Kayınvalidemin arabada ön koltuğa oturma merakıı

Bayıldım bu çıkarıma

halihazırda 2 yıl olacak evleneli :) benim babaannem ön koltuk meraklısıydı. annemin nasıl sinir olduğunu bilirim. ön koltuğa oturdu diye sinir olmazdı, ama babaannem sinir etmek için yapardı. mesela bir yere gidilecek. babaannem herkesten önce dükkanın önüne gelir babama kapıyı açtırıp öne otururdu. bir de bakışı vardı, allahım ben bile sinir olurdum. şimdi evlendim. birkaç ay önce araba aldık. ben konyada oturuyorum k.valdem ankarada. gidince arabaya baktı filan. ama içine girip oturmadı bile. anne oğlunun arabası, bin bir kere, içinden gör dedim, gezmeye gidersek otururum dedi. ama gezmeye de gidemedik. oturamadı. böyle olunca doğal olarak sinir olacak bir durum yok. ama gıcıklığına bu oğlumun arabası deyip beni hiçe saysa benim de zoruma giderdi.
aaa bi de söz kesmek için ankaradan izmire benim ailemin yanına gelmişlerdi. yüzük bakmaya gidecektik annem ben eşim ve k.valdem. o zaman onların arabası vardı ama eşim kullanıyordu. o zaman da ben daha hiç arabaya yanaşmadan, k.valdem arkaya oturdu. annemde onun yanına ben de eşimin yanına :)
dediğim gibi. bu işi inada bindirse bende sinir olurdum.

konuya yazılanları okuyunca kaynanaların değil asıl gelinlerin ön koltuk meraklısı olduğunu anladım

böyle bir yorum yapılmış mi, imzamı atarım.

bizimki ön koltuk sevdası değil canımm kocasının yanınada bulunma merakı.. !!

böyle bir cevap verilmiş.

Benimde birşeyler yazasım geldi. Arkadaşım ne olur alınma çok güldüm yazdığına. Her ne kadar ünlemde koysan, mecazda yaptım desen güldürdün beni. Ya nedir bu kadınlarımızda ki koca merakı ...

Bir zaman bir topicte okumuştum, belki burası belki başka bir forum. Kadın öyle hırs yapmış ki " araba kullanmayı öğreneceğim ki , kayınvalidem arkaya otursun" diyor.

Öncelikle şunu söyleyeyim bizde saygı göstermek adına büyükler öne oturtulur. Dedem hep öne otururdu mesela bizde bende böyle gördüğüm için garipsemiyorum. Kayınbabam bizim arabamızla gideceğimiz zaman öne oturur o gelmiyorsa kayınvalidem oturur. Arkaya oturmaktan kocunmam önüde aynı yere gidiyor arkasıda sonuçta bunu saygı olarak görüyorlarsa varsın böyle olsun ya da gıcıklığına yapan kaynanalar varsa yapsın yani bu duruma takılmazdım.

Bir de şöyle bir durum var;

Diyelim ki eşim kullanıyor arabayı ve kayınpederim de geliyor bizimle..
Bu durumda iki erkeğin öne oturması uygun geliyor bana..

Arkadaşlarım,
Kaynana-gelin çekişmesi işte her zamanki gibi..
O ön koltuk o kadar başka şeyler temsil ediyor ki kayınvalide için..(sözümüz o tip kayınvalidelere)
Sinir eden bölüm de bu zaten..
Yoksa ben bagajda da giderim,benim için sorun yok :86:

ben de öyle düşünürdüm hatta benim annem hiç arabanın önüne oturmaz. ne fark eder ki..ama evlenince görürsün ne insanlar var. inşallah sevgilinle evlenirsin ve gerçekten kayınvaliden iyi biri çıkar.

bizimkisi bizim arabada öne oturmaz eğer ki eşim onların arabasını kullanıyorsa hemen öne geçer oturur

bu konu araba icat edildi edileli devam eden bir konu. benim annem (k.validem) k.validesinden de yakınırmış. "kadın hep öne otururdu" demişti. annemin böyle sorunu olmadı çünkü babannem genç vefaat etmiş.

araba kullanmayı geliştireceğim diye bende yazmıştım. malesef eşim araba kullanmayı bilmiyor.

önde oturma merakı; "ben senden üstünüm" anlamını taşıyor

çocukkende kaçımız öne oturacağım diye kardeşiyle tartışmadı ki. yaşım 12'ye gelsin diye az beklememiştim. o zamanlar büyümek istediğim ve doğayı seyretmek istediğim içindi. şimdide şoför koltuğu sevdası başladı. araba kullanmayı seviyorum.

kayınpederinizin öne oturmasını hoş görürken kaynananızın oturması neden sorun oluyor

Arabamız yok dolayısıyla böyle bir derdimiz de yok.

ama olsaydı tabi ki öne ben otururdum .. benim yanım eşimin yanı ..
o bana ben ona emanet

herkes eşinin yanına haydiiiiiiiiiii

eşi olmayan da artık kaderine küsecek... bu işler böyle...
Zamanında kayınvalide çok oturmuştur öne
ee tabi bizde şimdi oturursak kayınvalide olunca ön koltugu boşlatmasını da biliriz!!!

kayınpederinizin öne oturmasını hoş görürken kaynananızın oturması neden sorun oluyor

Çünkü aslında ön koltuk olayı değil bu..
Mesele,kayınvalidenin olaya bakışı..(hepsi için de geçerli değil)
Ön koltuk diye direten kayınvalideler,aslında ''oğlan benim,her zaman önceliğim var,yerini bil gelin!'' mesajı vermek istiyorlar..
Yani sözümüz onlara..
Meramımı niçin anlatamıyorum diye düşünüyorum :44:
Diğer mesajlarıma bakarsanız...............

