Babam annecigi diye ölür bizi bile siler herşey bir yana anneside bir yanadır o yüzden kaynanayida oyle görüyor ağzımızı actirmaz. Eşim annesini eleştirir herseyinsoyle babam soyletmezBuna aileye önem vermek değil, el iyisi olmak denir.
Tabiki okadar olmuyor ben kendi anneme bile diyorum gelme... hatta kaynanama dedim valla kafam kaldırmıyor kimse gelmese diye cunki 15 tatilde geldiler yine maaşallah tüm hizmeti ettim eşimde etti sonra eşim dedi ayıp kimse bir cop atmiyor biz bize yeteriz ama anlamıyorlarGerçekten insanın bu kadar çok yardıma ihtiyacı oluyor mu ? Yatılı kalınıyor ,bilmedigimden soruyorum .Yani insanin yanında devamlı biri mi lazım ? Bu günler çok zor sanki aileler de ilişkiler kopuyor .Kendi aileniz kalsın biraz sonra onlar gidince diğer aile gelir .Kısa kısa kalırlar olmaz mı öyle ? Bir de zaten pandemi var ben kendi ailemle bile açıkhavada görüşüyorum çoğu zaman .
1. si neden lohusa halinizle hizmet etmeye kalkıyorsunuz onu anlamadım.Doguma kalmış 31 gün annem 3.5 saat uzaklıkta kaynanamgilde 3.5 saat uzaklıkta.Farkli şehirler.
Annem bile diyor sancıların başlayınca hemen çıkıp geliriz kardeşim üniversite sınavına hazirlanıyor,ramazan,babam emekli degil.
Kaynanamgil 2 kaynım 1 kayın babam 3 erkek 1 kadın.
Ikidebir beni annemgili arayıp nezaman gelecekler gidecekler diye soruyorlar .Babam aşırı aileye önem verir onlar öyle diyince gelmeyeceğiz diyor annemide yollamaz
ayıp yahu annem gil daha gelmedi hem lohusaligim çıkar ALLAH nasip ederse öyle gelirsiniz kaynım biri benle diğeri 20 yaşında ben oturamıyorum kalkamıyorum emzircem şu-bu sonra gelseniz nolur yani ben bunu nasıl anlatcam
Ben çok net hatırlıyorum 1.cocugumda da aynisininyapti 20gunluktum geldiler elinde örgü oturdu çocuğuma bakmadı kocamı ise yolladim onlara hizmet ettim. Daha neler neler.
Bide temmuz ağustos da fındık.mevzu var küçücük bebeyle gelirsin yemek yaparsin oraya hiç girmek istemiyorum.
2. Onlarida arıyor nezaman gelip gideceksiniz diye.1. si neden lohusa halinizle hizmet etmeye kalkıyorsunuz onu anlamadım.
2. si kayınvalidenizle olan diyaloğu neden kendi ailenize söyleyip arayı soğutuyorsunuz onu da anlamadım.
3. sü Kayınvalidenize neden ikide bir bu şekilde sormaması gerektiğini, gittikten sonra görüşebileceğinizi ve lohusa olmanız itibariyle eve kayınlarınızı getirmesinin yanlış olduğunu söylemiyorsunuz hiiiç anlamadım.
Ne anlaşılmaz bir durum.2. Onlarida arıyor nezaman gelip gideceksiniz diye.
Babam annecigi diye ölür bizi bile siler herşey bir yana anneside bir yanadır o yüzden kaynanayida oyle görüyor ağzımızı actirmaz. Eşim annesini eleştirir herseyinsoyle babam soyletmez
Gelmeyin denmez bence ama şu sartlarda risk yani bu .Zamanını siz söyleyin, esinizde az kalın yine gelirsiniz falan desin .Bir aile gitsin diğeri gelsin .Bu işler çok zormuş .Kolaylıklar diliyorumTabiki okadar olmuyor ben kendi anneme bile diyorum gelme... hatta kaynanama dedim valla kafam kaldırmıyor kimse gelmese diye cunki 15 tatilde geldiler yine maaşallah tüm hizmeti ettim eşimde etti sonra eşim dedi ayıp kimse bir cop atmiyor biz bize yeteriz ama anlamıyorlar
Evet yardıma ihtiyaç oluyor. Yenidoğan bebek bakımı zordur, sürekli emzirmek zorundasınız, uyanık kaldığınız zamanlarda neye koşacağınızı şaşırıyorsunuz. doğum türüne ve zorluğuna göre zaten fiziksel olarak yeterli değilsinizdir. Temizlik(kişisel) yemek vs bunlara yardımcı olacak birileri lazım. Fiziksel ve duygusal olarak yardıma ihtiyacınız oluyor yani. En azından iki hafta. En fazla bir kişi.Gerçekten insanın bu kadar çok yardıma ihtiyacı oluyor mu ? Yatılı kalınıyor ,bilmedigimden soruyorum .Yani insanin yanında devamlı biri mi lazım ? Bu günler çok zor sanki aileler de ilişkiler kopuyor .Kendi aileniz kalsın biraz sonra onlar gidince diğer aile gelir .Kısa kısa kalırlar olmaz mı öyle ? Bir de zaten pandemi var ben kendi ailemle bile açıkhavada görüşüyorum çoğu zaman .
