kayınvalidemin bayramın ilk günü takıntısı...

bana öğretmen gibi öğüt veriyorsun ama ben hem 4 yıllık evli hem de 29 yaşımdayım. asla ve asla annemlere ikinci gün gitmem bunu da bana kimse kabul ettiremez. ben aman 2.gün gidiveriyim nolacak ki şeklinde düşünseydim zaten buraya bu konuyu açmazdım. evlilik tek tarafın her şeyi oluruna bırakmasıyla yürümez güzelim. koskoca gün neden iki tarafında gönlü yapılamıyor bu bencillik niye... evlenene kadar binbir türlü taklalarla yalvarmalarla ikna edip sonra benim dediğim ve benim aileme öncelik zihniyetindeki erkeklerden hoşlanmıyorum ve evliliğime bu şekilde yön verdirmiyorum. kendinizde cevabınızda yazmışsınız bu tarz haksızlıklardan dolayı eşinizle çok tartışmışsınız ve başarılı olamayınca böyle bir çözüm yoluna varmışsınız.ne kadar şanslı eşiniz var.hem sizin ailenizde sizin durumunuzdan memnunmuş ne güzel işte daha daha mutluluklar inşallah

canım sen ne diyorusn benim kayınvalidemle oturan eltim annesine 3.günü gitmiş ramazanda genelde böyle gidermiş hizmet etmekten kayınvalidemin misaifrlerine

halbuki her zaman onun yanında bari bayramda kızı bıraksın da annesini görsün.. hay Allahım..

ben biraz şanslıyım sanırım.. eşimin anne baba ve kardeşleri dışında kimsesi yok burada.. telefonlaşıyoruz dayı hala teyze amca.. ama bizim de neredeyse bütün sülale burda. annemin büyükleri babamın büyükleri.. gidilmesi gereken çoğu yere gidemiyoruz bile.. artık annemle selam söylüyorum ne yapayım..

benmi yanlış biliyorum burda konuyu açıyorsan bi öğüt bi yardım bi öneri için açıyorsun, ulu orta sesini duyupta yazmadım niyetimde kötü değildi birdaha konularınıza yazmam olur biter

4 yıllık evli olmanız, 29 yaşında olmanız olgun ve doğru düşünmeniz için bi neden değil ayrıca ben size orda kalınmı dedim yazılarımı iyice okursanız elini öpersiniz gönlünü yaparsınız sonrada ailenize gidersiniz dedim yarın ertesigün demedim

aynı şehirdeyse aileler önce erkek tarafına gidilir bizde de,sonra kız tarafına..ama bir arkadaşın dediği gibi ben de anneme 2.gün gitmek istemezdim.kahvaltıda kayınvalidemdeysem akşam yemeğine anneme gitmek isterdim.bu ister ramazan bayramı ister kurban bayramı olsun.
ama böyle bir durumum yok.kendi ailem başka şehirde.geçen ramazan ilk bayramıydı evliliğimin,ama kayınvalidem yeni gelinim var diye hiç düşünmedi başka şehirdeki görümcemin yanına günler öncesinden gitti.bayramın ilk gününü tek başıma geçirdim (bu bana baya koydu tabi ki)eşim çalışıyordu çünkü..sonra ertesi gün ailemin yaşadığı şehre eşimle beraber gittik.
bu bayram da günler öncesinden ben ailemin yanına gidicem nasipse :))

kızlar çok büyütmeyin bence başka sorunları olan insanları örnek alın biraz ne var yani gitseniz ne olucak kalsanız hem eşinizin hem annesinin gönlünü yapsanız ne olacak tabi erkek annesi boşunamı doğurdu evladını gideceksiniz tabi kendi annenizede ertesi gün gidin ne olacak sonuçta artık siz el oldunuz kocanız var başınızda kadın bişey yapmamışki sizi eşinize kötülememiş ,kocanızdan boşamaya kalkmamış hem ne güzeldir onlarsa evlatlarını (eşini seni ) yanlarında istiyolar bunları onlara çok görme ve görmeyin yarın sizde erkek evladı olucaksınız yapmayın gözünüzü seveyim bunlar dert edilecek şeyler değil bana kızacaksın kızabilirsinde ama öyle ben her zaman diyorum şimdi ki gelinlerde kızlarda iş yok diye ( bende içindeyim tabi) en büyüklüğü annelerimiz yapmış onlar gibi asla olamayacağız

bu yazınızı dikkatlice bi okuyun isterseniz....

