kaynana ölü kaynana diye:)
peki ben çocuğumun kaynanama alışmaması için ne yapabilirim bari buna bir çözüm bulalım ne olur
valla herkesin derdi aynıymış. boşuna dememişler en iyi kaynana ölü kaynana diye:)
peki ben çocuğumun kaynanama alışmaması için ne yapabilirim bari buna bir çözüm bulalım ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?