Kayınvalidemin arabada ön koltuğa oturma merakıı

Yani şu durumda eş, anneden daha mı değerli oluyor?

Ben k.valide avukatı değilim ama arkadaslar bu da sorun değil artık. Yapmayın, cok abartmissiniz.

Arkada oturmak daha iyi geliyor kulağa. Söyle ki, bu kadın yol boyu illaki konuşacak. İkide bir arkanızı dönmek daha büyük işkence. Konuşursa ona ara ara bakmak zorundasınız.

Ben olsam yerimi yalvara yalvara verirdim. O sag, ben selamet :)

canım şahsen benim için önde otursun oturmosın no problem. beni rahatsız eden öne oturunca kurulup zafer kazanmış gibi saçma ve ısrarcı öne koşması. ve kendim şahit olunca buna gıcık olan kızları ii anlıyorum. bence bide başka cadılıkları varsa buda batıyor yani:)

sen beni güldürdün allahta seni güldürsün...

kayınpederin arabasındaysak eee tabiki karısı oturur...eşimin arabasındaysak tabiki ben.herkez kocasının yanına

benim kayınvaldemde öyle bir huy kesinlikle yok ama olsaydı da zaten kocam izin vermez. hatta ben bazen geç anne sen öne otur diyince eşim özlem sen gel yanıma diyor

pardonda ne alaka,ön koltuk kuştüğü yastıklamı döşeli.ön koltukta aynı arka koltukta ...

Son düzenleme:
burda zaten ön koltuk arka koltuk meselesi değil rahatsız olunan.. bazı kayınvalide, kayınpeder ( bizde kayınpeder oturur ön koltukta, hiç teklif bile edilmez asla bana) verilmeye çalışılan sen oğlum için ve bizim için ikinci plandasın mesajı..

ahhhh şu ön koltuk nelere gebeymiş,ne çok anlamı varmış,neyse öğrenmem iyi oldu ilerde gelinlere karşı kullanırım

Bazı arkadaşlar ön koltuğun saygıyla alakalı olduğunu empati yapmamız gerektiğini ve kayınvalide olunca anlayacağımızı yazmış. Öncelikle arabanın önünde oturmakla saygının bir bağlantısı olduğunu düşünmüyorum. Kendim kayınvalide de olsam 100 yaşına da gelsem bir başkasının arabasında koltuk seçme lüksüm olduğunu düşünmem. Çocuğumun da olsa araba eşinin de olsa o araba onlarındır. Otursunlar canım yan yana derim. Bunu bir kişilik mücadelesi haline getirmem. Evet sonuçta o araba o gelinle eşinin arabası. Sanırım bu kayınvalidelerin ön koltuğa oturma sevdasının altında biraz o geline o arabayı yakıştırmama "oğlum aldığına göre araba benimdir" mantığı yatıyor.

Bizde bu sorun olmadı hiç. Ama kayınvalidem inatla ön koltuğu kapmaya çalışsaydı iyi niyet aramazdım. Ve gerekeni yapardım. Hele görümceler de varmış ön koltuğu kapmaya çalışan, ona hepten şaştım doğrusu. Daha neler.

Dediğim gibi ön koltuğun saygıyla bir ilgisi yok bence. Herkes kendi arabasında istediği yere otursun. Şimdi kayınvalidemlerin arabasında ben öne oturacağım diye tuttursam kimse mantıklı karşılamaz değil mi. Benim annem de çok çekti bu konudan. Sürekli bir mücadele. Onu ön koltuğa yakıştırmama durumu. Ve tahmin edebileceğiniz gibi kayınvalidesiyle tek sorunları bu değildi. Anneme hiç gerçekten saygı duyabildiğini düşünmüyorum. Hep ezme çabaları hep laf sokmalar v.s. Bence gelinlerine saygı duymakta zorlanan ve kıskançlıklarıyla olayları başlatan genelde kayınvalideler oluyor. Arabanın önünün de arkasının da aynı yere gittiğini anlamak istemeyen kayınvalideler oluyor hep. Çünkü oradaki amaç bir yere gitmek değil öne kurulup aklı sıra gelini ezmek.

