Kayınvalidemi ve görümcemi kırmadan bu duruma nasıl çözüm bulabilirim.

cann_su

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
28
0
36
İstanbul
Arkadaşlar ben görümcemle karşılıklı dairelerde oturuyorum, kayınvalidemde kırklarelinde yaşıyor bizim aramızda anlaşamamak gibi bir durum yok 8yıllık evliliğimiz boyunca hiç tartışmadık bile (çünkü ben hiçbirşeye ses çıkarmıyorum ) benim sorunum şu kayınvalidem heryaz ve ara ara istanbula gelir 1-2 ay bende birazda kızında kalır başımın üstünde yeri var ama hiç ince düşünemez örnek ben akşam işten gelirim bakarım mutfakta yemek yapıyor der akşam şunları çağırdım gelcek buda büyük sorun değil görümcemle benim ev birbirine karışır benim tencereler onda onun tabaklar bende mutfak örtüsü alır gider odada başka sehpaya örter ama ençok zoruma giden ogelince hiç mahrem kalmaz geçen yaz bir kırık olayı yaşamıştım kolumdan ufak bi ameliyat oldum bana bakmaya geldi ben uyuyorum gözümü bi açıyorum yatak odasında yanımda yatıyor yada pazar günü uyanıyorum kahvaltı hazırlamaya mutfağa gidiyorum eşimi uyandırmak için odaya bi dönüyorum eşimin yanına yatmış (benim yerime) yada görümcemin çocukları gelir üşümeyin yatağa girin der benim yatağıma sokar çocukları, kayınvalidem gelince anahtar olur onda mecburen, görümceme nelazımsa bizim evden onun eve taşınır çok komik ama misafirleri gelicekti evini süslemek için benim evimdeki tabloları bile almışlar çatal bıçak takımımı ve ne lazımsa ya beni arayın bisorun nezaketen değilmi nerdeee... bu durum beni çok rahatsız eder oldu haftaya tekrar geliyor aynı şeyler yine başlıcak kırmakta istemiyorum kibarca bu duruma nasıl bir çözüm bulabilirim:hatta bir akşam yatağa girdim elimi yastığın altına sokarım ben aaa elime bişey geldi kayınvalidemin ince çorabı benim yastığımın altında bu nedemek ben yokken yatağımda uyumuş çorabıda çıkarıp yastığımın altına koymuş ve orda unutmuş abartıyor olamam değilmi ?

bı yandan uzuldum bı yandan da komıgıme gıttı, gece kocan dıye bı sarılcan, aaaa oda ne kaynanan valla garıp, kadının genış yataga merakı var demek, yada sızı gercekten yakın goruyor kı, hatta baya bı kendı evı gıbı davranıyor, ne dıyım olan olmuş onlar boyle alısmıs, bu saatten sonra yapma etme desen, kotu olursun bıraz alınan esyalar nerde? vesaıre aa keske benı bıarasaydınız falan ,yada bısey ıster gıbı yap, uzerıne basa basa ızın ıste belkı oyle alısırlar ne bılım

Güldüm kusura bakmayın bu duruma ama size değil gülme nedenim onların saygısızlığına böyle bir yakınımız vardı ama geline değil damada yaparlardı damat kalkdığı zaman kayınvalidesi gelir adamın yatağına yatardı yada adama yemek yaptırırlardı kız bigün sormuş anne kocama niye böyle davranıyosun diye kızın anneside kocanı sallamıyorumda ondan demiş salak o biz ne yaparsak yapalım sesini çıkarmaz demiş kadın bide kendisi anlatmıştı biz şoook Tabi bence sizde fazla yüz vermişsiniz şimdi nasıl yaparsınız bilemem ama bazen rahatsız olduğunuzu belli etsenz belki işe yarar :26:

sovalyemm cevap verdiğin için önce çok sağol zamanında okadar dert etmedim kadın zaten senede 2-3 kez geliyor aman ses etme,boşver,kırma diye diye seneler geçti ama kırık olayımdan sonra 15 gün raporluydum yanımda kaldı ya iyice gözüme battı gündüz ağrıdan uyuyorum oda uzanmış yanıma art niyet aramak istemiyorum çünkü iç içe olmayı çok seviyor ama sürekli yatak odamda ve yatağımda olması bu defa beni çok rahatsız etti.alınan eşyalara gelince ben akşam eve geliyorum aa bu nerde şu nerde diye soruyorum diyo ablana lazımdı aldı yada benim farketmediğim bişey alıyolar ablası 1/2 gün sonra getiriyor bu bendeydi almıştım sağol diyor ve buna deli oluyorum.

