Kayınvalidemin Anneme Davranışı :(

hiç tepki vermedi, birşey demedi
kusura bakma falan da demedi. k.validem anlatılanları kendi kafasında yorumladığı çok ilginç versiyonlarla değerlendirir ve öyle anlatır etrafa.

her zaman kullandığı bir laf vardır, bu tarz durumlarda olduğunu sandığı insanlar için çok zavallılar falan gibi tabirler kullanır
annem hakkında da akrabalara bu tarz konuşmasından korkuyorum açıkçası.

evet babamızın lüzumsuz bir insan olmasından dolayı çok zorluklar çekerek kendi tırnaklarımızla kazıyarak ablamda bende annemde biryerlere geldik ama asla zor durumlara düşmedik Allaha şükür. Şimdi gözünde çok zavallılar yalnız yaşıyor kadın durumuna düştük :KK43:
Kayınvalideni en iyi sen tanırsın tabi, bazı insanlar meraklı boş boğaz olurlar.
Mesela benm kayınvalidem de öyle, görmek istediği gibi görür, olmayan bir şeyi var gibi görme kabiliyeti çok yüksektir.
Seninki de öyle bir şey sanırım.
Çok takıma, düşündüğün gibi bir şey olursa , o yakın akrabalarla bir araya gelince annenin ne kadar iyi olduğundan laf arasında bahsedersin olur biter.

Merhaba Hanımlar,
Canım çok sıkkın ve konuyu unutmaya çalıştıkça daha çok hatırlıyorum :KK43: Paylaşmak için yazıyorum sadece, içim daraldı.

Annem babam çeşitli sebeplerden dolayı boşanmadılar ama ayrı yaşıyorlar birkaç yıldır. Babam yıllarca yaşadığımız şehirde kalmaya devam ediyor şimdi, annem memleketimiz olan ile döndü ve orada yaşıyor.

Evlendiğim dönemde de sonrasında da bu konulardan eşimin ailesine çok bahsetmek istemedim. Saklamadım ama detaylı bir şekilde de anlatmadım. Dillenmesini istemedim. Ama annemle babamın ayrı yaşadıklarını biliyorlardı.

Ben de eşimin memleketi olan 3.bir şehirdeyim ve geçtiğimiz ay annem bize kalmaya geldi. Yaklaşık 1 ay kadar kaldı ve dün döndü.

Kaldığı bu süre içerisinde kayınvalidem sağolsun elinden geldiği kadar yalnız bırakmamaya çalıştı annemi, yaşadığım şehirde başka akrabam vs yok kendi tarafımdan. Bende çalıştığım için annem biraz yalnız kaldı açıkçası

Normalde kayınvalidemle sorunlu biri değilimdir. İyi kötü anlaşırız. Aşırı inatçı ve ısrarcı olması dışında sevmediğim bir tarafı yok. İyi niyetlidir her zaman. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışır.

Velhasılı kelam annem ve kayınvalidem burada kaldığı süre boyunca birbirlerini samimi ve sıcak buldukları için dertleşmiş, kendi hayatlarındaki sıkıntılardan bahsetmişler. Annem biraz mahsun görünüşlüdür. Pek sesi çıkmaz, etliye sütlüye karışmak istemez, kıvrılır oturur bir kenarda. Sanırım kayınvalidem annemin bu durumunu çok yanlış anlayarak dün akşam çok canımı sıkan bir davranışta bulundu :KK43:

Annemi otogara eşim kayıvalidem ve ben götürdük. Annem tam arabaya binecek kayınvalidemle vedalaşıyorlar, bir baktım kayınvalidem annemin eline para sıkıştırmaya kalkıyor :KK57:

Annem şok olmuş bir vaziyette yok diyor ne alakası var ne gerek var diye almak istemiyor tabi doğal olarak ama kayınvalidem zorla elini açıp parayı sıkıştırmaya çalışıyor. Yanlarına gittim hemen kayınvalideme anne ne yapıyorsun gerek yok böyle bişeye dedim, hala olsun olsun kadının kömürü yoktur şimdi demez mi :KK57:
Kesinlikle öyle bir durumda değil annem, herşeyden önce öyle bir durum olsa ablam var ben varım ilk önce annemin durumuna yetişecek. Belki annemin kendini doğru ifade edemeyişinden belki de k.validemin her zaman yaptığı gibi anlatılanlarda ne denmek istediğini anlamayınca kendi kafasından uydurduğu anlama inanmasından bilmiyorum ama annemin gerçekten öyle müşkül bir durumu söz konusu değil.

