Kayınvalidemin ekran resmi

Günümüzde bir çok çocuğu anneanne babaanne büyütüyor,hazır olun anneler "annesi büyütmemiş ki"sözünü duymaya:işsiz:
Oyle degil baya baya babannesi buyutmus. Tum hafta birakip haftasonu alirmis kv. Esimin kizkardesine kendisi bakmis. Iki cocuga birden bakamamis. Kendisi anlatti bunu. Ogluma annelik yapamadim torunuma ben bakacagim diyordu bir ara.

1) Kendi doğurmuş kadın fotoğrafınj telefona da koyar, isterse duvar kağıdı yaptırıp salona da asar. Biz gelinler bazen nerede duracağımızı bilmiyoruz gerçekten.

2) Eğer ayağa kalkmakta zorlandıysa ameliyat sonrası ördek kullanması gayet normal. Ördeğin ne olduğunu araştırmamışsınız bile. Keşke siz ilgilenseydiniz de annesine gerek kalmasaydı. Kaldı ki hastalık durumunda kadının destek olması gayet güzel.

3) Hafta içi eşinizin de çalıştığını düşünüyorum. Bu sebeple görüşemüyorlardır. Siz evde yokken annesine yemeğe gitmesini, 1-2 gece orada kalmasını önerebilirsiniz. Bu sayede haftasonu gitmekten kurtulursunuz.

Gelin hafta içi evde yok. Hafta sonu geliyor sadece, sevişecekler mi temizlik mi yapacaklar gezecekler mi sohbet mi edecekler hepsi için 2 günleri var. Kaynana olsam bugünlerde aramam bile, ayıp.
Hafta içi gitsin, oğluşunu görsün, yemeğini yapsın,, onunla kalsın veya oğlu gitsin onda kalsın.
Evet gerçekten durum buysa gelin hanımın yaşadığı zor.Fakat bu kadar sevgi dolu olan bir anne de burda anlatıldığı gibi oğlunu hafta içi yalnız bırakmaz diye düşünüyorum. Burda biraz abartı var gibi geldi:eek::süslü:

1) Kendi doğurmuş kadın fotoğrafınj telefona da koyar, isterse duvar kağıdı yaptırıp salona da asar. Biz gelinler bazen nerede duracağımızı bilmiyoruz gerçekten.

2) Eğer ayağa kalkmakta zorlandıysa ameliyat sonrası ördek kullanması gayet normal. Ördeğin ne olduğunu araştırmamışsınız bile. Keşke siz ilgilenseydiniz de annesine gerek kalmasaydı. Kaldı ki hastalık durumunda kadının destek olması gayet güzel.

3) Hafta içi eşinizin de çalıştığını düşünüyorum. Bu sebeple görüşemüyorlardır. Siz evde yokken annesine yemeğe gitmesini, 1-2 gece orada kalmasını önerebilirsiniz. Bu sayede haftasonu gitmekten kurtulursunuz.
Sadece ordege cevap vermek istiyorum. Esimin boyle birseye ihtitaci yoktu ki. Kullanmadi da zaten. Ben de mi kayinvalidem gibi insanlarin icinde dur dur tuvalete gitme askim ben ordegi getirip yaptiririm sana deseydim.

Evet gerçekten durum buysa gelin hanımın yaşadığı zor.Fakat bu kadar sevgi dolu olan bir anne de burda anlatıldığı gibi oğlunu hafta içi yalnız bırakmaz diye düşünüyorum. Burda biraz abartı var gibi geldi:eek::süslü:
Zannetmiyorum olabiliyor.
Ben rahatsızlığım sebebiyle 1 aydır evde yokum, kayınvalide 1 kere oğluşunu görmeye gitmedi, evin haline bakmadı, kalmadı. Oysa 2 sene de beraber yaşadık. Bana da telefonda gel de görüşelim, doğum gününü kutlayalım hep beraber diyor, 1 aydır görüşseydin işte. Bir de nekahetten dönüp onun gönlünü eğlendirecek değilim. 1 aydır görmediği oğlu ben dönünce neden kıymete biniyor neden görüşesi geliyor anlamış değilim.

ne kadar kıskançsınız ya yazık size. saf bi anne-oğul sevgisinin altında bile kötü şeyler arıyorsunuz yazık cidden gidin tedavi falan olun sağlıklı bir düşünce biçimi değil bu

