Kayınvalidemin arabada ön koltuğa oturma merakıı

Benim kaynanam da seninkinin yaptığtı gibi oturmam için arkaya geçse seve seve arkaya yanına otururdum.

Katılıyorum.Onun anası emzirdiyse benimki de emzirdi.Geceleri uykusuz kalıp binbir zahmetle büyüttü.
oNUN Kİ ANNEYSE BENİMKİ DE ANNE.

Ben 2 senelik evliyken kaynanamla çok büyük bir tartışma yaşamıştım.
O tartışma da kaynanam bana
-Bana bak bana bu oğlan ağaç kovuğundan çıkmadı
demişti.
Ben de
-Hıııı...Ben gökten zenbille indim
demiştim.
Şaşırıp kalmıştı.Ozamana kadar benden hiç öyle sözler duymamıştı.İlk karşılığı o zaman vermiştim.....

ben bunu anne olduktan sonra düşünmeye başladım. sonuçta bu çocuğu doğurmayı ben istedim. anne olmayı ben istedim. kimse bana verip de al bunu bak, emek ver demedi. ya da o kendi kendine bana gelip bana bak, beni büyüt demedi. ben anne olma duygusunu yaşamak istediğim için çocuk yaptım. belki de ben ona bana bu zevki yaşattığı için teşekkür etmeliyim. doğurduysam elbetteki bakıcam son nefesime kadar emek vericem, asla bunu oğlumun ya da gelinim olursa inşallah ilerde onun başına kakmam. ben baktım büyüttüm diye. kim bakacaktı ya?

işte bazı kadınlar bunu anlamıyo kızlar, mesela ben Egem'in yorumlarına dikkat ediyorum yaşını tam olarak bilmiyorum ama gelinlik benden geçti diyip kendini kayınvalideliğe hazırlamış gibi geliyo bana, çocuklar bizim uzvumuz değildir yahu bizim beğendiğimiz herşeyi beğenecek ya da bizim gibi yaşayacaklar diye bişey yok, elbette günü geldiğinde kendi hayatını kuracak, doğada yavrusuna yapışıp kalan başka canlı var mı, ben evlendikten sonra Allah kısmet ederse eş durumundan Iğdıra gitcem ağlayım o zaman ben annemi bırakamam diye, evleniyosam tabiki gidicem kocam nereye gidiyosa, yapacak başka işi olmayanlar her zaman sorun çıkarır bu her yerde böyledir

adımı gördüm geldim,44 yaşındayım ve halen gelinim.2 tane deoğlum var.daha evlenecek yaşta değiller,elbette evladı olan herkes gün gelip kaynana olacak ,,ben herşeyden önce annemin (babamın diyemiyorum kaybettik.) evladıyım.ben anneme nasıl davranılmasını istedimse,annemin kırılmamasını istedimse kaynanama ve kayınpederime de aynen öyle davrandım.şu anda kaynanamda yok allah rahmet eylesin 2 sene önce onu da kaybettik.ölümünden sonra hakkımda komşularına hep iyi anlattığını duydum .gerçekten isteyerek hiç bir şekilde kırmadım.şu anda da kayınpederime bu şekilde devam ediyorum.

bu sitenin çoğunluğu gelin olduğu için olaylara hep tek taraflı bakılıyor.hep gelinler haklı ,hep kız tarafı iyi,kız tarafı uysal,erkek tarafıysa tam tersi olarak anlatılıyor.erkek tarafları o kadar kötüyse o oğullarla neden evleniliyor madem.o oğulları yetiştiren de o kötü denilen aile değil mi...ben yapılan haksızlığa ve yapılan yanlı yorumlara karşı geliyorum,ve aynende devam edeceğim.

