Kayınvalideme sinirim gittikçe artıyor.

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.330
498
Merhaba hanımlar..

Bu konuda artık çok dolduğum için yazma gereği duydum uzun olabilir ama çatlayacağım artık. Bir kızım var yaklaşık 1.5 yaşında
Her hafta sonu kv oturmaya gidiyoruz her hafta görüyor, hatta bazen haftada 2 de gördüğü de oluyor.
Gittiğimizde de kızımın yemeğini yedirmek, altını değiştirmek haricinde fazla kucaklamam onlara veririm onlar oynasın özlüyorlar diye ama hata ediyormuşum gittikçe anlıyorum.
Kv lere gittiğimizde kızım ne zaman benle ilgilense kv atlıyor araya kızımın dikkatini kendine çekmeye çalışıyor. Kızım bana bakar alkış yapar mesela hemen ikimizin arasına girer alkış yapar. Kızıma şarkı söylemeye başlasam mutfaktan işini gücünü bırakıp gelip şarkıya başlar. Yavaş yavaş farkettim ki Kadın beni kendi kızımdan kıskanıyor.
Bir de habire eşimle bana siz gezmeye gidin ben bakarım çocuğa, siz gidin biz baş başa kalalım diyor, onlardayken alıp alıp diğer odaya götürüyor çocuğu buna da sinir oluyorum. Bizi düşünüp gezmemizi istediğinden değil kendince bu çocuğa siz yokken tek başıma bakabilirim hesabı.
Tabi bakabileceğine inanmıyorum dün kızımın uyanık olduğunu gördüğü halde çayların olduğu tepsiyi sehpanın kenarına bırakmış. Kızım koltuktan inip direk sehpaya gitti hızlıca Allah korudu kayınpederim yakındı o yetişti ben arkasından yetişene kadar. Hepimiz çok korktuk ama kayınvalidem hala kendine toz kondurmadan aaa ben uyudu diye oraya koydum ki yalan sehpaya doğru gitti dönüşte kızıma agucuk gugucuk yaptı yani uyumadığını görüyordu. Ama dediğim gibi onun hiç suçu yoktur.
Kızım anne der mesela bana hemen atlar söyle annecim söyle annecim, otururken ayakta olan birine gitmek ister bu kayınvalidemse kendince kahkaha atarak bana gelmek istiyor bakıııın der sanki biz kızımı ondan sakınıyoruz kendince bi yarışa girmiş. Eşim laf arasında çok hareketli derse atlayıp ben yetişirim ona gencim ben bakarım der ama elinden tutup yürütmek gibi yorucu bir iş olunca hemen ayağım ağrıyor bu ara siz yürütün diyip kaçar.
Kayınvalidemlere gittiğimizde kayınvalidem ne zaman fırında yemek yapsa hep çiğ bırakıyor yiyemiyoruz bi kendisi yer inandırmak için zorla ucundan. Beni de dinlemiyordu. Geçen hafta ben yaptım tam kıvamında oldu fırında yaptığım için çok sulu yapmadım.
Bu hafta aynısını yap dedi yaptım bende tam sofrada "geçen hafta yaptığını baban beğenmedi siz gittikten sonra bana susuz olmuş beğenmedim dedi" dedi ki kayınpederim nereden çıkardın gibi bir şey dedi hem utandım hem de sinirlendim..

Bu olaylar böyle uzar gider.. Bu anlattıklarım aklıma gelenler sadece daha neler var neler hep bir yarış içinde benimle.. En azından biraz içimi döküp rahatladım:)

Takmayacaksin yokmus gibi davranacaksin.

Ayyy evlerden ırak bi kaynana
Allah size sabırlar versin

annesi bırak babaannesi sevsin torununu
inanınki kimse sizden alamaz o sizin yavrunuz
ne kadar güzel sevilerek büyüyor yavrunuz kaç çocuğun sevgiye bu ilgiye ihtiyacı var biliyormusunuz

Gitmeme seçeneği imkan dahilinde değilse umursamamayı öğreneceksin. Hem boşver kıskanıyor seni işte daha ne istiyorsun. Hırslanması gereken o. Evlat senin. Onun gereksiz çabaları bu gerçeği değiştiremez. Hatta bence şanslısın. Kadın hem fesat hem acemi. Aşırı belli ediyor seni kıskandığını. Bende onun sinsi modeli var. Kıskanıyor desem kimse inanmaz.

