- 22 Kasım 2014
- 3.217
- 4.661
- 133
- 39
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Anlattiginiz gibi yaptığında alın acile götürün bir ay önce benim babam psikolojik sorunları var evde ortalığı yıkmış götürdüler acile oradan psikiyatri ye yonlendirmisler iki hafta yattı annemle hastahanede, acil gözüksün mecbur aliyorlar o bölümde çalışan doktorlar var.bu arada benim ailem küçük şehirde.Biliyorum ülkemizdeki insanların çoğu böyle ama kayınvalidem bu konuda gerçekten zor durumda.Haberleri izlemiyor artık içinde bulunduğu whatsApp gruplarından çıkmış coronayla ilgili haber atarlar da görür diye.Görümcemin iş yeri tatil olmadı bu sebeple tam zamanlı çalışıyor ona işten çık bırak diye baskı yapmaya başladı.Eşim bu süreçte işsiz kaldı sağa sola iş bakınıyor arkasından inşallah bulamaz iş diye dua ediyor kayınpederime işi bıraksa diye bakıyor.Sürekli kuran okuyor ama içindeki vesveseden kurtulamıyormuş.Sonra bana (hamileyim) kontrole gitme hastanede mikrop kaparsın bişey olur diyor gittiğimizde de gidene kadar arıyor oraya ellemeyin dokunmayın falan diye.Bukunduğumuz ilde ölen 3 kişi falan oldu vaka sayısı da 120 kişi falan hani İstanbulda değiliz o kadar stres yapacak kadar...İftardan sonra beni aradı ben artık duramıyorum diye hüngür hüngür ağlıyor ne oldu dedim ben yapamıyorum duramıyorum bana psikiyatr ayarlar mısın bak bakıştır dedi 2 hastaneyle görüştüm ama bölümleri kapalı.Online terapi diye bir şeyler varmış acaba onlar işe yarar mı ? Başvurup faydasını görenler var mı nasıl yapacağız ? Ya da terapisiz yapılacak şeyler var mıdır ? çocuk gibi hüngür hüngür ağlıyor kadıncağız ben de onu öyle gördükçe stres oluyorum yanına gittim balkona kadar konuştuk biraz en son 10 gün önce görmüştüm göz altları çökmüş sanki 10 yıl yaşlanmış gibi yapılacak bir şey var mıdır ?
Ben aldım online terapi desteği ve faydasını gördüm.Biliyorum ülkemizdeki insanların çoğu böyle ama kayınvalidem bu konuda gerçekten zor durumda.Haberleri izlemiyor artık içinde bulunduğu whatsApp gruplarından çıkmış coronayla ilgili haber atarlar da görür diye.Görümcemin iş yeri tatil olmadı bu sebeple tam zamanlı çalışıyor ona işten çık bırak diye baskı yapmaya başladı.Eşim bu süreçte işsiz kaldı sağa sola iş bakınıyor arkasından inşallah bulamaz iş diye dua ediyor kayınpederime işi bıraksa diye bakıyor.Sürekli kuran okuyor ama içindeki vesveseden kurtulamıyormuş.Sonra bana (hamileyim) kontrole gitme hastanede mikrop kaparsın bişey olur diyor gittiğimizde de gidene kadar arıyor oraya ellemeyin dokunmayın falan diye.Bukunduğumuz ilde ölen 3 kişi falan oldu vaka sayısı da 120 kişi falan hani İstanbulda değiliz o kadar stres yapacak kadar...İftardan sonra beni aradı ben artık duramıyorum diye hüngür hüngür ağlıyor ne oldu dedim ben yapamıyorum duramıyorum bana psikiyatr ayarlar mısın bak bakıştır dedi 2 hastaneyle görüştüm ama bölümleri kapalı.Online terapi diye bir şeyler varmış acaba onlar işe yarar mı ? Başvurup faydasını görenler var mı nasıl yapacağız ? Ya da terapisiz yapılacak şeyler var mıdır ? çocuk gibi hüngür hüngür ağlıyor kadıncağız ben de onu öyle gördükçe stres oluyorum yanına gittim balkona kadar konuştuk biraz en son 10 gün önce görmüştüm göz altları çökmüş sanki 10 yıl yaşlanmış gibi yapılacak bir şey var mıdır ?
Ay çok güldüm son cümlene. Panik atak birinin vakti gelen gider demesine. Allah da seni güldürsün. Ben de amaaan Artık öleceksek ölürüz modunda olduğum için hoşuma gitti yazdıklarınKaç yaşinda kadin yani sanki ölümsüz ve bir tek koronadanölecekmiş gibi tripler. Yavaş yavaş kabullensin bazi gercekleri...
Bende de ölüm korkusu var panik atakla birlikte ama napalim yani sakin sakin duruyoruz, vakti gelen gider.
