kayınvalideme sinir oluyorum. bana akıl verin

Sakın baŞta ezdırmeyın kendınızı 1.5 yıllık evlıyım ve yaklaŞık 1 yılı kaynanamla oturdum ıı ınsan ama o kadar karıŞıokı kocamla odamıza gıdınce erkenden odaya kaÇıomuŞuz onlarla oturmak ıstemıomuŞuz vs vs neler neler yaptı ve ınanın yaŞamadıım Şey kalmadı eylÜlde doĞum yaptım 8 aylık bebeĞım var ve ne hamılelık ne lohusalık hıÇ tadına varamadım kaynanamdan artık nefret edıorum kocamı dolduruo farkında olmadan ve Çok ıı kaynana olduunu savunuo Çocuumu ne uyutmama ızın verıo varsa yoksa sevsın sonra gıtsın ben ılgılenıım Çocuumlao gıtsın saatlerce ben uĞraŞaım Çocukta bende perıŞan olayım lafını sÇyleyıncede olurmuŞ gerekırse 5 gÜn uyumayacakmıŞım onlarlaydım ayrılmak ıstedım karŞı apartmana geÇırttı bızı lanet olsun hergÜn bızde neymıŞ bu Çocuk ıÇın ben bırŞey yapmazmıŞım o canını verrırmıŞ benm Çocuum ya ben eve kapandım kızım dÜzenlı bÜyÜsÜn kı bÜyÜyÜnce plana daha uyum saĞlasın kuralı bılsın dıe saĞlıklı olsun huysuz olmasın dıe okumadıım kıtap konuŞmadıım anne kalmadı ama ben kÖtÜ anneyım Çocuum 8 aylık 3 kere hasta oldu hepsı onun yÜzÜnden bırŞey deyınce laf oluo ve utanarak sÖylÜorum dÜn eŞımle bÜyÜk kavga ettık onun yÜzÜnden ve dayak yedım delırdım bıÇaĞı aldım onu korkutup kendıme bırŞey yapmakla kavgayı bıtırecektım ama bıÇaĞı elımden almak ısterken parmaĞını kestı oda eve geldı eŞım aradıı kapıdan gırer gırmez kapı aÇıkken bana baĞırdı ÇaĞırdı neymıŞ Çocuk uyumayacakmıŞ uyumayacakmıŞım oĞluna benmı yapmıŞım baŞta susarsanız gÜzelce derdınızı anlatmazsanız ınanın ılerde asla anlatmanıza ızın vermeyecek ve daha kÖtÜ Şeyler yaŞayacaksınız geÇen gÜn eŞıme sÜrprız hazırladım seksı Şeyler gıydım sÜslendım bır baktım anasıda gecenın 11 ınde gelmıŞ ayıp ama uyuyacaz dımı Şımdı konuŞmuorum onunla ve eŞımle boŞanmak Üzereyım asıl bana akıl verın ben ne yapayım onun yÜzÜnden ya evden kaÇıcam yada eŞımın elınde kalacam:( ama eŞımı Çok sevıorum delı gıbı Çocuum ıÇın en ıı anne olmaya ÇalıŞıorum bır hareketınden anlıorum en aĞrılı anında bıle kucaĞımda dakıkasında susuo ama o aĞlarken kaynanam kucaĞıma vermıor ya o benım Çocuum kafayı yedırttı bana sabahta babamı aramıŞ neler neler demıŞ adam panıkle benı aradı kaynanan aradı dıe sonrada kendı annem terbıyesız benı Ş,kayet etmıŞ neyımı ettıyse ben dayak yedım umrundamı onun yÜzÜnden evlılıĞım bıtıo onu gÖrmek falan etm,ıorum ve eŞımın annesı aman ÜzÜlmesın dıe hıÇbırŞey sÖylemedım ama onun bana demedıı kalmadı gÖrÜmcelerım de aynen:(

