- 15 Şubat 2011
- 7.018
- 13.025
- 248
- Konu Sahibi brucella-morganella
-
Merhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum. Çalışan bir bayanım haftanın 6 günü çalışıyorum. Bu yıl içerisinde çocuk yapmayı düşünüyorum. Anneme ve kayınvalideme uzak mesafede oturuyorum. Kendi kendime düşündüm kayınvalidem daha merkezi bir yerde oturduğu için oraya taşınmayı düşündüm ( kendi kendime planladım ) Dün akşam da kayınvalideme yemeğe gittik. Daha öncelerde bir kaç kere çocuğunuz olursa ben bakarım diye söyler dururdu. Buna güvenerek konuyu açtım sizin buralarda ev bakıyoruz dedim çok mutlu oldu bizde etrafa haber salalım da bulalım falan dedi. Arkasından çocuk konusunu açtım sen bakar mısın dedim dedim direk ciddileşti hastayım nasıl olur bakamam dedi daha önce ki açtığım konulardan biliyorsunuz diğer oğluna ev almıştı bizim evimiz olmadığı için benim işten çıkmam imkansız çalıştığım için de çocuk yapmam zor bakacak biri olması lazım ayrıca dadı tutarsam da maaşım direk dadıya gidiyor. Kendi anneme söyler söylemez direk ben bakarım ne olacak sizde hafta içi gelir görürsünüz dedi çok mutlu oldu çocuk olmadan sahiplendi. Kayınvalidem de torun yapın yapın diyip duruyor ama bakmaya gelince orta da yok bu kayınvalidem niye böyle ? Sizce ne yapmalıyım ? Annem baksa Hafta da 1-2 gün çocuğumu görmekle olur mu?
Merhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum. Çalışan bir bayanım haftanın 6 günü çalışıyorum. Bu yıl içerisinde çocuk yapmayı düşünüyorum. Anneme ve kayınvalideme uzak mesafede oturuyorum. Kendi kendime düşündüm kayınvalidem daha merkezi bir yerde oturduğu için oraya taşınmayı düşündüm ( kendi kendime planladım ) Dün akşam da kayınvalideme yemeğe gittik. Daha öncelerde bir kaç kere çocuğunuz olursa ben bakarım diye söyler dururdu. Buna güvenerek konuyu açtım sizin buralarda ev bakıyoruz dedim çok mutlu oldu bizde etrafa haber salalım da bulalım falan dedi. Arkasından çocuk konusunu açtım sen bakar mısın dedim dedim direk ciddileşti hastayım nasıl olur bakamam dedi daha önce ki açtığım konulardan biliyorsunuz diğer oğluna ev almıştı bizim evimiz olmadığı için benim işten çıkmam imkansız çalıştığım için de çocuk yapmam zor bakacak biri olması lazım ayrıca dadı tutarsam da maaşım direk dadıya gidiyor. Kendi anneme söyler söylemez direk ben bakarım ne olacak sizde hafta içi gelir görürsünüz dedi çok mutlu oldu çocuk olmadan sahiplendi. Kayınvalidem de torun yapın yapın diyip duruyor ama bakmaya gelince orta da yok bu kayınvalidem niye böyle ? Sizce ne yapmalıyım ? Annem baksa Hafta da 1-2 gün çocuğumu görmekle olur mu?
bir de şu var,
kv niz şimdiden gönüllü değil, anneniz gönüllü ama şartlar net konuşulmamış.
benim kv oğluma bakmaya güle oynaya geldi, çok gönüllüydü,
ama sonrasında hem ona zor geldi, hem de benimle ilişkisi nedeniyle gerilim yaşadı.
ben kendime üzüldüm o dönem yalan yok, şimdi tarafsız bakınca onun açısından da zor olduğunu daha net görebiliyorum.
yani baştan gönüllü başlasa bile bu işler sonrası değişebiliyor.
o yüzden annenizde karar kılsanız bile alternatifler her zaman cebinizde olmalı,
yani en kötü işten çıkarım diyebilmelisiniz, bu yüzden kreş yaşına kadar idare edecek birikim planı yapmanızı tavsiye ederim.
durum aynı goha. annem saolsun 20 aylık olana kadar baktı. sonra istemedi. o zamanlari kızdım , kırıldım, ağladım falan. ama şimdi objektif bakınca gerçekten haklıymış. ben ondan 30 yaş gencim haftasonu pert oluyorum. o kadıncağız 5 tam gün sıpayla uğraşıyordu.