Ben başka hiç bir şey yapamıyorum diyor düşünsene WhatsApp gruplarından çıkmış etkilenmemek için o kadar ciddi bir durumu var ciddi ciddi ben üzülüyorum durumuna panik atak oldu belki de
Korona eve gelince etkisini yitirmiyor ki. Yazık eve sağ Salim gelince bulaşmadı sanıyor sanırım. Ne deyim Allah yardımcınız olsunKendine değil de çocuklarına bulaşacak diye korkuyor aslında.Görümcem işe gittiğinde saatin başına bir oturuyormuş gelene kadar gözlerini ayırmıyormuş aklım hep saatte oluyor ne zaman ki eve geliyor o zaman rahatlıyorum diyor
Ay çok güldüm son cümlene. Panik atak birinin vakti gelen gider demesine. Allah da seni güldürsün. Ben de amaaan Artık öleceksek ölürüz modunda olduğum için hoşuma gitti yazdıkların
Online terapiye nasıl bakar bilemiyorum kayınvalidesiyle yaşıyor çünkü.Sağolsun o da fazla meraklı kapı falan dinler terapi alabileceği bir ortam yok aslında ama gerekirse bana gel her gün görüşmeni yap öyle git eve derim.Bazen kızıyorum ediyorum ama çok seviyorum bu durumda olmasına içim elvermiyor düşünürken kendine bir şey olacak diye korkuyorumOnline terapi güvenilir biri olursa neden olmasın. Sonuçta konuşarak muayene olacak. Psikiyatristten randevu alacaksınız. Psikologdan değil. Endişe durumu olmuş ki çok normal. Kadının mutlaka altta yatan bir endişesi vs olmuştur. Bu arada yürüyüp bandı veya YouTube’da nesli ile yürüyüş egzersizleri var, ciddi olarak diyorum açsın zorla yaptırın. Endişe için en önemli şeylerden biri bu. Egzersizle inanılmaz rahatlar.
Kulaklıkla konuşacak, kapalı odada. Siz de başka odada kulaklıkla bir şey dinlersiniz. En azından kadına bir nefes, bir ses olur.Online terapiye nasıl bakar bilemiyorum kayınvalidesiyle yaşıyor çünkü.Sağolsun o da fazla meraklı kapı falan dinler terapi alabileceği bir ortam yok aslında ama gerekirse bana gel her gün görüşmeni yap öyle git eve derim.Bazen kızıyorum ediyorum ama çok seviyorum bu durumda olmasına içim elvermiyor düşünürken kendine bir şey olacak diye korkuyorum
Neden dert olmasın kadıncağız hüngür hüngür ağlayarak beni aradı ben işin içinden çıkamıyorum psikiyatr ayarlayabilir misin yardım et diye o bu haldeyken elim kolum bağlı duramam çok üzülüyorum durumunaAynı durum benim kv de de var, evden 2 aydır çıkmamasına rağmen corona olacak sanıyor. Her gün arayıp bize de şunları şunları yapın-yapmayın diye tavsiyeler veriyor. Kayınpederim dışarı çıkıp alışveriş yapıyor mecbur, elinde olsa onu da götürmeyecek dışarı. Benimkinde panik atak var gerçi. Ama bu size neden dert oldu?
Haklısınız ama hastalık işte bu, hastalık derken panik atak yani bence onu diyorum. Yaptığı sırf kendini yıpratmak, etrafındakileri üzmek. Diyorum ya bir tanesi de bende var ama benimki uzakta. Sizin Allah yardımcınız olsun.Neden dert olmasın kadıncağız hüngür hüngür ağlayarak beni aradı ben işin içinden çıkamıyorum psikiyatr ayarlayabilir misin yardım et diye o bu haldeyken elim kolum bağlı duramam çok üzülüyorum durumuna
Aynen öyle ben de hamileyim öyle yaptıkça ben de stres oluyorum anne olunca demek ki bu kadar panik olunuyor ben nasıl korurum evladımı psikolojisine giriyorum.Eşim annesini dalgaya alıyor ana sen de şımarıyosun ha abartma diyip gülüyor keza görümcem de öyle o ayrı bıkmış zaten her gün işten çık baskısı yapıyo bıktım bende de psikoloji kalmadı diyor inşallah düzelir bir an önceHaklısınız ama hastalık işte bu, hastalık derken panik atak yani bence onu diyorum. Yaptığı sırf kendini yıpratmak, etrafındakileri üzmek. Diyorum ya bir tanesi de bende var ama benimki uzakta. Sizin Allah yardımcınız olsun.
Astoria Belki fikir verebilir. Evet hastanelerin psikiatri bölümleri kapandı ve online terapiye geçildi. İşe yarıyor mudur bilemem. Ama bszı videolar vardır rahatlama ile ilgili korona korkusundan onları inceleyip beğendiklerinizi kayınvalidenize izletebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?