ay kızlarr valla benim derdim biraz fakrlı olmakla beraber konu bayram( ne olur banda bir akıl verin kara kara düşünüyordum günlerdir.
benim ailem şehir dışında biz eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruzz.
ramazna bayramalrı benim ailemin yanına gidiyoruz orada geçriiyoruz kurbanları burada.
ben salak ben akılsız ben kendi kendime birşeyler yptım şimdide çıkıcam diye yırtınıyorum. kayınvalidemle kayınpederimle bir sorunum yok şükür seviyorum onları onlarda iilerdir saolsunlar ama sorun şuki evliliğimizin5.yılındayız ve 5 yıldır hr bayrama rifeden kayınvaldiemlere gidip çadır kuruyoruzzz orada kalıyoruz evimizizn arası arabayla 15-20 dk taş çatlasın. bayram sabahı birlikte olalım diye orada oluyoruzmalum kurban yorucu bayram hem onların hem bizim kurbanlarr elden geçiyor akşama kadar uğraş didin sonra eve gidip duş alıp tekrardönüyoruzz gelen gidenin haddi hesabı yokk geçen bayram iflahım kesildi çok yoruldum acile gidip iğne oldum okadarr yoruldum. ben bayramın 4 günü orda kalmak istemiyorum yaaa( kendi elimle yaptım kendi ailemle bayams abahı birlikte oluyoruz bilrikte kahvaltı yapıyoruz özenmesinler diye onlardada kalalım dedik ama bu görev gibi oldu üzerimde kaldı nasıl bundan kurtulucam yine arefe gününden gideyim ama eşya götürmeyeyim o günü bayramı orada geçirelim akşam eve gidelim istiyorum.
salona yatak açlıyor sabahın köründee kalkıyoruzz salondatoplanması gerek tabi gelen gidenler için( ayy çok zordu geçen sene aaaaaa hala aklama geldikçe ağlayasım geliyor ofsss neyapacam yaa bir fikir veirn kırmadan incitmeden bu işten sıyrılmam lazım
o zaman siz kendi annenize babanıza gitmeyiverin bu bayram, ne gerek var, siz eski gelinler gibi olun ,mutlu olun...
güzelim malesef bişeyi ilk nasıl alıştırırsan öyle gidiyor malsef sen kendi ipini kendin çekmişsin... ama bu bayram bir yolunu bul ve akşam eve dönmeye bak hastalık bahanen olabilir.
o zaman siz kendi annenize babanıza gitmeyiverin bu bayram, ne gerek var, siz eski gelinler gibi olun ,mutlu olun...
arkadaşlar her bayram sabah erkenden kalkar sabahın köründe ilk kayınvalidelere kahvaltıya gideriz. Orda kahvaltıyı yaptıktan sonra eşimin babanesi sağ hep beraber oraya gideriz ailenin en büyüğü olduğu için .. Buraya kadar benim için problem yok. Akşama kadar orda kös kös otururuz.. Akşam oluncada annemlere gitmek için hareketleniriz. Ama her bayram aynı muhabbet kayınvalidede bi surat yarın gidersiniz , bugünden gidilirmi falan filan tabi biz onu çok ciddiye almıyoruz fakat bu hep aynı şeyi yapıyor. Bu kadına artık cevap vermek istiyorum. Neden benim annemlere ikinci gün gitmemiz konusunda bu kadar takıntılı anlayamıyorum. çok ciddi problemlerimiz yoktur ama ben mesafemi koruduğum için.. Yıldım bu kadının takıntılarından... üffff yaaaa..
hiç gitmeyin demiyorki arkadas tabıkıde gidilecek fakat ilk gün erkek tarafına gidilir.
benım yengem hiç bugune kadar annesine gitmemiştir.ayıp karşılanır.
ilk gun sabah annemlerde olurlar kahvaltı yapılır akşam yada ertesi gün annelerine gideler.
sonra ne zaman isterse gelir.
bende aynı şekılde istersem tüm bayramı annemin yanında geçiririm ama arefeden gitmem anneme.