Kayinvalideme telefon aldik esimle birlikte. Ekrana esimin fotosunu koymus. Her ama her gorusmemizde bak oglum senin fotografin her gece yatmadan bana bakiyorsun her sabah ilk sana bakiyorum diyor. Bunu onlarca kez duydum. Esimin annesi esime asiri duskun bu arada. Ölür biter ogluna ama nasil bir gosteris gormeniz gerekir. Onlara gittigimizde esimi ayakta gordugu her an sarilir kosup. Sarilsin opsun ama gercekten gozume sokacak kadar abarti. Esim ameliyat olmustu yeni evlendigimizde ordek aldim ben sana ordege yap tuvaletini diye o kadar israr etti ki unutmamisim halen. Ordegin ne oldugunu bile bilmiyordum. Salonda kendisi koca oglunun tuvaletini yaptirmaya kalkti ama tabiki esim kabul etmemisti.
Bu arada ben haftaicleri sehir disindayim. Haftasonu evime esimin yanina donuyorum. Tum hafta anne ogul hic gorusmezler. Oglu yalniz iyi mi birseye ihtiyaci var mi umrunda degil. Ben eve gittigimde gorusecegi tutar kayinvalidemin. Iki gun boyunca kac kere arar. Ne yapiyorsunuz bugun planiniz ne goruselim...ben bunlari bunlari yaptim sunlari yedim diye gununun ozetini verip telefonda maksimum sure tutma pesinde. ziyarete gideriz her haftasonu. Evden mi geldiniz simdi nereye gideceksiniz sorulari olmadan gun gecirdigimi bilmem. bu aralar hastaliga takti bir de. Hastaneye gidip test yaptirip tum gun sonuclarini anlatip esime randevu aldirip hastaneye goturtme cabalarinda. Bir de cok korkarmis o testleri nasil yaptiracakmis. Bir kizi ve torunu da var bu arada. Esiyle anlasama da birlikte yasiyorlar. Siz soyleyin bu abarti durumdan kurtulabilmek icin ne yapabilirim. Bu anlattiklarim yaptiklarinin yuzde besidir belki. Merak ettiginiz varsa siz sorun anlatiyim. Aklima geldikce ekleme de yaparim. Bahsettigim normal bir anne sevgisi degil. Kiskandigim da yok. Gercekten rahatsiz edici bir boyutta gosteris soz konusu.
Bence konu basligin kayinvalidemin abartılı davranışları olsaymış iyiymiş ılk bakışta oğlunun fotosunu telefonuna koymasını kiskaniyormussun gibi bir algı oluşturmuş Oysa ki konu daha derinmis

Bir de kisisel ihtiyac icin normal anne o demisler ama o artik yetiskin evli bir insan. Kisisel ihtiyaclari icin yardima ihtiyaci olursa esi var. Refakatci olarak hastanede ben kalmistim. O kadar bozulmustu ki. Her lafa karisip hep gundemde kalma cabasinda.
Bazı anneler oğullarına aşırı düşkün oluyor nedenini anlayamıyorum. eşlerinden dolayı mutlu olamayanlar çareyi oğullarında mı buluyo ki..
bi arkadaşım var ama yaşı benden epey küçük. bu sevgilisiyle ortak hesap sürekli aşkım canım bitanem.. sonra evlendi bu sefer canım kocam vs. hamile kaldı oğlu oldu sanırım eşiyle arası bozuldu o hesabı kapattı oğluyla ortak açtı şimdi, oğlu dediğimde 2 aylık bebek:KK70: prens annesi, hayatımın aşkı, canıma can katanım, ömrümün gerçek aşkısılar havada uçuşuyor.

Kadın zaten resim koymasın sevmesin dememişki abartı yaptıgını düşündüğü için hayıflanıyor yani resimde koysun sevsinde ama gösteriş amaclı yapmasın diye dert yanıyor anladığım kadarı ile, size inat yapıyor bence çünkü siz yokken pek takmıyormuş böyle yapmacık davrananlarıda anlamıyorum

Esim elini omzuma atsa gelip ogluna sarilip aramiza giriyor. Boynuna yatiyor. Yapsin sevsin ama abarti inanin abarti. Esim bana ozel bisey soylese hemen hi hi ne dedin anlamadim bana da soyle diye sorar. Bu kiskanclik neden anlayamiyorum. Kadinin hayattaki tek basarisi esimmis gibi davraniyor.

Haftada yarım saat bir saat bir aradayız diyorsunuz zaten.
O yarım saat boyunca oğluna sarılı kalsa ne olur?
Anladım sizi hoş değil ama zaten kısa süreli bir aradasınız.
Yine söylüyorum, esas yıpratan eşinizle olan zamanın kısıtlı olması.
Yine de çöm takıyorsanız eşinize bu hafta annene sen perşembe cuma git, birlikte daha çok vakit geçirelim diyin. 2 haftada 1, ayda 1 falan görüşün

Oğlumun resmini telefona koyarım bir Allah'ın kuluda karışamaz. (Gelin dahil)
Oğlumu severim de öperimde izin mi alıcam gelin hanımdan.
Yeter yani.
Helal sana. Bende ayni senin gibi dusunuyorun. Gelin var veya yok. Gelinden once nasil seviyorsam opuyorsam. Gelinden sonrada operim severim. O benim evladim canim kanım ..