Sakın baŞta ezdİrmeyİn kendİnİzİ 1.5 yıllık evlİyİm ve yaklaŞık 1 yılı kaynanamla oturdum İİ İnsan ama o kadar karıŞıokİ kocamla odamıza gİdİnce erkenden odaya kaÇıomuŞuz onlarla oturmak İstemİomuŞuz vs vs neler neler yaptı ve İnanın yaŞamadıım Şey kalmadı eylÜlde doĞum yaptım 8 aylık bebeĞİm var ve ne hamİlelİk ne lohusalık hİÇ tadına varamadım kaynanamdan artık nefret edİorum kocamı dolduruo farkında olmadan ve Çok İİ kaynana olduunu savunuo Çocuumu ne uyutmama İzİn verİo varsa yoksa sevsİn sonra gİtsİn ben İlgİlenİİm Çocuumlao gİtsİn saatlerce ben uĞraŞaım Çocukta bende perİŞan olayım lafını sÇyleyİncede olurmuŞ gerekİrse 5 gÜn uyumayacakmıŞım onlarlaydım ayrılmak İstedİm karŞı apartmana geÇİrttİ bİzİ lanet olsun hergÜn bİzde neymİŞ bu Çocuk İÇİn ben bİrŞey yapmazmıŞım o canını verrİrmİŞ benm Çocuum ya ben eve kapandım kızım dÜzenlİ bÜyÜsÜn kİ bÜyÜyÜnce plana daha uyum saĞlasın kuralı bİlsİn dİe saĞlıklı olsun huysuz olmasın dİe okumadıım kİtap konuŞmadıım anne kalmadı ama ben kÖtÜ anneyİm Çocuum 8 aylık 3 kere hasta oldu hepsİ onun yÜzÜnden bİrŞey deyİnce laf oluo ve utanarak sÖylÜorum dÜn eŞİmle bÜyÜk kavga ettİk onun yÜzÜnden ve dayak yedİm delİrdİm bıÇaĞı aldım onu korkutup kendİme bİrŞey yapmakla kavgayı bİtİrecektİm ama bıÇaĞı elİmden almak İsterken parmaĞını kestİ oda eve geldİ eŞİm aradıı kapıdan gİrer gİrmez kapı aÇıkken bana baĞırdı ÇaĞırdı neymİŞ Çocuk uyumayacakmıŞ uyumayacakmıŞım oĞluna benmİ yapmıŞım baŞta susarsanız gÜzelce derdİnİzİ anlatmazsanız İnanın İlerde asla anlatmanıza İzİn vermeyecek ve daha kÖtÜ Şeyler yaŞayacaksınız geÇen gÜn eŞİme sÜrprİz hazırladım seksİ Şeyler gİydİm sÜslendİm bİr baktım anasıda gecenİn 11 İnde gelmİŞ ayıp ama uyuyacaz dİmİ Şİmdİ konuŞmuorum onunla ve eŞİmle boŞanmak Üzereyİm asıl bana akıl verİn ben ne yapayım onun yÜzÜnden ya evden kaÇıcam yada eŞİmİn elİnde kalacam:( ama eŞİmİ Çok sevİorum delİ gİbİ Çocuum İÇİn en İİ anne olmaya ÇalıŞıorum bİr hareketİnden anlıorum en aĞrılı anında bİle kucaĞımda dakİkasında susuo ama o aĞlarken kaynanam kucaĞıma vermİor ya o benİm Çocuum kafayı yedİrttİ bana sabahta babamı aramıŞ neler neler demİŞ adam panİkle benİ aradı kaynanan aradı dİe sonrada kendİ annem terbİyesİz benİ Ş,kayet etmİŞ neyİmİ ettİyse ben dayak yedİm umrundamı onun yÜzÜnden evlİlİĞİm bİtİo onu gÖrmek falan etm,İorum ve eŞİmİn annesİ aman ÜzÜlmesİn dİe hİÇbİrŞey sÖylemedİm ama onun bana demedİİ kalmadı gÖrÜmcelerİm de aynen:(

hayretle okudum yazdiklarini en basta esine ne olursa olsun senin yaninda olmali nasil cahil biri bu boyle alinma lutfen cok ofkelendim ona bence hic taviz verme hem kaynanana hem esine restini cek biran once daha cok yeni evlisiniz simdi bunu yapan ilerde neler yapmazki yazik deilmi sana,bende kaynanamla kavgaliyim cok bilmisin tekidir kaynanam ama en basta koydum tavrimi bebegimi hic ona vermedim bakmasina musade etmedim bisey yapmak istediginde yaptirmadim hep ben ilgilendim kizimla karismasina izin verme sakin birkere izin verirsen yandin hep karisir bizim kavga sebebimizi soyleyim disardan geldi elini yikamadan kizi sevmeye kalkti elini yikarmisin dedim bu yani bunun yuzunden kavga ettik ama esim benim hep yanimda 5 aydir gitmiyorum evime geliyor ayda 1 kere yuzune bile bakmiyorum kizim zaten gitmiyor ona agliyor oada cekip gidiyor barismak istiyor ama ben aslaa istemiyorum en iyi hayat kaynanasiz hayat valla sakin arkadasim kendini ezdirme 9 ay bebegi karninda sen tasindin canindan can kattin istedigin gibi buyut esinede tavrini koy sakin sessiz kalma tepene cikarlar yoksa cok uzuldum gercekten durumuna

canım çok teşekkür ederim ben de kendimi şeytan sanıordum ben anormalim sanıordum konuşunca ferahlıor insan ben ses çıkarmadım zaten şimdi kızımı paylaşıoruz resmen bana geldiinde kucağıma alamıorum çok sorunlu kısacası ve ben suçluyum gözlerinde tedavi görmeliymişim ya kızımın üstüne titremem suçmu görmemişin bi çocuu olmuş dedi bana o kadar doluyumki ailem başka yerde arkadaşlarım şehir dışında çalışıo kimsem yok varsa yoksa eşimin akrabaları bana dioki kızı gönder buraya sevelim oldu başka çocuumun derdinden anlarmış gibi birde... kurtulmanın bir yolu yokmu ya dayanamıorum ben

