kayınvalidemin bayramın ilk günü takıntısı...

güzelim malesef bişeyi ilk nasıl alıştırırsan öyle gidiyor malsef sen kendi ipini kendin çekmişsin... ama bu bayram bir yolunu bul ve akşam eve dönmeye bak hastalık bahanen olabilir.

bu olayda kafanı yorman gereken bir durum olduğunu düşünmyorum.

bende önce kayınvalideme giderim. o hatta bugun burda kalın der.
ama ben annemlere gitmedik beklerler derim.

anneyse ikisi de anne eşit olmak gerekir

o zaman siz kendi annenize babanıza gitmeyiverin bu bayram, ne gerek var, siz eski gelinler gibi olun ,mutlu olun...

hiç gitmeyin demiyorki arkadas tabıkıde gidilecek fakat ilk gün erkek tarafına gidilir.

benım yengem hiç bugune kadar annesine gitmemiştir.ayıp karşılanır.
ilk gun sabah annemlerde olurlar kahvaltı yapılır akşam yada ertesi gün annelerine gideler.
sonra ne zaman isterse gelir.

bende aynı şekılde istersem tüm bayramı annemin yanında geçiririm ama arefeden gitmem anneme.
gecen bayram 9 gunluk tatılde ilk sabah kayınvalıdemleydim öğlende çıktık yola 9 gün annemdeydim.

ailem başka şehirde. biz k.validem ve eşimin babannesi, diğer kardeşler hepimiz aynı sitede oturuyoruz. görümcem hariç. biz de bayram sabahları bir eltim dışında hepimiz babannenin evinde kahvaltıda toplanırız. k.validem sağolsun arefeden herşeyi hazırlar. şahsen ben bundan hiç şikayetçi değilim. adetleri böyleymiş ben de uydum. eltimin biri uymadı, ona da kimse laf etmez. ama inanın eşiyle sürekli problemlidir. inatlaşıp neden bayramımı huzursuz edeyim ki? ertesi günde anneme gideriz. görümcem de ilk sabah k.validesinde olur. o da ertesi gün annesine gelir. o da şikayet etmez. gülüş cümbüş çok eğleniriz, yaşlı ve dışarı çıkamayan babanne de çok mutlu olur. annem babam da buna hiç bozulmaz. sonuçta eşim onlara her zaman çok saygılıdır.

siz de madem akşam gidiyorsunuz, bunu bizim aile geleneğimiz böyle deyip kabul ettirin. nihayetinde gidiyorsunuz değil mi? eşiniz üzülüyorsa ben olsam ertesi gün kahvaltıya giderim. siz bilirsiniz tabi.

güzelim malesef bişeyi ilk nasıl alıştırırsan öyle gidiyor malsef sen kendi ipini kendin çekmişsin... ama bu bayram bir yolunu bul ve akşam eve dönmeye bak hastalık bahanen olabilir.

dimi kendim ettim kendim buldum ofs ofs( inş. halledebilirim yawss eşimi işlemem lazım evde şimdi oda alıştı ve öyle devame tmesini ister hımsss yine bir çözüm yolu bulursanız paylaşın benimlede arkadşalar

şuna karşı olduğum özellikle belirtmek isterim. günü ikiye bölerim ikisine de giderim. ama kesinlikle kendi anneme ikinci gün gitmem. bunun yapılmasına da kabul etmem.

varsın olsun ilk ziyarete erkek tarafına gideyim. ama kesinlikle anneme ikinci gün gitmem.

o zaman siz kendi annenize babanıza gitmeyiverin bu bayram, ne gerek var, siz eski gelinler gibi olun ,mutlu olun...