Sadece ordege cevap vermek istiyorum. Esimin boyle birseye ihtitaci yoktu ki. Kullanmadi da zaten. Ben de mi kayinvalidem gibi insanlarin icinde dur dur tuvalete gitme askim ben ordegi getirip yaptiririm sana deseydim.
Mesajınızda inaanların içinde bu hareketi yaptığını yazmamışsınız ki. Ne yazarsanız ona cevap alırsınız.

Hayir yanlis anlamissiniz. Mevzu fotosunu koymasi degil ki. Mevzu sevmesi de degil. Sorun olan onlarca kez bunu soylemesi. Her aksam senle yatip her sabah senle kalkiyorum gibi soylemleri. Sevsin de edepli sevsin diyorum. Sevgilicilik oynamanin geregi ne.
Mevzu resim koyması değil diyorsunuz, konu "kayın validemin ekran resmi" diye açılmış.
Koysun kadın...

Kendi başına gelse herkese batar bu durum.Ama başkası anlatınca herkes anlayışlı kesiliyor nedense.Çok mu normal yani bunlar.Mesele ekran resmi değilki.Benimde oğlum var.Elbet sevicem de öpücem de.Ama gelinin gözüne sokar gibi niye nispet yapayım.Çocuğu bekarken hiçbir paylaşım da bulunamayan anneler çocugu evlenip eşi olunca olunca nedense hep beraber takılalım,yiyelim içelim derdindeler.Evlenince çocuk kıymete biniyor.Karısı 5 gün yokmuş haftaiçi.Madem çok düşkünsün oğluna beş gün hizmetini,yemeğini yap.Vakit geçir.Istediğin gibi görüş oğlunla.Karısı yok belki yemek yapamayacak.Ama yok illaki karısı gelince başbaşa kalmasınlar diye beraber plan yapalım diyor.Hiçbirşekilde iyi niyetli bulmuyorum bu durumu.

Annemin de babamın da profil fotosu benim bu arada. O tuhaf gelmedi de, hafta içi adam yalnızken arayıp sormayın, siz gelince oglum oglum diye yapışması çok sinir bozucu. Hafta içi gelse gitse, ev işine yardım etse hem aklınız kalmazdı. Görmemezlikten duymamazlıktan gelin, bir süre sonra pes eder, belli ki içinden gelerek değil, size garezine yapıyor. Siz sinir oldukça daha çok yapar.

Karismiyorum ki. Hatta mumkunse tum hafta gorussunler ama anne o cok sevdigi oglunu ben yokken yalnizken merak bile etmiyor. Bes gun boyunca bir kere bile gorusmeyip ben geldigimde yakamizi birakmamasi sevgiden degil kiskancliktan gibi geliyor bana.

evet bak o konuda haklısın ilk yorumum eksik olmuş, ekran resmi konusunda kv haklı, sadece 2 gün görüşen çifte musallat olmak konusunda sen haklısın

Helal sana. Bende ayni senin gibi dusunuyorun. Gelin var veya yok. Gelinden once nasil seviyorsam opuyorsam. Gelinden sonrada operim severim. O benim evladim canim kanım ..
Iste sorun da o. Birakin benden oncesini sonrasini. Ben yokken oyle sevmiyor. Umrunda bile degil oglu. Tum hafta yarim saat uzaklikta bir kere gormeyip haftasonu iki gun telefon susmuyor.

Annemin de babamın da profil fotosu benim bu arada. O tuhaf gelmedi de, hafta içi adam yalnızken arayıp sormayın, siz gelince oglum oglum diye yapışması çok sinir bozucu. Hafta içi gelse gitse, ev işine yardım etse hem aklınız kalmazdı. Görmemezlikten duymamazlıktan gelin, bir süre sonra pes eder, belli ki içinden gelerek değil, size garezine yapıyor. Siz sinir oldukça daha çok yapar.
Fotografi koymasina degil aksam senle yatip sabah senle kalkiyorum diye defalarca v3 defalarca soylemesine takiliyorum. Artik hi mi diye tepki bile vermiyoruz ama soylemeye devam ediyor. Sabah kalkinca ilk gordugu yuz oglunun oluyormus. Siz soyleyin ya bu anne ogul iliskisine ait bir cumle mi. Esiyle mutsuz ogluyla sevgilicilik oynuyor.

Iste sorun da o. Birakin benden oncesini sonrasini. Ben yokken oyle sevmiyor. Umrunda bile degil oglu. Tum hafta yarim saat uzaklikta bir kere gormeyip haftasonu iki gun telefon susmuyor.
Benim 23 yasinda 1 tane oglun var baskada cocugum yok. Beni sevisini bir baskasi gorse sasirir cidden. Gelin gelince ne degisir ki. Nasilsa oyle kabullenin bence. Onemli olan sizin kaprisle dedikoduyla huzurunuzu kacirmamasi.

Back
X