Kayınvalidemin Duygusuzluğu

Gerçekten sağlığı elvermiyor mu peki? Yani o da olabilir sonuçta belli yaşta insanlar...

Ama 1-2 görmek olmaz gerçekten. Ya işten ayrılacaksınız, ya güvenilir bir komşuya filan dadıdan daha ucuza baktıracaksınız veya son çare dadı.

Ayrıca bence herşeyde bir hayır var k.v. ile yaşam kolay olmayabilirdi

Kv bakmak zorunda değil aslında. Sadece önceden ben bakarım deyip sonradan çark etmesi yanlış...

Ayrıca öbür çocuğuna ev aldı, bize almadığı için çalışmak zorundayım gibi bir mantık da hoş değil...

Annenize bırakıp haftada 1-2 gün görmek olacak iş değil. Günde 4 saat yol gidip geldikten sonra da çocuğunuza pek vaktiniz kalmayacak, uyuyor olacak belki geldiğinizde.

Bebek masrafları için kenarda paranız varsa ve işten ayrıldığınızda sıkışık da olsa geçinebilecekseniz bir süre işten ayrılıp kendiniz bakın bebeğinize.

Eğer mümkün değilse de bunun için para biriktirene kadar erteleyin bebek işini. En mantıklısı bu görünüyor...

Yaşım 28oldu 2senelik evliyim maddi anlamda şartlar olgunlaşmadı diye çocuk fikrini erteliyorum.
Görüldüğü üzere sizde de henüz şartlar olgunlaşmamış.
O çocuğun annesi sizsiniz anneannesi değil.
Haftada 1 2gün görmek çok kötü bi fikir bence.
Hani geçici bi süre için olabilir tabi birkaç ay için.
Ama ne kadar süre devam edecek bu durum o da önemli tabi.

aynen katılıyorum.

Kv elbette bakmak zorunda değil. Anneniz bakacaksa ve haftada 1-2 gün çocuğu siz görecekseniz, siz doğurmayın anneniz doğursun.

40 yaşındayım kardeşimin oğluna 2 saat bakamıyorum annesi yokken ,cidden çok yorucu,aklı ermiyor sürekli peşinden koşuyorsun ,ben bu yaşta yoruluyorsam kayınvalideler anneler nasıl baksınlar.çocuk bakmanın duygusallıkla ya da duygusuzlukla ilgisi yok.ayrı bir güç , sabır gerektiriyor.

Çocukların anane babaneye güvenerek yapılmasından nefret ediyorum.Kadın hasta bakmak zorunda mı? Hadi onu da geçelim o yaşta bir insanın kafası çocuk kaldırır mı? Asla öyle bir zorunluluğu yok..bunun içinde suçlanamaz..illa bir suçlu aranıyorsa sorumluluğu başkalarına atacağına güvenerek çocuk yapan ebeveynlerde aranmalı..

Var böyle modellerden bizim yakın çevrede de. Kayinvalidesine bıraktı haftasonları aliyordu çocuğunu. Sonra haftasonları da almamaya başladı yorgunmus temizlik yapacakmış vs. Sonuç annem babam beni istemiyor düşüncesinden psikolojisi bozulmuş bir çocuk.

kendine güveniyorsan doğur yoksa kimse çokda meraklı değildir bi yaştan sonrası çocuk kahrı çekmeye ..

Anneanneler dadı
Babaanneler cadı
Annem hem anneanne hemde babaanne
Benim kızımı annem büyüttü ama yengem nedense annemin bakmasını istemedi kendi annesinin büyütmesini istedi.
Yiğenim de güya anneannesiyle kreşler de büyüdü
Ah şu babaaneler yokmu kimine fırsat verirsin istemez kimisi de torunu ister gelin vermez.
En iyisi kızın bebeğini büyütmek bence.
Kızım annemin huyunu suyunu aldı en azından bana yabancı bir kişilik değil idare edebiliyorum

yani kv zaten cocuklarını binbir zorlukla büyütmüş evlendirmiş birde al hiç rahat edemeden torun bak büyüt oldu canım başka ?

katılıyorum ne demek yaff benim çocuğuma kv yok kendi annem baksın o zaman doğurma yazık o insanlarada eziyet çektirme!

aferin kiz

bir de bunların birlikte yaşayıp tatile geleni var

tatilde de çocuğa anneanne babaanne bakıyor onunla aynı odada kalıyor

anne baba da rahatça geziyor şey yapıyor vs

ve bunlardan o kadar çok ki

hatta birisi oğlum küçükken senin anneannen babaannen yok mu diye sormuştu muhabbet edecekmiş

küçük çocuk olunca nasılsa vardır dedim kim bakıyor aaaaa demişti bir de şaşkın şaşkın

katılıyorum ne demek yaff benim çocuğuma kv yok kendi annem baksın o zaman doğurma yazık o insanlarada eziyet çektirme!

Üstelik çocuğun psikolojisini de mahvedecek.Bir çocuk için güvenli bağlanma diye birşey var.belli bir yaşa kadar sanırım 3 .. Annesiyle olmalı..ileride borderline kişilik bozukluğu vs gibi birsürü rahatsızlıklar ya annesini az gören ya da annesi soğuk katı olan çocuklarda çıkıyor..insanın 40 ından sonra bedenide kafasıda çocuğu kaldırmaz..kayınvalidesi minimum 50 yaşlarındadıe belki de 60 lar.. Allah aşkına birde hastaymış..o kadının kafAsı,bedeni,ruhu bebek bakmayı kaldırır mı şuanda..Başkasına güvenerek çocuk yapmak nedir ya?

Salak insan kim bakıyor tabiki olması gereken kişi annesi deseydiniz :)) salak kısmını atlayabilirdiniz :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…