Kayınvalidemin bazı hareketleri

Oğlunun dolabını temizlemiyor ! Bak pasaklıya =))
Kazık kadar adam dolabını kendi temizleyiversin bi zahmet, alıştırmayın bu adamları böyle
O anne, köyden kalkıp oraya gelmeyebilirdi bile, adap sizin gitmenizi gerektirir
Sizin anneniz çok misafirperver olabilir, herkes öyle olmak zorunda mı
Anne sıfatında birinden hizmet beklemek nedendir ?
Kusur arıyorsunuz, böyle ancak mutsuz olursunuz, insanları biraz olduğu gibi kabul edin
Oğluna yapmadığı bir şeyi size yapmasını beklemeniz yersiz
Bardak mevzusundan herkes dikkatli ol demiş ama eski kadınların bazı alışkanlıkları var
Plastik bardak pek gündemlerinde değildir ...

O ev Kayınvalidemin Nisanlim orda tek yasiyo annesi koyde kayınvalidesyle ve eltsyle yaşıyor köye gdemezdm Nisanlimn evine gittim.bi gün önceden gelseydi gelinim gelecek diye hazırlık yapabilirdi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sen kayınvalidenin evine gitmemişsin ki...Kayınvaliden ve sen,nişanlının evine gitmişsiniz.Yani ikiniz de misafirsiniz.

O ev kayınvalidemin demişsin ama kayınvaliden köyde yaşıyormuş.
Bu durumda ev nişanlına ait.Tapunun kimde olduğu değil,evde kimin yaşadığı önemli:)

olayları yorumlarken o ınsanlarında durumunu, kültürünü, şartlarını dusunerek yorumlamak lazım,
senin kaynananın evı varken daha evlenmeden bekar evıne gıtmenı kımbılır nasıl karşılamışdır, birde bunu duşun...
ayrıca evlendıkten sonra çalışmasan bıle bunun hamılelığı var, hastalığı var regl dönemi var...
herseye sen koşturacak değilsin, ama sizin durumunuzda sen koşturacaksın,
evlendikten sonra annesinin laflarını sana yetiştiren nişanlın evlendikten sonra senin laflarını annesine yetiştirecek... :)
BDV tecrübesi... :)

Olayı tamamen yanlış yerlere çekmişsnz. Yorum yapmicam hatta mumkunse konuyu sildircem!!

Buna mi takıldın yani yaşlı falan değil 44 yaşında kadın . Ince düşünmek değil olmasi gereken bu.

Olayı tamamen yanlış yerlere çekmişsnz. Yorum yapmicam hatta mumkunse konuyu sildircem!!

Yaşın küçük mü arkadaşım senin?
Neyine takılayım ne yazdıysan ona göre yorum yapıyorum.
İlgi isteyebilirsin ama kalkıp da adamın kaç yıllık annesine "nişanlımın odasını temizlemiyo, üşengeç" diyemezsin sanane derler adama. Annesi yahu senden çok düşünmüştür şimdiye kadar evladını.
Sen bu şekil bakmaya devam edersen evliliğinde de mutsuz olursun zira açık arıyosun kendini doldurmaya.
Konu sildirmeye gelince sildir sildirebiliyosan bekliyoruz:9:

Yoluna kirmizi hali da serse miydi? Kadin evde yasamiyor, sen geleceksin diye senden once kosup hazirlik mi yapacak? Ne var iste o temizlik yapmis siz de yemek. Koskoca adam evlenecek yasa gelmis annesi mi duzeltecek dolabini? Seni annen yanlis yetirmis gibi geldi bana.. Bir de nisanli kiz niye gidip oralarda tek basina kaliyor anlamadim

Bardak mevzusu da sudur, kadin yika demis yikamamissin, o da demistir ki bi bardak yika dedim onu bile yapmadi. Nisanlin tam idrak edememistir, yanlis ifade etmistir. Yalan malan oldugunu dusunmuyorum. Ki hakli yani. Gelin dedigin de iki bardak yikayacak. Gelin olan sensin, o degil. Senin hizmet etmen gerekiyor adet toreye bakacaksan.

Yoluna kirmizi hali da serse miydi? Kadin evde yasamiyor, sen geleceksin diye senden once kosup hazirlik mi yapacak? Ne var iste o temizlik yapmis siz de yemek. Koskoca adam evlenecek yasa gelmis annesi mi duzeltecek dolabini? Seni annen yanlis yetirmis gibi geldi bana.. Bir de nisanli kiz niye gidip oralarda tek basina kaliyor anlamadim

Bilip bilmeden yorum yapmayın ben memlekete geldim dedemde kalıyorum .oraya sadece misafirlige gittim gündüz. Sizin oralarda gelinlere değer verilmiyor sanırım birazda adetler böyle burda.

2 bulasigin bile lafini eden geline degil deger, yagmurlu havada su vermem

:1::1::1::1::1:

Bu kadar yaşça büyük, evlilik işinde deneyimli insan sana aynı şeyi söylüyorsa oturup düşünmen gerekir. Konun silinmese dahi birkaç güne kimse hatırlamaz.
Fakat sen bu ailenin içinde nasip olursa bir ömür bulunacaksın. Nasıl başlarsa öyle gider. Her laftan alınırsan, her kelimeden kavga çıkarmaya çalışırsan işin zor.

