Kayınvalidemin eteğindeki taşlar

valla ne güzel,

böyle ortamları severim.

o da sana sormuş benden memnun olmadığın bir olay var mı diye.
elbette bahanelerini sıralayacak, sen de yapmışsın,

ama yalnız kaldığınızda ikiniz de bahanelerden sıyrılıp şöyle bir düşünürsünüz.

bence güzel bir aşama olmuş ilişkinizde.

kayınlar evlenince daha değişecektir ama eltilerinden 1-0 önde gördüm seni :KK6:

valla ne güzel,

böyle ortamları severim.

o da sana sormuş benden memnun olmadığın bir olay var mı diye.
elbette bahanelerini sıralayacak, sen de yapmışsın,

ama yalnız kaldığınızda ikiniz de bahanelerden sıyrılıp şöyle bir düşünürsünüz.

bence güzel bir aşama olmuş ilişkinizde.

kayınlar evlenince daha değişecektir ama eltilerinden 1-0 önde gördüm seni :KK6:
Söylediklerimi önemsemedi ki.
Üzerinde düşündüğünü sanmıyorum.
Düşünse eşimle konuşurdu herhalde, ama onu konuya dahil etmek istemediğim için soramıyorum.

O skorda kendi memleketinden bir gelin alsa hemen geriye düşerim : )
Allah gönlüne göre versin, inşallah olur gönlünce biri, karşılıklı anlaşabileceği.

Bana cok masumane geldi burdan.ne guzel laf sokmamis oglunu doldurmamis sizi karsisina almis konusmus.varsa sende soyle demis.kendi annemiz olsa beni aramadiki ben onu arayayim dermiyiz acaba:KK43:

mesajların hepsini okumadım ama kv nin yaklaşımını hoş buldum.eşinizin hatrına aradı aramadı olayına girmeyin bence.yaşlılar ya da kvler diyelim,ilgi bekliyorlar işte.haftada bir arasak ne kaybederiz?iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir.

Gitsin kendisi ütülerisin çok istiyorsa, bu da ayrı terbiyesizlik ama.

Benim kayınvalidem de ütüler bekliyor falan der de konuyu değişiririm : )
Bizim dolapta sürüsüne bereket ütülenecek şey var yapsam.
Eşim kendi de yapmıyor, ona ütülemeye ver diyorum ben, tutup başka yerde ütü mü yapayım.

Hepsi ayni model sanirim :) bunun tek cozumu umursamamak ve esinle iyi olmakm ona bunlari yansitmamak ama bildigini okumak. Bu konular ese yansidimi erkekler bizden daha sabirsiz hemen bulaniyorlar ve ister istemez anne kiymetli oluyor.

Tipik erkek annesi

kiz annelerinin bir beklentisi yok nedense damatlarindan ama erkek anneleri masallah memnun edemedik

valla benim kayınvalidem nişanlı iken
sorunlarımızı konuşalım dedi
kendi bana ağır konuştu ona rağmen telefonu ağlayarak kapadı
sonra oğluna beni üzdü ağlattı diye şikayet etti
tüm sülalesini üstüme saldı
o yüzden bu konuşmalara hiç güvenmiyorum

Kayınvalidem bugüne kadar bana dair şikayetlerini açıkça ifade etmemişti.
2 gün önce canı sıkkındı, baktım anlatası var deştim biraz.

Bir başladı anlatmaya "Başkalarına bakıyorum özeniyorum, benim gelinlerim neden böyle?" diye.
"Kaç gündür hastasın, ben neden gelinimi aramayayım, o rahatlığı alamadım ben."
Önce bi dumur oldum tabii.

"Hasta oluyorum geçmiş olsun demiyosunuz, bi cuma aramıyosunuz. Hadi seni geçtim, öteki hemen şurda, hastayken bi adaçayı yapıp verse nolur. Eltim geliyo bakmaya..."
Tabii bu kadar kısa cümlelerle anlatmıyor derdini.
"Anne hepimiz hasta oluyoruz, x(eşim) çoğu zaman yanımda olmuyor, sen yalnız değilsin ki." dedim.
"Benim gençlerim var kızım, ben sizinle bir miyim? Yemek bekliyorlar, ütü bekliyorlar."
Hiç iş yaptırmam diye övündüğü kayınlarımdan bahsediyor burda, koca koca adamları o hasta olduğunda beslemek bize düşüyor çünkü.