Arabanın önünden zorla indirilen arkadaşa da çok üzüldüm açıkçası. Böyle şeylerle kimse karşılaşmaz umarım.

Biz daha sözlüyüz ama sözlümün ailesi ile bir yere gideceğimiz zaman değil kaynanam kayınpederim bile gidip öne oturmaz.Ben evden çıkana kadar onlar gider arkaya oturur ön tarafı boş bırakırlar.Zaten sözlümde direk bana sen öne gel hayatım falan der kimse sorun çıkarmaz bu konuda.

Ben kendi babaannemden biliyorum, sağlık problemlerinden dolayı ya önde oturması gerekiyor ya da arkada tek başına, bacaklarını uzatabilmesi için. Eskiden böyle değildi ama yaş ilerleyince geçirilen ameliyatlar filan böyle oldu. Kayınvalidemin de bazı romatolojik rahatsızlıkları var ama şu an arkada oturmayı tercih ediyor, ama bir gün önde oturması gerekirse buyursun otursun. Benim açımdan problem olmaz ama tabi tahta çıkıyormuş gibi hareket ediliyorsa herkesin canı sıkılır öyle bir durumda. Kayınpederime gelirsek ben her zaman o da gelecekse arkaya geçer, ona yer veririm. Bu beni rahatsız etmez, sonuçta kendi babama da her defasında teklif ediyorum aynı şeyi ama o emniyet kemeri darlanmasından şikayet edip arkaya oturuyor. Kendi babama veya anneme göstereceğim hürmeti, eşimin ailesinden sakınmam ama onların da bu konuda acayip bir tavırlarını görmedim kısacası.

pardonda ne alaka,ön koltuk kuştüğü yastıklamı döşeli.ön koltukta aynı arka koltukta ...

yorumlara bayıldım

Benim kaynanam zaten benden önce arabanın ona ait olduğunu düşünüyor.Arabayı yeni aldığımızda kaynanamlara gittik.Eve gelcez.Kaynanam "arabayı niye götürüyosunuz kalsın kapımızın önünde" demişti...

O görümce de benim ki oluyor.

Aynen! Hatta O arabadayken ben önde oturduğum zaman bile rahatsız oluyorum ona arkamı çevirmişim gibime geliyor sanki. Çoğu zaman ben öne geçeyim diye o arkada oturur ama o zaman bende arkada otururum ön koltuk boş kalıyor )) O benden büyük herhalde arada saygı olması lazım diye düşünüyorum. Saygı göstermesek saygı görümüyiz ki...

Son düzenleme:
bence kayınvalideler bunu iktidar savaşı olarak görmeyip önde oturmak için gayret etmese, saygıdan ötürü arkaya geçmeyecek gelin sayısı azdır bence ama onlar bu tavırla öne geçmeye çalışınca iş inada biniyor sanırım.

Bence de böyle bir durum söz konusu, yoksa ne fark eder kim nerede oturmuş. Mesela benimkinin arabada öyle bir huyu yok ama evimizi kendinin sanıyor. Ne zaman konuşsak "Siz oraya gitseydiniz ben evi taşımayacaktım" -memuruz da biz- yada "Yaza evi taşıyacağım, şurada boş ev varmış" filan takılıyor kendi kendine, genelde yanımızda yabancılarda olduğu için kalbini kırmayıp duymamazlıktan geliyorum ama sonunda fena patlayacağım bir gün...

bi kadın anne olmaya karar verdiyse tabiki sıkıntı çekecek tabiki çocuğunu emzirecek ya da hasta olduğunda ilgilenecek vs, anne olma kararı bir tercihtir ondan sonraki tüm yapılanlar zaten olması gerekenlerdir, erkek evlat doğuranlar değil sadece sıkıntı çeken, benim annemde beni rahminde taşıdı, doğurdu, emzirdi, büyüttü, o zaman bende kendi annemin elinde kukla olayım eşim kendi annesinin elinde kukla olsun karagöz hacivat gibi atışıp duralım bu güç gösterisi içinde, evlilik yoluna baş koyan iki insan gerektiği yerde ailelerine orda dur demeyi bilecek, yok ben böyle rahatım diyosa evlenmicek, herkes kocasının yanında otursun kocam arkadaysa arkada öndeyse önde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…