bu zaten ata sporu, bunu yapan deftere takı töreni esnasında tek tek not alıp, bi senet düzenlemediği eksik kalanlardan daha fazladır
boşanma durumunda bilirkişi de o videolara bakıyormuş
benim bir yengem (bi 42 yaşında filan ama okul bitti, hemen atandı, atanır atanmaz da evlendiydi)Ayy bunu ben de yapıyorum. Bilezik taktığımda falan kurdelaya ismimi yazarım.
Çünkü birkaç yerde sahte takıldığını duymuştum. Mesela geçen yıl komşumun oğlunun düğünü vardı 5,6 tane sahte yarımlık çıkmış.
Hoş aldığım hediyelere de adımı yazarım.
Çocuğumun sınıfında doğymgünleri olduğun da falanda çok özeniyorum seçici davranıyorum. aldığım hediyeye kendim özel paket yapıyorum. Acaba itici mi duruyor ya hiç bu açıdan düşünmemiştim
Usulen takilar gelin damada hediyedir. Geri odeme borcu ana babanindir. Ama iliskilerin samimiyeti ve dinamigi geregi tabiki de degistirilebilir kimin odeyecegiBenim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
Usulen takilar gelin damada hediyedir. Geri odeme borcu ana babanindir. Ama iliskilerin samimiyeti ve dinamigi geregi tabiki de degistirilebilir kimin odeyecegiBenim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
İyi ki yazıyorum o zaman.benim bir yengem (bi 42 yaşında filan ama okul bitti, hemen atandı, atanır atanmaz da evlendiydi)
düğününden 20 sene sonra, geçen yaz kaynıgile küstü
neymiş efendim 20 sene önce düğününde taktıkları bilezik sahteymiş, öyle iddia ediyor. yalnız 20 senedir yiyorlardı içiyorlardı, gayet iyiydiler hiç bişey yoktu. bilezikleri de daha ilk sene sattılar diye biliyoruz araba aldılar.
nasıl şeyse artık.
sonra bana diyorsunuz migren bu öğretmen yengelerini ne anlatıyorsun bu kadar
aha bu da öğretmen.
En kafa karıştırıcı sorun bu, benim bir çocuğum var bir başkasının 5 ben zararlı mı çıkacağım o zamanişte mesela benim 1 tane çocuğum var siz geldiniz 1000 taktınız
e sonra sizin 5 tane düğün oldu
ben ne bilcem ama siz 5 tanesini de evlendirecek misiniz 5 tanesi 20 senede evlenecek belki
ben 1.sine gelip 1200 takcam bitti diğer 4üne boş mu gelcem?
ya da ben 5 düğün yaptım siz hepsine bin bin taktınız
e sizin düğününz yok. sizin çocuğunuz erkenden evlenmiş ben tanımadan önce. ya da evlenmiyor hayat ya. sonra da ben öldüm ne olcak?
Sizi ne ilgilendirir yok devenin nalı yaniBenim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
Ne yaparsınız gelmezse?O zaman asgari ucret ne kadardi peki. Bizde cok kisiye altin götürdük. Gelmezse bozusuruz.
zerrresinde kuruş maddi hakkınız olmadı halde bütün altınları alıp tek çeyrek için gerçekten konu mu açtınız. altını kim alıp yiyorsa boç onundur. tamam altın gelinle damadın olsun da artık gelinlere elini veren kolunu da birlikte veriyor. bu kadar ben ben ben merkezli olmayın. yemesini bilen ödemesini de bilsin.Benim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
para olarak değil çeyrek yada gram bilezik olarak düşün. benim bir oğlum var tam altın taktın. senin 4 çocuğun var hepsine 1 er çeyrek gibi (toplamı tam altın oluyor) . hane olarak düşün ben ne verdiysem onu bilirim ister 5 e böl getir ister birine getir. 20 gram verdiysem günün sonunda seninkide 20 gram gelmeli gibi. giriş çıkış eşitlemek gibiya anlıyorum da bunun dengesinin tutması çok çok zor, hadi o 4 çocuğa yaptı sen onun bir çocuğu var diye hepsini ona yaptın.. paaat 45 yaşında tekrar çocuğu oldu, bebek var ablası evliyken. ne olcak? tüm hesap karıştı. o bebeğin başı kel mi? (kel olabilir gerçi)
benim babam annem 11er kardeş
içlerinde 9 çocuğu olan da var 2 çocuğu olan da. dahası halamın amcamın teyzemin çocuğunun çocuğunun çocuğu var. yarın evlenirler.
ben şimdi hesabı kimden başlatıp tutcam
neyse şükür zaten bizde bu yok.
evlenmem de söz konusu değil
iyi yırtmışım.
Ay sizin çevreniz tuhafmış. Evlenecek kadar büyüdünüz ama size hediye edileni geri takacak gücünüz mü yok . Ailenin tek çocuğu eşiniz mi yani .alırken iyi valla ne güzel tezgahBenim ailem ve çevremde düğündeki takıları yeni çiftin anne babası borç olarak kabul eder. Düğün sonrası kim ne takmış not ederler zamanı geldiğinde aynı şekilde takarlar. Kayınvalidem ise altınları bizim geri vermemizi istiyor çevremde hiç görmediğim için isteği tuhaf geldi. Kayınpedirimin kuzeni bize çeyrek altın takmış şimdi onların oğullarının düğünü varmış biz gidip onlar yerine takacakmışız Benim ailem ise bize hiç yansıtmadılar akraba eş dostun düğünlerine gidip bize takılan kadar takı taktılar. Benim ailem enayi mi o zaman diye düşünmeden edemiyorum. Sizlerde nasıl olmuştu arkadaşlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?