Merhaba arkadaşlar doğum yapalı 1.5 ay olmasına rağmen bu geçen sürede beni iyice çıldırtmaya başladı kayınvalidem.bu arada alt katımda oturuyor.
kayınvalidemin bebeğimi benden daha çok sevdiğini ima eden sözlerine ve hareketlerine sinir oluyorum.mesela bebeklerin emme refleksleri bu aylarda çok olduğu için tok olsa bile sürekli meme arar vaziyette bebeğimi yeni emzirmiş olsam bile sürekli emzirsene demesi beni çileden çıkarıyor. sanki ben bebeğimin aç kalmasını istiyorum da. kızımın bezini değiştiriken göbeğini çok açıyormuşum üşürmüş,yok çok bastırarak siliyormuşum. benim çocuğa garezim var sankide hasta olsun diye uğraşıyorum töğbe töğbe...
yok bu çocukta bişey var. karnı çok gurulduyor,aman üşümesin,yatırırken kollarını sar çok hareket ettirirse yorulur. ya seni sarıp yatırsak uyuyabilecekmisin bir düşün demi yani.
uyurken kucağında tutma yerine yatıralım kucağa alışmasın diyorum. yok neymiş kucağamı alışırmış alışsa bile neolacakmış, sonra ben kucağımda tutmak istesemde o zaten kucağa gelmeyecekmiş.
daha neler neler ya resmen benle iddaalaşıyor,yarışıyor,dediğim her kelimenin üzerine kendi lafını koyuyor. birgün patlarım ama sabır artık ne zaman.
allahtan terzi çalışıyorda gündüzleri yok sadece akşamları bebeği sevmeye geliyor birde çalışmayıp evde dursa vayy benim halime.
birde ben 5senedir abimin iki çocuğunada bakıyordum.hem evlenmeden önce hemde evlenince bakmaya devam ettim(hamile kalınca bıraktım). bebekle ilgili her türlü bilgiye ve tecrübeye sahip sayılırım. karışmayın ben ne yapacağımı biliyorum bilemediğim konularda danışırım size diyorum ama yok illaki benimle yarışacak,
nasıl davranmam gerektiğini hiç bilmiyorum.kırgınlık küslük olsun istemiyorum ama onun bunun gönlünü yapmaktan sıkılıyorum artık.
zaten ilerisini düşündükçe şimdiden sinir basıyor kesin kızım iki yönlü şımarık laf dinlemeyen huysuz bişey olur onların yüzünden.zaten eşimi şımarta şımarta herdediğini yapcam derken huysuz birisi olmuş,şimdi onunlada ben uğraşıyorum.
eşimle paylaşmaya çalışıyorum kafamdakileri cevabı hazır zaten herşeyi ben abartıyormuşum büyütüyormuşum.
ne olur bana akıl verin:Saruboceq: ne dertleşecek kimsem var nede gidip kafa dinleyecek yerim.
şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim:enbuyukkk:
bende sinir oluyorum:)) söylediklerini umursama şu sıralar hassas bi dönemdesin duymazdan gel hatta mümkünse görüşme...allah yardımcın olsun

canım çok teşekkür ederim ben de kendimi şeytan sanıordum ben anormalim sanıordum konuşunca ferahlıor insan ben ses çıkarmadım zaten şimdi kızımı paylaşıoruz resmen bana geldiinde kucağıma alamıorum çok sorunlu kısacası ve ben suçluyum gözlerinde tedavi görmeliymişim ya kızımın üstüne titremem suçmu görmemişin bi çocuu olmuş dedi bana o kadar doluyumki ailem başka yerde arkadaşlarım şehir dışında çalışıo kimsem yok varsa yoksa eşimin akrabaları bana dioki kızı gönder buraya sevelim oldu başka çocuumun derdinden anlarmış gibi birde... kurtulmanın bir yolu yokmu ya dayanamıorum ben

banada basta laf soylemeye kalkti hep terledim benim kizim ben dogurdum dye laflar soyledim hep bende yanlizim burda kimsem yok bi esimin ailesi var burada esimde yanimda olmasa anapardim bilmem ben kaynanamla gorusmedigimicin arada o gidiyor kizi niye getirmedin diye soruyolar oda annesiz biyere gidemez diyo bidaha bisey diyemiyolar yani canim anlayacagin esinin tavir koymasi cok onemli. ben istemem mi babaannesini sevsin onunla oynasin ama bu onu haketmiyor kizimi elletmeyecegim asla ruyasinda gorur anca bu konuda cok sertim

peki neler yaptı sen böyle düşünüorsun yani anlamaya çalışıorum ben haklımıyım haksızmıyım birde kendimi kötü hissediorum kötü birimiyim die babannesi falan die vicdan yapıorum ama onların istedii gibi tarlaya gidip oturamam güneşte bebekle günlere gidemem orda burda teyzeciklerle oturamam ha kendi aileme yaparım yada kendim gezerim tozarım laf söler ama ben hep evdeyim nasıl babamı arayıp torunumu göstermio oğlumu göndermio kızınızı tedavi ettirin oğlum yoksa perişan falan nasıl laflar bunlar ya eşim dioki benim içinmiş babamla annemle konuşup düzeliim diyeymiş ama yanlış ya babam annem şimdi öle bi konuşuplarki benimle anlattım babama bir daha sana vurursa gelip seni alıorum dedi e yuvam yıkılıo o zaman kızımı hiç göremeyecek farkında deil bende bi anneyim annelik eğitimle 30 çocuk yetiştirmeyle olmaz iç güdüseldir araştırırsın diğer anneleri dinlersin uygun olanları uygularsın hassasım kızıma aşırı düşkünüm ama normal deilmi bu her anne üstüne titremezmi huyunu ben bilirim en ufak bi ağız hareketinden anlarım ne istediini ne istiolar benden babam dioki onlara vercekmişim çocuu baksınlarmış nasıl anlattıysa babam bile karşımda bazı konularda ne yapacağımı bilmiorum kafam çok karışık hamileiğimde çok sorunluydu lohusalığımda sütümü kestiler benim hergün ağlata ağlata valla kızım olmasa yaşamak istemiorum ona o kadar bağlıyımki hayatta kalıorum güçlü olmaya çalışıorum ama kaynanamla görüşmüorum istemiorum...