Gerçekten tam trajikomik bir olay.Hem çok üzüldüm,hem de şaşkınlıkla okudum.Eğer 8 senedir sesiniz çıkmadıysa bu saatten sonra vereceğiniz her tepki aranızda sorun olacak demektir.Ha ben artık herşeye razıyım,dayanamıyorum diyorsanız kolları sıvamanın vakti gelmiştir.Bir kere yatak odanızın kapısı her daim kilitli olmalı(özellikle işe giderken),çocukları yatağa sokmaya çalışırsa hemen karşı durmalısınız,"çocuklar çabuk çıkın ben hiç hoşlanmıyorum öyle şeyden"diyerek laf dokundurun.Kıymetli eşyalarınızı odanıza saklayın.Karşı daireye giden eşyaların ardından bir kaç saat sonra gidip alın veya ertesi gün hemen alın.Bazı eşyalarınızı anneniz,çok sevdiğiniz kimselerin hediye ettiğini ve çok kıymetli olduğunu ima edebilirsiniz.Yani sizin sessizliğiniz onların işine gelmiş vurmuşlar kamçıyı size.Allah kolaylık versin yalnız eşinizle de konuşun ve onunda size destek olmasını sağlayın bazı şeylerde ağız birliği etmek iyi olur bence.

Evler arası eşya alışverişini samimiyetinize dayanarak belki bi nebze olsun anlayabilirimde, bu yatak olayı çok tiksinç ve sinir bozucu. Bazı kayınvalideler bu konuda çok düşüncesiz ve beyinsiz oluyor. Buna bir çözüm şart ama nasıll :26:

ben diyecek bişey bulamıyorum artık, arkadaşım allah yardımcın olsun

senin yerinde olsam yanında yattığını mı anladın hemen uyku havasında bikaç tekme indirirdim kabus görüyordum diye bakalım bidaha yatabiliyor mu? Çevrede de lafını edemezdi gelinin yatağına mı girdim diyecek şaka bir yana sinir bozucu bir durum her şeyin belli bir sınırı var bunu bildirmen lazım
peki eşin bu duruma ne diyor?

kızıyla yıllardır anlaşıp geçiniyorsunuz, rahat görmüş sizide evinizide samimi davranıyor boşverin yapsın çok komık hatta belkı katlanılası değil ama yılda kac günki ? kötü niyetli biride değilsiniz oda sizde sabrediverin samimiyetinizi bozmayın o bırakıp gidicek görümcenizede yansıyacak belki hiçbirşey eskisi gibi olmayacak :)

öncelikle Allah hepinizden razı olsun cevaplar için eşim sağolsun hep yanımdadır bana der haklıysan susma,zoruna giden bişey varsa söyle diye ama ben aslında haksızlığa hiç gelemeyen biriyim ama neden bu konuda susuyorum bende anlamıyorum sanki ağzım kitleniyor cümleler boğazıma diziliyor görümcemle sürekli yüz yüze bakıyoruz diye hemde bizim aramızda olan gerginlik eşimide etkiler diye sustum ama artık dediğiniz gibi harekete geçme vakti geldi verdiğiniz tüm fikirleri tek tek deniyeceğim.benim enbüyük hatam insanlar kırılmasın diye sürekli kendimi kırmak birde bende eşya alışverişine karşı değilim insanlar komşusuyla bile yapar kaldıki eşimin ablası seve seve ihtiyacı olan şeyi veririm ama bana sorulduğu taktirde. Bakalım haftaya kayınvalidem gelince neler olacak.

evde olmadiginizda yatak odaninizin kapisini kitleyin..Ben olsam direkt soylerim yuzune karsi butun rahatsizliklarimi,patir patir sayarim.Dobrayimdir.Benim canim sikilacagina onunki sikilsin.Yani alin karsiniza konusun.