hem onun ailesinin hemde kendi ailemin gönlünü yapmasını bilirim ben ayrıca teşekkür ederim sizde mutlu olun

eski diye bişey yoktur eskilerden boşanan varmı hiç şimdiki nesile bak bakalım herkes bişeylerden şikayetçi kaynanayı istemeyenler kaynanaya oğlu için katlanamayanlar ,yok senin ailen şöyle benimki böyle demeler eskilerde yokmuydu vardı siz onlara eski diyorsanız ben onlar gibi eski kafalı olmayı yeğlerim ben 25 yaşındayım 1 yıllık evliyim sizin gibi düşüncelerim yüzünden eşimle çok tartıştım ama eskiler gibi dedikleriniziz öğütleri sayesinde şuan tek bir problemim bile yok olumlu düşünce her zaman iyidir kocanızada kaynananızada çok yazık

benim ailem kızım onlara karşı asla saygısızlık etme terbiyesizlik etme
eşin nereye gidiyosa sende oraya git
kaynana karşı saygılı ol onların öğütlerine kulak as
herzaman bizden önce onların yanına git önce onların gönlü olsun siz evinizde mutlu olun gelmeseniz bile olur der

ben böyle yaptığım için kaynanam şuan bana melek

umarım sende bunların farkında olursun

aynı şehirde 2. gün gidilmesi çok saçma olur.. bu benim 2. bayramım olacak..

nişanlıyken eşimin ailesini ziyarete akşam gittim diye kayınpederim "nerdesin sen saat kaç" diye kendisinin meşhur esprili laf sokmalarından birini daha gerçekleştirmişti..

ben de, benim evim ayrı barkım ayrı.. annem babamdan babaannemden anneannemden önce size gelmemi beklemiyordunuz herhalde dedim.. tabi ki gülerek espri yaparmış gibi:))

geçen bayram eşimin ailesiyle kahvaltımızı yaptık öğleden sonra annemlere gittik akşam da babaannemlerde amcamları halamları anneannemde de dayımları teyzemleri gördük..

bu bayram farklı olabilir tabi kurban kesilecek filan.. sonuçta sığdırırız bir şekilde ilk güne..

takmıcaksın arkadaşım bu genelde öyledir ilkgün kahvaltı sabahı erkek tarafında akşam olduğundada bizim gelinler kendi ailesine çıtımızda çıkmaz 2,3 günlerde akraba ziyaretleri sende arkadaşım kayınvaliden umrunda olmucak neden tatlı canını sıkıyorsun ki eşin bu konuda sorun yapıyormu o önemli,benim ilk bayramım dı geçen bayram şehir dışındaki aileme gititm bayramdan 2,3 gün önce tatil sonuda döndüm çıtı çıkmadı kayınvalidemin bu bayram onda kalıp hizmet etmemi ve akraba ziyaretleri yapmamı bekliyor ama çok bekliyor olucakalrı tahmin etitğim için memleketten annem babam kardeşimi çağırdım gelicekler anca1. Günü orda olurum diğer günler benimde misafirim var kusura bakmasınlar......

ee yanii bu da olmazsa olmaz kii bnm annemlerde asla bize niye gelmediniz demezler git onlara bizim acelemiz yok derler normal bayram ev gezmesini geçtimm bizim kurban faslımız felakett bekarlığımda kurbanı görmezdim bile şimdi sabah namazında bahçeye gidilirr tüm sülalee soğukta tir tir çay taşı yağlı şeyleri yıkaa iki dakka oturama akşama kadar avere avare dolanarak gün biter zaten ölürsünn bide az pişmiş etleri koyarlar tabağınaa amanınnn ye haydii gelinnn niye yemionn:) sonraki gün sabah en geç 9da toplanır ahali kahvaltı yapılırr tabii uyan uyanabilirsenn gçen yıl seneye hamile kalıcam bahçeye gelmicme inş. dedimm ölede olduu çok şükürr hihoytt

bırak canım nasıl bilirse öyle yapsın biz ona burda yol göstermeye çalışıyoruz madem konu açtın yorumlarada açık olmasını bilmelisin

