- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi SelenSeymen
-
Iste bu konuya benim bakis acim ;
kaynanam kocami 9 ay tasimis ve dogurmus ama dogmak kocamin kararo degildi benimle evlenmekse kocamin karariydi
hepi topu 3 ay emzirmis karnini doyurmus ben evli kaldigim surece emzirmeye devam edicem ve karni olmasada gozu gonlu ruhu doyucak
yemek camasir bulasik hic hesabini yapamaz onlari oglu benimle oldugu surece bende yapicam nasilsa
kaynanam kocama 4 tane kardes vermis ama ben evlat veriyorum
simdiii kaynanama sesleniyorummmm sampiyon belli 2. kimmmmm terminatorcummmm :))))
Ben k.valide avukatı değilim ama arkadaslar bu da sorun değil artık. Yapmayın, cok abartmissiniz.
Arkada oturmak daha iyi geliyor kulağa. Söyle ki, bu kadın yol boyu illaki konuşacak. İkide bir arkanızı dönmek daha büyük işkence. Konuşursa ona ara ara bakmak zorundasınız.
Ben olsam yerimi yalvara yalvara verirdim. O sag, ben selamet :)
saygıyla ne alakası var canım. arkaya otursa incisi mi dökülecek hem arka koltuklar her zaman daha rahattır :)
normalde ben de bir şey demezdim öne oturmasına ama ön koltuğa öyle bir oturuyor ki sanırsın tahta çıkmış
sinir oluyorum ben de o öyle yapınca
Görgü diye birsey var, saygi diye birsey var. Evet, kayinvalidem önde oturmak isterse tabiki seve seve oturabilir, oturacakta.
Bunu sahsen ben ister ve desteklerim, o bir anne, o bir kadin, o bir yasli.
Günün birinde hepimiz yaslanacagiz bu yazdiklarinizi, ne olursunuz unutmayin, belki bir gün akliniza gelirde hatirlarsiniz.
Hic unutmayin bu hayatta ne yaparsaniz aynisini geri alirsiniz.
Sevgi ve saygi gösteren, zamanlada saygi ve sevgi görecek.
pardonda ne alaka,ön koltuk kuştüğü yastıklamı döşeli.ön koltukta aynı arka koltukta ...
burda zaten ön koltuk arka koltuk meselesi değil rahatsız olunan.. bazı kayınvalide, kayınpeder ( bizde kayınpeder oturur ön koltukta, hiç teklif bile edilmez asla bana) verilmeye çalışılan sen oğlum için ve bizim için ikinci plandasın mesajı..
Bazı arkadaşlar ön koltuğun saygıyla alakalı olduğunu empati yapmamız gerektiğini ve kayınvalide olunca anlayacağımızı yazmış. Öncelikle arabanın önünde oturmakla saygının bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Kendim kayınvalide de olsam 100 yaşına da gelsem bir başkasının arabasında koltuk seçme lüksüm olduğunu düşünmem. Çocuğumun da olsa araba eşinin de olsa o araba onlarındır. Otursunlar canım yan yana derim. Bunu bir kişilik mücadelesi haline getirmem. Evet sonuçta o araba o gelinle eşinin arabası. Sanırım bu kayınvalidelerin ön koltuğa oturma sevdasının altında biraz o geline o arabayı yakıştırmama "oğlum aldığına göre araba benimdir" mantığı yatıyor.
Bizde bu sorun olmadı hiç. Ama kayınvalidem inatla ön koltuğu kapmaya çalışsaydı iyi niyet aramazdım. Ve gerekeni yapardım. Hele görümceler de varmış ön koltuğu kapmaya çalışan, ona hepten şaştım doğrusu. Daha neler.
Dediğim gibi ön koltuğun saygıyla bir ilgisi yok bence. Herkes kendi arabasında istediği yere otursun. Şimdi kayınvalidemlerin arabasında ben öne oturacağım diye tuttursam kimse mantıklı karşılamaz değil mi. Benim annem de çok çekti bu konudan. Sürekli bir mücadele. Onu ön koltuğa yakıştırmama durumu. Ve tahmin edebileceğiniz gibi kayınvalidesiyle tek sorunları bu değildi. Anneme hiç gerçekten saygı duyabildiğini düşünmüyorum. Hep ezme çabaları hep laf sokmalar v.s. Bence gelinlerine saygı duymakta zorlanan ve kıskançlıklarıyla olayları başlatan genelde kayınvalideler oluyor. Arabanın önünün de arkasının da aynı yere gittiğini anlamak istemeyen kayınvalideler oluyor hep. Çünkü oradaki amaç bir yere gitmek değil öne kurulup aklı sıra gelini ezmek.
Arabanın önünden zorla indirilen arkadaşa da çok üzüldüm açıkçası. Böyle şeylerle kimse karşılaşmaz umarım.
Bazı arkadaşlar ön koltuğun saygıyla alakalı olduğunu empati yapmamız gerektiğini ve kayınvalide olunca anlayacağımızı yazmış. Öncelikle arabanın önünde oturmakla saygının bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Kendim kayınvalide de olsam 100 yaşına da gelsem bir başkasının arabasında koltuk seçme lüksüm olduğunu düşünmem. Çocuğumun da olsa araba eşinin de olsa o araba onlarındır. Otursunlar canım yan yana derim. Bunu bir kişilik mücadelesi haline getirmem. Evet sonuçta o araba o gelinle eşinin arabası. Sanırım bu kayınvalidelerin ön koltuğa oturma sevdasının altında biraz o geline o arabayı yakıştırmama "oğlum aldığına göre araba benimdir" mantığı yatıyor.
Bizde bu sorun olmadı hiç. Ama kayınvalidem inatla ön koltuğu kapmaya çalışsaydı iyi niyet aramazdım. Ve gerekeni yapardım. Hele görümceler de varmış ön koltuğu kapmaya çalışan, ona hepten şaştım doğrusu. Daha neler.
Dediğim gibi ön koltuğun saygıyla bir ilgisi yok bence. Herkes kendi arabasında istediği yere otursun. Şimdi kayınvalidemlerin arabasında ben öne oturacağım diye tuttursam kimse mantıklı karşılamaz değil mi. Benim annem de çok çekti bu konudan. Sürekli bir mücadele. Onu ön koltuğa yakıştırmama durumu. Ve tahmin edebileceğiniz gibi kayınvalidesiyle tek sorunları bu değildi. Anneme hiç gerçekten saygı duyabildiğini düşünmüyorum. Hep ezme çabaları hep laf sokmalar v.s. Bence gelinlerine saygı duymakta zorlanan ve kıskançlıklarıyla olayları başlatan genelde kayınvalideler oluyor. Arabanın önünün de arkasının da aynı yere gittiğini anlamak istemeyen kayınvalideler oluyor hep. Çünkü oradaki amaç bir yere gitmek değil öne kurulup aklı sıra gelini ezmek.
Arabanın önünden zorla indirilen arkadaşa da çok üzüldüm açıkçası. Böyle şeylerle kimse karşılaşmaz umarım.
kızlar dert ettiğiniz şeye bakın yaaevli değilim henüz ama biyere giderken sevgilimin annesi varsa ben öne oturması için kendim arkaya geçerim bu bi nevi saygıdır . oda kızım sen otur ne fark eder ön-arka der. problem etmeyin bence
bence kayınvalideler bunu iktidar savaşı olarak görmeyip önde oturmak için gayret etmese, saygıdan ötürü arkaya geçmeyecek gelin sayısı azdır bence ama onlar bu tavırla öne geçmeye çalışınca iş inada biniyor sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?