• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemin bencilliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ahhh😂😂😂maaşın günü belli. Asla bişey isteyemem ben öyle görmedim ailemden ama o her şeyi ister benden. Bişey alırım hemen bana da sipariş verelim der
İlk günden kestim önünü ben bir şey alıyorsam parasını alıyorum evlenirken nişanda vs. elleri ceplerine gitmedi bilezikleri bile eşim almış ben 1 sene sonra öğrendim o zamandan beri daha bir gıcığım 😑 erkek tarafı hep mi gıcık olur yarabbim

Kahvaltıda tek başıma 1 kg kaşar peynir yersem gazeteye ilan bile versin, gıkım çıkmaz.

Asgari ucret 2324tl ,kaşar peyniri olmus 45tl valla kaynanam 1 günde 1 kg kasar yese avrupa insan haklari mahkemesine giderim. :dondurma:

Son düzenleme:
İlk günden kestim önünü ben bir şey alıyorsam parasını alıyorum evlenirken nişanda vs. elleri ceplerine gitmedi bilezikleri bile eşim almış ben 1 sene sonra öğrendim o zamandan beri daha bir gıcığım 😑 erkek tarafı hep mi gıcık olur yarabbim
Aynı kaderi paylaşıyormuşuz. Bizde iki maaş diye umurlarında değiliz Allah büyük ben bişey demiyorum

Keşke istemese valla inan rahatlarım biraz. İnsan evladına karşı nasıl böyle olur. Benim çevremde asgari ücretle çalışıp biriktirip çocuğuna elinden geldiğince destek olan çok. Ben bynlar gibi görmedim hayatımda. Dışarı çıkarız çok sever cafeye gitmeyi cüzdanını yanına almaz
Ya bir an canım benim kaynanam geldi gozumun onune valla oda öyle inan dugunumde bir mendil almadı yani durumu olmasa anlarım ama yapmaz oğluma bir milyon veremem ben diye açık acik söyledi..sukur ki artiik benle görüşmüyor ..yani bayram seyran olursa ararim onun dışında yok gelmez gitmez. Allah yardımcın olsun zor bir model birde esin destek veriyorsa...

Aynı kaderi paylaşıyormuşuz. Bizde iki maaş diye umurlarında değiliz Allah büyük ben bişey demiyorum
Aynen canım bizde de durum o çıktım işten ben eşimin durumu idare ediyor bize sigarasını kitlemeye çalışıyordu birde eşim biz kira ödüyoruz kimsenin keyfi şeyini alamam ekmek değil su değil dedi oturdu aşağı😂 hem kira dertleri yok kp çalışıyor emekli maaşı var gezme tozmaları yok zaten ama hala sorsan para yok evimde aldığı bir iğnesi yok demez ki şunuda size aldım Allaha havale ettim ben 🤷‍♀️

Ya bir an canım benim kaynanam geldi gozumun onune valla oda öyle inan dugunumde bir mendil almadı yani durumu olmasa anlarım ama yapmaz oğluma bir milyon veremem ben diye açık acik söyledi..sukur ki artiik benle görüşmüyor ..yani bayram seyran olursa ararim onun dışında yok gelmez gitmez. Allah yardımcın olsun zor bir model birde esin destek veriyorsa...
Eşim etkisiz eleman ben uğraşıyorum . Aynen canım bir mendil almadılar ne kadar fazlalığı varsa onları verdi çok kıyafet alır kıyafet verdi bir sürü. Ben de giymem diye dağıttım çok bozuldu. Onun modası geçmiş kıyafetine ihtiyacım yok çok şükür çalışıyorum varını yoğunu kendine harcar bu kadar bencil. Yazık kayınpeder evi döndürür zorla

durumu ima eden konuşmalar yapın.valla bu kadar görgüsüz ve aç insanlara direk söylemek lazım aslında. yuh ya 1 kğ peynir ne demek .kimbilir kaç yaşında (en az 65 vardır)ALLAH korusun yarın böyle yerlerse felç olup başınıza kalırlar
sizde imada bulunun mesela işyerinde bir arkadaşınızın annesi çok yemiş felç olmuş filan diye bakalım ne yapacaklar. birde açıkça surat asın. hiç gülmeyin,konuşmayın,aynı odada kalmayın bakalım ne olacak.görgüsüzler.

