Kayınvalidemin Duygusuzluğu

konu sahibinin kızdığı nokta çocuğun bakılmamasından ziyade kv nin önce bakarım deyip iş ciddiye binince vazgeçmesi. ki haklı. örneğin benim annem sağolsun bebek olsun birlikte bakıcı tutarız bakar planları içinde

Haftada 1-2 gun görmek olmaz, başka cozum bulun, annenize yakin bi yere tasinin ya da maasiniz dadıya gitsin, sonuçta bu masrafları göz onunde bulundurmaniz lazım...

Ayrıca bakmak istememesi normal, biliyorum burda bu yorumu yazmak bizim icin kolay sizi zor duruma dusuruyor ama kadın mecbur degil, bunu da dile getirmiş. Cocuk planı yaparken anne babaları potansiyel bakıcılar gibi gormesek, hayir demek en dogal haklari.

İsteksiz işten hayır gelmez.Kayınvaldeni boşver.Ne güzel annen var madem istiyor bakarım diyor yanına taşın .

çocuk bakmak çok zor bir şey KV niz yerine ben olsam aynı şekilde uzak dururdum.kimse kimseye güvenip çocuk yapmasın.hastalık olur şu olur bu olur arada bakılır ama sürekli bakmaya ben sıcak bakmıyorum

benim annem 60 yaşında, çocuk peşinde dolanacak mecali yok kadının. bazen birkaç saatliğine iki kızımı bırakıyorum. kadıncağız yorulmuş oluyor. çocukların keyfini yaşlı insan yerine getiremez.

kızlar kayınvalidem bana o kadar donuk ve soğuk kanlı dedi ki hiç böyle bi ifade takınmadı onun için dedim ama yanınıza taşınıyoz diyince gülleri açtı öp kokla torun da zahmeti çekmeye gelince değil mi.evet bakmaya mecbur değiller.kimsenin çocuğunu bakmadı daha.eltim işten çıkıp kendi baktı çocuğunu onlara ev aldılar çalışmasına gerek kalmadı.Ama benim durumum öyle değil ki ev alma imkanım hiç yok şu anda çalışmak zoruyndayım anca geçiniyoruz.

Evet kv bakmak zorunda değil sizin bebenize. O yaşa gelmiş neye tahammülü olacak. Bide oyuncaktan değil bebekten bahsediyorsunuz. Kv nin dıygusuzluğu değilde sizin işinize gelmemezliği desek daha doğru olur. Birine güvenip çocuk filn dünyaya getirmeyin. Kendinize güvenin bişeylerden vazgeçin bebeğinize kendiniz bakın. Anne olmaksa eğer konu fedakarlık beraberinde gelir. Hepsi sizin keyfinize göre olmaz ki. Hata sizin kv ye güvenmeniz.

Torun dediğinin tadı zaten sevmekle çıkar. Yaşlılar torunu niye sever. Çünkü zahmeti yok sevgisi var sadece. Cefası yok ezası yok. Bu yüzden torun tatlıdır.

haftada 2-3 gün çocuğu görmek hiç normal değil bence, bu şekilde bence çocuk sahibi olma fikrinizi gözden geçirin.
anne-baba çocuğa rehberlik edebilecekse çocuk sahibi olmayı düşünmeli, yoksa bir de benim çocuğum olsun şeklinde düşünerek değil, hani sadece sizi o kadar az görse de babayı tam görse belki olabilir derdim, ama anne de baba da ortalıkta olmayacak, olur şey mi?
bazen burada tatilde çocukların uzak yere gönderilmesini tartışıyoruz, ben orada bile yok olmaz şeklinde yaklaşıyorum. ki sizin durum süreklilik arz eden bir şey, siz gerçekten nasıl bu planı yapabildiniz, çok şaşkınım.
geçen 2,5 yaşındaki oğlumu babası ile birlikte babannesine gönderdim 3-4 günlüğüne, feleğim şaştı.

Doğum izninde siz biraz büyütürsünuz, daha sonra biraz anneniz kalır sizinle. Annenizi dinlendirmek icin de kayınvalideniz bakar arada. 3 yaşa kadar idare ederseniz de krese verebilirsiniz bence.

bir süre yapmayın çocugu biraz birikim yapın

eltinlere ev almaları ilginç.neye karşılık alındı bu ev.size maddi yardım filan yapılmadı mı.
kv lerin durumu iyi demek ki ev alabildiklerine göre.
kv bakmayacaksa maddi destek sağlayamaz mı bakıcı için filan.

kadın dürüstçe bakamam demiş

gerçekten akıllı kadın, şimdiden söylemiş, bana güvenme demiş

bakmak zorunda değil

bu onu duygusuz da yapmaz

o zaman annenize yakın taşının madem o bakarım demiş

ben büyüklerin bakmasına karşıyım ama şartlarınız öyle ise kv ye zorla baktıramazsınız kadın şimdiden daha çocuğu yapmadan açıkça söylemiş annenizin yakınına taşınmak dışında çözüm yok size

Anneler evi taşıyabilirse daha da güzel olur hem haftada 1 2 gün çocuğumu görürüm saçmalığı son bulur hem iş yerine uzak mesafe olmaz

Haftada 1-2 görmeyle olmaz tabi ki bunu dile getirmen bile çok saçma daha bebeğini kucağına almadığın için böyle anlamsız cümleler kurmuşsun. Ayrıca kv nin bakmasını değil annenin bakmasını isteyeceksin %100.. Yani şu durumda rahatsız olman gereken bir şey yok.. İlla bir şeyden rahatsız olacaksan; size de ev alınsaydı da çocuğunu kendin büyütseydin bu noktada rahatsız olabilirsin.

Anladığım kadarıyla özel bir kurumda çalışıyorsunuz
ev neee yaaaa
evlattan önemli mi çalışmayın gitsin daha sonra o standartlarda bir iş bulursunuz bence

İlk başta kemeri sıkın para biriktirin gezmeyin harcamayın biz oyle yaptık ben okuyodum bebeğimiz oldu çok sıktık zorunlu harcadık bebeğe ve yeme içmeye harcadık sizde biriktirin bebekten sonra 1 yıl calışmazsın sonrada kreşe verirsin kresler 750 tl civarı uygun bence maaş asgari ücret değilse başka carede yok 4saat yol çok zor olur ama bebek krese gidene kadar o yolu gidip gelmekte mantıklı olabilir bende 4 yıl boyunca 4 saat yol gidip geldim okula

Valideye yakın taşınsanız bebeği neredeyse 1 yaşına kadar çalışan anne görmüyorum ben 1 yaş civarı bakması tatlı gelir sonra validenize. Yeni doğduğu zamanlar yardımcı olmakta geri planda duruyorlar genelde. Dünyaya adapte olma kısmındaki zorlukları tek başına göğüsleyebilirsiniz. Geçen sene bu zamanlar lohusaydım validenin alınganlıkları ve bebeğimin kolik sancılarıyla uğraşıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…