Kayınvalidemin bencilliği...

TaKinTi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2009
293
1
96
Elazığ
merhaba arkadaşlar. bugün sinirim tepeme çıktı telde kaynanamla konuşunca ve ister istemez paylaşacak biri olmadığından eşime yansıttım o da kırıldı bana yattı uydu size durumu anlatayım...
2.5 yıllık evliyim ve 15 aylık bir kızım var. ailelerimiz aynı şehirde oturuyor ve onlardan epey uzakta oturuyoruz ve ancak uzun tatillerde gidebiliyoruz yanlarına. bu ara tatilde de yanlarına gideceğiz ve kayınvalidem gecen gun bize cok hasta oldugunu gece 112 acilin geldigini her akşam tansiyonunun cıktıgını kendini hiç iyi hissetmediğini biz oraya gittiğimizde 10 gün rapor alıp HERGÜNÜNÜ bizimle geçirmek istedigini söyledi. 1 haftadır fizik tedaviye gidiyor ve biz ordayken de gidecek ve benim de gitmem gerekiyor. bugun beni sinir eden konusma da şöyle oldu. sen saat kaçta gitmek istersin die sordu saatler cakışmasın ki torunuma dönüşümlü bakarız dedi. ben de çakışsa da annemlere bırakırız dedim. o da araba yok nasıl bırakacagız deyince onların arabası var gelir alırlar dedim. yok dedi zahmet ollmasın onlara hem torunum kendini yalnız hissetmesin orda dedi. ben de biraz sesimin tonunu değiştirip "annemler yabancı değil ki anne orda kendini niye yalnız hissetsin" ddim. yok yani falan filan deyip kıvırmaya calıştı. şimdi eşim annesi hasta oldugundan beni annemlere bırakmayacak ve kayınvalidem de hadi git demeyecek biliyroum. annemlerde de kalacagım dediğimde hemen "kaç gün kkalacaksın" diye soruyor bana. evlendigimden beri bu durum böyle ve ben artık nefret ediyorum tatillerden onun yanında kalmaktan gelini oldum die beni tapulu malı sanıyor. cahil cühela bi insan da değilim öğretmenim ben ama kayınvalidem beni memleketi mardindeki gelinlerin yerine koyuyor ve onlara davranıldıgı gibi davranıyor. annesini 2-3 gun gormeye hakkı olan köle hatun...
tavrım ne olmalı bilmiyorum ama canımı sıktıgında beni bırakmak istemediginde surat edebiliyorum sadece k, eşim surat etmeme bile kızıyor. siz ne yapardınız nasıl davranırdınız. cok kırıcı olmayacak, taktiklere dayalı bir yöntem izlemek istiyorum bana yardım edin... teşekkürler

valla canım çok haklısın ama burda eşinin duruşu çok önemli
eşit kalınacak anne diyebilmeli
eşin ne düşünüyor bu konuda

sanırım hastalıkları hep tatillere denk geliyodur

eşinde hata
kayınvalideler elbet yapar bi huysuzluk bide oğullarından yüz buldularmı ne ala.
eşin ona buna kızan,gitmeyeceksin kalmayacaksın diyen bi insansa bu böyle devam eder ne yazıkki..kim karışır benim annemde kalmama..onlara ne yaaa..hiç gelemem böyle şeylere..en sinir olduğum olaylardandır tapulu mal muamelesi.ben takmazdım herhalde,gider kalırdım.gerekirse eşimlede takışırdım,elbet anlamak zorunda oda..

eşim annesine kıyamaz çünkü hep bir vicdan azabı yaşar annemi yalnız bırakıp buraya geldim diye o yuzden o da annemde daha cok kalacagız cunku o bizi yalnız buyuttu bizim için evleenmedi şimdi ben evlenip onu buralarda tek başına bıraktım modunda... resti cekemiyorum çünkü eşimi seviyorum onun kırılmasını istemiyorum ama annemleri de üzmek istemiyorum ve hep arada kaluyorum.