Eşim etkisiz eleman ben uğraşıyorum . Aynen canım bir mendil almadılar ne kadar fazlalığı varsa onları verdi çok kıyafet alır kıyafet verdi bir sürü. Ben de giymem diye dağıttım çok bozuldu. Onun modası geçmiş kıyafetine ihtiyacım yok çok şükür çalışıyorum varını yoğunu kendine harcar bu kadar bencil. Yazık kayınpeder evi döndürür zorla
Aman allahım evlerden uzakk .ayyy olur mu ya eski goturulurmu gelinsin sonuçta insan bir deseki gidim güzel birşeyler alim durumuda var sonuçta .ama suc eşinin iste o biraz sınırı koysa bunu yapamazz ama zor bir evlilik yani allah yardim etsin vallaha cocuk da var.. sen ses etsen esin sana kizar huzursuzluk baslar felan aile çok onemli ya evlilikde

Aynen canım bizde de durum o çıktım işten ben eşimin durumu idare ediyor bize sigarasını kitlemeye çalışıyordu birde eşim biz kira ödüyoruz kimsenin keyfi şeyini alamam ekmek değil su değil dedi oturdu aşağı😂 hem kira dertleri yok kp çalışıyor emekli maaşı var gezme tozmaları yok zaten ama hala sorsan para yok evimde aldığı bir iğnesi yok demez ki şunuda size aldım Allaha havale ettim ben 🤷‍♀️
Bizimkilerin ev kira ama
aynen bizimkilerde öyle evleri kira çift maaş ama ayağını yorganına göre uzatmayı bilmezler. Hep lüks yaşam olacak. Kayınpederim ek iş yapıyordu dükkanı kapattı faturalarını biz ödedik 2 3 ay. Kayınvalide elini cebine atmaz adamsa bakacak der. Ben yanında dedim faturanızı ödedik diye bilsin istedim ahh üzüldüm şimdi dedi sadece

Hayır bizde yaparız da başkasının evinde yiyip içmenin de bi adabı olur. Oğlunun evi diye bu kadar rahat olmamalı

Şimdi geleli ne kadar oldu tam anlayamadım

Kadın size misafirliğe gelmemiş

Çocuk bakacak kendinin eşinin çocuğun ve yanlış anlamadı isem sizin eşinizin de karnını doyuracak

Evet ne varsa yer nasıl alıştı ise öyle kullanır

Bakın oğluma bakıcı bakarken kv ve KP misafirliğe gelmiş bakıcı da bunlara öğlen patates salatası yapmış hep beraber yensin diye

Sonra kv bakıcıya demiş ki ne kadar çok koymuşsun kendine, az koysaydın da çocuklara da bıraksaydın

Bunu duyduğum anda beynimden vurulmuşa döndüm evde bulunan birinin lokması sayılmaz diye

Kv kp çok kalacaksa arada alışveriş vs yaparlar belki eğer siz gidince yapıyorsanız lakin başkasının evinde rahat rahat yenmez diye bir şey yok

Zira misafirliğe gelmemiş orada yaşamaya gelmiş

Ayrıca çok titizse sizin evde de temizlik vs yapmıyor mu ben sizin evi pis buldu sanmıştım konuyu okumaya başlayınca

Şimdi geleli ne kadar oldu tam anlayamadım

Kadın size misafirliğe gelmemiş

Çocuk bakacak kendinin eşinin çocuğun ve yanlış anlamadı isem sizin eşinizin de karnını doyuracak