canım ben,m ne kaynanalar var ahbilsen tatlım ya benimkide önceden ezdirirdi annesine yani evliyken annesi her gittigimde beni aglamadan evime yollamazdı sende benim gibi yap :gitme: geçenlerde kaynanamlara gittik bu yine saydı saydı durdu hep eltimi öne getiriyodu yok ben müsrifmişim yok kocamın paralarıni aileme yediriyomuşum yok ben hastaymışım yani panik atak hastasıyım ben çok kötü bi hastalık tatalım hep ezildim evlendim takı paralarımı çeyreklerimi bilerziklerimi hep yediler bana hiç dügünden para vermediler 42 çeyrekten çokçana 5 çeyrek verdi bide 50 milyon o kadar borş ödücekmiş inanırmısınız nisanda bile taktıgı bilerzigin bile parasınını benden aldı ezildim hep eltımı hep kayırdı erkek kardesinin kızını aldı ayrımcılık yapıyo bide utanmadan kaynımın borçlarınıda bana ödettilr eşime kızdım ne yapayım annem dedi ne agırıma gitti arkadaslar kaynım evlendi gözümün önünde takı paralarını ona verdi çok sinir oldum o an eltimin bilerzikleri duruyo benimkileri yedi adi geçen para yüzünden kavga ettik eşime çok kızdım dedim neden cevap vermedin beni ezdırdin agladıgım yanıma kar kaldı anlıcagınız eve geldik eşimle saydım ona bir kavga ettik sormayın dedim sinirden ananmı yapıyo gönlünü benmi dedim sen eyer bi daha beni ezdir sana yemin olsun seni bırakırım :mymeka:dedim artık eşim benden taraf çünkü kimin ne oldugunu anladı bebigim yok diyede eltimin laf sokması ah bi elime verseler öldürürüm onları hekötükedihüso:oklava: benim gibi yapıcan kavga çıkarıcan ondan sonrada agzına geleni içindekileri dican oh dican ne güzelde yaptım içini rahatlatıcan ne demişler yasasın kötülük:jeyyar:

dün pazar günü görümcem eşimi arayıp annemlere gidecekmisiniz benide alın demiş,eşimde tamam demiş alırız.onların rabası yok onun için bizim arabayla gidiyoruz.
kaynanam genelde iyidir ama huyu tuttumuda biraz cadıdır.
saat 4 de ordaydık ve hemen kiraz toplamaya başladık,kiraz fazla olduğu için bir kısmı satılıyor,sipariş varmış 10 kg.neyse 4 den 8 e kadar topladık ağaca bakmaktan tansiyonum düştü bu arada,baya bir topladık görümcem ve ben,birazda biz kendi evimize götürücektik.
topladıklarımızı ayıklamaya başladık neymiş adamlar para veriyormuş 1 tane bile çürük olmıcakmış,çürükleri ayırdık ve sonun da bana ne dedi bu çürükleri götürseniz yemezmisiniz demezmi bende bütün şarteller attı.
olur dedim yeriz çürükleri ve poşete koymaya başladım ellerime sarılıyor sen alındın dursun biz yeriz onları demeye başladı,hemen kalktım içeri geçtim görümcem geldi ay ne var sanki banada teklif etti falan filan...
eşim bahçedeydi ve içer geldi olanları duymadı tabi bana şey diyo 1 er tabak komşulara veririz demeye başladı bende heee dedim annen çürükleri götürün diyor sen komşulara veririz diyosum dedim olur veririz çürük çarık ne varsa.
o da annesine hemen söyledi anneside yok oğlum ben zaten sizler yesin diye uğraşıyorum bağla bahçeyle
allah konuştuda konuştu sonra benden özür diliyor.
benim alıcam 1 kg. kiraz onuda almazsam gider pazardan alırım dedim.neyse arabamıza bindik eve geliyoruz,görümcemi evine bıraktık gerçi onunla ilgili bir problemden tartışmamız çıktı yazarsam çokk uzun olur neyse
vay efendim sen anneme niye öyle dedin,pazardan alırım dediğime kızmış.bi dünya tartıştık ilk defa ailesiyle ilgili bir tartışmamız oldu ve ilk defa dün gece kanepede yattım.çok uzun oldu kusura bakmayın
baya dolmuşum aslında

