Kayınvalidenizle aranızdaki sorunların yansıması gibi geldi bana...Gözle görmediğiniz bir konuyla ilgili kadının hakkına giriyorsunuz. Alacak olsa niye küpenizi alsın? Daha değerli bir şeyi alırdı. Konuyu uzatırsanız, kendi zannınız ile yola çıkıp iftira atıyor pozisyonuna düşersiniz. Ayrıca, gözle görmediği bir olay için hiç kimse bir başkasının kapısına dayanmaz. Böyle bir konu benim başıma gelmiş olsa en fazla, eşime küpelerimi bulamıyorum vs derdim. Utanırdım küpelerimi almışlar yok demeye. Kayınvalidemin almış olacağını düşüneceğime düşürdüğümü vs düşünürdüm sanırım. Ayıca eşinizin yerine koysanıza kendinizi nasıl sorsun bir kez daha anne küpeleri buldun mu diye? Bir defa daha sorarsa annesini suçluyormuş gibi hisseder kendini. Tabi ki en makul çözü bulmuş konunun kapanması için, size ben sana yine alırım demiş.
Ayrıca eğer ki, istemiyorsanız kayınvalidenize yemek yapmak ya da temizliğini yapmak zorunda değilsiniz. Kızları da varmış.Bırakın onlar yapsın. Eşiniz yapmanızı isterse de en başından belirtin kendi düşüncenizi yoksa sonunda yine siz suçlu olursunuz. Yemek de temizlik de sizin göreviniz haline gelir bir defa yapmazsanız suçlu olursunuz. Tavrınızı en başından koymazsanız sonrasında huzurunuz daha çok bozulur. Zaten daha nişanlıyken problem yaşamışsınız daha resmi olun kayınvalidenizle. Ne siz kırılırsınız ne de kayınvalideniz.