Evdeki dolabını annen mi temizliyor? Muhtemelen hayır. Koca adam kendi dolabını temizleyebilir. Hele de ayrı evi varsa. Yazık değil mi kadına kaç evin işini işlesin? Kolay değil köy yerinde ev işi.

:1::1::1::1::1:

Bu kadar yaşça büyük, evlilik işinde deneyimli insan sana aynı şeyi söylüyorsa oturup düşünmen gerekir. Konun silinmese dahi birkaç güne kimse hatırlamaz.
Fakat sen bu ailenin içinde nasip olursa bir ömür bulunacaksın. Nasıl başlarsa öyle gider. Her laftan alınırsan, her kelimeden kavga çıkarmaya çalışırsan işin zor.

Evdeki dolabını annen mi temizliyor? Muhtemelen hayır. Koca adam kendi dolabını temizleyebilir. Hele de ayrı evi varsa. Yazık değil mi kadına kaç evin işini işlesin? Kolay değil köy yerinde ev işi.

Ya yok bu bi'sendrom bence bi'kaç kişiye daha denk geldim böyle ya sevgililer ya nişanlı cümleler hep aynı: "annesi nişanlımın evini temizlemiyo, yorgun adama iş yaptırıyo, yoruyolar aşkımı, para istemiş annesi, yemek yapmamış aşkıma :14:" gören annesi değil el falan zannedecek. Sevgilim bana annen odanı niye toplamıyo dese sanane derim yani anne benim oda benim annemden başka kim öyle düşünür beni:ssz:

Ben problem görmedim
Kadın için uyuşuk demeni de doğru bulmadım, sana özel hazırlık yapmaması uyuşuk demeni haklı kılmaz
O çok uyuşuk ve bişey bilmiyor madem sen yap, demek ki sana özel değil bilmiyo diye yaomıyo diye düşün BDV okuyup kendini doldurma

O ev Kayınvalidemin Nisanlim orda tek yasiyo annesi koyde kayınvalidesyle ve eltsyle yaşıyor köye gdemezdm Nisanlimn evine gittim.bi gün önceden gelseydi gelinim gelecek diye hazırlık yapabilirdi.

Sen kendini fazla önemsediğinden çok hayal kırıklığına uğruyosun bence
Kimse gelini veya çocuğu geliyo diye rutin tarihten 1 gün önce gelip mantılar açmaz
Giderken bi kutu ikramlık bişey al, çayın yanında beraber yiyin bu kadar basit

Sırf kayınvalide diye herşeyin altında bişey aramaktan vazgeç

Merhaba kızlar ben 9 aydir nişanlı biriyim. Nisanlim ve ben cok mutluyuz birbirimizi çok seviyoruz. Kayinvalide çok ağır ve iyi bir kadın aslinda. ben farklı bi şehirden geldim memlekete bu arada Nisanlimin ailesi de benim memlekette. Kayınvalidem ben geleceğim diye hic bi hazırlık yapmamis .o normalde koyde yaşıyor.Nisanlimn evine benim gittiğim gün geldi.is yapıcam evi cok kirletms dedi ve yemeği Nisanlim ve ben yaptık.Nisanlim bize gelince annem nasıl emek veriyo Sarmalar mantılar.. Mesele yemek değil sadece ilgi gördüğümü bilmek. Ve iki gun sonra gidicem koye gitti ben burdaykn.babası cok iyi o kaldı ama kv cok uyusuk ve usengec hic bsey bilmiyor.

en azından çocuk yapmayı biliyormuş bak sana nişanlını vermiş. :9:
sana bunları deme hakkını ne veriyor?
Herkes yerini bilsin .Bir kv gelinine dese gene aynı tepkiyi verirdim..
O yaşta sen zıpzıp halde mi olacaksın :10:

Son düzenleme:
Nisanlimin odasini dolabini bile temizlemiyo . Piknige gittik bana bardaklari yika dedi o sırada Nisanlim bir sürü pet bardak aldım dedi. Eve gidince bardaklari yıkamam dedi demiş babasına ve nisanlima.umarım yanlış anlamstr beni. böyle küçük bi olayı anlatmış onlara.

Demek kı evlenmıs olsanız sıze odayı supur bulasıkları yıka dese zorunuza gıdecek .Yahu sız gelınsınız veya gelın adayısınız kockoca kadının kalkıpta pıknıkte bardakları yıka olayınamı takıldınız yoksa afedersınız kazık kadar oglunun odasını temızlememıs olmasımı sızı ayar edıyor uyusuk vs. cumleler kullanıyorsunuz ? bır zahmet ogluda odasını temızleyebılır aslan yattıgı yerden bellı olurmus benım esım bıle kalktıgı yerı duzeltıyor topluyor ayıp yanı , neymıs hazırlık yapmamıs yasını bılmıyorum ama herseyden once yasına hurmet ederım o kadının ben ve bırseyler beklemeye cekınırım yanı , bırlıkte yapın yeyın ne olacak yanı ?

Back
X