gecen bayram 9 gunluk tatılde ilk sabah kayınvalıdemleydim öğlende çıktık yola 9 gün annemdeydim.
ee yanii bu da olmazsa olmaz kii bnm annemlerde asla bize niye gelmediniz demezler git onlara bizim acelemiz yok derler normal bayram ev gezmesini geçtimm bizim kurban faslımız felakett bekarlığımda kurbanı görmezdim bile şimdi sabah namazında bahçeye gidilirr tüm sülalee soğukta tir tir çay taşı yağlı şeyleri yıkaa iki dakka oturama akşama kadar avere avare dolanarak gün biter zaten ölürsünn bide az pişmiş etleri koyarlar tabağınaa amanınnn ye haydii gelinnn niye yemionn:) sonraki gün sabah en geç 9da toplanır ahali kahvaltı yapılırr tabii uyan uyanabilirsenn gçen yıl seneye hamile kalıcam bahçeye gelmicme inş. dedimm ölede olduu çok şükürr hihoytt
hem onun ailesinin hemde kendi ailemin gönlünü yapmasını bilirim ben ayrıca teşekkür ederim sizde mutlu olun
eski diye bişey yoktur eskilerden boşanan varmı hiç şimdiki nesile bak bakalım herkes bişeylerden şikayetçi kaynanayı istemeyenler kaynanaya oğlu için katlanamayanlar ,yok senin ailen şöyle benimki böyle demeler eskilerde yokmuydu vardı siz onlara eski diyorsanız ben onlar gibi eski kafalı olmayı yeğlerim ben 25 yaşındayım 1 yıllık evliyim sizin gibi düşüncelerim yüzünden eşimle çok tartıştım ama eskiler gibi dedikleriniziz öğütleri sayesinde şuan tek bir problemim bile yok olumlu düşünce her zaman iyidir kocanızada kaynananızada çok yazık
benim ailem kızım onlara karşı asla saygısızlık etme terbiyesizlik etme
eşin nereye gidiyosa sende oraya git
kaynana karşı saygılı ol onların öğütlerine kulak as
herzaman bizden önce onların yanına git önce onların gönlü olsun siz evinizde mutlu olun gelmeseniz bile olur der
ben böyle yaptığım için kaynanam şuan bana melek
umarım sende bunların farkında olursun
:) canim yaa :) ben sevmiyorum yada yapmak istemiyorum desen yanlismi anlasilir???
Taktir edersiniz ki dünyaya bir sepet içinde gelmedim,benimde bayramın ilk gününü birlikte kutlamam gereken bir ailem var; diyeceksiniz...
:) onlarda yaşancaktıı napalım eşim çok mutlu oluoduu allah razı olsunn sen geldinn sen yardım ettin diye. çok şükürr artıkk mazeretim varr hamişim seneye bebiş üşür sonrası allah kerimm iki kurban geçirdimm böyle bide nişanlılık 3:)
evet benim annem de hep sizin anneniz gibi konuşur bana.. hatta 2. gün bile gitsek eminim kapris yapmaz.. annem yemek tarifinde bile önce kayınvalidene sor hem kocanın damak tadını o bilir der..
aynı şehirde 2. Gün gidilmesi çok saçma olur.. Bu benim 2. Bayramım olacak..
Nişanlıyken eşimin ailesini ziyarete akşam gittim diye kayınpederim "nerdesin sen saat kaç" diye kendisinin meşhur esprili laf sokmalarından birini daha gerçekleştirmişti..
Ben de, benim evim ayrı barkım ayrı.. Annem babamdan babaannemden anneannemden önce size gelmemi beklemiyordunuz herhalde dedim.. Tabi ki gülerek espri yaparmış gibi:))
geçen bayram eşimin ailesiyle kahvaltımızı yaptık öğleden sonra annemlere gittik akşam da babaannemlerde amcamları halamları anneannemde de dayımları teyzemleri gördük..
Bu bayram farklı olabilir tabi kurban kesilecek filan.. Sonuçta sığdırırız bir şekilde ilk güne..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?