kayınvalidemin bayramın ilk günü takıntısı...

icecold

böylesi daha iyi..
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
572
221
323
43
arkadaşlar her bayram sabah erkenden kalkar sabahın köründe ilk kayınvalidelere kahvaltıya gideriz. orda kahvaltıyı yaptıktan sonra eşimin babanesi sağ hep beraber oraya gideriz ailenin en büyüğü olduğu için .. buraya kadar benim için problem yok. akşama kadar orda kös kös otururuz.. akşam oluncada annemlere gitmek için hareketleniriz. ama her bayram aynı muhabbet kayınvalidede bi surat yarın gidersiniz , bugünden gidilirmi falan filan tabi biz onu çok ciddiye almıyoruz fakat bu hep aynı şeyi yapıyor. bu kadına artık cevap vermek istiyorum. neden benim annemlere ikinci gün gitmemiz konusunda bu kadar takıntılı anlayamıyorum. çok ciddi problemlerimiz yoktur ama ben mesafemi koruduğum için.. yıldım bu kadının takıntılarından... üffff yaaaa..

ayyy, bütün kayınvalidelerde var bu sanırım. önce erkeğin ailesine gidiliyor (niyeyse!!!), sonraki gün bayanın ailesi. bence yarın gidersiniz filan deyince , benim ailem de aynı sizin bizi beklediğiniz gibi bekler bizi, de. günümüzü sizinle geçirdik akşama yemeğimizi de orda yiyelim, herkesin gönlü hoş olsun filan de. hoş, desende o yine aynı damarı diretmeye devam edecek ama..

görümceniz var mı, merak ettim?

güzel kaynana, kendi kızına da bayramın 2.günü kendi evine gelmesini söylüyor mu acaba?

ben anlamıyorum zaten bu erkek tarafı neden hep önce biz der senin kayınvalidenin yine normal takıntıları var benimkininde işine gelmeyen bişey olunca bi surat asar niye geldim bu dünyaya dersin bende her bayram maymun gibi dolaşaıyorum yok şuda darılır bunada gidilmek zorunda tamam hepsi normalde insan kendi anasının babasının önüne kimi koyabilirki yaaa babanneler vs.de beklesin 2.günü sinir oluyorum bende böle muhabbetlere

görümceniz var mı, merak ettim?

güzel kaynana, kendi kızına da bayramın 2.günü kendi evine gelmesini söylüyor mu acaba?

hayır görümcem yok 2 oğlu var kadının. kızı olanın halini bilmez hiç bir zaman...

Ben de geçen bayram ilk bayramımı kutladım eşimin ailesiyle. Sizin yaşadıklarınıza benzer şeyler yaşadım. Ailem şehir dışında ve yol uzun. Akşam üzeri eşimle yola çıkmak istedik kayınvalidem oturun gitmeyin yarın gidin gibi şeyler söyleyip saçmaladı.

Bir de kayınvalideme gelen çok oluyor. İkram getir, götür, yıka. Herkesin elini tek tek öp. Öpmezsen küserler. Ben de bıktım herşeyden Çok cahil bir kayınvalidem var benim. Beninm ailemi ziyaretten sonra tatile gittik. Tatilde günde 4-5 defa aramalar. Tatil beldesinde kayınvalidemin bir akrabası var. Mutlaka ona gidin diye tembih etmeler falan. Doğru dürüst denize bile giremedik kayınvalidem yüzünden.

Ben bu olayları önceden tahmin ettiğim için saf numarasıyla ilk bayramımız olan geçen ramazan bayramı arefeden kendi anneme iftara gittim geç oldu bahanesi ile orada kaldık sonra bizim ailenin en büyüğü olan halama gittik ve eve döndüğümüzde üst kattaki eşimin ailesine gittik, birşey demediler ama eşimin halaları beş karış suratla karşıladılar bende aynen cevap verdim. Bu kompleks çok saçma bende böyle yapmak istemezdim ama bizimkiler bir tuhaf, yıllardır bize öğretilen büyüğün ayağına küçük gider. Bunlar her gelene gidiyorlar ilginç insanlar vesselam. Umarım içlerinde yaşaya yaşaya bende onlara benzemem. Allah kolaylık versin hepimize.

kadını anlamak mümkün değil ne istiyor benden ailemden anlamıyorum ben kendi ailemden önce yok babanesinin yok amcasının elini öpüyorum. bu kadar kötü niyetli nasıl olunabilir anlamıyorum. nefret ettim iyice

Taktir edersiniz ki dünyaya bir sepet içinde gelmedim,benimde bayramın ilk gününü birlikte kutlamam gereken bir ailem var; diyeceksiniz...

eşinle paylaştın mı bu durumu çok saçma çünkü öncelik anne babalarda olmalı.

bnimde ilk bayramım olcak :):)bakalm nolcak bilmiorum fazla gezmeyide sewmiorum açıkcası inşhamiş olurumda gezmem die içmden geçirmio değilim:)):ne ya yollarda harap oluoruz

bayramda önce erkek tarafına gidilir.
bu boyle gelmiş boyle gider.
adettir.
bizim oralardada boyledir.
aksi olmaz.saygıdandır. aksinide yapanı görmedim.
ayıplarlar. ama adet işte gelenek..

kayınvalıdenız aranızı açmıyorsa laf taşımıyorsa, aynı çatı altında değilsenız sureklı, idare edin.
senede 2 kez nasıl olsa.

ben arefeden anneme gitmek istesem bile gelme önce kaynananın elıni öp öyle gelin der.

