Kayınvalidemin Duygusuzluğu

Goha hamilelik takviminiz vardı diye hatırlıyorum. Doğum yaptınız mı yoksa? :)

Sen isine yakin bir yere tasin(eger yakinsan oyle kal:), annen de sana komsu gelsin. Hem ev - is zaman kaybetmeden yasarsin hem cocugunu her aksam alirsin.

Esine de annen cevabini verdi. Ben anlayacagimi anladim, ben ne dersem onu yapacaksin demeyi unutma.

kv niz başta bakarım demiş sonra lafından dönmüş bu kendisinin ayıbı duygusuzluğu değil
siz bu durumda bişey yaparken kv ye güvenmemeniz gerektiğini öğrenmiş oldunuz..

eşinizle oturup konuşun bir şeyden fedakarlık göstermeniz gerek
ya ev ya iş ya çocuk

artık öyle ''yapın bitane çocuk sizinle beraber büyür gider siz nasıl büyüdünüz aç kalmaz'' devri bitti
ona göre iyice ölçün tartın bi karar verin

1-2 gün görme fikrinizi siz yazmamış olun bizde görmemiş olalım

birde 4 saatlik yol die şikayet ediyorsunuz
hayırlısıyla hamile kalır anne olursanız şu konunuzu o zaman tekrar okuyun derim..

bu sekılde cocugunu hafta ıcı bı yerde bırakanlar var ama ben ınanmıyorum kı o bag kurulsun asla kurulmaz.
Annenızın yanına tasının madem kımden fayda varsa orada olun

kaynanan çocuğa bakmayacak anlaşılan hafta da bir gün olan izninde ve hafta içi akşamları sana kendini baktıracak evini temizletecek çocuk isteyipte iş ciddiye binince yan çizern insandan anca bunu anlarım ben bence kendi annenize yakın taşının

Kesinlikle annene yakin otur ya da o sana annen baksin kv hanim da haftada bir gorse yeter babaanneler cok simartiyor cocugu (benim gorduklerim) hazir verilen terbiye de boşa gidiyor

senin yine kayınvaliden bunu ima eden, benim annem direkt ben bakmam başınızın çaresine bakın diyor

işten de ayrılamam, kayınvalidem'e baktırmak istemiyorum, herşeye karışan bi tip çünkü, aramız pek yok.
napıcam bilmiyorum

bunu calistigim donemde cok yakin sevdigim bir ablam demisti ozellikle calisan bayanlar icin kimseye guvenerek cocuk yapmayin herkez cocuk olama kadar yapin der bakariz ederiz der yaptiktan sonra kimse yardimci olmaz herkez toz duman olur demisti.
bence annenize yakin ev tutun iki uc sene zorluk cekersiniz sonra cocugu krese verirsiniz. sonra işyerinize yakın bir ev tutarsanız

Bence en iyisi bakıcı.. Belli bi yaşa gelince de kreş-anaokulu..

Yani kvnizin bakarım ederim dememesi gerekirdi bakmayacaksa. Sonuçta bakmak zorunda değil, o zaman bakarım da demiycek fol yok yumurta yokken..

Mesela ben de yaşlansam torun falan bakmak istemezdim, kaç yaşıma gelmişim emekli olmuşum,tam rahata erişecekken birde bebekle uğraşmak istemezdim. Ee bakarım diye de durduk yere sallamazdım ama.

Verdiği sallamasyon vaatler hoş olmamış, ama kimse torununa bakmak zorunda değil. Ben bakıcılarla da büyüdüm, anneanne babaanneyle de. İnan büyükanneler çok sıkıcı oluyor çocuk için, uzun dönemli bakarlarsa. Bakıcılarımla çok mutluydum, hepsiyle de..

Anlamıyorum, sizin orada çocuk yapma zorunluluğu mu var? Durumunuz yoksa yapmayın çocuk yani. Sırf çocuk yapmış olmak için çocuk mu yapılır...
Bir ikincisi, doğru, kimse torun bakmak zorunda değil. Siz çocuğun annesi kendi çocuğunuz için ne evden ne işten geçebiliyor, buraya haftada 1-2 kez görsem olur mu diye sorarken duygulu anne oluyorsunuz da, kayınvalide hastalık ve yaş bahanesiyle torun bakamayacağını peşinen söyledi diye duygusuz mu oluyor? Bence siz kendinizi sorgulayın önce. Haftada 1-2 kez çocuk görmekle anne olunmuyor. Çocuk yapmayın hiç, yazık edersiniz sabiye.

Hamileyken ben bu bebeği istemiyorum diye ağlayan ben, doğum yaptıktan 2 hafta sonra annemi evine gönderdim ve o zamandan beri kendim bakıyorum... İşe dönerken de ablama bırakıcam, bi süre sonra da bakıcı tutucam.. Ablam kabul etmeseydi direk bakıcıya bırakıcaktım annem müsaade ederse. Rıza işiyle bunlar, suçlamayla değil..

Haftda bir iki gün göreceksen yapma daha iyi. Şartlar olgunlasinca yaparsınız.

Mecburi bir durum olmadikca kizim veya oglumdan olan torunuma bakmak istemem. Hem hayatimi yasamak isterim hem de toruna bakmak cok buyum sorumluluk. Bence imkan varsa en guzeli; cocuk kendi derdini anlatir duruma gelene kadar cocuga annenin kendisinin bakmasi.

Yapın derler ama bakmaya gelince hasta olurlar o yuzden bende hiç vaatler bakmıyorum kısmetse kendim için uygun zamanı bekliyorım inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…