Evet ne varsa yer nasıl alıştı ise öyle kullanır

Bakın oğluma bakıcı bakarken kv ve KP misafirliğe gelmiş bakıcı da bunlara öğlen patates salatası yapmış hep beraber yensin diye

Sonra kv bakıcıya demiş ki ne kadar çok koymuşsun kendine, az koysaydın da çocuklara da bıraksaydın

Bunu duyduğum anda beynimden vurulmuşa döndüm evde bulunan birinin lokması sayılmaz diye

Kv kp çok kalacaksa arada alışveriş vs yaparlar belki eğer siz gidince yapıyorsanız lakin başkasının evinde rahat rahat yenmez diye bir şey yok

Zira misafirliğe gelmemiş orada yaşamaya gelmiş

Ayrıca çok titizse sizin evde de temizlik vs yapmıyor mu ben sizin evi pis buldu sanmıştım konuyu okumaya başlayınca
2 Aydır bizdeler ben çok az saat çalışıyorum. Bakıcı da bakmak için bekliyor. Kendi kendilerine karar verip gelmeleri canımı sıktı. Kayınpederim sordu böyle yapalım mı biz bakalım mı dedi eşim daha cevabını vermeden geldiler. Bizde de yapar yardım eder konuda hakkını yemem bende yaparım ondaykrn hem yemek hem temizlik. Bende aylık alışveriş yapıyorum. Bitince de bitti ne yiyeceğiz diye başlıyor eksik olmayacak evde

2 Aydır bizdeler ben çok az saat çalışıyorum. Bakıcı da bakmak için bekliyor. Kendi kendilerine karar verip gelmeleri canımı sıktı. Kayınpederim sordu böyle yapalım mı biz bakalım mı dedi eşim daha cevabını vermeden geldiler. Bizde de yapar yardım eder konuda hakkını yemem bende yaparım ondaykrn hem yemek hem temizlik. Bende aylık alışveriş yapıyorum. Bitince de bitti ne yiyeceğiz diye başlıyor eksik olmayacak evde
Ben sizi anladım da kültür farkı

Ben de içinde eksik olmayan evde büyüdüm hatta bu korona ilk çıktığında annem takıldı biz evde olanla bir yıl yaşarız diye onun kültürü bu

Kv min de bir buzdolabı var içinde iki üç şey var yani yokluktan alamıyor herhalde dersin

O da dolapta kenarda bir şey sevmez bitecek yeni alacak kenarda hiç fazla bir şey olmayacak

Şimdi kültür farklı ona yapacak bir şey yok o evde bir şeyler bitince rahatsız olur olanla idare etmez

İki ay olmuş madem yavaşça işyerinde virüs var deyin ya da hiçbir şey söylemeden çağırın bakıcıyı gelsin

Hatta ilk seferinde siz evdeyken gelsin

Çocuğa x bakacak deyin yollar kapanmadan gidin i hissettirin zira kapanırsa cidden yaza kadar sizdeler

Arada Kv ye arkadaşlarını, işte kendi şehrinde yapmayı sevdiği şeyleri hatırlatın

Ama bir yerde çocuğa bakıcı bakacak diye bastırın siz olsanız da olmasanız da bakıcı bakacağı hissettirin

Bir de eşiniz çalışmıyor mu evden mi çalışıyor

Ben sizi anladım da kültür farkı

Ben de içinde eksik olmayan evde büyüdüm hatta bu korona ilk çıktığında annem takıldı biz evde olanla bir yıl yaşarız diye onun kültürü bu

Kv min de bir buzdolabı var içinde iki üç şey var yani yokluktan alamıyor herhalde dersin

O da dolapta kenarda bir şey sevmez bitecek yeni alacak kenarda hiç fazla bir şey olmayacak

Şimdi kültür farklı ona yapacak bir şey yok o evde bir şeyler bitince rahatsız olur olanla idare etmez

İki ay olmuş madem yavaşça işyerinde virüs var deyin ya da hiçbir şey söylemeden çağırın bakıcıyı gelsin

