merhaba arkadaşlar. bugün sinirim tepeme çıktı telde kaynanamla konuşunca ve ister istemez paylaşacak biri olmadığından eşime yansıttım o da kırıldı bana yattı uydusize durumu anlatayım...
2.5 yıllık evliyim ve 15 aylık bir kızım var. ailelerimiz aynı şehirde oturuyor ve onlardan epey uzakta oturuyoruz ve ancak uzun tatillerde gidebiliyoruz yanlarına. bu ara tatilde de yanlarına gideceğiz ve kayınvalidem gecen gun bize cok hasta oldugunu gece 112 acilin geldigini her akşam tansiyonunun cıktıgını kendini hiç iyi hissetmediğini biz oraya gittiğimizde 10 gün rapor alıp HERGÜNÜNÜ bizimle geçirmek istedigini söyledi. 1 haftadır fizik tedaviye gidiyor ve biz ordayken de gidecek ve benim de gitmem gerekiyor. bugun beni sinir eden konusma da şöyle oldu. sen saat kaçta gitmek istersin die sordu saatler cakışmasın ki torunuma dönüşümlü bakarız dedi. ben de çakışsa da annemlere bırakırız dedim. o da araba yok nasıl bırakacagız deyince onların arabası var gelir alırlar dedim. yok dedi zahmet ollmasın onlara hem torunum kendini yalnız hissetmesin orda dedi. ben de biraz sesimin tonunu değiştirip "annemler yabancı değil ki anne orda kendini niye yalnız hissetsin" ddim. yok yani falan filan deyip kıvırmaya calıştı. şimdi eşim annesi hasta oldugundan beni annemlere bırakmayacak ve kayınvalidem de hadi git demeyecek biliyroum. annemlerde de kalacagım dediğimde hemen "kaç gün kkalacaksın" diye soruyor bana. evlendigimden beri bu durum böyle ve ben artık nefret ediyorum tatillerden onun yanında kalmaktan gelini oldum die beni tapulu malı sanıyor. cahil cühela bi insan da değilim öğretmenim ben ama kayınvalidem beni memleketi mardindeki gelinlerin yerine koyuyor ve onlara davranıldıgı gibi davranıyor. annesini 2-3 gun gormeye hakkı olan köle hatun...
tavrım ne olmalı bilmiyorum ama canımı sıktıgında beni bırakmak istemediginde surat edebiliyorum sadece k, eşim surat etmeme bile kızıyor. siz ne yapardınız nasıl davranırdınız. cok kırıcı olmayacak, taktiklere dayalı bir yöntem izlemek istiyorum bana yardım edin... teşekkürler
eşim annesine kıyamaz çünkü hep bir vicdan azabı yaşar annemi yalnız bırakıp buraya geldim diye o yuzden o da annemde daha cok kalacagız cunku o bizi yalnız buyuttu bizim için evleenmedi şimdi ben evlenip onu buralarda tek başına bıraktım modunda... resti cekemiyorum çünkü eşimi seviyorum onun kırılmasını istemiyorum ama annemleri de üzmek istemiyorum ve hep arada kaluyorum.