Bozuldum, alışık olmadığım konuşmalar, bir taraftan döküldü, bir taraftan "Bak hamilesin içinde kalmasın, anne-kız dertleşiyoruz. Benim de hatalarım olabilir, sen de söyle." dedi durdu.

"Aramadın diyosun, nişanlıyken beni bir kere bile aramadın, ziyarete gelmedin. Balayında hastaydım, sen de bana bi geçmiş olsun demedin. Benim de kırıldığım şeyler var." dedim sadece.
Düşündü, nişanlıyken telaştan arayamamış gelememiş(ne telaşı vardı bilemiyorum), balayında rahatsız etmek istememiş.

2,5 yıl sonra mevzusunu edeceğim konular değil, ama ben daha geçen hafta topallaya topallaya işe gittim, en sonunda gidemedim, kalkıp yemek yapamadığım oldu.
Onun beklediği gibi gelsin yemek yapsın diye bir beklentim hiç olmadı.
Kendi aramamasını geçti, fî tarihinde grip olmuş da gitmemişiz aramamışız.

2 gün sonra neden oturdum da bunları kuruyorum işim yokmuş gibi bilmiyorum.
Ev dandini, birsürü hazırlanacak sınav var, ben oturdum "Neden şunu demedim" diyorum.

Şimdi bir taraftan bundan sonra Allah rızası için arayayım diyorum, bir taraftan ne olursa olsun surat bile yapmadım, neye yaradı diyorum.
Bunlar niye kendilerine hiç iğne batırmıyorlar?

Canim al karşına konus. De geçen gün konuştuk, beni etkiledi senin yorumların. Açıkçası kırıldım de. İşte İnsan ilişkilerinde ne alırsa onu verir de. Sen zamanında böyle böyle yaptın o sebeple ben de böyle böyle yapıyorum ile başla. Bir bir önüne diz. Kayınlarinin durumundan zaten hoslanmadigini, koca heriflerinin artık sorumluluk alması gerektiğini falan söyle. Her islerini sen halledersin değersiz olursun de. Tabi karşı cevaplara da hazırlıklı ol. Baktın üste çıkıyor, kadin gakli o zaman israrci olma bosuna 1-2 tanesini kabul et. Düzeltmeye çalışayım de. Ama bak ben yapıcı ve uzlaşmacı yaklaşıyoruz. Lütfen sende bunları dikkate alıp söyle söyle davran falan diye konuşabilirsin.

Kayınvalidem bugüne kadar bana dair şikayetlerini açıkça ifade etmemişti.
2 gün önce canı sıkkındı, baktım anlatası var deştim biraz.

Bir başladı anlatmaya "Başkalarına bakıyorum özeniyorum, benim gelinlerim neden böyle?" diye.
"Kaç gündür hastasın, ben neden gelinimi aramayayım, o rahatlığı alamadım ben."
Önce bi dumur oldum tabii.

"Hasta oluyorum geçmiş olsun demiyosunuz, bi cuma aramıyosunuz. Hadi seni geçtim, öteki hemen şurda, hastayken bi adaçayı yapıp verse nolur. Eltim geliyo bakmaya..."
Tabii bu kadar kısa cümlelerle anlatmıyor derdini.
"Anne hepimiz hasta oluyoruz, x(eşim) çoğu zaman yanımda olmuyor, sen yalnız değilsin ki." dedim.
"Benim gençlerim var kızım, ben sizinle bir miyim? Yemek bekliyorlar, ütü bekliyorlar."
Hiç iş yaptırmam diye övündüğü kayınlarımdan bahsediyor burda, koca koca adamları o hasta olduğunda beslemek bize düşüyor çünkü.

Bozuldum, alışık olmadığım konuşmalar, bir taraftan döküldü, bir taraftan "Bak hamilesin içinde kalmasın, anne-kız dertleşiyoruz. Benim de hatalarım olabilir, sen de söyle." dedi durdu.

"Aramadın diyosun, nişanlıyken beni bir kere bile aramadın, ziyarete gelmedin. Balayında hastaydım, sen de bana bi geçmiş olsun demedin. Benim de kırıldığım şeyler var." dedim sadece.
Düşündü, nişanlıyken telaştan arayamamış gelememiş(ne telaşı vardı bilemiyorum), balayında rahatsız etmek istememiş.