Her hafta sonu gitmeyin. fazla da umursamayın.

Bir kere kvnin işi çıktığı için kendi kocası "annenin işi çıktı geç gelecek isterseniz haftaya gelin" dedi, biz de tamam dedik diye bana oğlumu bizden soğutuyorsun, o çocuk en çok seni sevecek diye telefonda bağırdı yeni bir tartışmada sanırım artık parçalarım o kıvamdayım

annesi bırak babaannesi sevsin torununu
inanınki kimse sizden alamaz o sizin yavrunuz
ne kadar güzel sevilerek büyüyor yavrunuz kaç çocuğun sevgiye bu ilgiye ihtiyacı var biliyormusunuz

Canım sevsin zaten benim lafım yok.
Ama kayınvalidem nedense benle kıyas içinde bir oluyor iki oluyor bi yerden sonra sinir ediyor insanı.
Şu an çocuğum ona seni annemden çok seviyorum dese mutluluktan ölecek o kıvamda

sizin yavrunuz anne ile çocuk arasına baba bile giremez duygularını kontrol altına alamıyor demekki kontrolü siz ele alın sizin olgun yerinde davranışınız sayesinde zamanla oturacaktır torun yeni paylaşılamıyor
aslında çok tatlı:)))

Canim ayni benim sorunlarimi yazmissin benim kayinvalidem de ayni seninki gibi oğlunu benden kıskanıyor hep gidin ben bakarım der oglumu babamdan da kıskanır çocuk babama gidince suratindaki ifadeden anlarim seni çok iyi anlıyorulm

Ben de umursamıyordum ama artık neredeyse ohh çatla senin kucağına değil benim kucağıma geldi modunda resmen hareketleriyle bunu diyor. İster istemez farkedince insan sinir oluyor

Kadın seni kıskanıyor, boşver yaşlı. Sinir bozucu. Ama ben olsam laf sokmak için falan uğraşmam.

He he der geçerim. Tipik yaşlılık emareleri işte, gittikçe çocuklaşıyor :)
Bence de onlara gidince dinlen madem çok istiyor çocuğa da o baksın yemeği de o yapsın :) :))) daha ne millet kaynanam bana şöyle yaptırdı torununu sevmedi dye ağlaşıyor

Hatta Avrupa yakasında bi bölüm vardı Aslı Makbuleyi gaza getirip yemeği ona yaptırıyodu filan aklıma o geldi O öyle mutlysa ne denirki :)

Aynen kendi kocasından bile kıskanıyor artık yoruyor kıskançlığı
Bir de kızım büyüdükçe kıskançlığı artıyor, kv min istediği olmadıkça hırçınlaşıyor

Normalde yemekleri o yapar, çünkü karışsam bile dinlemez, yok yok böyle güzel oluyor der bende karışmıyorum artık.
Sonrada yaptığı yemeği de oğlu da eşi de beğenmez kendi çok güzel olmuş aaaa ben çok beğendim diyip bir kaç çatal alır.
Geçen hafta çok acıktım kayınvalidemin eli çok yavaş mecbur ben yapayım dedim.
Beğenmedikleri için bu hafta tekrar istedi ama haftaya yok madem beğenmiyorlar kendisi yapsın kuzu kuzu:)
Beğenmese bile gıkım çıkmazdı da ama yemeğin ortasında beni rencide etmek için söylemesi sinirlendirdi.

Oookaynana konusu alırım bi dal
Bariiiz kıskanıyor ki sen bunu biliyorsun ve ayrıca yapabilecek birşey YÖK gerçi bunu da biliyorsun :) çok iyi anlıyorum seni bazen insanı orta yerinden çatlatacak duruma getiriyorlar :)) keşke bazı insanlar ortadan kaybolsa ya valla böyle bizi huzursuz mutsuz eden insanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…