Hatta ilk seferinde siz evdeyken gelsin

Çocuğa x bakacak deyin yollar kapanmadan gidin i hissettirin zira kapanırsa cidden yaza kadar sizdeler

Arada Kv ye arkadaşlarını, işte kendi şehrinde yapmayı sevdiği şeyleri hatırlatın

Ama bir yerde çocuğa bakıcı bakacak diye bastırın siz olsanız da olmasanız da bakıcı bakacağı hissettirin

Bir de eşiniz çalışmıyor mu evden mi çalışıyor
fikri tuttum. dominant gelin modeli.

fikri tuttum. dominant gelin modeli.

Dominant gelinim tabii

Kv annen gelip bebeğe bakamaz baban var ben bakarım dedi

Hem de Pazar akşamı bize gelecek Cuma akşamı da evine dönecekmiş

Bu arada ben Cumartesi de çalışıyordum aynı yerde 5 yıldır ama Kv hala cumartesi çalışılan iş olduğunu kabul edememişti

Asla dedim asla bakamaz

Şirketten bakıcı buldum ve işe döndüm

Pazartesi işe başlıyordum öncesi bayramdı bakıcı hazırdı vs sadece eşim bakıcıyı söyleme huzursuzluk çıkmasın bakarız de dedi ok dedim

Sonuç bakıcı baktı sonra bakıcı işten ayrıldı ben en kariyerimi bırakıp çocuk baktım

Kv ya da annenin çocuk bakması kırmızı çizgim

Aynen ben kendi annem de baksın istemem. Dominant gelin olamıyorum galiba ben . Yanında dedim bakıcı bekliyor bizden haber bekliyor yani. Bu süreçte bakmasın diyorlar

Evet baskı var yalan değil. Her şeye kızıp bağırır o da gelip benimle konuşmaz.

O zaman madem farkındasınız bırakın 1 kg kaşarı filan eşinizle olan sorununuzu çözün derim. Yani okumamış, cahil, parasız, pulsuz, muhtaç olsanız adama tamam bir nebze anlayayım da niye kendinize bunu reva görüyorsunuz? Kim ki size bağırıyor bu herif ne sanıyor kendini?

Kızlar merhaba
Kayınvalidemle normal süreçte iyi geçinmeye çalışırız. Bu zamana kadar saygı da kusur etmedim. Hep alttan aldım. Yazın gittiğimizde 1 ay kalırız. Titizliğinden dolayı burnumuzdan getirir. Banyo her seferinde ciflenecekmiş bunun gibi sorunlar. Sırf surat yapmasın diye kuaföre saçımı yıkatmaya giderim aynı şekilde eşim de. Telefonda sürekli ev kalabalık iş bitmiyor çok yoruluyorum der sanki bizi istemiyormuş gibi. Ama kayınpederimin ve eşimin hatrına mecbur gidiyoruz.Biz iki maaşız diye her şeyi bizden bekler. Kendileri de iki maaş ama asla eve kullanmaz kendisine harcar. Bu süreçte illerinde vaka çok diye bizde kalmaya geldiler ne zaman gidecekleri belli değil o kadar çok bunaldım ki. Çocuğum var ona bakma bahanesiyle geldiler. İnsan evladına hiç mi destek olmaz ben hiç çevremde görmedim. Evde her şey bol diye hiç idare bilmez. Kahvaltıda 1 kg kaşar peynirini bitirir. Ben ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım çok yoruldum anlatacak kimsem yok 😞
Kayınvalide kelimesini duyduğum zaten bile tribe giriyorum hepsi mi nefretlik olur .
Kabul etme kardeşim virüs var de
Kaşar yemeğe size geldiyse postala 3-5 kg yesin evinde.
Kendisi banyoyu cifletecek kalabalığı bahane edecek sonra oturup benim evimde beslenecek zıkkım yesin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X