yok canım hastalıkları tatile denk gelmiyor o her zaman HASTA... ve her telefonunda hasta oldum şuram agrıdı şöyle oldu böyle oldu modunda stresli oldugumdan böyle tansiyonum cıkıyor diyor. stresin ne diyoruz e ne olsun sizler uzaktasınız torunum uzakta yalnızım diyor.

kaynanan bu vicdan yaptırma kozunu çok iyi oynuyo anlaşılan
senin canın yokmu, seninkilerinde torunlarıyla doya doya vakit geçirme hakkı yokmu
eşimi çok seviyorum demişsin ama hak aramanın sevmekle bi alaksı yok
alıncak bi hak varsa kırman gerekiyosa kırcaksın
yoksa malesef herşeyi kayınvalidene yüklemeye, kendi aileni üzmeye ve arada kalmaya devam edeceksin
sonuçta çocuğunu yanlız büyütmesinin suçlusu sen değilsin değil mi, neden diyetini sen ödücekmişsin peki
valla yazdıklarım sana çok anarşik ruhlu gelebilir ama objektif bakınca tablo bu bence

Son düzenleme:

ben de senle aynı fikirdeyim ve sürekli eşimle bunu konuşuyoruz zaten ama sonu kırgınlıkla bitiyor bunu demek istiyorum yoksa aman susayım da eşim üzülmesin demek değil yaptığım. ama sonu olmayan birşey. bu muhabbete girdiğimizde ben de kırılıyorum çünkü eşimin beni annesinden sonra düşündüğünü ondan duymak zoruma gidiyor. bu tatile bilet aldıgımda eşim öyle birşey dedi ki ben artık bu konuyu acmak istemedim. ben aydına senin için değil annem için gitmeyi kabul ettim yoksa gitmezdim dedi. her tatilimiz bu muhabbetlerle kavgalarla başlıyor ve ben mantıklı ve kalıcı bir yol bulmalıyım

anladım canım, valla bilmiyorum yapın elverir mi ama sende vicdan kozunu oyna diyeceğim
sonuçta eşini en iyi sen tanırsın yumuşak tarafı neyse sana karşı onu değerlendir
anlaşılan o ki malesef açıkca konuşmak sizi bi yere getirmemiş
eşit gidip gelmekte ne var anlamıyorum yani kaynanamın bencilliği demişsin ama eşinde bencillik etmiyormu sence
tamam annesi üzülmesin, karısı üzülsün patlasın öyle mi
ay valla canım kusura bakma sinirlendim kendimi olayın içinde buldum bir an
umarım bi çözüm yolu bulursun

teşekkür ederim bu kadar samimi yaklaştığın için. inşallah bir çözüm bulurum vicdan kozunu oynamaya çalışıyorum ama kaynanam kadar becerikli değilim bu konuda. ondan biraz ders mi alsam acaba