aynen canım onalrla tüm gün zaten gitsin anacığına bende bu ilk bayramım onalrla geçiricem kayınvalidem için çok önemli akraba ziyaretleri hatta örnek vereyim mesala teyzeye gidiyormuş gelinler teyze evde yok gelini var onla bayramlaşır dönerlermiş ama kayınvalidem gene yollarmış teyze evde yok bulana kadar tam gaz devam:)
birde dün akşam eşim halasıyla telde konuştu ben hiç tanımıyorum görmedim neyse bayramda gelemdin etmedin diye söylendi eşimde hanımın memlektindeydik hala bu bayram geliriz dedi ama ben eşimi memleketimde hiç bir akraba ziyaretine götürmedim kendimde gitmezdimki şimdi o stres bastı benide hayır teyzeler halalar amcalar çok kesin sorun çıkıcak bayramda eşimle kesin gerçi ailem gelicek şehir dışından o bahaneyle belki en aza indirebilirim

farkındaysan genelleme yapmışım ve ertesi gün gidin ne olacak demişim ertesi gün gidilmeli dememişim bugün yarın ne farkeder bi günde ikisinede gidebilirsin

neresnden anlamak istiyosan orasından anla olurmu bide sadece bu konuyu açmak için üye oldun sanırım

yoluna git güzelim benim yaşım 25 senin ki 29 olabilir ama benim olgunluğuma gelemezsin nasıl biliyosan öyle yap hatta kaynanana gitme eşine ısrar et annenlere git hadi canım bye bye

sen anlamazsın...

kıskanıyordur olur öyle şeyler, sen kırma kimseyi, yine de akşam olunca senin annenlere gidersiniz. gülümse, beklerler de, geç..

Benim düşüncem de ilk gün anne babaların olmalı, hiçbirimizi kayınvalide doğurmadı, leylek getirmedi. Karşılıklı saygı varsa eyvallah erkek tarafına ilk giderim sonra da anneme giderim ama illa ilk gün giderim, benim gitmeme sebebim karşımdakilerin cehaleti ve etnik ayrımcılıkları bendeki sebep çok farklı. Bu bayramda ilk günü sabahın köründe şehir dışına gidiyorum kafam rahat mı rahat.

ılk gun 2 aileyde gıdılmelı bi şekilde dıye dusunuyorum, kızı da leylekler getırmedı, onu buyuten o yasa getıren bı aile var,
ben ılk gun erkek ailesıne gıdılır adetını ılk defa duydum. uzaydanmı geldım ne
oyle bı adetemız kuralımız yok bızım

yani kahvaltı yapar çıkarsın çok sorun ediyorlarsa eşinden kaynaklanıyo tek sorun çünkü herkes kendi evladını yanında ister eşin yok diyors ben tek giderim de gerekrsede git bence

Öyle demeyin onlar ERKEK evlat doğurmuş ERKEK doğurmak kolay mı onlar ne derse o olur. Bunu bilir bunu söylerim kadının kadına yaptığını kimse kimseye yapmıyor şu dünyada.

benm kaynanamda ilk sıranın hep kendinde olduğunu düşünür (kendi anasına gitmiyor diye bizim de gitmemiz dokunuyor hanımefendiye )

ama kaynanam alt katımda oturduğundan sabah gider bayramlaşırız sonra 3 saatlik yolun ardından anneme giderim.

ki bizim kabristan ziyaretimiz olduğundan ikinci güne asla bırakmam

biraz daha yazışırsak bizi kovup konu kapansın diyecek misiniz bayram_043?

siz zaten kayınvalidenizi takmıyormuş ve annenize gidiyormuşsunuz ilk gün.. onun kendi kendine konuşmasına sinir olmuş burada konu açmışsınız. bizler de kendi deneyimlerimizi ve yorumlarımızı paylaşıyoruz.. zoryaşamak da bence size laf sokmak amacıyla yazmadı fikirlerini..

neyse, ben kimsenin avukatı değilim sonuçta.. sadece neden hemen azarladınız ve ortamı gerdiniz anlayamadım..

ama bazı arkadaşların dediğine katılıyorum bu geleneklerimizde böyledir,önce onların ailesi....

Son düzenleme:

kadının kadına yaptığını kimse yapmazmış bi arkadaş böyle demiş doğru kimse yapmaz şuan bana yapılan gibi çok doğru

maden görüşünüz belli takmıyosunuz kimseyi ne demeye fikir istiyosunuz laf olsun diyemi bide bayram 43 yazmış rumuza kesin sadece bu konu açmak için üye olundu beni ilgilendirmez gerçi ama boş işler kızdırdılar en sonunda beni
sen boşver canım

"İlk gün erkeğin ailesine gidilmeli,adet budur" diyen bayanlara birşeyler söylemek istiyorum.

Lütfen artık "adet" adı altında safsatalara izin vermeyin, bari siz kendi çocuklarınızda kırın bu saçmalıkları...

