Takı borcu sonsuza kadar aile büyüklerine ait değildir. Size takılan takıya karşılık davetiyeler size verilmeye başlanabilir.Benim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız, temmuzda kv min kardeşinin kızının düğünü var teyze bize çeyrek taktığı için bizde kızına takacakmışız. Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
valla ailem borç hesabı yapmaz daBenim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız, temmuzda kv min kardeşinin kızının düğünü var teyze bize çeyrek taktığı için bizde kızına takacakmışız. Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
Ben evlendiğimde teyzem bana yarım taktı,teyzemin kızı evlendiğinde annemde yeğenine yarım taktı .Bende düğünde kendi adıma kuzenime çeyrek taktım,o da oğlumun sünnetinde çeyrek taktı böylece kimsenin kimseye borcu kalmadıBenim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız, temmuzda kv min kardeşinin kızının düğünü var teyze bize çeyrek taktığı için bizde kızına takacakmışız. Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
senin anan güzel mi? diye sorabilirsin:))Kuzenler bize takmadılar bekarlardı aile büyükleri taktı sadece, bizde tanıdığımız davet edildiğimiz kişilere boş gitmiyoruz mesela halam bilezik takmıştı annemler bilezikle giderken biz de çeyrek götürüp taktık kuzenime, ama tuhaf gelen kısım şu kayınvalidemin kız kardeşi bize çeyrek taktığı için o da yeğenine çeyrek takacakmış o takacağı çeyreği de bizden istiyor
Bizim oralarda takı defteri tutulur kim taktıysa not edilir borç defteri gibi ne takıldıysa gider borcu ödenir.Kuzenler bize takmadılar bekarlardı aile büyükleri taktı sadece, bizde tanıdığımız davet edildiğimiz kişilere boş gitmiyoruz mesela halam bilezik takmıştı annemler bilezikle giderken biz de çeyrek götürüp taktık kuzenime, ama tuhaf gelen kısım şu kayınvalidemin kız kardeşi bize çeyrek taktığı için o da yeğenine çeyrek takacakmış o takacağı çeyreği de bizden istiyor
var öyle yerlerBizim oralarda takı defteri tutulur kim taktıysa not edilir borç defteri gibi ne takıldıysa gider borcu ödenir.
nE?!ya da gidip istiyorlar biz düğününüze gelemeyiz verin takımızı diye
Kiz tarafı istemez genelde. Bazi aileler de isteniyor.Ama kuzen yakın akraba altin takilmali. Alirken iyi oluyor da.Benim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız, temmuzda kv min kardeşinin kızının düğünü var teyze bize çeyrek taktığı için bizde kızına takacakmışız. Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
Bizde de böyledir kim ne taktı ne etti yazılır aynı şekilde iade edilirBizim oralarda takı defteri tutulur kim taktıysa not edilir borç defteri gibi ne takıldıysa gider borcu ödenir.
Eşiniz bunu evlenmeden önce söylemedi mi size?Eşime o zaman benimkilerin gidip taktığı altınları da annemlere verelim demek istiyorumbabamların kuzenleri takmışlardı bize onların çocuklarının düğünleri oldu eşimle ben doğrudan çağrılmadık pek samimiyetimiz de olmadığı için gitmedik ailem gidip takılarını taktılar bizden de herhangi bir istekleri olmadı, Kayınvalidemin mantığı ile o takılanlarda borçtu bizim vermemiz gerekirdi
O zaman asgari ucret ne kadardi peki. Bizde cok kisiye altin götürdük. Gelmezse bozusuruz.Yani ben ne geldiyse o gidecek muhabbetine gıcığım en başta. Velev ki ben 10 yıl önce evlendim çeyrek 1000 liraydı bugün olmuş 6000 küsür lira nasıl çeyrek götürülsün? Takılan zamanda altın fiyatını bulup ona göre para mı götürmek lazım acaba
Yani benim ailem de hiç böyle talepte bulunmadı benim düğünümden hemen sonra da bir kaç düğün oldu eş dostun haberim bile olmadı ailemin ne taktığından. Bu erkek ailelerinde genel bi gariplik var ya her konuda sebebini çözemedio
altin geri istenmese kimse düğün takisiyla ev araba alamazdi, salonun borcunu bile odeyemezlerdi:)Altın geri istenecekse verilmesin ne saçma kafalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?