iyide canım sen ana kuzusu değil misin? annen seni büyütürken hiç mi zorluk çekmedi. o kadının evladını görmeye torununu sevmeye hakkı yok mu? vicdansız benciller.. çok sinir oluyorum bunlara.. ama her ailede var bu.. yanlız değilsin. üstelik bizim memleketler ayrı bölüyoruz tatilleri ama ne zaman ilk önce annemlere gitsek annem bile eşimin tarafı bişey diyemediği halde " kızııımmm laf ederler" diyo. sinir oluyorum. memeleketlerimimz ayrı ama yakın. bişey diyememelerine gelince olayın açılmaya başlayacağı ama benim kesin tepki koymam şöyle oldu : yaz tatilinde eşimin kızkardeşi evlendi 15 gün yoldu düğündü derken eşimin ailesiyle zaman geçirdik. ortam güzeldi ama hiç beklemediğimiz başka bi problem yüzünden berbat bi tatil oldu. zaten yeni doğum yapmıştım stres atmak istiyordum ama daha çok stres oldum. neyse ramazan bayramında kendi kardeşim evlenecek ve 5 gün tatil var tatil başlar başlamaz memleketime geçtik. eş dost geziyoz bi ara eşim ailesinin bayramını kutlamak için yanımızdan uzaklaştı. döndüğünde berbat bi yüz ifadesi. ne oldu dedim. eşim dediki babam diyoki önce neden buraya uğramadınız sitem ediyo" ben kıpkırmızı tabi.. "o ne demek kardeşimin düğününe düğün günümü gelecektim. 15 gün orda kalırken niye önce oraya gitmediniz neden dememiş o zaman." eşim: "ama bayram ya ondan diyo ben bu akşam köye gidiyorum" ben: saçmalama be ne köyü. hayır. hemde akşamın bu saatinde" biraz tartışma ve vazgeçiş. sonra eşim annesini aradı "anne babam niye böyle yapıyo" filan anneside oğlum takma sen kafana o ne dediğini bilmiyo". sonra bana veriyor telefonu " anne biz buraya bayram kutlamaya gelsek bile onlarda anne baba sizde. öncesi sonrasımı olur. ayrıca kardeşim evleniyo sizde düğüne geleceksiniz zaten orda görüşürüz. bunlara gerek varmı gecenin bi saatti yanlız başına nasıl gelecek bu adam." aman kızım tamam kızım. düğüne geldiler özür üstüne özür bi dahada olmadı. ama benim uyanmama sebep oldu iyi oldu.

ay senin kayınpeder biraz deli mi ne kardeşinin düğününe misafir gibi mi gidicen hayret bişey
Hatta takısını takar çıkarsın canım çok kalmana da gerek yokmuş

Bence erkek tarafında genelde şu psikoloji var "kız aldık"
sanki bakkaldan yumurta alıyolar da o kız onların olmuş gibi hayret bişey yaa

aynen arkadaşım. ama alıyolar benden cevabı oturuyorlar aşağı. büyükler tamam saygı sonsuzda sevgiyide kendileri kazanacak dimi ama.
kayınpederden bi inci daha paylaşayım aklıma geldi şimdi..
bi gece yarısı konu nasıl açıldı nasıl oraya geldi bilmiyorum ama kadının kocasına sayğı duyması onun sözünden çıkmaması üzerine bi mevzuu.
kayınpeder dediki:"eskiler anlatır. dindede yeri var" kadının babası çok içki içermiş. sorumsuzmuş. adam ölmüş. kadının kocası ben babanın cenazesine gitmene razı değilim. gitme demiş. kadında kocasının sözünden çıkıp gitmemiş ( burası çok onurlu ve abartılı anlatılıyor). kadın Allah tarafından babasının cenazesine gitmediği için mükafatlandırılmış. adamda böyle bi evlat yetiştirdiği için cennete gitmiş".
aslında inanılacakda bi yanı yok değil ama neyse birazda kızım sana diyom gelinim sen işit kokusu varya bende cevap verdim.
"neyse bu konu beni açmadı durum böyleyse bizim cennet işi zor. kalk aşkım en iyisi biz yatalım"

Ben sakin tutum sergileyemezdim anneme gitmeme kayınvalidem ne karışırmış ne saçma ya ben direk söylerdim annemide özlüyorum orayada gitmek istiyorum ben snein oğlunu sana getirmesem nasıl olur derdim herhalde bilemiyorum kayınvalideler evleniyor sanki gelinle

Taktiklerle olacak iş değil bence..
En doğal hakkınızdan, annenizi görmekten söz ediyorsunuz..
Eşiniz anlayış göstermek zorunda, bu bir lütuf değil..

Alttan alırsanız, taktik denerseniz, ömür boyu taktik savaşları ile uğraşırsınız.
Açıkça kuralınızı koyun madem Mardindeki gelinlerden farklısınız..
Ben 10 günlük tatilimin 5 gününü annemlerde geçireceğim deyin ve uygulayın. Ve hatta eşinizde kalmalı sizinle beraber, siz nasıl onun annesinde kalıyorsanız.

