Kayınvalidemin Duygusuzluğu

kaynananız akma zorunda değil diyecek buradakiler size klasik cevap

Bu kayinvalide daha önce ben bakarım vs demiş ama genel anlamda evet bakmak zorunda değil çocuktan anne baba sorumlu

Ben Allah ömür verir de o yaşları görürsem eşimle Fink Fink gezmek isterim mesela, 35 sene çalış emekli ol bir de Bebe bak sonra öl

bir iki günle olur mu canım hiç ya.
sen taşın annene yakın bir yere.
annelik kolay değil.
bazen böyle fedakarlıklar yapmak zorunda kalınıyor

evet çocuktan anne baba sorumludur ama insan çocuğuna kıyamaz onun zor durumda olmasını istemez diye düşünüyorum
bende dedğiniz gibi yaşlanınca sessiz sakın yaşamak isterim falan ama şahsen benim cocugumun çocugu olsa bakıcıya vermek yerine mecbur bakarım ben hem maddi hem manevi bakıcı parası da zor iş çünkü

ben mesela kendimi düşünürsem;
ev aldık borcumuz var ben çalışıyorum
o kadar fazla fazla para almıyorum bakıcıya verecek kadar
şuan cocugum kreşe gidiyor ama cıkışta anneme getiriyor servis işten cıkısım gec dıye
ilk senemde çocuguma annem baktı
ne bileyim ben torunuma '' bakıcıya verin ben bu yaşta cocuk bakamam ben gezeceğim'' diyip kıyamam açıkcası
ayrıca kendı evladıma da '' ne yaparsan yap aldıgın maaşın yarısını bakıcıya ver ben gezeceğim çocuk bakamam'' diyemem.
burdakı konu sahıbının kaynana hasta ise bilemem ama keyif için ben cocuk bakamam demelerini anlamıyorum büyüklerin bu da benim görüşüm insan evladı için her şeyi yapmalı

Annenin yanına yakın bi yere taşın en güzeli ohh miss çocuğuna bakar sende ayrı kalmazsın bebişten kv ye güvenme şimdiden belli etmiş

Valla bana göre anneanne de babaanne de çocuğa bakmak zorunda değil.
Kendinize güveniyorsanız yapın güvenmiyorsanız yapmayın.
Eltim kaynanama zorla çocuk baktırıyor kendi çalışıyor.
Zorla baktıracak olsam ben de bakardım ama çocuğum kreşe gidene kadar kendim bakmayı tercih ediyorum. Annem de hasta kimseye yük olmak istemem.
Eğer maddi durumunuz iyi değilse çalışın kazanın sonra çocuk yapın.
Ama zorla da olsa baktırırım derseniz kendiniz bilirsiniz.

birde görüyoruz mesela insanlar maddi sorunlar yuzunden cok ıstemelerıne ragmen cocuk sahıbı olmayı erteliyor
ya çalışacak cocugu olmayacak ya da işten cıkıp cocuk yapacak kendı bakacak ama bu seferde para olmayacak

ben acıkcası cocuguma kıyamam böle duruma düşşün
sağlığım olursa bakarım cocugumun çocuguna ki cocugum da torunumda rahat etsin

Bence hiç anlamıcak bişey yok bakmak istememek çok normal, 3 çocuğu varsa hangi torununa bakacak mesela Anneanne babanne, babanneye çocuk baktırıp memnun olan da bir elin parmağını geçmez

Bir diğer yanı da şu,kadın ilk.çocuğa baktı 2.yi yaptım hadi buna da bak nasıl derim, 3 çocuk yapma planım varsa ne olcak,terbiye de farklı olacaktır anne baba terbiye etmeli

İşte o sensin, bakmak istemek kadar istememek de doğal

Bu konuda kv çark etmiş onu ayrı tutuyorum

Kendi annen kabul etmese ''Annemin duygusuzluğu'' diye konu açacak mıydın, hiç sanmıyorum... Kayınvalide ya, yüklenin gitsin..

kadın çocuğa bakmak istememiş neden duygusuz olmuş onu anlamadım.
benişm annem de bakmak istemedi hem benim hem gelinimizin çocuğuna.
bakıcı paras veremicek durumdaysanız çocuk zamanı değil demekki

