- Konu Sahibi SelenSeymen
-
egemciğim, hep söylerim benim kayınvalidemle aramda ciddi anlamda bir sorun yok. arada bazı şeylere kırılmalar falan oluyor. ama sadece kayınvalideme değil, herkese yaptığım gibi bişeye kırıldığım zaman susup anlamasını bekliyorum. sonra geçiyor. ama ben kırgınlıklar yaşadığım insanlara sonradan çok sıcak davranamam ama ona rağmen saygıda kusur etmiyorum.
ben yorumlarımı hep burda okuduklarıma göre yapıyorum. mesela beni kocama kötüleyip aramızı açmaya çalışan birine, ya da senin oğlun çirkin hiç babasına benzemiyor diyen birine nasıl saygı duyulabilir ki? daha neler okudum iki senedir bu sitede.
burda okuduğum bazı kaynanalardan sonra gidip kendi kayınvalidemin elini öpesim geliyo valla. herkes bir değil işte.
sabret canım çok canın yanmadıkça sabreden kazanıyor.benim kayınpederime kaynanama görede gelin herşeye mecburdu.hatta kayınpederim sadece gelin diye seslenirdi,ama zamanla o kadar çok şeyi aştıkki anlatamam.şu anada kayınpederim yalnız ve tek destekçişi benim.
Sabrettim hem de canımın çok yandığı zamanlarda bile.
Bazen söyledikleri sözler, yaptıkları aklıma geliyor başımı yastığa koyunca.Uykularım kaçıyor.Ağlamak geliyor.
Son yazdığım hadiseyi kaynanama söyledim. Seneler sonra.Dedim ki
"ANNE niye bana öyle bir söz söyledin? Şimdi çok iyisin.o zaman niye böyle konuştun.Biliyo musun dün akşam aklıma geldi söylediğin söz uykum kaçtı.Yine ağladım.
dedim.
Tek dediği
-Hakkını helal et. cahilmişim demekki dedi.
Yada
-AAAA senin adetin düzensiz miydi? NİYE evlenmeden söylemedin?
(1,5 Sene bebeğim olmadı ya, bu laf ondan)
diyen birine.
Yine ben saygılıyım şu anda.
oğlun evlendiği zaman, ölmezsek gelinini çok okuyacağız burda gibime geliyor
sabret canım çok canın yanmadıkça sabreden kazanıyor.benim kayınpederime kaynanama görede gelin herşeye mecburdu.hatta kayınpederim sadece gelin diye seslenirdi,ama zamanla o kadar çok şeyi aştıkki anlatamam.şu anada kayınpederim yalnız ve tek destekçişi benim.
Bazen söyledikleri sözler, yaptıkları aklıma geliyor başımı yastığa koyunca.Uykularım kaçıyor.Ağlamak geliyor.
"ANNE niye bana öyle bir söz söyledin? Şimdi çok iyisin.o zaman niye böyle konuştun.Biliyo musun dün akşam aklıma geldi söylediğin söz uykum kaçtı.Yine ağladım.Düşündükçe canım yanıyor.
dedim.
Tek dediği
-Hakkını helal et. cahilmişim demekki oldu.
Yine de tatmin olmadım.Özür dilemesini bekliyordum.
"ANNE niye bana öyle bir söz söyledin? Şimdi çok iyisin.o zaman niye böyle konuştun.Biliyo musun dün akşam aklıma geldi söylediğin söz uykum kaçtı.Yine ağladım.Düşündükçe canım yanıyor.
dedim.
Tek dediği
-Hakkını helal et. cahilmişim demekki oldu.
Yine de tatmin olmadım.Özür dilemesini bekliyordum.
cahilmişim ne demek yaa, o zaman kaç yaşındaydı prof mu oldu şimdi, madem o yaşta cahil olunup saçma sapan laflar edilebiliyomuş sende öyle yap cahilim bu yaşlarda böyle de
"ANNE niye bana öyle bir söz söyledin? Şimdi çok iyisin.o zaman niye böyle konuştun.Biliyo musun dün akşam aklıma geldi söylediğin söz uykum kaçtı.Yine ağladım.
dedim.
Tek dediği
bak siz de aşmaya başlamışsınız,hakkını helal et demesi hoşuma gitti,en azından yanlışını anlamış,inşallah devamı gelir
[mesaj tekrarı..............
kadınlara süt danası muamelesi yapan kaynanalara hayır!
ikide bi bebek yok mu diye soran kaynanalara hayır!
işlerine geldımı cahıller yaslılarSabrettim hem de canımın çok yandığı zamanlarda bile.
dedim.
Tek dediği
ıslerıne geldımı her seyı bılırler.
oğlun evlendiği zaman, ölmezsek gelinini çok okuyacağız burda gibime geliyor
cahilmişim ne demek yaa, o zaman kaç yaşındaydı prof mu oldu şimdi, madem o yaşta cahil olunup saçma sapan laflar edilebiliyomuş sende öyle yap cahilim bu yaşlarda böyle de[/QUOT
Başta çok olgun davrandım.kırk yaşında kadının göstereceği olgunluğu gösterdim.20 yaşındayken.
Bundan sonra da o olgunluk göstericek mecbur....
ben anlıyorum canım, bak aklıma bi laf geldi. ''iyi omak kolaydır, önemli olan adaletli olabilmektir''
işlerine geldımı cahıller yaslılar
ıslerıne geldımı her seyı bılırler.
En büyük sıkıntı da bu zaten. Hakaret ederken cahildirler, laflarını bilemez olurlar ama kazık kadar adamların ne yemesi gerektiğine bile karışırlar.
bak siz de aşmaya başlamışsınız,hakkını helal et demesi hoşuma gitti,en azından yanlışını anlamış,inşallah devamı gelir
Evet aşmaya başladık ama ben zaten hiç onun tersine gitmedim ki.Hep onun dediği yöne gittim.
Kendi evimde yemek yiyebilmek için bile bi sürü mücadele verdim.
(1 sene sabah çıkıp akşam on iki de girdim evime)
İçimde bisürü acı bıraktı kaynanam Aşsak ne olacak...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?