merak ediyorum kaynanalar neden böyle sen çürük diyosun bak ben sana bişey anlatayımda agzın açık kalsın bacım :çok üzgünüm: benim 1 tane düşügümden sonra bebegim olmadı 7 senedir olmuyo toplam ben 10 senedir evliyim o bi yana tabi gelelim konumuza geçenlerde bir komsuma oturmaya gittim anneler günüde yakın tabi bu ara komsuya dedimki sana imreniyorum vallahi dedim neden kız dedi ne bileyim 2 tane kızın var ne güzel her sene sana anneler günü hediyesi alıyolar dedimmafoldumben nasıl bir duygu acaba dedim hediye almak dedi bende benim bebegimde dursaydı banada alırdı hediye annecim deseydi anneler günün kutlu olsun deseydi çok mutlu olurdum dedim komşum üzülme bir gün gelir oda olur dedi hiç anneler günü hediyesi almadım keske benimde olsaydı hediye bi yana çok hasretim be abla dedim aglamaya başladım içime bi an bişey oldu komsumun küçük kızı var 9 yasında dedi anne ben geliyorum birazdan dedi oda geç kalma dedi anlamadıgım annesinin kulagına egilip bişey fısıldadı ne dedi desemde komsu söylemedi biraz oturdum tam kalkıcaktım kızı geldi ben gidiyorum diye kalktım kızı bana yengecim pazar evdemisin dedi ne olucak herhalde evdeyim dedi ders verdide hoca bilgisayardan ders çıkartıcam dedi olur gel dedim senağlama pazar öylen 12 gibi geldi eve içeri girdi elinde bir poşet vardı gir yap canım dersini dedim ben mutfaktayım sana bişeyler hazırlıyım ders yaparken yersin dedim oda olur dedi içeri girdim bide ne görüyüm bana hediye almış mafoldumben elime verdi dediki bana sende benim bi annemsin anneler günün kutlu olsun dedi ay içim ne fena oldu kıza bi sarılmısım aglıyarak kendime gelemedim onu yolladım eşim geldi eve dedim böyle böyle oda çok sevindi hediyeye gelince yapma gül almış o minik parmaklarıyla ah neler yazmış bir bilseniz çok agladım okuyunca halen hediyesinide yazdıgınıda saklarım tabi çok sevindim hediye aldım diye içim içime sıgmadı benim tabi kaydirigubbakcemile2 gelelim ne dicegime kusura bakmayın anlayın diye yazdım kaynanam bize geldi ertesigünü bizde kalıcak misafir odasında tam yassıyı kılmaya gittik eşimde odaya geldi namaz bitince başladı koyu bir muhabbet sonra gümüşlügün üstümdeki gülleri görünce sordu dediki kız kocanmı aldı bu gülleri dedi yok dedim sevinçle hani anlatıcamya olayı dinlesin istedim dedim benim cimcimemin hediyesi dedim anneler günü hediyesi almış bana dedim kaydirigubbakcemile3 seviniyorum tabi anlatırken kadın suratıma demezmi sen annemisin :gitme: sana hediye alsın anne olanlar anneler günü hediye alır çocugunmu var dedi ama ne bozuldum o lafına :oklava: dedim illede dogurmakmı lazım anneler günü hediyesi almak için dedim sonra geç oldu ben yatıyorum dedim gittim yattım eşim geldi sadece canım dedi bende sakın bişey deme çok kırıldım dedimmafoldumben sonra kaynanam evine gitti ne kadar sonra beni aradı konusmak için dedi ogün için kusura bakma laf dedigim için dedi özür diledi benden bende kusura bakma geçti bolu pazarı sür eşşegi nigdeye dedim eşime verdim her zamanki gibi canımı çok acıttı mafoldumben gitmiyorum o günden sonra evine benden bu kadar beni kırdıgı için çok üzülüyorum ne bileyim affedemedim oh ber terapi gibi burası içimi döktüm rahatladım heolumunekankayizsmile:enbuyukkk:

bende sinir oluyorum:)) söylediklerini umursama şu sıralar hassas bi dönemdesin duymazdan gel hatta mümkünse görüşme...allah yardımcın olsun

görüşmemek mümkünmü akşam işinden gelince kızımın sesini duyarsa uyanık diye hemen yukarı çıkıyor uyutacağım desemde seviyor ondan sonrada çekip gidiyor sonra huysuzlanıyor ben uğraşıyorum yada uyuyor olursa anlasın diye fısıltıyla konuşuyorum,yüksek sesle konuşuyor,sessiz olalım anne uyuyor dediğimde de sese alışsın diyor. birde bağıra bağıra evmesi yokmu sesi beni rahatsız ediyor,kızım nasıl rahatsız oluyordur allah bilir

birde be kaynanaların hiçmi hiç incelikten haberi yok. kırmaktan,laf sokmaktan hiç çekinmiyorlar. bizler aman kırılmasın aman üzülmesin annemizdir,eşimizin annesi,büyüğümüz diyoruz.
onların ise oğlumun sevdiği, karısı diye akıllarına hiç gelmiyor...