Bu saçma sapan hiçbir dayanağı olmayan görüşleri savunmayın, birer anne olarak gelecek nesilede bunu aşılamayın...

Bu gelenekselcilik değil, bencilliktir.

Saygı değil, ayırımcılıktır.

Öbü tarafı hoş etme değil,kendi ailenizi önemsememektir.

Eskiden Arap kültüründe kadın hep ikinci sınıf olduğu için bu tür yanlış yöresel adetler çıkmış.

Şu an büyüklerimize saygı adına bunu zorunlu devam ettiriyor olabilirsiniz,ama ne olur kendi çocuklarınıza böyle aşılamayın...

Erkek tarafı kız tarafı diye bir ayrım yoktur... Hiçbir taraf öbür taraftan üstün değildir.

Bayram ziyaretlerinin amacı büyüklerimizin gönlünü hoş etmektir, imkanlar dahilinde her iki aileyede öncelik verilmelidir.

Ben daha 3,5 aylık evliyim. hem kendi aileme hem de kayınvalidemlere 1 saatlik mesafe uzaklığımız. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı arife günü akşamdan kayınvalidemlere gittik.. ikinci gün aileme gitiik. Ben bu bayram ilk gün kendi aileme gitk istediğimi söyledim ki eşim sağolsun anlayışla karşıladı tamam bakarız dedi.. ama geçen haftalarda kayınvalideme ziyaretimizde akrabalarına laf arasında bizim kurban kesmeyeceğimizi ,onların yanında olacağımızı(hiç yardımları olmadan düğün yaptığımzı biliyolar nasıl olduysa borcumuz olduğu aklına gelmiş)söyledi. şaşırdım bende eşime baktım nasıl yani diye göz kırptı o andan. sonra konuştuk nasıl yani biz kurban kesip kesmeyeceğimize o mu karar veriyo diye. sonuçta ikimizde çalışıyoruz borcumuz olsa da kurban kesecek durumumuzda var.bekarken bile kesmişim ben. eşim benimde haberim yok neden öyle dedi bilmiyorum dedi.. annemler memlekette hisseye girmişler sizde kesmek isterseniz yazdıralım dediler eşimle konuştuk tamam dedik ee doğal olarak ilk gün ailemle olacağız. eşim arife günü çalışıyo işi gereği.... kayınvalidem tarafından kimsenin haberi yok eşim bişey deme dedi üç maymunu oynuyorum bende... bakalımm bayram krizini nasıl atlatacağız:)))

allah allah kusura bakmayın da kızlar neden ailelerine el olsun ki. başnızda kocanız var dediğiniz kocalardan bir gün ayrılınabiliyor çeşitli nedenlerden dolayı. o zaman anneler babalar oluyor kızlarının yanında. asla ve asla çok çok önemli bir şey yoksa annemlere ikinci gün gitmem. onlar beni büyüttü bu yaşa getirdi. onlar okuttu bir meslek sahibi yaptı. kendine güvenen sağlam karakterli bir kız yetiştirdi. bu kadar emeğin arkasından ailemize el olacakmışız. dünya bir yana ailem bir yana. her zaman adaletten yanayım ama adaletsizlik görürsem benim de tepkim ona göre olur.

K.valideniz bunu sadece söylüyormuş bu güne kadar gitmenizi engelleyememiş ki.
Eşinizde de aksi bir durum yok sanırım bu kadar takmayın kafanıza ne derse desin benim k.validem de diyor.
Hemde biz her hafta sonu ordayız ve geçtiğimiz Ramazan bayramından beri kendi aileme gitmedim en son bayramda gitmiştim.
Yine de bu bayramda aynı şeyi diyecek biz olmaz diyince o zaman çocuğu götürmeyin o kadar yola bırakın buraya diyecek ve onuda kabul etmeyip yolumuza çıkıcaz.
1. gün annemlere gitmiş olucaz. Ama bazen kurban bayramlarında 2. gün gitmek zorunda kalıyoruz çünkü bizimde kurbanla uğraşmamız gerekiyor ve akşam k.valideme gidiyoruz. Çok yorgunsak evimize dönüp yatıyoruz sabah erken saatte gidiyoruz hiç de sorun etmedim ne ben ne ailem.

Bizim de genellikle bayramlarımız k.validemde kahvaltı yaparız evli görümcem de k.validesine gitmeden oraya gelir. Kahvaltıyı toplarım hiç durmayız hemen eşimin amcasına , halasına gideriz. Sonra da direkt avrupa yakasına aileme gideriz. Her ne kadar k.validem konuşsa da sonuç olarak bizim dediğimiz oluyor. Bu yüzden bu kadar takmaya gerek yok diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…