üzülüyorum ya,
onlar da üzülüyorlar, ama eskisi gibi değil ki,
bize babannem baktı, ama kocaman bahçemiz vardı, biz tüm gün orada oynardık, babannem kontrol ederdi yemek yapardı o kadar.
şimdi çocuğu evde tutmak dert, parka götürüyorlar, parklar genel olarak gölgesiz, kuru banklar var sadece, anca bir saat kalıp gene eve dönüyorlar, evde de yaşlı kadın çocuğu eğlemekte zorlanıyor elbette.
dediğin gibi bizim için bile zor oluyor...
ewt ben de hatırlıyorum. sabah çıkıp akşam girerdik eve. şimdi malesef eskisi gibi değil durumlar. ben oğlanı parka götüürüyorum. büyük çocuklar taş atıyor. atma diyorum dinlemiyor. ateş yakıyor küçüklere zarar veriyor. partka bile kalamıyoruz o derece. bir de benim annemin bir bacağı engelli. yani yapabileceğinin en iyisini yapmış. Allah razı olsun hepsinden.
aynen canım,, çok da zorlamamak lazım, ama annen iyi idare etmiş dediğin gibi.
ki 20 aylıktan sonra daha çok koşturmacalı oluyor, zor olurdu engeliyle birlikte.
çok duygusal konu sahibi 1-2 gibi bakacak kendi cocuguna ama kv 7 gün bakmasını istiyor duygusuz kv oluyor!Hafta da 1-2 gun derken? Hic oyle sey olur mu o zaman onun annesi siz olmazsiniz ki.
kendi annene yakın yere taşın annen baksınMerhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum. Çalışan bir bayanım haftanın 6 günü çalışıyorum. Bu yıl içerisinde çocuk yapmayı düşünüyorum. Anneme ve kayınvalideme uzak mesafede oturuyorum. Kendi kendime düşündüm kayınvalidem daha merkezi bir yerde oturduğu için oraya taşınmayı düşündüm ( kendi kendime planladım ) Dün akşam da kayınvalideme yemeğe gittik. Daha öncelerde bir kaç kere çocuğunuz olursa ben bakarım diye söyler dururdu. Buna güvenerek konuyu açtım sizin buralarda ev bakıyoruz dedim çok mutlu oldu bizde etrafa haber salalım da bulalım falan dedi. Arkasından çocuk konusunu açtım sen bakar mısın dedim dedim direk ciddileşti hastayım nasıl olur bakamam dedi daha önce ki açtığım konulardan biliyorsunuz diğer oğluna ev almıştı bizim evimiz olmadığı için benim işten çıkmam imkansız çalıştığım için de çocuk yapmam zor bakacak biri olması lazım ayrıca dadı tutarsam da maaşım direk dadıya gidiyor. Kendi anneme söyler söylemez direk ben bakarım ne olacak sizde hafta içi gelir görürsünüz dedi çok mutlu oldu çocuk olmadan sahiplendi. Kayınvalidem de torun yapın yapın diyip duruyor ama bakmaya gelince orta da yok bu kayınvalidem niye böyle ? Sizce ne yapmalıyım ? Annem baksa Hafta da 1-2 gün çocuğumu görmekle olur mu?
evet eşimde duydu dediklerini oda biraz bozuldu ama sonradan bakamıyabilir kadın haklı demeye başladı.kızlar dediklerinizde haklı olabilirsiniz ben hepinizn dediğini okudum ve sizlere hak veriyorum ama evimiz kira eşimde bende çalışıyoruz ve yetiştiremiyoruz böyle bir durumda mecburum öyle çalışma otur bak duygusuzsun demek kolay sizin için.birde şartlar olgunlaşsın tabi bnde isterim ama nasıl?bir almam gerekir evin taksidi var bu seferde istanbulda en uygun fiyatlı ev 250 bin tl burda yaşayanlar biliyor.bakamam dedğini eşinin yanındamı söyledi yoksa siz yalnız kenmı konuştunuz ,
umarım eşin duymuştur , çünkü hiç laf söyletmezler analarına ,
suçlu olduklarını bile bile
sen annenle bir çzöüm bul , o gelsin sende kalsın , yada hiç kimseye minnet etme kreşe ver ,
allahım nefret ediyorum kv şu laflarındnan
canım sende kayınvalidesin heralde pek bir savunmuşsun ..yada görümcemisin merak ettimçok duygusal konu sahibi 1-2 gibi bakacak kendi cocuguna ama kv 7 gün bakmasını istiyor duygusuz kv oluyor!
canım sende kayınvalidesin heralde pek bir savunmuşsun ..yada görümcemisin merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?