yav ne alakası var anne diye diye verdirmedim parayı ama çok fena bozuldum, yüzüm düştü.eşim annesine çaktırmadan noldu sana diye sordu söyledim. annemi bindirdim araca gitti neyse biz dönüyoruz, dönerken eşim bilmiyormuş gibi noldu senin canın bişeye mi sıkıldı diyor annesinin yanında :KK67:

açıkçası eşimden en azından annesini uyarmasını beklerdim. anne hoş olmadı yaptığın falan dese bile bişeydi. bir daha teşebbüs edemezdi. eve gelene kadar konuşmadım arabada gözlerim dolu dolu oldu ama yine de bişey demedim. :KK43:

eve geldik bizde kalacaktı k.validem, montlarımızı çıkarırken k.validem ağladın mı sen annene mi üzüldün gözlerin dolu dolu dedi. dayanamadım. anneme üzülecek bişey yok açıkçası sana biraz bozuldum dedim. anladım ben zaten arabada bişeye mi canın sıkıldı diye sorunca dedi. anne hoş olmadı dedim gözlerim dolu dolu. annemin senin düğündüğün gibi düşkün bir durumu yok dedim üstümü değiştirmeye geçtim yanında ağlamamak için ve daha fazla da uzatmadım.

Gece hamileliğimden dolayı zaten sık sık uyanırım. uyandıktan sonra uyuyamadım bu gece, aklıma geldi gene ağladım sinirlerim bozuldu.sabaha kadar uyuyamadım, öylece işe geldim. :KK43:

moralim bozuk, inşallah yavruma yansımamıştır. belki hamilelik hormonlarının etkisiyle bu kadar kendimi yıprattım bilmiyorum. ama annemin o hali gözümün önüne geldikçe bozuluyor moralim :KK43:

siz olsanız k.valideniz annenizin eline parası yoktur kömürü yoktur şimdi gibisinden eline para sıkıştırmaya kalksa bozulmaz mıydınız? Nasıl tepki verirdiniz?

Kv niz kendince iyi bir şey yapmaya çalışmış ama çok büyük düşüncesizlik tabii ..
Ben de olsam çok içerler, çok üzülürdüm ..
Eşinize gelince belki sizin yanınızda uyarmak istememiştir .

hiç tepki vermedi, birşey demedi
kusura bakma falan da demedi. k.validem anlatılanları kendi kafasında yorumladığı çok ilginç versiyonlarla değerlendirir ve öyle anlatır etrafa.

her zaman kullandığı bir laf vardır, bu tarz durumlarda olduğunu sandığı insanlar için çok zavallılar falan gibi tabirler kullanır
annem hakkında da akrabalara bu tarz konuşmasından korkuyorum açıkçası.

evet babamızın lüzumsuz bir insan olmasından dolayı çok zorluklar çekerek kendi tırnaklarımızla kazıyarak ablamda bende annemde biryerlere geldik ama asla zor durumlara düşmedik Allaha şükür. Şimdi gözünde çok zavallılar yalnız yaşıyor kadın durumuna düştük :KK43:

Sakin kafa ile eşiniz le konusun bu konuyu bence. hangi konudan dolayı rahatsız olduğunuzu belirtin o halde.
eğer dediğiniz şekilde bir niyeti varsa durum değişir tabiki

Üzülmeniz çok normal ama anneniz kayınvalidenize ne anlatmış öğrenmelisiniz belki size söyleyemiyordur. Bu nokta bana her şeyden önemli geldi.

Bence kv iyilik yapmış istemiş ama zamanlama yanlış olmuş :KK20:

Ayrıca belki size anlatmadığı sorunları olabilir kv anlatmıştır o da kendince bişey yapmaya çalışmıştır :KK66:

bence eşinizle konuşun bu konunun sizi üzdüğünü söyleyin o da annesini usulünce uyarsın.

birde kayınvalıdenızın o ankı tavrı da önemlı iyi niyetli mi, yoksa bilerek aşağılayıcı tavırlamı yaptı...eğer ikincisi ise üzücü ama birinci ise yani iyi niyetle ve safiyane yapmış olabilir üzülmeyn bence.

ayrıca yukarıdakı uyeye katılıyorum annenizin ne anlattıgı da öenmlı.

neden kömür alır demiş mesela kayınvalıde.

ben açıkçası kv nizin iyi niyetli hareket ettiğini düşünüyorum.

çok art niyet göremedim sadece patavatsızca ve yanlış zamanda vermiş. seni kenara çekip kızım ben böle bi yardımda bulunak istiyorum sen ver istersen diyebilirdi veya annene yalnız bi zamanda verebilirdi ama bence kötü niyetten değil bu kadar bütün gece ağlayacak bi durumda göremedim yani

Kötü niyetli yapmamış gibi tabi ama düşüncesiz davranmış sizde hassas bir dönemdesiniz böyle tepki vermeniz normal üzmeyin kendinizi..

Bence kayınvaildeniz çok iyi ve mehametli bir insan. Evet sizin kızı olarak ağrınıza gitmesi çok normal ama dertleşirken kimbilir anneniz kayınvaildenize neler anlattı ki, kadıncagızda elinden geleni yapmaya çalışmış.

Eşiniz annesini uyarsın, senin iyi niyetinden şüphemiz yok ama bu şekilde pek uygun olmadı vs diye.

Back
X