Valla ben Size bişey diyim mi, benim annem diğer evli kardeşimle de benimle de peşin peşin konuştu çocuk doğurmaya karar Verdiğimizde. Kızım, bebek Doğunca hemen işe başlarsanız ben sürekli bakamam dedi. Beceremem bu yastan sonra kafam götürmez, elim ayağım tutmaz eskisi gibi dedi. Ha bi yere gidersiniz, sinema olur yemek olur çocuğu bırakmanız gerekir, seve seve. Her zaman bırakın gidin ama diğer türlüsü beni çok zorlar dedi. Bizde haklısın anne dedik ve annemizin bebeğe bakma seçeneğini direk eledik yani. Haklı kadın. Biz hiç böyle söylediğin de yahu bu kadın da amma duygusuz falan diye düşünmedik :) kadın gelmiş 50 küsür yaşına. Haklı yani

Benim annem 47 yaşında evet genç ama görüyorum istemiyo yani,bu torununu sevmediğinden değil elbette,sadece istemiyo, 2 sene ben evdeydim ben dahi sıkıldım işi özledim çocuğumu sevmediğimden mi hayır, evde oturmak bana göre değilmiş sadece bu yani

Kaldı ki anneanne babannenin kendi anne babaları da hayatta ise ve bakıma muhtaçlarsa onlara da bakmak gerekiyo,misal benim annem de kv de de sık sık kendi ailelerine bakmaya gidiyor,kardeşler dönüşümlü bakıyor,e bu insanlar hiç mi yaşamasın

Aynen bak bu da bir diğer konu,bedenen sağlıklı olsa kafaca hazır mı bakalım

kendı adıma konusursam gücümün yettiği yere kadar bakarım ve evladıma yardım ederim
gücümün yetmediği yerde görürler zaten başlarının çaresine bakarlar
kendimden örnek verirsem de benım annem bakıyor ve hiç şikayetçi değil evet zor oluyor cocukla ugraşmak ama cok sevdiğinden hiç şikayet etmiyor
2.cocuk yapsam yıne annem bakar ki o benım annem ondan başka kimim var ki çekineyim kimden yardım isteyeyim ?
seve seve bakar

bır tane de erkek kardesim var o da evlenecek gelinimiz de calısacak ilerde
o gelinin annesi bakarsa bakar bakmazsa yıne benım annem bakar benımkıne nasıl baktıysa o da torun

yani demek istediğim ;
diyelim ki sizin kızınız var , yakın oturuyorsunuz ve çocugu oldu, kızınız çalışıyor iyi kötü idare eden bir maaşı var , istese bakıcı tutabilir ama tabi maaşın bir bölümünü bakıcıya vermek başka çalıştıgını tümünü almak başka siz kızınıza der misiniz '' bakıcıya ver '' diye? ve torununuza kıyabilir misiniz siz varken başka birinin bakmasına ?

ya da ;
aynı şekilde sizin kızınızın çocuğu var ve çalışıyor ama maaşı kıt kanaat yetiyor bakıcıya verse tüm çalıştığı bakıcıya gidecek evde oturup kendi baksa bu seferde maddi sıkıntıya düşecekler , ne dersiniz ? yine bakmaz mısınız ?bu durumda mesela çocugunuz ne yapmalı ? işten cıkıp kendi baksa maddi sıkıntı çekmelerine gönlünüz razı olur mu ?

o yüzden bunlar zor meseleler ; kaynana kaynana diyoruz kızıyoruz kaynanalara ama kaynananın yaptıgı geline iyilik değil burda kendı evladına kendi torununa iyilik
ben gercekten anlam veremiyorum benim canım rahat etmez açıkcası ben kıyamam çocuguma

kv size bir şey yapmadı die çocuğunuza bakmak zorunda değil. madem taşınma durumunuz var annenizin yanına taşının. bakacak biri varken hele bu kendi annenizken kv.den beklemeyin bile..
haftada 1-2 gün çocuğu görmek fikrini hiç okumamış kabul ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…