ya evet o bende de var uyuor ses çıkarmamak yok gözünü açsa uyandı bu dior halbuki uyuor o an bi anlık gözünü açıor bir dudak mimiği var kızımın uykusu gelince bana yapıor o gün halasına yapmış ta babannesi herkese halasına böle yapıo dior diorum uykusu gelince yapıo bunu beni takan yok dün eşimle konuştum kk dan bahsettim inan ben kaynanama o kadar ii davranıomuşumki o kadar sessizmişimki herkes hakettii gibi davranıomuş dedim neymiş ben bunları okuyup kendimi sizle kıyaslıomuşum benim kaynanam melekmiş hiçbişee karışmazmış ne desem yaparmış ya birde taraf tutuo ben hala görüşmüorum kaynanamla ya o kadar lafı nasıl yutucam ya o hiç uyuyan çocuk görmemiş bir benimki uyuormuş ben sürekli uyusun die uyutomuşum bak oyna çocukla ilgilen sürekli uyutma demezmi sinir oluorum he ben zaten robot doğurdum düğmesi var uyu deyince uyuo ya oda insan istekleri ihtiyaçları var allam ya hele bizden bir yaş büyük görümcem var oda bizle aynı yıl evlendi ama çocuk istemio şuan ama benimkine karışıo neymiş yeri gelecek uyumayacakmışım neymiş tabiki herkes sevecekmiş ya 10 yaşındaki çocuun kızımı kucağına alma çabasından nefret ediorum daha henüz hiç vermedim valla bazen çok sinirleniorum birgün patlıcam die korkuorum geçen gün eşimin sağdıcının düğünü vardı oraya gittik bir çocuk geldi kızımın yanında balon patlattı kızım nasıl korktu elimle çocua git burdan dedim masamın dibinde ya sonra bana inat geldi bir daha yaptı valla avazım çıktıı kadar bir bağırdım o seste malum ancak duyuracağım sesimi çocuk git burdan diorum gelir döverim seni dedim allam ne anneler var anası müdehalede etmio benim bebeğim akşam 7 de yatıo saat olmuş 9 zaten 2 gün hastaydı ateşi 38 38.5 larda geziodu ben gene eşim için gitttim düğüne ama kaynanam çocuu aldı masaya oynattı tüm sülale orda tabi elden ele gezdi yavrum arabasından almayın kucağa alınırsa bir daha oturmaz arabaya dedim beni sallamadı kaynanam aldı klimada çalışıodu ve kızım su gibi terlemişti ve yedek giysim yoktu birde biz erken kalktık onlardan kaynanam demezmi çocuk çok terli şu hırkayı üstüne al die döndüm gerek yok dedim ben battanie getirdim dedim gerizekalı o benm kızım herkesden önce onu ben düşünürüm kimseye ihtiyacım yok. aslında herşey nasıl başladı biliormusnuz doum yaptım kendi annem eskişehirden geldi yarı kırkım çıkana kadar baktı bana ama ne yemekler hergün zorla canım istemesede yedirdi tatlılar sütlü hep ama kaynanam annem gidince kıskançlıından bana geldi kırka tamamlayalım die görümcemle geldikler ya sabah uyanıorum bebeğim yok yatağında bizim ki almış salonda oynuor 30 günlük bebeğimle ya hazır çorba yaptı tatlı yapmadı görümcem kızartma istedi onu yaptı bunlar bende gaz yaptı bebeğm mahvoldu annem gitmiş bunalıma girmişim neymiş ben hep yataktaymışım tavrım onamıymış ilk doğuran benmiymişim annem hergün 2 3 kere rezene yapardı ben yapmaı bilmiorum die bi kere yapmadı laflarla bebeğimi almasıyla bunalıma girdim sütüm kesildi şimdi lafını edince ben kafama takarmışım herşei ondan olmuş 6 ay anne sütü vercem dedim başka birşey vermicem dedim şimdi ne diolar biliomusunuz ben çok büyük konuşmuşum allahta sütümü kesmiş eşimi çok seviorum onsuzluğa dayanamam bebğimi de ondan ayırmak istemiorum ama dayanamıorum şuan şunları yazarken gene yaşıorum sanki ağlıorum hiçbirşeyin tadına varamadım ben ne hamilelik ne doğum ne annelik ne lohusalık hiçbirşey. şimdi size birşey sorucam kayınpederimin vefatı için mevlüt verecek 2 hafta sonra falan kaynanam hiç gitmek istemiorum gidince bebeği alacak elimden sonra kimde olduu belli olmayacak bende ama gelinin ne ii desinler die tüm gün hizmet edecem bebeğim başka yerde uyumaz hele başka kişiyle asla ben ne yapayım konuşmuorumda şuan onunla gitmesem günaha girermiyim ya büyüğüm ya ah almakta istemiorum benimde kızım var sonuçta ama ne yapacağımı şaşaırdım ya

benimde 3 5 aylıık bir kızım var ben kayınvalidemle iyi geçiniyordum tabi bazen kırıldığım durumlar oldu
evim ayrı ve uzak olduğu halde ben onlarla durmak istiyorum tecrübelerinden yararlanmak istiyorum hatta bebeğim bazen babaannesi ile yatıyor ben gidip emziriyorum ama babaannesş onun için çıldırıyor birşey olsa onun için ağlıyor beni sevmese çoçuğumu sevmez sıkılmasın diye evde saatlerce gezdiriyor hatta eşimin babaannesi onlarla yaşıyor ona kalsa bebeğim hiç kilo almıyor ben bebek bakamıyorum herşeyime karışır ama ben kayınpederimi sevdiğim için annesine saygılı olmaya çalışıyorum birde bazen allah bana çok sağlıklı güzel bir bebek verdi allahın verdiğini kimseden saklayamam diyorum kızsamda alttan alıyorum gel görki eltim yok ama eşimin amcasının gelini çok sıradan olsada herzaman bende iyi eşimin babaannesi hala arkamdan konuşuyor kısacası allah bize sağlıklı bebekler verdi daha büyük sıkıntılarımız olabilirdi şükür edelim bence mevlüte gitmelisin arkadaşım haklı ve haksızı allah görür eminim mufakatını alıcaksın.

