Kayınvalidemi affedemiyorum.1 aylık evliyim

Yanii kendinizi üzdüğünüze değmez.Eşiniz ile mutlu mesut olun yeter para pul altın bunlar gelir geçer.Görümcemin kv si daha takı merasimi biter bitmez elinde poşete attı hem damadın altınları hemde görümcemin altınlarını paralarını borcum var dedi vermedi.Dersenki enişte bey üzülme ben daha iyilerini alırım yaparım dedi ve yaptıda ( Görümcem kamu da d.m eşinte beyde özel sekt. müdür)
Rabbim içime soğukluğunu versin o olaydan sonra ilk defa gidiyorum bugün

biz düğünü memlekette yaptık sadece kendimiz geldik kv evine görümcelerimden başkası girmiyor ama onlardan şüphelenmiyorum :KK48: sizin kv yede pess :olamaz:
Yok ya benim kv yapmadı. Yani ilk zamanlar tanımıyordum fazla bi acaba dedim ama şimdi eminim. Büyük ihtimal bi iğneye fazla geldi açıldı düştü. Sizin de öyle bir şey olabilir. Düşer, kaybolur, ne bileyim bi kenarda kalır, çocuk alır vs vs. Olmaz diye bir şey yok dünyada her şey olur. Alsa daha para edecek bir şey almaz mıydı? Küpeyi bozdurunca ederi yok. Takamazda çalınmış şeyi. Gözünüzle görmeden hiç bu muhabbetleri yapmayın. Çok pişman olursunuz.

görmedim dedi ve bi dahada sormadı.Ve herkes bilir ben küpeyi hiç takmadım örtülüyüm diye gerek duymadım düşer diye nişanlıykende
Diğer altınları vermiş sadece küpeler gitmişse almamısta olabilir belki düştü belki baska biri aldı belki kayboldu
Yok yere günaha girmeyin derim

Ne olursa olsun.
Bakın diğer ziynet eşylarınızın hepsini göndermiş
Belkide gerçekten kayboldu kv harcayıp bozdurmadı.
Bilemiyorum 3 günlük dünya birde kesin bilmeden infaz yapmayın.
Rabbim daha güzellerini nasip etsin.kAT kat versin.
Allah razı olsun,hepimize inşALLAH

şöyle relax olsam yetecek ama kayıplarınız var bi daha ona anahtar bırakmayı düşünmüyorum dolabına eşya koymuyorum :mad:
Bu büyük bir suçlama farkındasınız değilmi? Belki kadın almadı. keşke sorsaydınız , anne küpelerim yok takılarımın içinde, koyduğun yere tekrar bir bakarmısın deseydiniz

Yok ya benim kv yapmadı. Yani ilk zamanlar tanımıyordum fazla bi acaba dedim ama şimdi eminim. Büyük ihtimal bi iğneye fazla geldi açıldı düştü. Sizin de öyle bir şey olabilir. Düşer, kaybolur, ne bileyim bi kenarda kalır, çocuk alır vs vs. Olmaz diye bir şey yok dünyada her şey olur. Alsa daha para edecek bir şey almaz mıydı? Küpeyi bozdurunca ederi yok. Takamazda çalınmış şeyi. Gözünüzle görmeden hiç bu muhabbetleri yapmayın. Çok pişman olursunuz.
Tamam artık bu küpe mevzusunu çaldı diye açmıyorum kapatıyorum

Bu büyük bir suçlama farkındasınız değilmi? Belki kadın almadı. keşke sorsaydınız , anne küpelerim yok takılarımın içinde, koyduğun yere tekrar bir bakarmısın deseydiniz
ben hiç görmedim dedi ama oraya götürdük verdik tekrarda sormadı buldunuz mu diye

