- Konu Sahibi SelenSeymen
-
Cidden ne kaynanalar varmış, okudukça kayınvalideme şükrediyorum....
Çok da önemsemem kimin öne oturduğunu, hem kocamın hem de kayınavlidemin gönlü olsun diye her seferinde arabaya bindiğimizde "siz öne geçin anne" diye teklif ederim, ama o "kocanın yanını ben de olsam kimseye verme kızım" diye çıkışır bana...
ben şahsen buna karşı değilim..
benim anemde ananemde babannemde babamda olsa aynısı eşimin ailesi otursun ben öncelik verirdim verdimde veririmde..
ya siz önde oturuyoken size in aşşa dese..?
böyleleri var yani bende vardı..
böyleleride var yani düz mantık düşünmeyin..
3. sayfadamı bilmiyorum yazdım başımdan geçenii.. sizde alıntı yapmışsınız zaten..
şu kaynana önde otursa nolcak diyenlere tekrar yazim..
önde otursun diyorum yinee saygım sonsuz.
beraber arabaya binilcekse hep yol veririm..
ama ben arabada otururken (eşim aracı sürüyo) kaynanamı almaya gittik benim kapımı açıp in aşşa dedi bana..
in in inn dedi eli de in yapıyo eliylede gel gel yapar gibi in in in inaşşa dedi..
ve ben 2 haftalık evliydim..
ve mahalle arası yazın insan dolu beni aracın ön koltuğundan indirip arkaya bindirdi..
doğru ama dimi saygı göstermek lazım orası taht, taht herzaman padişahın..
bunu yaşayan okuduğum kadarıyla çok az olduğundan anlayamıyosunuz nasıl bi duygu..
konuya yazılanları okuyunca kaynanaların değil asıl gelinlerin ön koltuk meraklısı olduğunu anladım
Valla kayınvalidesine bağlı. Benim annem her seferinde beni öne oturtmak için çırpınır, ben ona ısrarla yer vermeye çalışırım rahat etsin arka koltuk sallıyor diye. Hiç de rahatsız olmam ama zaten kolay kolay oturmaz. Hatta kayınbabam kullanırken bile "Sen öne geç kızım babana yol tarif edersin." der. Böyle olsun canımı yesin, ne olacak öndeymiş, arkadaymış. Paşa paşa otururm arkaya.
Ama bilsem ki kayınvalidem ön koltuğu bir makam sayıyor, oğlunun yanına ben oturmayayım diye plan yapıyor, benim hiç önem vermediğim bir konuyu devlet protokolü meselesine çeviriyor, vallahi de gıcık olurum billahi de. Ve de onu oraya bindirmemek için elimden geleni de yaparım.
Yani bu işin değerlendirmesi niyetlere ve kişilere göredir. Evet kimseye ön koltuğa oturdun diye madalyon takmıyorlar, ama "Ohhh oturdum oğluşumun yanına, gelin sen arkadan bizi seyret, zaten hasretim kuzuma, aldın elimden." edası ile oturan kaynanaya da madalyon takmıyorlar. Yok mu böyle kaynana? Madalyon hep iki taraflıdır. Tek taraflı bakmayalım. Herkesin kayınvalidesi aynı değil.
ya hakkaten çok yanlışş bi davranış nasıl bir insan ya az çok tahmin edebilyorm insanın gururu incinr ya eşn niye sesini çıkarmamışki ya
bakalım kac kişi anlayacak....Gelinler, kayınvalidelerinin arabasında ön koltuğa oturmak istemiyorlar dikkatinizi çekerim..
Yani kayınpeder şoför koltuğundayken,gelin gidip yan koltuğa kurulmak istemiyor..
Gelin,kendi arabalarındayken,eşinin yanında oturmak istiyor..doğaldır ki..
o zaman öne oturunca siz egonuzu tatmin etmiş oluyosunuz bu durumda...
egonuz böyle küçük şeylerle tatmin oluyosa ne mutlu size:)
Gelinler, kayınvalidelerinin arabasında ön koltuğa oturmak istemiyorlar dikkatinizi çekerim..
Yani kayınpeder şoför koltuğundayken,gelin gidip yan koltuğa kurulmak istemiyor..
Gelin,kendi arabalarındayken,eşinin yanında oturmak istiyor..doğaldır ki..
Benden buyuklere teklif ederim
benden buyukler bana sormadan öne oturursa hicte bozulmam !
kocamin yapisik ikizi degilim annesiyle yarisacak durumumda yok
kaynana önde oturuyo oglunun yaninda bunda bir anormallikte yok
turk kulturune cokta adapte bir insan degildim ama hep bu sekil olmustur dusuncelerim
kavgasini yada kendimi yiyecek kadar heleki bu konu acacak kadar kompleksli olmak istemezdim
benim tanıdığım kayınpederinin yanına oturur,kayınvalide arkaya oturur
kaynanam zaten düşüncesiz düşünceli olsa böyle bişe yapmazdı..
eşime evet ayrı şok olmuştum..
gıkı çıkmadı..
annesinin bu huyunu biliyodu bence (bişe dese kavga çıkarır kaynanam öyle biri ona hiç bişe dmeiceksin yanlışını sölemiceksin o hep doğru yapar) ondan ses etmedi sanırım..
daha sonra yaşadıklarımdan bunları anladım..
hanii bu olay benim yaşadıklarımın yanında ufacık kimseye anlatmadım bile..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?