2,5 yıl sonra mevzusunu edeceğim konular değil, ama ben daha geçen hafta topallaya topallaya işe gittim, en sonunda gidemedim, kalkıp yemek yapamadığım oldu.
Onun beklediği gibi gelsin yemek yapsın diye bir beklentim hiç olmadı.
Kendi aramamasını geçti, fî tarihinde grip olmuş da gitmemişiz aramamışız.

2 gün sonra neden oturdum da bunları kuruyorum işim yokmuş gibi bilmiyorum.
Ev dandini, birsürü hazırlanacak sınav var, ben oturdum "Neden şunu demedim" diyorum.

Şimdi bir taraftan bundan sonra Allah rızası için arayayım diyorum, bir taraftan ne olursa olsun surat bile yapmadım, neye yaradı diyorum.
Bunlar niye kendilerine hiç iğne batırmıyorlar?
bundan sonra hiç arama inadına dediklerinin tersini yap intikamını almış olursun

Bana cok masumane geldi burdan.ne guzel laf sokmamis oglunu doldurmamis sizi karsisina almis konusmus.varsa sende soyle demis.kendi annemiz olsa beni aramadiki ben onu arayayim dermiyiz acaba:KK43:

Ama annemizle artık oturmuş bir ilişki oluyor, kayınvalideyle kıyaslanmaz ki.
Hem annemiz de beni aramıyorsun demiyor, direkt arıyor.

valla benim kayınvalidem nişanlı iken
sorunlarımızı konuşalım dedi
kendi bana ağır konuştu ona rağmen telefonu ağlayarak kapadı
sonra oğluna beni üzdü ağlattı diye şikayet etti
tüm sülalesini üstüme saldı
o yüzden bu konuşmalara hiç güvenmiyorum

Ben de bi şey söylesem abartıp anlatır mı diye korktum biraz da.
O kadar farklı anlatımlara şahit olunca eşimin ailesinde.

En azından neden böyle olduğumuzu söyledim ama boşa gitti sanki.

Canim al karşına konus. De geçen gün konuştuk, beni etkiledi senin yorumların. Açıkçası kırıldım de. İşte İnsan ilişkilerinde ne alırsa onu verir de. Sen zamanında böyle böyle yaptın o sebeple ben de böyle böyle yapıyorum ile başla. Bir bir önüne diz. Kayınlarinin durumundan zaten hoslanmadigini, koca heriflerinin artık sorumluluk alması gerektiğini falan söyle. Her islerini sen halledersin değersiz olursun de. Tabi karşı cevaplara da hazırlıklı ol. Baktın üste çıkıyor, kadin gakli o zaman israrci olma bosuna 1-2 tanesini kabul et. Düzeltmeye çalışayım de. Ama bak ben yapıcı ve uzlaşmacı yaklaşıyoruz. Lütfen sende bunları dikkate alıp söyle söyle davran falan diye konuşabilirsin.

O an nutkum tutuldu gibi bi şey oldu, bi anda -bence- hoş olmayan bir girişle dökülüverdi kadın.

Sonra görüştük tekrar, ikimizin de yapısı surat yapmaya müsait değil zaten, normaldik.

Çok kırılgan kadın ya, korkuyorum resmen konuşmaya.
Konuşsam o da kendini daha rahat hissedecek belki.
Ama diğer ihtimal kinlenecek ve durduk yere kötü ilan edilicem.

50 yaşı hiç yaşlı bulamıyorum ama ya.

Ilımlı olmasının sebebi benimle veya eltimle çok açık konuşamaması.
Yoksa arkamdan eşime söylediklerini az çok tahmin edebiliyorum, yüzüme üstü kapalı söyledikleri ayrı.

Telefon meselesinde mesafeyi de aslında ben onun koyduğunu savunuyorum.
Çünkü hiç ama hiç aramadı beni, benim bildiğim kayınvalide açar bu kapıyı.
Hadi böyle olmasa bile ben nadir de olsa arasam yine gerisini getirmiyor, ben de o beni çok mu düşünüyor diyorum.

Aramamamın bir diğer sebebi de aranacak durumlarda genelde ziyarete gidiyoruz zaten.

Ama haklısınız aslında.
Arasam ne kaybederim ki yine de.

Arama beklenti beklentiyi getirir aynen böyle devam et bence

Back
X