çok haklısınız biz doğuluyuz kadın kısmını söyledim eşime evlatlarının olduğu yerde kadın mı gelirmiş ne diyosun dedi.Herkes ailesiyle mutlu olur yani 12-17 arası kadın gelse.Ki ben gitmek istemiyorum annem bana su kaldırtmazdı oraya gittiğimde köle gibi oluyorum.Babam tuz istemezdi biz masadayken burda çok farklı eşimde bi daha temizlik yapma ara ara yemeğini yap diyo oda sık sık istiyo sanırım geçen dedi bu hafta 2 günde 1 sen yapar mısın diye :KK48:

cok sinir bozucu bu durumlar ya,
iste bu mantiksizliga sinir olup nefretiniz baska seye donusuyor bana kalirsa, yoksa bir kupedir neticede kaybolan.
bence esinize bu sekilde deyin, ben baba evinde yapmadigim seyi simdi neden yapayim ki diyin, kendisi elbette hasta annesini dusunmeli, ama onun sorumlulugunu o almali siz degil.

cok sinir bozucu bu durumlar ya,
iste bu mantiksizliga sinir olup nefretiniz baska seye donusuyor bana kalirsa, yoksa bir kupedir neticede kaybolan.
bence esinize bu sekilde deyin, ben baba evinde yapmadigim seyi simdi neden yapayim ki diyin, kendisi elbette hasta annesini dusunmeli, ama onun sorumlulugunu o almali siz degil.
ekran görüntüsü alıyorum mantıklı yorumlarınız için teşekkür ederim parmaklarınıza sağlık.İnsan olayın içindeyken düşünemiyor:KK24:

Tamam artık bu küpe mevzusunu çaldı diye açmıyorum kapatıyorum
Bence de. evliliğin selameti açısından böyle yap. Eşinin de çok ağrına gider. İnşallah yapmamıştır ama yaptıysa bile Allahla arasında artık. Farzet ki hastalandı hastane masrafını verdiniz. İçini temiz tut.

Kayınvalidenizle aranızdaki sorunların yansıması gibi geldi bana...Gözle görmediğiniz bir konuyla ilgili kadının hakkına giriyorsunuz. Alacak olsa niye küpenizi alsın? Daha değerli bir şeyi alırdı. Konuyu uzatırsanız, kendi zannınız ile yola çıkıp iftira atıyor pozisyonuna düşersiniz. Ayrıca, gözle görmediği bir olay için hiç kimse bir başkasının kapısına dayanmaz. Böyle bir konu benim başıma gelmiş olsa en fazla, eşime küpelerimi bulamıyorum vs derdim. Utanırdım küpelerimi almışlar yok demeye. Kayınvalidemin almış olacağını düşüneceğime düşürdüğümü vs düşünürdüm sanırım. Ayıca eşinizin yerine koysanıza kendinizi nasıl sorsun bir kez daha anne küpeleri buldun mu diye? Bir defa daha sorarsa annesini suçluyormuş gibi hisseder kendini. Tabi ki en makul çözü bulmuş konunun kapanması için, size ben sana yine alırım demiş.
Ayrıca eğer ki, istemiyorsanız kayınvalidenize yemek yapmak ya da temizliğini yapmak zorunda değilsiniz. Kızları da varmış.Bırakın onlar yapsın. Eşiniz yapmanızı isterse de en başından belirtin kendi düşüncenizi yoksa sonunda yine siz suçlu olursunuz. Yemek de temizlik de sizin göreviniz haline gelir bir defa yapmazsanız suçlu olursunuz. Tavrınızı en başından koymazsanız sonrasında huzurunuz daha çok bozulur. Zaten daha nişanlıyken problem yaşamışsınız daha resmi olun kayınvalidenizle. Ne siz kırılırsınız ne de kayınvalideniz.

Nişanda bir kırgınlık oldu konuyu bilen biliyor.Yemin ederim h,ç suçum yoktu.Tüm aile toplanmış belki 20 kişi var odada beni aldı götürdü eşim annemin elini öp diye.Eline uzandığımda elini çekip odayı terketmeye kalktı genç kızdım ben nasıl onurum kırıldı bana demediği kalmadı tüm ailenin.Siz böyle söyleyince üzerimdeki taşı hisettim sanırım onu unutmuş gibi yapıyorum annem yerine koyamıyorum.Affedemiyorum
Baktım eski konularınıza.
Kv nişanda ev peşinatının üzerine kredi çekmeyi önermiş siz faizsiz peşin almak konusunda biraz sert (aileniz demiş) çıkış yapmışsınız. Başka bir konunuzda da bankalara yüklü borcunuz olduğunu yazmışsınız. Kv bunu öğrenmesin bence aranız hiç soğumaz.
Küpeler işçiliklidir satınca ziynet kadar para etmez. Kendi de gözünüzün önünde takamayacağına göre başka yerde kaybolmuş olabilir.