Eşinin söylemesi lazım anne yatak odası bizim mahremimiz bırak kendi yatağın gibi gelip uzanmayı kapıyı bile tıklatarak girmelisin demeli böyle bir konuda sizi yüzgöz etmemeli.

Hakikaten çok sinir bozucu, bu zamana kadar nasıl sabretmişsiniz bravo.. ben ailemle yaşadığım halde o gün çocuklu misafir falan gelecekse kapımı kitler öyle çıkarım evden, sizinde bir şekilde tavrınızı koymanız gerekiyor, iyilikten maraz doğar derler ya doğru demek ki arada ısırmasak da dişlerimizi göstermek gerek..

bencede kapını kitle öyle git işe anlar ozaman
yatak odası özeldir de, ne bu yol geçen hanına çevirmişler

Canim var ya, oyle tatli anlatmissin ki bazi yerlerde cok sinirlendim, bazi yerlerde de cok guldum.

Sizin ev gorumceyle resmen birbirine karismis. K.valide desen yataginizdaki bos yere takmis. Kimin yaniysa farketmez oraya yatiyor, hatta corabini bile koymus ya cok acayip :)

Ben senin yerinde olsam bu asamaya gelmesine hic musaade etmezdim. Sanirim yapi olarak biraz sessizsin, yoksa kimse bu davranislara devam edemezdi. Alttan almak da bir yere kadar. Bence yanlis buldugun seylere o an mudahale etmelisin.

Allah sabır versin cümlemize valla okudukça içim kararıyo, arkadaşım işe giderken yatak odanı kilitleyip git bari ayıp olucak diye düşünme onun yaptığı ayıp bence, sen insanları kırmayayayım diye düşündükçe senin sıkıntıların artıyo..

Belki bu defa yapmaz canım şimdiden stres yapma.
Yaparsa da bilmiyorum ki ben olsam sanırım benim de dilim bağlanır
yani çirkef bi kadın olsa tamam söylenirim belli ederim de aramız iyiyse biraz idare etmeye çalışırdım heralde :26:

aynen bendede aynı durum yaşanıyor bende kayınvalidemle altlı üstlüyüm o bakkala bile gitse kapısını kilitler ben biyere gidince anahtarı bana bırak der bi de yazın ankaraya gidiyorum 10-15 günlüğüne geliyorum herşeyim karıştırılmış zaten görümcem benim dairemde yatıyomuş tabi gelince söylüyolar eşimde nolcak diyor sinirden ölüyorum

Canım 8 senelik gelin olmuşsun.Ben takdir ettim açıkçası bunca şeye rağmen file vermemişsin.Sabrına, nezaketine, misafirperverliğine hayran kaldım bence enayilikle ilgisi yok sizin yaptığınızın saygıyla ,efendilikle ilgisi var.Bırakın insanlar sizi iyi ansınlar bırakın yıllar sonra yahu gelinimin yatağın da bile yattım ne iyi yetiştirilmiş bir evlattı ki söylenmedi bile.Bırakın mizan kurulduğun da şunu diyebilesiniz yarabbi senin rızan için insanları kırmadım.İyi bir insan olmak zor iştir.Siz şimdiye kadar böyleymişsiniz .Şeytanın vesveselerine kapayın kulaklarınızı.Hoşlanmadığınız bir şey varsa güzel güzel kırmadan söyleyin buda pek zor bir şey değildir. Ama tabağım gitti veya süsüm gitti diye kalbinizi sakın bozmayın üç kuruşluk eşya için zaten tşk ederek geri getiriyorlarmış.

valla boyle bi drurumda kimin kırılıp kırılmayacağını düşünemem. yatak odamı kilitlerim ki anlasınlar hatalarını. ne demek ya yatak odası özeldir kırılırsa kırılsınlar ne buyuk terbiyesizlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…