Merhaba arkadaşlar doğum yapalı 1.5 ay olmasına rağmen bu geçen sürede beni iyice çıldırtmaya başladı kayınvalidem.bu arada alt katımda oturuyor.
kayınvalidemin bebeğimi benden daha çok sevdiğini ima eden sözlerine ve hareketlerine sinir oluyorum.mesela bebeklerin emme refleksleri bu aylarda çok olduğu için tok olsa bile sürekli meme arar vaziyette bebeğimi yeni emzirmiş olsam bile sürekli emzirsene demesi beni çileden çıkarıyor. sanki ben bebeğimin aç kalmasını istiyorum da. kızımın bezini değiştiriken göbeğini çok açıyormuşum üşürmüş,yok çok bastırarak siliyormuşum. benim çocuğa garezim var sankide hasta olsun diye uğraşıyorum töğbe töğbe...
yok bu çocukta bişey var. karnı çok gurulduyor,aman üşümesin,yatırırken kollarını sar çok hareket ettirirse yorulur. ya seni sarıp yatırsak uyuyabilecekmisin bir düşün demi yani.
uyurken kucağında tutma yerine yatıralım kucağa alışmasın diyorum. yok neymiş kucağamı alışırmış alışsa bile neolacakmış, sonra ben kucağımda tutmak istesemde o zaten kucağa gelmeyecekmiş.
daha neler neler ya resmen benle iddaalaşıyor,yarışıyor,dediğim her kelimenin üzerine kendi lafını koyuyor. birgün patlarım ama sabır artık ne zaman.
allahtan terzi çalışıyorda gündüzleri yok sadece akşamları bebeği sevmeye geliyor birde çalışmayıp evde dursa vayy benim halime.
birde ben 5senedir abimin iki çocuğunada bakıyordum.hem evlenmeden önce hemde evlenince bakmaya devam ettim(hamile kalınca bıraktım). bebekle ilgili her türlü bilgiye ve tecrübeye sahip sayılırım. karışmayın ben ne yapacağımı biliyorum bilemediğim konularda danışırım size diyorum ama yok illaki benimle yarışacak,
nasıl davranmam gerektiğini hiç bilmiyorum.kırgınlık küslük olsun istemiyorum ama onun bunun gönlünü yapmaktan sıkılıyorum artık.
zaten ilerisini düşündükçe şimdiden sinir basıyor kesin kızım iki yönlü şımarık laf dinlemeyen huysuz bişey olur onların yüzünden.zaten eşimi şımarta şımarta herdediğini yapcam derken huysuz birisi olmuş,şimdi onunlada ben uğraşıyorum.
eşimle paylaşmaya çalışıyorum kafamdakileri cevabı hazır zaten herşeyi ben abartıyormuşum büyütüyormuşum.
ne olur bana akıl verin:Saruboceq: ne dertleşecek kimsem var nede gidip kafa dinleyecek yerim.
şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim:enbuyukkk:

canım sanki ben yazmışım gibi geldi aynı sözleri bende işitiyorum ama tek bir farkla kayınvalidemden değil kayınpederimden. sanki 10 çocuk büyütmüş gibi sürekli herşeye karışıyo kendi çocuğu falan sanıyo tamam dedesi sever ama bu kadarda müdahale olmaz kırılmasın diyede bişeyde diyemiyorum. çocuğu hava sıcak diye soyup duruyo daha çok küçük banyo yaptı üşür diyorum 1 aylık o diyorum hiç bişey olmaz diyip soyuyor allahım sinir oluyorum. delikafadulden altını şöyle temizle şöyle yatır. bide habire aç bu aç demesi deli ediyo azıcık gözünü açsa uyandı diyo kucaklıyo sonra uyut uyutabilirsen.b,de her akşam burda çok bunaldım. .eşimede söylüyorum ilk torun alttan al diyo ama çıldırıcam valla. acaba benmi büyütüyorum ben nasıl davranmalıyım acaba ?