Arayıp söyleyin kayınvalidenize anneleri arayıp durmayın, kaç saatlik yol zaten ne zaman dönerlerse o zaman gelirsin diye.Gelip gitmek tarih sormaktaki amac onlar önce gelmek istiyor yada geleceklerse kısacık gelsin gitsin demeye getiriyor.....
ilk cocuk hadi biraz acemilik ama artık sizin eşinizin ailesiyle konuşması lazim. bebek doğsun, dogdudugunu bir anlasin. siz dinlenin ondan sonra çok görmek istiyorlarsa gelsinler. bu normal şartlardaki yorumum.Doguma kalmış 31 gün annem 3.5 saat uzaklıkta kaynanamgilde 3.5 saat uzaklıkta.Farkli şehirler.
Annem bile diyor sancıların başlayınca hemen çıkıp geliriz kardeşim üniversite sınavına hazirlanıyor,ramazan,babam emekli degil.
Kaynanamgil 2 kaynım 1 kayın babam 3 erkek 1 kadın.
Ikidebir beni annemgili arayıp nezaman gelecekler gidecekler diye soruyorlar .Babam aşırı aileye önem verir onlar öyle diyince gelmeyeceğiz diyor annemide yollamaz
ayıp yahu annem gil daha gelmedi hem lohusaligim çıkar ALLAH nasip ederse öyle gelirsiniz kaynım biri benle diğeri 20 yaşında ben oturamıyorum kalkamıyorum emzircem şu-bu sonra gelseniz nolur yani ben bunu nasıl anlatcam
Ben çok net hatırlıyorum 1.cocugumda da aynisininyapti 20gunluktum geldiler elinde örgü oturdu çocuğuma bakmadı kocamı ise yolladim onlara hizmet ettim. Daha neler neler.
Bide temmuz ağustos da fındık.mevzu var küçücük bebeyle gelirsin yemek yaparsin oraya hiç girmek istemiyorum.
Ordan nasıl duruyorum bilmem ama demekki oylebdegilmisimMuhittin kız sen nasıl gelemedin yıllardır o kayınvalidenin hakkından.Şaşıŕdım gerçekten.Sen bu zamana kadar herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışmışsın.Kimseye iş yüklemeyerek onları buna alıştırmışsın onlarda kendinde bunu hak görüp kıllarını kıpırdatmamış.Eğer kv önce gelmek istiyorsa ona de ki evet gel işime yemeğime temizliğime yardım et de ama ben emzireceğim belki odadan çıkamayacağım kp kayınlar darılmasın de.Hatta bunu eşin de söylesin.Hem hiç anlamıyorum zaten bizim annelerimiz iş yaparken damatlarının çamaşırlarına kadar katlarken bu kvler padişah eşi mi de hiç bir işe el sürmüyor anlamadım.O yapmıyorsa kendi ailemi de çağırıp iş yaptırmam. Aslında herşey bir cinnete bakar
YOk buyuk çalışıyor öğretmen2 güne bir böyle konu açılıyor kendimi koyuyorum yerinize çıldırasım geliyor. Kayınpederin ve kayınların işi ne ya sizde?
Benim kaynanam bile sağolsun sen bana haber verirsin anne şimdi gel ben gelirim dersin ki git tamam sıkıldım giderim diyor. Kaynımı kayınpederimi düşünemiyorum. Ben sonra kurban bayramında gidicem yanlarına. O zaman görsünler yapacak bir şey yok.
Kayınlar çalışmıyor mu ya?
Sessiz bir cinnet geçirmenin vaktidir bacımOrdan nasıl duruyorum bilmem ama demekki oylebdegilmisim
Dedimmm benim dolaplar silincek kaynana bekliyor oda dedi benimkilerde gelini bekliyor hemde hamileyken işte geçen ay elini sürmedi daha batırıp gittiler. Padisahliklarina başlarım bak gaza geldim
YOk buyuk çalışıyor öğretmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?