Kayınvalidemin Duygusuzluğu

sevgili konu sahibi,

neden anneniz baktiginda haftada 1-2 goreceksiniz ki?
annenize yakin bir ev bulun. sabah birakin cocugu, aksam alin. yahut anneniz sabah gelsin de aksam donsun evine.
ben 4 yil 6 gun calistim sabahtan gece yarisina dek, annem krese gidene dek bakti; sonra sabah okuluna goturdu aksam okuldan aldi ben gelene dek yine bakti.
anneanne olmak ile babaanne olmak farklidir, farki da budur. istisnalar tabii ki vardir ama siz o azinlikta degilsiniz demek ki. bunu da dert etmeyin.

duygusuz olan sensin konu sahibi kendin daha doğurmadan çocugunu kv üstüne atmaya çalışma çabaların varken ya sen çokmu duygulusun?

Bence duygusuz sizsiniz.bebeği hafta da iki gün görmeyi akıldan geçirmekle bile duygusuz olduğunuzu gösterir. Ben anne değilim ama abimin kızını iki gün görmeyince dayanamıyorum kaldı ki bu evlat can yani.belki kayinvalideniz söylediğinde hasta değildi kadın şimdi kendimi hasta hissediyor olamaz mı?bu sevmediği istemediği anlamına gelmez ki.

Sakın şartları düzeltene kadar çocuk yapmayın.

50 60 yaşına gelmiş artık hayatta hiçbir aorumluluğu yükü kalmamış rahata ermiş insanlara çocuk sorumluluğu yüklemek bencilce geliyor bana. Kayınvaliden de gönüllü değilmiş zorlamaya alınmaya kırılmaya hiç gerek yok. Ayağını bağlamak istememiş. Bakıcı tutarsanız gün içerisinde uğrar ilgilenir ama sürekli bakamaz.

Annene verip sadece haftSonları çocuğu görmek çok daha bencilce. Sırf çocuk sevgisini tatmak için çocuğun size en ihtiyaç dugduğu zamanlarda onndan ayrınolacaksınız. Haftanın sadece 2 günü çocuğu görmek size belki yeter ama çocjkta çok büyük travma yaratabilirsiniz. siz çocuk yapmak istiyorsunuz diye bir çocuğa bunu yaşatmaya hakkınız yok.

İlle istiyorsanız baban hayatta mı bilmiyorum ama sıkıntı olmayacaksa annen size yerleşebilir. Bu durum sizin için zor olur ama çocuk en azından akşamları anne babasıyla uyur.

En mantıklısı siz bir süre daha bebek yapmayın. Maddi durumunuzu toparlayın.

bir de şu var,
kv niz şimdiden gönüllü değil, anneniz gönüllü ama şartlar net konuşulmamış.

benim kv oğluma bakmaya güle oynaya geldi, çok gönüllüydü,
ama sonrasında hem ona zor geldi, hem de benimle ilişkisi nedeniyle gerilim yaşadı.
ben kendime üzüldüm o dönem yalan yok, şimdi tarafsız bakınca onun açısından da zor olduğunu daha net görebiliyorum.

yani baştan gönüllü başlasa bile bu işler sonrası değişebiliyor.
o yüzden annenizde karar kılsanız bile alternatifler her zaman cebinizde olmalı,
yani en kötü işten çıkarım diyebilmelisiniz, bu yüzden kreş yaşına kadar idare edecek birikim planı yapmanızı tavsiye ederim.

bence en güzeli bakıcı. kayınvaliden de haklı çocuk bakmak hiç kolay değil. annem 20 ay baktı Allah razı olsun. ama git gide zorlandı. çocuk çok hareketlendi bakamadı. kreşe verdim olmadı. şimdi parasını veriyorum eltim bakıyor. kafam rahat. yoksa annenin ya da kayınvalidenin işi olur izin almak zor olur, aileden biri hasta olur yine izin sorun. ya da çocuğuna sen terbiye vermek istersin onlara bişey dediğinde kırılırlar. baştan dikkat etmek de fayda var. ben kızmadım kayınvalidene .

durum aynı goha. annem saolsun 20 aylık olana kadar baktı. sonra istemedi. o zamanlari kızdım , kırıldım, ağladım falan. ama şimdi objektif bakınca gerçekten haklıymış. ben ondan 30 yaş gencim haftasonu pert oluyorum. o kadıncağız 5 tam gün sıpayla uğraşıyordu.