Son düzenleme:
sakın kayınvalideni karşına alıp konuşma:)) benimki başka bir şehirde yaşıyor iki ay kaldı doğumda ,bir sürü hurafe saçma sapan şeyler uyguladı,hergün nazar olmuş bu çocuk deyip gece gündüz okudu nefesini üfledi oğluma, ki bazen çıldırıyordum,kafasını sıkıştırıyordu alnı güzel olsun diye neler neler...ve 2 ay boyunca eve gelen herkese çok fena kucağa alıştı kendi işe gidecek ben napıcam dedi burada en can alıcı olan şu::sen çocuğunu kime baktıracaksın,ben bakabilirim diye birşey söylemedi,ona çocuk bak diyende olmadı..eve gelen herkese ben bakıcam bu bakıcıya bırakılır mı dedi,kendisi 70 yaşında ..ve bir kez bezini değiştirmemiştir oğlumun..çocuk bakacakmışş:)..neyse tatsızlık olmasın misafir diye ağzımı açmadım aynen hergün sinir buhranları geçirdim..doğum iznim biteceği zaman güzel bir dille bakıcı tutacağımı söyledim ..birkaç imalı diyalogla geçtia aramızda..ve kadın biz evimize döndükten sonra bizi hiç aramadı ki ege çok hastaydı,..görümceme sorduğumda birazkırılmış dedi,arayıp gönlünü alayım izah edeyim dedim,sen misin arayan...ben alttan aldıkça kadın ne laflar ne laflar...sakın evinizdeyken kaynnaıza iyi davranmayın,benimki övünüyordu gelinim bana kızlarımdan iiyi davrandı diye,sonra hayatımıza çöreklenmeye kalktı..sakın karşınız aalıp konuşmaya çalışmayın,ve hiçbir lafınızı içinize atmayın..bir sürü sağlık sorunu yaşadım ki yaşıyorum onun yüzünden,eğer laflarım içime kalmasaydı böyle olmazdım...sağlığım gitti elimden,uğradığım haksızlıktan..

tüm kaynana derdi yaşayanlara Allah kolaylık versin

arkadaşlar o kadar uzun uzadıya yazıyorsunuz araya bi iki noktalama işareti koyun ya...okuduğumdan bişi anlamadım desem yeridir.

neresi başı neresi sonu belli değil.

hahh aynı ben benımde kızım dogdu kaynanm bana vermedı altlı ustlu oturuyorduk koynuna aldı bebyı uyudu :( emzırmeden emzırmeye ben o uzuntu ılede zaten sutum kesıldı ses etmeıdm ılk torun dıye bebem 6 ay boyunca kaynanmı annesı bıldı ben alıyordum aglıordu onda susyordu kolunun altında mısıl mısıl uyuyordu ama bana gelınce yok ama en sonunda alısdı yasasın kotuluk :) uzulme canım ınsan zamnla alısyor boyle seylere helekı altlı ustlu ısen

ay kızlar bunları okuyunca gözüm korktu valla..
benim kayınvalidemler urfalı ve bizim eşimle aile yapılarımız çok farklı.ben almanllayada büyüdüm.benim ailem beni belirli bir düzen içinde büyüttü. uyku saatimiz geçmesin diye misafirlikten bile erken kalkarlarmış, her gece banyo yaptırıp yatırırlarmış. çamaşırlarımız ayrı yıkanıp ütülenirmiş. yemeklerimiz çorbalarımız yoğurtlarımız hep evde ve doğal oalrak ayrı yapılırmış. şimdi diceksiniz ki ne var bunda herkes öle yapıyor. valla benim eşimin ailesi öle değil.benim kayınvalidem çok rahat bir kadın çay bardağını bile masadan almaz bitince masaya bırakmaz elinden alınsın ister. çocuk erken kalkmasın diye gece yarılarına kadar ayakta tutmaya çalışır. banyosunu haftada bir yaptırmayı bile sık bulur. öle ayrı çamaşır deterjanı ve yıkamak neymiş. ayrı çorba filan neymiş.birde bebeğin ağzına isot sürerlermiş doğdunda acıyı sevsiz diye.duyunca delirdim. dedim su bile yasak ne acısı. ben bebek hemşiresiyim o yüzden epey bişey biliyorum bu konuda. ve susmuyorum.hemen düzeltiyorum söylediği şeyleri.anne diyorum o eskidendi ama şimdi dr.lar uyarıyor zararlı diyorum.eşim de beni destekliyor allahtan. benim ailem daha anlayışlı ve bilgili ve bizden zamanında kendi yapyıklarını bekliyorlar haklı olarak. benim size tavsiyem bebeğinizin uyku saatlerini düzenleyin .akşam engeç 8 de uyusun. soranlarada düzeni böle dr. önerdi diyin. böylece akşamları fazla muhatap olmazsınız kayınvalidenizle. mesela benim kayınvalidem çok titiz hareketler olarak buluyor birçok şeyi.tamam herşeyden sakınmak iyi değil ama tamamen yapmamak daha kötü bence. bazı konularda anlaşamayız tabiki bu çok normal önemli olan arayı bulmak.kırmadan halletmek. ama bazılarınız öle şeyler yazmışsınızmki ağzım açık kaldı. o kadar taviz veremem ben valla büyük konuşmayayım ama.allah yardımcınız olsun. dediğim gibi dr. a söledim o dedi, dr.a sordum normal dedi filan gibi şeylerle kendi fikrinizi belirtin ve kulak asmayın. dediğini yapmayın bence.

kızlar tek bi çaresi var bu işin o da< kaynanadan uzak olmak Allahım benim evim kaynanamdan uzak olur inş.:1no2:

Back
X