eşimin bişey dediği yok zaten 4 senedir hep akşam gideriz. ama nede olsa etki altında kalıyo.sanki o da geliyo ama aklı rahat değil gibi...

eşimin bişey dediği yok zaten 4 senedir hep akşam gideriz. ama nede olsa etki altında kalıyo.sanki o da geliyo ama aklı rahat değil gibi...

kızlar çok büyütmeyin bence başka sorunları olan insanları örnek alın biraz ne var yani gitseniz ne olucak kalsanız hem eşinizin hem annesinin gönlünü yapsanız ne olacak tabi erkek annesi boşunamı doğurdu evladını gideceksiniz tabi kendi annenizede ertesi gün gidin ne olacak sonuçta artık siz el oldunuz kocanız var başınızda kadın bişey yapmamışki sizi eşinize kötülememiş ,kocanızdan boşamaya kalkmamış hem ne güzeldir onlarsa evlatlarını (eşini seni ) yanlarında istiyolar bunları onlara çok görme ve görmeyin yarın sizde erkek evladı olucaksınız yapmayın gözünüzü seveyim bunlar dert edilecek şeyler değil bana kızacaksın kızabilirsinde ama öyle ben her zaman diyorum şimdi ki gelinlerde kızlarda iş yok diye ( bende içindeyim tabi) en büyüklüğü annelerimiz yapmış onlar gibi asla olamayacağız

bu bizim eşimle 3. bayramımız olucak
hiç probelem yaşamadık
2 bayram var zaten
ramzanda onun ailesine ilk gün, kurban bayramındada benim aileme gittik ilk gün

böylece sıraya konmuş oldu
sizde böyle çzöebilirisniz

Son düzenleme:
aynı dertten bende muzdaribim.artık sinir oluyorum sanki benimki anne baba değil.araba yollar k.peder gelin hep birlikte diye doluşuruz arabaya gideriz.artık babam kızmaya başladı biz neciyiz diyee geçen seneki bayramda sabah kalktık önce annemlere gidelim kahvaltıyı orda yapalım diye oda ne kahvaltı yapamamakdan geçtim babamın elini bile öpemedim düşünün artık araba gelmiş bizi bekliyo evden nasıl çıktığımı anlamadım.ee babam hepden kızdı geldi çattı en son bayramda babam eşimi çekti bu bayram benim için gelmiycek sen nereye gidiyosan git bi bayramda kendi ailesiyle geçirsin dedi.birgün öncede ben eşimle konuşmuşdum ben gelmesem diye olmaz öyle şey diyen adam babam konuşunca tamam baba dedi demekki bensizde oralarda bayram oluyormuşş.
bu bayram nolur bilemem asıl bu bayram gitmemem lazım amaa

tamda yazdıklarımı özetlemişsin canım bizde yarın birgün evlat sahibi olucak Allah izin verirse bizde evlatlarımızı ilk yanımızda görmek isteriz dünyada kaç nesil varsa bu şekilde devam etmiştir ve edecektir kayananızla tek derdiniz bu olsun dert bile değil bu eşinize bu konuyu açmanız bile sizin zararınıza olacaktır benim annemde herzaman onlar ne kadar kötü olurlarsa olsunlar ilk önce onların gönlünü edin der senin ailen benim ailem olmamalı ikinizinde ailesi onlar siz artık bi ailesiniz eskilerden biraz örenk alsak asla evliliklerimizde sorun olmaz

o zaman siz kendi annenize babanıza gitmeyiverin bu bayram, ne gerek var, siz eski gelinler gibi olun ,mutlu olun...

ay kızlarr valla benim derdim biraz fakrlı olmakla beraber konu bayram( ne olur banda bir akıl verin kara kara düşünüyordum günlerdir.
benim ailem şehir dışında biz eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruzz.

ramazna bayramalrı benim ailemin yanına gidiyoruz orada geçriiyoruz kurbanları burada.
ben salak ben akılsız ben kendi kendime birşeyler yptım şimdide çıkıcam diye yırtınıyorum. kayınvalidemle kayınpederimle bir sorunum yok şükür seviyorum onları onlarda iilerdir saolsunlar ama sorun şuki evliliğimizin5.yılındayız ve 5 yıldır hr bayrama rifeden kayınvaldiemlere gidip çadır kuruyoruzzz orada kalıyoruz evimizizn arası arabayla 15-20 dk taş çatlasın. bayram sabahı birlikte olalım diye orada oluyoruzmalum kurban yorucu bayram hem onların hem bizim kurbanlarr elden geçiyor akşama kadar uğraş didin sonra eve gidip duş alıp tekrardönüyoruzz gelen gidenin haddi hesabı yokk geçen bayram iflahım kesildi çok yoruldum acile gidip iğne oldum okadarr yoruldum. ben bayramın 4 günü orda kalmak istemiyorum yaaa ( kendi elimle yaptım kendi ailemle bayams abahı birlikte oluyoruz bilrikte kahvaltı yapıyoruz özenmesinler diye onlardada kalalım dedik ama bu görev gibi oldu üzerimde kaldı nasıl bundan kurtulucam yine arefe gününden gideyim ama eşya götürmeyeyim o günü bayramı orada geçirelim akşam eve gidelim istiyorum.

salona yatak açlıyor sabahın köründee kalkıyoruzz salondatoplanması gerek tabi gelen gidenler için( ayy çok zordu geçen sene aaaaaa hala aklama geldikçe ağlayasım geliyor ofsss neyapacam yaa bir fikir veirn kırmadan incitmeden bu işten sıyrılmam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…