K.valideninki evlat da, sizin annenizin ki evlat değil mi?

Son düzenleme:
işin kötü yanı da onların 2 gün gitmeme "hayır" dememeleri onlarca büyük bir lütuf. gecen yaz tatili kayınvalideme ben annemlere gidiyorum yarın dedim e daha yeni geldin dedi ben de 1 hafta oldu anne ne yenisi dedim ben bir buyuk olarak senin hadi kızım git annenlerde de kal demeni beklerdim senden dedim o da ben sana gitme demiiyorum ki deyince git de demiyorsun ama dedim. ve bana surat etti bu mevzu da acılmadı tekrar ama biliyorum ki ben ne zaman annemlere gidecek olsam hemen kanalı arapçaya cevirip eşime bişeyler soyluyor kızı var Rabbim kız yolu gozlemeyi ona da gostersin diyorum bazen kendimi tutamayıp... Rabbim adaletlidir...

annene giderken neden kayınvalidenden izin alıyorsun ki, gidiyorum de git, eşinede ister gel ister gelme sen bilirsin de, o na göre kararını versin, çok ağır hasta değil ya kayınvaliden.

aynı sorunlar bizdede var, izine çıkmadan kavgalar başlar, sizde ne kadar kalıcaz bizde ne kadar kalıcaz diye, sinir olurum. bundan iki sene önceydi o zaman annemle aynı şehirde yaşıyorduk, bayramın ilk günü annemi ziyaret ettik, ikinci günü eşimin ailesine gittik. kayınvalidem bana annen yanlız diyemi ilk oraya gittiniz demezmi, ben şok oldum tabi, aynı şehirdeki annemi atlayıp ilk oraya gidecekmişiz, allah akıl fikir versin

ona sormuyorum ki zaten gidiyorum diyorum ama o izin alıyormuşum havası yaratıyor. eşim de annem ne der kırılır mı die ağzının içine bakıyor e dolayısıyla izin alıyormuş havası oluşuyor.

şok bir gelişme... akşam kaynanam aradı bugun akşam hep gozum karardı başım döndü torunumu düşündüm biraz iyileştim sonra banyoya gireyim dedim baktım gozum kararıyo tansiyonumu olctum 15 cıktı dedi. bunu duyan eşim annesinin geceleri tansiyonu düşüp duruyor annesinin hali nicolur diye annesine tayin dilekçesi verdirtecekmiş yanımıza gelmesi için.. aynı evde kalmak zorunda değilmişiz ama rahatsızlandıgında kalkıp gidebilmeliymişiz en azından....
kalbim taş değil elbeta elden ayaktan düştüğünde bakarım ama kaynanam daha 50 yaşında ve diri de bir kadın ve cok da yıldızımız barışmaz eşim de bunu cok iyi biliyor ona daha bu zamandan maruz kalıp da evlilik hayatımı riske atmak istemiyorum.

ayyyy.. zaten sinirden uyku tutmadı ayaktayım bu saatte ve bu erkeklerin tümünden nefret ediyorum haa..
pis benciller... aklımdan çok kötü şeyler geçiyo ama neyseeeee...
bizimkide kaynanamların olduğu tarafa tayin istemekten söz ediyo nasıl uyayayım ben şimdi.. gerçi hepsinin hakkından gelirim ama lafı bile geriyo benii..

bendede aynı dert var annem ıkı mahalle yakınımda ama beyefendı her fırsatta kendı annesıne gıtmemı ıstıyor yada gidebilirmiyim dedigimde gonulsuz evet dıyor insallah kaynanalarınızın tayini cıkmazda gelmezler benımde kaynanam dul ayrı evde kalıyor ama basımın belası yok gıtmıyorsunuz gelmıyorsunuz bıktım bıktımmmmmmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…