kaynanan bu vicdan yaptırma kozunu çok iyi oynuyo anlaşılan
senin canın yokmu, seninkilerinde torunlarıyla doya doya vakit geçirme hakkı yokmu
eşimi çok seviyorum demişsin ama hak aramanın sevmekle bi alaksı yok
alıncak bi hak varsa kırman gerekiyosa kırcaksın
yoksa malesef herşeyi kayınvalidene yüklemeye, kendi aileni üzmeye ve arada kalmaya devam edeceksin
sonuçta çocuğunu yanlız büyütmesinin suçlusu sen değilsin değil mi, neden diyetini sen ödücekmişsin pek
valla yazdıklarım sana çok anarşik ruhlu gelebilir ama objektif bakınca tablo bu bence
ben de senle aynı fikirdeyim ve sürekli eşimle bunu konuşuyoruz zaten ama sonu kırgınlıkla bitiyor bunu demek istiyorum yoksa aman susayım da eşim üzülmesin demek değil yaptığım. ama sonu olmayan birşey. bu muhabbete girdiğimizde ben de kırılıyorum çünkü eşimin beni annesinden sonra düşündüğünü ondan duymak zoruma gidiyor. bu tatile bilet aldıgımda eşim öyle birşey dedi ki ben artık bu konuyu acmak istemedim. ben aydına senin için değil annem için gitmeyi kabul ettim yoksa gitmezdim dedi. her tatilimiz bu muhabbetlerle kavgalarla başlıyor ve ben mantıklı ve kalıcı bir yol bulmalıyım
anladım canım, valla bilmiyorum yapın elverir mi ama sende vicdan kozunu oyna diyeceğim
sonuçta eşini en iyi sen tanırsın yumuşak tarafı neyse sana karşı onu değerlendir
anlaşılan o ki malesef açıkca konuşmak sizi bi yere getirmemiş
eşit gidip gelmekte ne var anlamıyorum yani kaynanamın bencilliği demişsin ama eşinde bencillik etmiyormu sence
tamam annesi üzülmesin, karısı üzülsün patlasın öyle mi
ay valla canım kusura bakma sinirlendim kendimi olayın içinde buldum bir anumarım bi çözüm yolu bulursun
iyide canım sen ana kuzusu değil misin? annen seni büyütürken hiç mi zorluk çekmedi. o kadının evladını görmeye torununu sevmeye hakkı yok mu? vicdansız benciller.. çok sinir oluyorum bunlara.. ama her ailede var bu.. yanlız değilsin. üstelik bizim memleketler ayrı bölüyoruz tatilleri ama ne zaman ilk önce annemlere gitsek annem bile eşimin tarafı bişey diyemediği halde " kızııımmm laf ederler" diyo. sinir oluyorum. memeleketlerimimz ayrı ama yakın. bişey diyememelerine gelince olayın açılmaya başlayacağı ama benim kesin tepki koymam şöyle oldu : yaz tatilinde eşimin kızkardeşi evlendi 15 gün yoldu düğündü derken eşimin ailesiyle zaman geçirdik. ortam güzeldi ama hiç beklemediğimiz başka bi problem yüzünden berbat bi tatil oldu. zaten yeni doğum yapmıştım stres atmak istiyordum ama daha çok stres oldum. neyse ramazan bayramında kendi kardeşim evlenecek ve 5 gün tatil var tatil başlar başlamaz memleketime geçtik. eş dost geziyoz bi ara eşim ailesinin bayramını kutlamak için yanımızdan uzaklaştı. döndüğünde berbat bi yüz ifadesi. ne oldu dedim. eşim dediki babam diyoki önce neden buraya uğramadınız sitem ediyo" ben kıpkırmızı tabi.. "o ne demek kardeşimin düğününe düğün günümü gelecektim. 15 gün orda kalırken niye önce oraya gitmediniz neden dememiş o zaman." eşim: "ama bayram ya ondan diyo ben bu akşam köye gidiyorum" ben: saçmalama be ne köyü. hayır. hemde akşamın bu saatinde" biraz tartışma ve vazgeçiş. sonra eşim annesini aradı "anne babam niye böyle yapıyo" filan anneside oğlum takma sen kafana o ne dediğini bilmiyo". sonra bana veriyor telefonu " anne biz buraya bayram kutlamaya gelsek bile onlarda anne baba sizde. öncesi sonrasımı olur. ayrıca kardeşim evleniyo sizde düğüne geleceksiniz zaten orda görüşürüz. bunlara gerek varmı gecenin bi saatti yanlız başına nasıl gelecek bu adam." aman kızım tamam kızım. düğüne geldiler özür üstüne özür bi dahada olmadı. ama benim uyanmama sebep oldu iyi oldu.
ay senin kayınpeder biraz deli mi ne kardeşinin düğününe misafir gibi mi gidicen hayret bişey
Hatta takısını takar çıkarsın canım çok kalmana da gerek yokmuş
Bence erkek tarafında genelde şu psikoloji var "kız aldık"
sanki bakkaldan yumurta alıyolar da o kız onların olmuş gibi hayret bişey yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?