Egemin oniki yaşında oğlu varmış.Yorumunda gördüm.
O nun kaynana olmasına az kaldığı için yorumlar hep iyi yönde.yada kaynanası çok iyi.
Ama hepsi aynı olmuyor işte.
Benimki benim cahilliğimde etti etti. Şimdi can ciğer oldu.Ama nne anlamı var.İyiyse o zaman iyi olcaktı.
Artık benden ümidi kesti.Ondan iiyi.

yanlışın var canım.biri 22 diğeri 18 yaşına girecek.aslında evlense evlenecek yaşta ama kendisini kurtarsınama sizler hala benim ne anlattığımı anlamıyorsunuz.ben kendi aileme nasıl davranılmasını istedimse kaynanamlara da aynen öyle davrandım.yeri geldi kaynanam telefon ettiğinde noldu niye aradın dedi,yeri geldi bizi benim aileme şikayet etti ama onlar cahil dedim aramaya devam ettim.sadece insanlık yaptım.pişmanmıyım kesinlikle hayır,gene devam ederim

'kayınvalide torununa bakmaya mecbur değil' diyenle, 'oğlu değil mi, o bakmış büyütmüş, tabi her işine koşcak, arabayla gezmelere götürüp getirecek' diyen aynı kişi mi çok merak ediyorum

tabiki devam et, herkes kendi penceresinden bakıp yazacak ki resmin bütününü görelim, ben 26 yaşındayım ve iki tarafada eşit davranmak temel taktiğim, mesela cumartesi gelinlik bakıcaz belkide alıcam, kaynanamı yanımda istemediğim için annemide istemiyorum, annem gelsin o gelmesin diyemem, bu en basitinden bi örnek,terazi gibi hissediyorum kendimi

bende bunu diyorum.2 tarafıda aynı tutmak.2 tarafa eşit olmak

haklısın yaslılar kaynana tarafında gencler gelın

yada erkek anaları kaynana olmaya alıstrma yapıolar burda.
kız annelerı ne kadar ıyı oluyor.goruyrz

adımı görmedim ama geldim :))))))) şaka şaka çok güzel bir tesbit olmuş. Benimde dikkatini çeken bir cümlede şudur " o aileden bir tek benim kocam çıkmış" sanırsın ki eşleri sütçüden :))

Son düzenleme:

'kayınvalide torununa bakmaya mecbur değil' diyenle, 'oğlu değil mi, o bakmış büyütmüş, tabi her işine koşcak, arabayla gezmelere götürüp getirecek' diyen aynı kişi mi çok merak ediyorum

tabiiki mecbur değil,bakarsa insanlığındandır.oğlumda beni gezdirmeye mecbur,çünki eşim şehir dışında çalışıyor sabah erken gidip geç geliyor ve evimizde merkeze uzak

bende bunu diyorum.2 tarafıda aynı tutmak.2 tarafa eşit olmak

az çok burda yorumlarlada olsa birbirimizi tanıyoruz bende temelde aynı şeyi savunuyorum yani bu olayda annemde tuttursa öne oturcam diye anne geç arkaya derim, diyebilirim, herkesin anası kendine kıymetli o tarafı at bu tarafı tut olmaz, bu arada Allah bağışlasın kocaman delikanlıymış evlatlarınızda

egemciğim, hep söylerim benim kayınvalidemle aramda ciddi anlamda bir sorun yok. arada bazı şeylere kırılmalar falan oluyor. ama sadece kayınvalideme değil, herkese yaptığım gibi bişeye kırıldığım zaman susup anlamasını bekliyorum. sonra geçiyor. ama ben kırgınlıklar yaşadığım insanlara sonradan çok sıcak davranamam ama ona rağmen saygıda kusur etmiyorum.
ben yorumlarımı hep burda okuduklarıma göre yapıyorum. mesela beni kocama kötüleyip aramızı açmaya çalışan birine, ya da senin oğlun çirkin hiç babasına benzemiyor diyen birine nasıl saygı duyulabilir ki? daha neler okudum iki senedir bu sitede.
burda okuduğum bazı kaynanalardan sonra gidip kendi kayınvalidemin elini öpesim geliyo valla. herkes bir değil işte.

tabiiki mecbur değil,bakarsa insanlığındandır.oğlumda beni gezdirmeye mecbur,çünki eşim şehir dışında çalışıyor sabah erken gidip geç geliyor ve evimizde merkeze uzak

oğlun evlendiği zaman, ölmezsek gelinini çok okuyacağız burda gibime geliyor

Yada
-AAAA senin adetin düzensiz miydi? NİYE evlenmeden söylemedin?
(1,5 Sene bebeğim olmadı ya, bu laf ondan)

diyen birine.
Yine ben saygılıyım şu anda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…