ayyy rahatlattınız Valla Allah razı olsun.Gitmek istemiyorum gitmemeye çalışıyorum.Çünkü ben ailemdede mesafeyi seviyordum uyguluyordum.Çok gidiyorum diyemem kendimi şartlıyordum gideyim diye hergün kızları gelip yapıyor.Onlardan ayıp olmasın 2 günde ben yapiyim diyorum.İşten geliyorum evdede yapıyorum bari burda yapayım bulaşıklarımıda dizer çıkarım diyodum.2 defa yaptım toplamda.Yapmayınca eşim tarafından psikolojik baskı altında hissederim diye düşünüyorum.Bide diyorum şuan iyiyiz ama eşimle aram bozulur diye.Ve gerçekten tempoya dayanamıyorum.Dün doktora gittim antibyotikler penisinler yazdı ona rağmen bugün gidip yemeğini yapıcam.Eşim öyle istedi
Bence o küpe küçük bir mesele unutmayın ama büyütmeyinde. Eşinize de söyleyin yapacak bir şey yok başımın gözümün sadakası olsun deyin. O gerekeni alır.

Ve daha şimdiden yemekti temizlikti alıştırmayın bir daha önünü alamazsınız. Sizin esas sorununuz anneme bugün yemek yap diyen eşiniz olmalı. Eşinize açıkca yapamayacağım çok yorgunum istersen dışardan söyle deyin. Eşiniz dayanamıyorsa gitsin kendisi yapsın. Ve aranızın bozulmasından bu kadar korkmayın hiçbir şey olmaz. Bir olur iki olur üçüncüye eşiniz de duruma alışır. Bu kadar boyun büküp herşeye tamam derseniz işiniz çok zor.

Kayınvalidenizle aranızdaki sorunların yansıması gibi geldi bana...Gözle görmediğiniz bir konuyla ilgili kadının hakkına giriyorsunuz. Alacak olsa niye küpenizi alsın? Daha değerli bir şeyi alırdı. Konuyu uzatırsanız, kendi zannınız ile yola çıkıp iftira atıyor pozisyonuna düşersiniz. Ayrıca, gözle görmediği bir olay için hiç kimse bir başkasının kapısına dayanmaz. Böyle bir konu benim başıma gelmiş olsa en fazla, eşime küpelerimi bulamıyorum vs derdim. Utanırdım küpelerimi almışlar yok demeye. Kayınvalidemin almış olacağını düşüneceğime düşürdüğümü vs düşünürdüm sanırım. Ayıca eşinizin yerine koysanıza kendinizi nasıl sorsun bir kez daha anne küpeleri buldun mu diye? Bir defa daha sorarsa annesini suçluyormuş gibi hisseder kendini. Tabi ki en makul çözü bulmuş konunun kapanması için, size ben sana yine alırım demiş.
Ayrıca eğer ki, istemiyorsanız kayınvalidenize yemek yapmak ya da temizliğini yapmak zorunda değilsiniz. Kızları da varmış.Bırakın onlar yapsın. Eşiniz yapmanızı isterse de en başından belirtin kendi düşüncenizi yoksa sonunda yine siz suçlu olursunuz. Yemek de temizlik de sizin göreviniz haline gelir bir defa yapmazsanız suçlu olursunuz. Tavrınızı en başından koymazsanız sonrasında huzurunuz daha çok bozulur. Zaten daha nişanlıyken problem yaşamışsınız daha resmi olun kayınvalidenizle. Ne siz kırılırsınız ne de kayınvalideniz.
küpe konusunu artık tamamen kapatıyorum.Allah akibetini görüyor biliyor.Resmiyet konusuna gelince nişanlılık döneminde çok konuştum evli ablalarımı bile hergün eve almıyordum diyordum mesafe olsun bizimde bi hayatımız düzenimiz var siz gelince dağılıyor diyordum.Eşimle zorla zorla anlaştık 3 haftada bir gidip yemeğini temizliğini beraber yapmaya.Şimdilerde bunu unutmuş gibi.Bunalırım ailemin yanına giderim diyorum.Temelli orda kalmak isterim diyorum,sen gücünün farkında değilsin diyor.

