hem onun ailesinin hemde kendi ailemin gönlünü yapmasını bilirim ben ayrıca teşekkür ederim sizde mutlu olun
eski diye bişey yoktur eskilerden boşanan varmı hiç şimdiki nesile bak bakalım herkes bişeylerden şikayetçi kaynanayı istemeyenler kaynanaya oğlu için katlanamayanlar ,yok senin ailen şöyle benimki böyle demeler eskilerde yokmuydu vardı siz onlara eski diyorsanız ben onlar gibi eski kafalı olmayı yeğlerim ben 25 yaşındayım 1 yıllık evliyim sizin gibi düşüncelerim yüzünden eşimle çok tartıştım ama eskiler gibi dedikleriniziz öğütleri sayesinde şuan tek bir problemim bile yok olumlu düşünce her zaman iyidir kocanızada kaynananızada çok yazık
benim ailem kızım onlara karşı asla saygısızlık etme terbiyesizlik etme
eşin nereye gidiyosa sende oraya git
kaynana karşı saygılı ol onların öğütlerine kulak as
herzaman bizden önce onların yanına git önce onların gönlü olsun siz evinizde mutlu olun gelmeseniz bile olur der
ben böyle yaptığım için kaynanam şuan bana melek
umarım sende bunların farkında olursun
canım sen ne diyorusn benim kayınvalidemle oturan eltim annesine 3.günü gitmiş ramazanda genelde böyle gidermiş hizmet etmekten kayınvalidemin misaifrlerine
bana öğretmen gibi öğüt veriyorsun ama ben hem 4 yıllık evli hem de 29 yaşımdayım. asla ve asla annemlere ikinci gün gitmem bunu da bana kimse kabul ettiremez. ben aman 2.gün gidiveriyim nolacak ki şeklinde düşünseydim zaten buraya bu konuyu açmazdım. evlilik tek tarafın her şeyi oluruna bırakmasıyla yürümez güzelim. koskoca gün neden iki tarafında gönlü yapılamıyor bu bencillik niye... evlenene kadar binbir türlü taklalarla yalvarmalarla ikna edip sonra benim dediğim ve benim aileme öncelik zihniyetindeki erkeklerden hoşlanmıyorum ve evliliğime bu şekilde yön verdirmiyorum. kendinizde cevabınızda yazmışsınız bu tarz haksızlıklardan dolayı eşinizle çok tartışmışsınız ve başarılı olamayınca böyle bir çözüm yoluna varmışsınız.ne kadar şanslı eşiniz var.hem sizin ailenizde sizin durumunuzdan memnunmuş ne güzel işte daha daha mutluluklar inşallah
benmi yanlış biliyorum burda konuyu açıyorsan bi öğüt bi yardım bi öneri için açıyorsun, ulu orta sesini duyupta yazmadım niyetimde kötü değildi birdaha konularınıza yazmam olur biter
4 yıllık evli olmanız, 29 yaşında olmanız olgun ve doğru düşünmeniz için bi neden değil ayrıca ben size orda kalınmı dedim yazılarımı iyice okursanız elini öpersiniz gönlünü yaparsınız sonrada ailenize gidersiniz dedim yarın ertesigün demedim
halbuki her zaman onun yanında bari bayramda kızı bıraksın da annesini görsün.. Hay allahım..
Ben biraz şanslıyım sanırım.. Eşimin anne baba ve kardeşleri dışında kimsesi yok burada.. Telefonlaşıyoruz dayı hala teyze amca.. Ama bizim de neredeyse bütün sülale burda. Annemin büyükleri babamın büyükleri.. Gidilmesi gereken çoğu yere gidemiyoruz bile.. Artık annemle selam söylüyorum ne yapayım..
arkadaşlar her bayram sabah erkenden kalkar sabahın köründe ilk kayınvalidelere kahvaltıya gideriz. orda kahvaltıyı yaptıktan sonra eşimin babanesi sağ hep beraber oraya gideriz ailenin en büyüğü olduğu için .. buraya kadar benim için problem yok. akşama kadar orda kös kös otururuz.. akşam oluncada annemlere gitmek için hareketleniriz. ama her bayram aynı muhabbet kayınvalidede bi surat yarın gidersiniz , bugünden gidilirmi falan filan tabi biz onu çok ciddiye almıyoruz fakat bu hep aynı şeyi yapıyor. bu kadına artık cevap vermek istiyorum. neden benim annemlere ikinci gün gitmemiz konusunda bu kadar takıntılı anlayamıyorum. çok ciddi problemlerimiz yoktur ama ben mesafemi koruduğum için.. yıldım bu kadının takıntılarından... üffff yaaaa..
biraz daha yazışırsak bizi kovup konu kapansın diyecek misiniz bayram_043?
siz zaten kayınvalidenizi takmıyormuş ve annenize gidiyormuşsunuz ilk gün.. onun kendi kendine konuşmasına sinir olmuş burada konu açmışsınız. bizler de kendi deneyimlerimizi ve yorumlarımızı paylaşıyoruz.. zoryaşamak da bence size laf sokmak amacıyla yazmadı fikirlerini..
neyse, ben kimsenin avukatı değilim sonuçta.. sadece neden hemen azarladınız ve ortamı gerdiniz anlayamadım..
kızlar çok büyütmeyin bence başka sorunları olan insanları örnek alın biraz ne var yani gitseniz ne olucak kalsanız hem eşinizin hem annesinin gönlünü yapsanız ne olacak tabi erkek annesi boşunamı doğurdu evladını gideceksiniz tabi kendi annenizede ertesi gün gidin ne olacak sonuçta artık siz el oldunuz kocanız var başınızda kadın bişey yapmamışki sizi eşinize kötülememiş ,kocanızdan boşamaya kalkmamış hem ne güzeldir onlarsa evlatlarını (eşini seni ) yanlarında istiyolar bunları onlara çok görme ve görmeyin yarın sizde erkek evladı olucaksınız yapmayın gözünüzü seveyim bunlar dert edilecek şeyler değil bana kızacaksın kızabilirsinde ama öyle ben her zaman diyorum şimdi ki gelinlerde kızlarda iş yok diye ( bende içindeyim tabi) en büyüklüğü annelerimiz yapmış onlar gibi asla olamayacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?