Son düzenleme:
Bunu anlamadım Egem'cim?
Senin bir tanıdığın,kayınpederinin arabasında ön koltuğa mı oturuyor?
bu da ilginçmiş bak..

evet canım.kayınpederinin yanına oturur.eşide olsa öne oturur.arkaya kaynanası kayınpederi oturur.çünki araba çok tutar.

evet canım.kayınpederinin yanına oturur.eşide olsa öne oturur.arkaya kaynanası kayınpederi oturur.çünki araba çok tutar.

Ama mazereti varmış onun
Çünkü o da doğru değil hatta çok ilginç geldi bana..

Yaşamda da olması gerektiği gibi,herkes eşinin yanında olmalı diye düşünüyorum..

Son düzenleme:

anladım canım,

seneler önce araba aldık,eşim fırsat bulamadığı için gidip arabayı ben üzerime aldım.kaynanamların yanında eşim araba egem in dedi.tabii bizimkiler çok bozuldu.niye kadının üzerine oluyormuş falan dediler ama eşim bir açıklama yapmadıı.bir iki kez de gene lafı geçti.bende araba benim dedim.kayınpederim sen araba kullanmayı bilmiyorsun ki senin olsa ne olacak dedi.bende niye baba özel şoförüm varken ben niye öğreneyim.eşim beni gezdiriyor ya ,dedim.

zamanla işyeri açtık,eşimin emeklisi yakın olduğu için iş yerini de beni,m üzerime yaptı.benim de bağkurum işlesin diye.epey bir zaman işyerinin benim üzerime olmasını kabullenemediler.tabii iş yeri için arabalar alındı.onlarda benim üzerime oldu.son senelerde anca kabullendiler.ha senin ha oğlumuzun farketmez siz evlisiniz demeye başladılar.işte büyükler bazen böyle sorun edebiliyorlar.

bebek olduğundan beri ön koltukta oturmaya hasret kaldım. mecburen arkada bebek koltuğunun yanında oturuyorum. dolayısıyla arabaya kayınvalidem değil kızkardeşim bile binse öne oturuyor.

eşimle nişanlıyken ilk zamanlar arabayla kayınvalidemi alacaksak, arabadan iner kayınvalideme ön koltuğun kapısını tutardım. o da hayatta öne oturmazdı. bi yaptım iki yaptım sonra ben de vazgeçtim. zaten kayınvalidemin huyu öyle, her yerde en arkalara oturur, 'şuna bak nasıl öne atılıyo diyecekler diye aklı çıkar'. ama arabaya kayınpederim binecekse direk arkaya geçip oturuyorum. bence arabada iki erkek olacaksa önde oturmaları daha mantıklı. babam da aynı şekilde.

daha çok arkada oturacaksın canım

biz gurbetteyiz ve yolculuklarımız hep uzun sürerdi.benim de 2 oğlum var.ben önde onlar arkada giderdik ama yol boyunca didişirlerdi,yok elin değdi yok kolun değdi.kafam şişerdi.büyük oğlum 12 yaşından sonra öne oturtum arkada küçükle ben oturdum.en azından kafam sakin yolculuk yaptım.şimdi büyüdüler ben geçiyorum arkaya rahat rahat gidiyorum.hatta küçük oğlum takılıyor hanım ağa gibi arkaya kurulmuşsun diye.evet siz benim özel şoförümsünüz diyorum

Benim kaynanamla öyle sorunlarım olmadı çünkü eşim direk bir yere gideceksek onu alınca arka kapıyı açar. O da paşa paşa arkaya biner hiç nezaket olsun diye öne bin demedim çünkü nasıl alıştırırsan öyle gider zaten ben de arkada oturamam eşim biliyor. O kendi eşinin yanına kaynanasını oturrtu mu acaba. Hem kadının yeri eşinin yanıdır yani. Artık biz ayrı bir aile oluyoruz. O kendi arabalarında kayınpederimin yanına otursun o zaman bende arkaya geçerim. İçinden geçiriyor mu kaynana bilmiyorum ama birşey demiyor.

Iste bu konuya benim bakis acim ;

kaynanam kocami 9 ay tasimis ve dogurmus ama dogmak kocamin kararo degildi benimle evlenmekse kocamin karariydi

hepi topu 3 ay emzirmis karnini doyurmus ben evli kaldigim surece emzirmeye devam edicem ve karni olmasada gozu gonlu ruhu doyucak

yemek camasir bulasik hic hesabini yapamaz onlari oglu benimle oldugu surece bende yapicam nasilsa

kaynanam kocama 4 tane kardes vermis ama ben evlat veriyorum

simdiii kaynanama sesleniyorummmm sampiyon belli 2. kimmmmm terminatorcummmm :))))

burda olay koltuk değil, araba tutması nasıl oluyo bilmiyorum ama ön koltuğa oturunca iyi mi geliyomuş? anlamadım
masada oğluyla gelinini yan yana oturtmayan insanlar var, ben her daim eşimle yan yana olmak isterim, benim incilerim dökülür evet, yanımda yöremde gözümün önünde olsun adam bu kadar basit

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…