- Konu Sahibi brucella-morganella
-
Anlamıyorum, sizin orada çocuk yapma zorunluluğu mu var? Durumunuz yoksa yapmayın çocuk yani. Sırf çocuk yapmış olmak için çocuk mu yapılır...
Bir ikincisi, doğru, kimse torun bakmak zorunda değil. Siz çocuğun annesi kendi çocuğunuz için ne evden ne işten geçebiliyor, buraya haftada 1-2 kez görsem olur mu diye sorarken duygulu anne oluyorsunuz da, kayınvalide hastalık ve yaş bahanesiyle torun bakamayacağını peşinen söyledi diye duygusuz mu oluyor? Bence siz kendinizi sorgulayın önce. Haftada 1-2 kez çocuk görmekle anne olunmuyor. Çocuk yapmayın hiç, yazık edersiniz sabiye.
Merhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum. Çalışan bir bayanım haftanın 6 günü çalışıyorum. Bu yıl içerisinde çocuk yapmayı düşünüyorum. Anneme ve kayınvalideme uzak mesafede oturuyorum. Kendi kendime düşündüm kayınvalidem daha merkezi bir yerde oturduğu için oraya taşınmayı düşündüm ( kendi kendime planladım ) Dün akşam da kayınvalideme yemeğe gittik. Daha öncelerde bir kaç kere çocuğunuz olursa ben bakarım diye söyler dururdu. Buna güvenerek konuyu açtım sizin buralarda ev bakıyoruz dedim çok mutlu oldu bizde etrafa haber salalım da bulalım falan dedi. Arkasından çocuk konusunu açtım sen bakar mısın dedim dedim direk ciddileşti hastayım nasıl olur bakamam dedi daha önce ki açtığım konulardan biliyorsunuz diğer oğluna ev almıştı bizim evimiz olmadığı için benim işten çıkmam imkansız çalıştığım için de çocuk yapmam zor bakacak biri olması lazım ayrıca dadı tutarsam da maaşım direk dadıya gidiyor. Kendi anneme söyler söylemez direk ben bakarım ne olacak sizde hafta içi gelir görürsünüz dedi çok mutlu oldu çocuk olmadan sahiplendi. Kayınvalidem de torun yapın yapın diyip duruyor ama bakmaya gelince orta da yok bu kayınvalidem niye böyle ? Sizce ne yapmalıyım ? Annem baksa Hafta da 1-2 gün çocuğumu görmekle olur mu?
Anneanneler dadıMerhaba hanımlar hemen konuya girmek istiyorum. Çalışan bir bayanım haftanın 6 günü çalışıyorum. Bu yıl içerisinde çocuk yapmayı düşünüyorum. Anneme ve kayınvalideme uzak mesafede oturuyorum. Kendi kendime düşündüm kayınvalidem daha merkezi bir yerde oturduğu için oraya taşınmayı düşündüm ( kendi kendime planladım ) Dün akşam da kayınvalideme yemeğe gittik. Daha öncelerde bir kaç kere çocuğunuz olursa ben bakarım diye söyler dururdu. Buna güvenerek konuyu açtım sizin buralarda ev bakıyoruz dedim çok mutlu oldu bizde etrafa haber salalım da bulalım falan dedi. Arkasından çocuk konusunu açtım sen bakar mısın dedim dedim direk ciddileşti hastayım nasıl olur bakamam dedi daha önce ki açtığım konulardan biliyorsunuz diğer oğluna ev almıştı bizim evimiz olmadığı için benim işten çıkmam imkansız çalıştığım için de çocuk yapmam zor bakacak biri olması lazım ayrıca dadı tutarsam da maaşım direk dadıya gidiyor. Kendi anneme söyler söylemez direk ben bakarım ne olacak sizde hafta içi gelir görürsünüz dedi çok mutlu oldu çocuk olmadan sahiplendi. Kayınvalidem de torun yapın yapın diyip duruyor ama bakmaya gelince orta da yok bu kayınvalidem niye böyle ? Sizce ne yapmalıyım ? Annem baksa Hafta da 1-2 gün çocuğumu görmekle olur mu?
yani kv zaten cocuklarını binbir zorlukla büyütmüş evlendirmiş birde al hiç rahat edemeden torun bak büyüt oldu canım başka ?40 yaşındayım kardeşimin oğluna 2 saat bakamıyorum annesi yokken ,cidden çok yorucu,aklı ermiyor sürekli peşinden koşuyorsun ,ben bu yaşta yoruluyorsam kayınvalideler anneler nasıl baksınlar.çocuk bakmanın duygusallıkla ya da duygusuzlukla ilgisi yok.ayrı bir güç , sabır gerektiriyor.
katılıyorum ne demek yaff benim çocuğuma kv yok kendi annem baksın o zaman doğurma yazık o insanlarada eziyet çektirme!Çocukların anane babaneye güvenerek yapılmasından nefret ediyorum.Kadın hasta bakmak zorunda mı? Hadi onu da geçelim o yaşta bir insanın kafası çocuk kaldırır mı? Asla öyle bir zorunluluğu yok..bunun içinde suçlanamaz..illa bir suçlu aranıyorsa sorumluluğu başkalarına atacağına güvenerek çocuk yapan ebeveynlerde aranmalı..
aferin kizAnlamıyorum, sizin orada çocuk yapma zorunluluğu mu var? Durumunuz yoksa yapmayın çocuk yani. Sırf çocuk yapmış olmak için çocuk mu yapılır...
Bir ikincisi, doğru, kimse torun bakmak zorunda değil. Siz çocuğun annesi kendi çocuğunuz için ne evden ne işten geçebiliyor, buraya haftada 1-2 kez görsem olur mu diye sorarken duygulu anne oluyorsunuz da, kayınvalide hastalık ve yaş bahanesiyle torun bakamayacağını peşinen söyledi diye duygusuz mu oluyor? Bence siz kendinizi sorgulayın önce. Haftada 1-2 kez çocuk görmekle anne olunmuyor. Çocuk yapmayın hiç, yazık edersiniz sabiye.
garaj arabasi gibi var mi varHaftada 1-2 gün göreceğin çocuğu neden yapıyosun ki :)
Var böyle modellerden bizim yakın çevrede de. Kayinvalidesine bıraktı haftasonları aliyordu çocuğunu. Sonra haftasonları da almamaya başladı yorgunmus temizlik yapacakmış vs. Sonuç annem babam beni istemiyor düşüncesinden psikolojisi bozulmuş bir çocuk.
katılıyorum ne demek yaff benim çocuğuma kv yok kendi annem baksın o zaman doğurma yazık o insanlarada eziyet çektirme!
bir de bunların birlikte yaşayıp tatile geleni var
tatilde de çocuğa anneanne babaanne bakıyor onunla aynı odada kalıyor
anne baba da rahatça geziyor şey yapıyor vs
ve bunlardan o kadar çok ki
hatta birisi oğlum küçükken senin anneannen babaannen yok mu diye sormuştu muhabbet edecekmiş
küçük çocuk olunca nasılsa vardır dedim kim bakıyor aaaaa demişti bir de şaşkın şaşkın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?