- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi brucella-morganella
-
kaynananız akma zorunda değil diyecek buradakiler size klasik cevap
bir iki günle olur mu canım hiç ya.Merhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum. Çalışan bir bayanım haftanın 6 günü çalışıyorum. Bu yıl içerisinde çocuk yapmayı düşünüyorum. Anneme ve kayınvalideme uzak mesafede oturuyorum. Kendi kendime düşündüm kayınvalidem daha merkezi bir yerde oturduğu için oraya taşınmayı düşündüm ( kendi kendime planladım ) Dün akşam da kayınvalideme yemeğe gittik. Daha öncelerde bir kaç kere çocuğunuz olursa ben bakarım diye söyler dururdu. Buna güvenerek konuyu açtım sizin buralarda ev bakıyoruz dedim çok mutlu oldu bizde etrafa haber salalım da bulalım falan dedi. Arkasından çocuk konusunu açtım sen bakar mısın dedim dedim direk ciddileşti hastayım nasıl olur bakamam dedi daha önce ki açtığım konulardan biliyorsunuz diğer oğluna ev almıştı bizim evimiz olmadığı için benim işten çıkmam imkansız çalıştığım için de çocuk yapmam zor bakacak biri olması lazım ayrıca dadı tutarsam da maaşım direk dadıya gidiyor. Kendi anneme söyler söylemez direk ben bakarım ne olacak sizde hafta içi gelir görürsünüz dedi çok mutlu oldu çocuk olmadan sahiplendi. Kayınvalidem de torun yapın yapın diyip duruyor ama bakmaya gelince orta da yok bu kayınvalidem niye böyle ? Sizce ne yapmalıyım ? Annem baksa Hafta da 1-2 gün çocuğumu görmekle olur mu?
evet çocuktan anne baba sorumludur ama insan çocuğuna kıyamaz onun zor durumda olmasını istemez diye düşünüyorumBu kayinvalide daha önce ben bakarım vs demiş ama genel anlamda evet bakmak zorunda değil çocuktan anne baba sorumlu
Ben Allah ömür verir de o yaşları görürsem eşimle Fink Fink gezmek isterim mesela, 35 sene çalış emekli ol bir de Bebe bak sonra öl
birde görüyoruz mesela insanlar maddi sorunlar yuzunden cok ıstemelerıne ragmen cocuk sahıbı olmayı erteliyorBu kayinvalide daha önce ben bakarım vs demiş ama genel anlamda evet bakmak zorunda değil çocuktan anne baba sorumlu
Ben Allah ömür verir de o yaşları görürsem eşimle Fink Fink gezmek isterim mesela, 35 sene çalış emekli ol bir de Bebe bak sonra öl
evet çocuktan anne baba sorumludur ama insan çocuğuna kıyamaz onun zor durumda olmasını istemez diye düşünüyorum
bende dedğiniz gibi yaşlanınca sessiz sakın yaşamak isterim falan ama şahsen benim cocugumun çocugu olsa bakıcıya vermek yerine mecbur bakarım ben hem maddi hem manevi bakıcı parası da zor iş çünkü
ben mesela kendimi düşünürsem;
ev aldık borcumuz var ben çalışıyorum
o kadar fazla fazla para almıyorum bakıcıya verecek kadar
şuan cocugum kreşe gidiyor ama cıkışta anneme getiriyor servis işten cıkısım gec dıye
ilk senemde çocuguma annem baktı
ne bileyim ben torunuma '' bakıcıya verin ben bu yaşta cocuk bakamam ben gezeceğim'' diyip kıyamam açıkcası
ayrıca kendı evladıma da '' ne yaparsan yap aldıgın maaşın yarısını bakıcıya ver ben gezeceğim çocuk bakamam'' diyemem.
burdakı konu sahıbının kaynana hasta ise bilemem ama keyif için ben cocuk bakamam demelerini anlamıyorum büyüklerin bu da benim görüşüm insan evladı için her şeyi yapmalı
birde görüyoruz mesela insanlar maddi sorunlar yuzunden cok ıstemelerıne ragmen cocuk sahıbı olmayı erteliyor
ya çalışacak cocugu olmayacak ya da işten cıkıp cocuk yapacak kendı bakacak ama bu seferde para olmayacak
ben acıkcası cocuguma kıyamam böle duruma düşşün
sağlığım olursa bakarım cocugumun çocuguna ki cocugum da torunumda rahat etsin
Valla ben Size bişey diyim mi, benim annem diğer evli kardeşimle de benimle de peşin peşin konuştu çocuk doğurmaya karar Verdiğimizde. Kızım, bebek Doğunca hemen işe başlarsanız ben sürekli bakamam dedi. Beceremem bu yastan sonra kafam götürmez, elim ayağım tutmaz eskisi gibi dedi. Ha bi yere gidersiniz, sinema olur yemek olur çocuğu bırakmanız gerekir, seve seve. Her zaman bırakın gidin ama diğer türlüsü beni çok zorlar dedi. Bizde haklısın anne dedik ve annemizin bebeğe bakma seçeneğini direk eledik yani. Haklı kadın. Biz hiç böyle söylediğin de yahu bu kadın da amma duygusuz falan diye düşünmedik :) kadın gelmiş 50 küsür yaşına. Haklı yani
Bence hiç anlamıcak bişey yok bakmak istememek çok normal, 3 çocuğu varsa hangi torununa bakacak mesela Anneanne babanne, babanneye çocuk baktırıp memnun olan da bir elin parmağını geçmez
Bir diğer yanı da şu,kadın ilk.çocuğa baktı 2.yi yaptım hadi buna da bak nasıl derim, 3 çocuk yapma planım varsa ne olcak,terbiye de farklı olacaktır anne baba terbiye etmeli
Merhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum. Çalışan bir bayanım haftanın 6 günü çalışıyorum. Bu yıl içerisinde çocuk yapmayı düşünüyorum. Anneme ve kayınvalideme uzak mesafede oturuyorum. Kendi kendime düşündüm kayınvalidem daha merkezi bir yerde oturduğu için oraya taşınmayı düşündüm ( kendi kendime planladım ) Dün akşam da kayınvalideme yemeğe gittik. Daha öncelerde bir kaç kere çocuğunuz olursa ben bakarım diye söyler dururdu. Buna güvenerek konuyu açtım sizin buralarda ev bakıyoruz dedim çok mutlu oldu bizde etrafa haber salalım da bulalım falan dedi. Arkasından çocuk konusunu açtım sen bakar mısın dedim dedim direk ciddileşti hastayım nasıl olur bakamam dedi daha önce ki açtığım konulardan biliyorsunuz diğer oğluna ev almıştı bizim evimiz olmadığı için benim işten çıkmam imkansız çalıştığım için de çocuk yapmam zor bakacak biri olması lazım ayrıca dadı tutarsam da maaşım direk dadıya gidiyor. Kendi anneme söyler söylemez direk ben bakarım ne olacak sizde hafta içi gelir görürsünüz dedi çok mutlu oldu çocuk olmadan sahiplendi. Kayınvalidem de torun yapın yapın diyip duruyor ama bakmaya gelince orta da yok bu kayınvalidem niye böyle ? Sizce ne yapmalıyım ? Annem baksa Hafta da 1-2 gün çocuğumu görmekle olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?