yanında başka altınlar da varsa öyle bir ihtimal yok bence.. alıcak olsa sattığında kıymetli olanı alır düğün telaşesinde kaybolmuş olabilir... böyle bir riski alıp size küpeler eksik vericegini sanmıyorum.. bu yaptığınız günaha giriyor..bgördüğünüzün bile yarısına inanaın demiş,arkasında başka neden olabilir diye.. zandan kaçının.. içinizdei vesveseyide atamıyosanız bi işsırasında ya anne takılarımıda takıcam küpesini bulamıyorum bi türlü deyin... senden aksik geidi demeden.

Bence o küpe küçük bir mesele unutmayın ama büyütmeyinde. Eşinize de söyleyin yapacak bir şey yok başımın gözümün sadakası olsun deyin. O gerekeni alır.

Ve daha şimdiden yemekti temizlikti alıştırmayın bir daha önünü alamazsınız. Sizin esas sorununuz anneme bugün yemek yap diyen eşiniz olmalı. Eşinize açıkca yapamayacağım çok yorgunum istersen dışardan söyle deyin. Eşiniz dayanamıyorsa gitsin kendisi yapsın. Ve aranızın bozulmasından bu kadar korkmayın hiçbir şey olmaz. Bir olur iki olur üçüncüye eşiniz de duruma alışır. Bu kadar boyun büküp herşeye tamam derseniz işiniz çok zor.
evet inanın evimde huzurlu değilim.Sürekli her yanı temiz tutuyorum annesi baskına gelir diye.arayı uzattığım zaman ki bu 3 gün diyorum görümcelerim bişey düşünür mü,eşim bişey der mi gitmeliyim diyorum evimde ayağımı uzatıp yatamıyorum.Aklım sürekli gidip bişey yapma kısmında ki 1 aylık evliyim banada yazık evime alışmaya çalışıyorum

yanında başka altınlar da varsa öyle bir ihtimal yok bence.. alıcak olsa sattığında kıymetli olanı alır düğün telaşesinde kaybolmuş olabilir... böyle bir riski alıp size küpeler eksik vericegini sanmıyorum.. bu yaptığınız günaha giriyor..bgördüğünüzün bile yarısına inanaın demiş,arkasında başka neden olabilir diye.. zandan kaçının.. içinizdei vesveseyide atamıyosanız bi işsırasında ya anne takılarımıda takıcam küpesini bulamıyorum bi türlü deyin... senden aksik geidi demeden.
boşverdim artık haklısınız

boşverdim artık haklısınız

hayır gitmeyin bend eyeni evliyim kayınvalidem tek diye 2 haftaya bi 2 saat kendi memleketimize giidyoruz.. attalı dille açıkladığımda bile 2 hafta zor geliyor dediğimde kayınvalidem gelmek zorundasın demişti.. yapma bunu kendi çizgilerin olsun.. kimseyi gönüllemeye çalışma verdikçe insanların alası geliyor.. ben 3. hafat doğum günüm var gitmesek o hafat diyorum eşime olur tabi diyo, ama kayınvalidem laf edermi korkusu var.. kendimize yapıyoruz insan yeni evlenince hep eşiyle olası geliyor.

Baktım eski konularınıza.
Kv nişanda ev peşinatının üzerine kredi çekmeyi önermiş siz faizsiz peşin almak konusunda biraz sert (aileniz demiş) çıkış yapmışsınız. Başka bir konunuzda da bankalara yüklü borcunuz olduğunu yazmışsınız. Kv bunu öğrenmesin bence aranız hiç soğumaz.
Küpeler işçiliklidir satınca ziynet kadar para etmez. Kendi de gözünüzün önünde takamayacağına göre başka yerde kaybolmuş olabilir.
o zaman görümceler takip eder diye yazmamıştım gerçek nedenini şimdi aradan zaman geçti yazıyorum

Back
X