üzülüyorum ya,
onlar da üzülüyorlar, ama eskisi gibi değil ki,

bize babannem baktı, ama kocaman bahçemiz vardı, biz tüm gün orada oynardık, babannem kontrol ederdi yemek yapardı o kadar.

şimdi çocuğu evde tutmak dert, parka götürüyorlar, parklar genel olarak gölgesiz, kuru banklar var sadece, anca bir saat kalıp gene eve dönüyorlar, evde de yaşlı kadın çocuğu eğlemekte zorlanıyor elbette.
dediğin gibi bizim için bile zor oluyor...

ewt ben de hatırlıyorum. sabah çıkıp akşam girerdik eve. şimdi malesef eskisi gibi değil durumlar. ben oğlanı parka götüürüyorum. büyük çocuklar taş atıyor. atma diyorum dinlemiyor. ateş yakıyor küçüklere zarar veriyor. partka bile kalamıyoruz o derece. bir de benim annemin bir bacağı engelli. yani yapabileceğinin en iyisini yapmış. Allah razı olsun hepsinden.

bakamam dedğini eşinin yanındamı söyledi yoksa siz yalnız kenmı konuştunuz ,
umarım eşin duymuştur , çünkü hiç laf söyletmezler analarına ,
suçlu olduklarını bile bile

sen annenle bir çzöüm bul , o gelsin sende kalsın , yada hiç kimseye minnet etme kreşe ver ,

allahım nefret ediyorum kv şu laflarındnan

aynen canım,, çok da zorlamamak lazım, ama annen iyi idare etmiş dediğin gibi.
ki 20 aylıktan sonra daha çok koşturmacalı oluyor, zor olurdu engeliyle birlikte.

aynen canım,, çok da zorlamamak lazım, ama annen iyi idare etmiş dediğin gibi.
ki 20 aylıktan sonra daha çok koşturmacalı oluyor, zor olurdu engeliyle birlikte.

ewt aynen Allah razı olsun ondan.. en güç günlerim de yanımdaydı. kayınvalidem de yaşlı. 71 yaşında kadın bakamazdı. o yüzden iyi oldu yani.

kendi annene yakın yere taşın annen baksın

evet eşimde duydu dediklerini oda biraz bozuldu ama sonradan bakamıyabilir kadın haklı demeye başladı.kızlar dediklerinizde haklı olabilirsiniz ben hepinizn dediğini okudum ve sizlere hak veriyorum ama evimiz kira eşimde bende çalışıyoruz ve yetiştiremiyoruz böyle bir durumda mecburum öyle çalışma otur bak duygusuzsun demek kolay sizin için.birde şartlar olgunlaşsın tabi bnde isterim ama nasıl?bir almam gerekir evin taksidi var bu seferde istanbulda en uygun fiyatlı ev 250 bin tl burda yaşayanlar biliyor.olgunlaşsın şartlar tabi ama ......

canım sende kayınvalidesin heralde pek bir savunmuşsun ..yada görümcemisin merak ettim

kv yada görümce olmasına gerek yok annedir belki..
siz henüz anne olmadığınızdan gelen tepkileri pek anlamlandıramıyor olabilirsiniz..
öyle ufacık bebe hafta 1-2 göreyim demekle olmaz.. zaten 6 ay sadece anne sütü ile beslemeniz lazım nasıl olacak ? onun size ihtiyacı dışında siz dayanamazsınız zaten .. bu sizin fikrinizin özü bekara karı boşamak kolaydır lafına geliyor..

Anneniz sizin evinizde baksın o halde..

Ben anlamıyorum bazen insanları.
"ben bir bebek yapacam, kim baksın ona" diye mi çalışıyor bazı kafalar, bu nasıl anlayış.

Kayınvalideye duygusuz demişsiniz ama siz haftada iki gün bebeğinizi görme planını düşünüyorsunuz, doğmamış çocuğa don biçmeyin, hele bi olsun da sonra düşünün bakalım kaç gün ayrı duracaksınız

Pardon da kv nede duygusuz olsun. Saksı çiçek mi vericeksiniz.

Bir cocuga emek sevgi vereceğiniz zamana sahip değilseniz doğurmak neden ???
Burda duygu eksikliği siz de bence sayın konus sahibi.

Zaten kv ananenin bakması ne kadar sağlıklı doğurganlık yaşını geçmiş temposu düşmüş insanlar sonuçta evet tecrubeliler ama bebege gerekli sevgiyi egitimi zeka gelistirici oyunlari verecek olan anne degil mi ???

Bence siz maddi ve manevi açıdan hazır olmayi beklemelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…