evet tikabasa en güzeli ilk önce kocanın ailesinin yanına gitmek sonra onların gönlünü yaptımıda kendi ailene geçmek önceden çok yapardım böyle eşimle çok tartışırdım ne kadar aptalmışım annemin uyarmalarıyla Allah razı olsun şimdi ben ona diyorum anneni aradınmı babanı aradın mı diye aramıyo uyuşum kocişim ben deyince arıyo aileside bilir bunu çok hoşlarına gider şimdi eşim annemlere uğrarız ellerini öperiz sonra sizinkilerin yanına gideriz istersen orda kalırız diyo herşey iyimserlikle çözülür kaynanamı pek sevmesemde eşimi doğurmuş bu yaşa getirmiş bana koca olmuş herşeyden önce buna saygım var heralde ona gidicem tabi

:) canim yaa :) ben sevmiyorum yada yapmak istemiyorum desen yanlismi anlasilir???

evet benim annem de hep sizin anneniz gibi konuşur bana.. hatta 2. gün bile gitsek eminim kapris yapmaz.. annem yemek tarifinde bile önce kayınvalidene sor hem kocanın damak tadını o bilir der..

erkek anneleri çok haset kendi kızlarına öçyle yapılsa nasıl tepki verirler

:) canim yaa :) ben sevmiyorum yada yapmak istemiyorum desen yanlismi anlasilir???

:) onlarda yaşancaktıı napalım eşim çok mutlu oluoduu allah razı olsunn sen geldinn sen yardım ettin diye. çok şükürr artıkk mazeretim varr hamişim seneye bebiş üşür sonrası allah kerimm iki kurban geçirdimm böyle bide nişanlılık 3:)

hadi kurtuldun, öyle öyle derken zaman ilerler diger gelinler aile büyükleri derken yine is fazlasi ile kalmaz :)

evet benim annem de hep sizin anneniz gibi konuşur bana.. hatta 2. gün bile gitsek eminim kapris yapmaz.. annem yemek tarifinde bile önce kayınvalidene sor hem kocanın damak tadını o bilir der..

ben bekarken umursamazdım ama ne biliyosa eskiler biliyo benim ailem tabiki önemli tabiki onlarında elini öper vazifemi yapar gönüllerini alırım o ayrı ayrı bişey kız annesi kapris yapmaz ama kaynana yapar ona göre ayarlamak lazım en azından eşinle mutlu olmak için ben onun ailesiyle ne kadar iyiysem eşimde benimle o kadar iyi oluyor benim kaynanam 45 yaşında cadımı cadı kadın ama bak sevgimle saygımla terbiyemle yola getirdim ne ekersen onu biçersin benimde abilerim var karşıda oturuyorlar yengemin anneside karşıda oturuyor onlar ilk oraya uğraması gerekirken onlara yakın çünkü babamlara geliyorlar 1 gün kalıyorlar sonra karşıya annesigile gidiyorlar ve asla yengemin ağzından tek kelime çıkmaz 10 dk yolmu 2 saatlik yolu dimi ama onlar 2saatte buraya geliyolar 10 dk oraya uğramıyorlar yengeminki aile değilmi ve yengemi sevmeyen yoktur tam bi anadolu kızı seviyorum onu

canım sen ne diyorusn benim kayınvalidemle oturan eltim annesine 3.günü gitmiş ramazanda genelde böyle gidermiş hizmet etmekten kayınvalidemin misaifrlerine

forumdakiler bilir kaynanamı sevmem..
açıkçası bugune kadar illa bayram sabahı beraber olalım akşam yada 2. gün git annene demedi.
eşimde bugune kadar hayır önce annemleyiz sonra annenlere gideriz falan hıç o tarz bısey söylemedi.
benım annem sadece bızde oyle bılıyosun sabah kaynananın elini öpmeden gelinmez der.(farklı şehirlerdeyiz)
o yüzden fazla dert etmiyorum. ilk sabah ilk gün önemli sabah kaynanamın elini öpünce annemlere gideriz bir daha ne zaman istersem gelirim. sorun yok yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…