Kayınvalidemin eteğindeki taşlar

aman olsun boşver tipik kv işte
nazlanıyorlar, gelinlerim benimle ilgilensin istiyorlar
sen de hastayken falan ara, ziyaretine git yani nolucak
sana hakaret küfür etmemiş kadın
yalnızca sitem etmiş
boşver haftada bir ara sor halini hatrını, gönlü olsun
bugün varlar, yarın yoklar

Haklısın böyle dedi ise

Boş ver sıkma canını

O rahatlığı da vermemek lazım bence

Onu sen değil yemeğini ütüsünü düşündükleri nazlasın

Kötü gelinim mesela ama olayım ne olacak ki

Kıymetli oğullarının düşünmediği düşünür yapmadığını yaptırırım vs vs Kv bunu bilmesin beni kötülesin fark etmez ben ve eşim biliyoruz bana yeter

Üzülmeyin sizin derdiniz size yeter zaten
Onlar bana kötü değiller, ne olursa alttan alta oluyor.
Sen de kötü olamıyorsun, ortaya garip ilişkiler çıkıyor.

Hep laf sokardı, duymamış gibi yapardım, çok basit şeyler bunlar çünkü, enerji harcamaya değmez.
İlk defa açık açık konuşunca afalladım.

Tabii gece sonunda her şey 'güya' eskisi gibi, aman alınma kırılma hamilesin gülücük gülücük.

Enteresan yani, o kadar lafı yuttum resmen.

Vallahi ben de düşünüyorum bazen ben mi yanlış yapıyorum diye? Vaktinde aradım sordum ama insan aranmak da istiyor ama yok. Ben niye arayayım kendi oğulları onları aramasın hemen arıyorlar oğlum napıyosun diye ben aramayınca neden aranmıyorum? Ne zaman ki eşime ulasamasınlar beni ararlar merak ettik diye. Tıp bebek tedavisi gördüm bılen bilir çok zor bi süreç kimseye söylemedik bi hafta evde belimi dogrultamadım ağrıdan kimin haberi oldu? Kimsenin bi de sonra gorumcem geldi bi gün hayırsız gelin hiç aramıyorsun demez mi. Ölsem haberi yok bana trip atıyor tamam iyi biz söylemedik ama sonuçta evde yatıyorum değil mi? Eşim de dedi ki abla o çok hasta kaç gündür yatıyo dedi ne dese beğenirsiniz hiç de bi şeyi yok gibi ama şeytan diyo ağzının ortasına bir geçir koy kapının önüne ama eşime olan saygımdan sustum çok şükür şimdi hamileyim ama onlara söylemiyorum hırsımdan karnım çıkana kadar da soylemıycem . Her neyse sonuçta aramak için de o sıcaklığı bulmak lazım değil mi sen o kapıları kapatırsan ben nasıl gireyim?

Benim k.validem esimi bekarken 6vay yalniz birakir memlekete gidermis, esim herseyi bilir. Utu vs benden iyi yapar, simdi evlendik ben annemde 1 kez kalsam laf solemeye kalkar ama esim sagolsun hep arkamda. Yemek konusunda esim cok rahattir, yapamazsam kahvaltilik yer. K.valideme sorsan oglu asla kahvaltilikla doymaz. Ama onu takanmi var yok tabiki. Benim esim sabah ise giderken cop atar mesela ona bile bozulmustu nie oglum cop atiyor diye ama kendi de esine attirir onu gozu gormez :) boyls inciler var benim k.valimde de ama umurumda mi hic degil :)

Isin birde gorumce kismi var. K.validesi gorumcemin korkusundan evine cikinca hazir olda oturur nerdeyse, gorumcem esinin yaninda adamin annesine laf soler. Bana geldimi gorumcem guzel bir dille derki gitsen k.validene sorsan anne babamin utusuz gomlegi varmi varsa var utuleyeyim falan der. Bende dedimki abla ben evimde utu yapmiyorum, utu yapmayi sevmiyorum, kardesin yapiyor utumu birde gidip k.validemde utu yapamam dedim. O an sustu direk dumur :)

Ilgı alaka beklemiş ınsan sevdgıne nazlanır kv dende sana nazlanmış olsun ara sor gnlunu hoş tut belkı o da sana bekledıgun gb davranır kendıne dert etme arkadasım bak senınde evlafın olckmş etkılenır ve sn olrk hayatta hıcc bı ıyılık bsa gtmez :)

Kayınvalidem bugüne kadar bana dair şikayetlerini açıkça ifade etmemişti.
2 gün önce canı sıkkındı, baktım anlatası var deştim biraz.

Bir başladı anlatmaya "Başkalarına bakıyorum özeniyorum, benim gelinlerim neden böyle?" diye.
"Kaç gündür hastasın, ben neden gelinimi aramayayım, o rahatlığı alamadım ben."
Önce bi dumur oldum tabii.

"Hasta oluyorum geçmiş olsun demiyosunuz, bi cuma aramıyosunuz. Hadi seni geçtim, öteki hemen şurda, hastayken bi adaçayı yapıp verse nolur. Eltim geliyo bakmaya..."
Tabii bu kadar kısa cümlelerle anlatmıyor derdini.
"Anne hepimiz hasta oluyoruz, x(eşim) çoğu zaman yanımda olmuyor, sen yalnız değilsin ki." dedim.
"Benim gençlerim var kızım, ben sizinle bir miyim? Yemek bekliyorlar, ütü bekliyorlar."
Hiç iş yaptırmam diye övündüğü kayınlarımdan bahsediyor burda, koca koca adamları o hasta olduğunda beslemek bize düşüyor çünkü.

Bozuldum, alışık olmadığım konuşmalar, bir taraftan döküldü, bir taraftan "Bak hamilesin içinde kalmasın, anne-kız dertleşiyoruz. Benim de hatalarım olabilir, sen de söyle." dedi durdu.

"Aramadın diyosun, nişanlıyken beni bir kere bile aramadın, ziyarete gelmedin. Balayında hastaydım, sen de bana bi geçmiş olsun demedin. Benim de kırıldığım şeyler var." dedim sadece.
Düşündü, nişanlıyken telaştan arayamamış gelememiş(ne telaşı vardı bilemiyorum), balayında rahatsız etmek istememiş.

2,5 yıl sonra mevzusunu edeceğim konular değil, ama ben daha geçen hafta topallaya topallaya işe gittim, en sonunda gidemedim, kalkıp yemek yapamadığım oldu.
Onun beklediği gibi gelsin yemek yapsın diye bir beklentim hiç olmadı.
Kendi aramamasını geçti, fî tarihinde grip olmuş da gitmemişiz aramamışız.

2 gün sonra neden oturdum da bunları kuruyorum işim yokmuş gibi bilmiyorum.
Ev dandini, birsürü hazırlanacak sınav var, ben oturdum "Neden şunu demedim" diyorum.

Şimdi bir taraftan bundan sonra Allah rızası için arayayım diyorum, bir taraftan ne olursa olsun surat bile yapmadım, neye yaradı diyorum.
Bunlar niye kendilerine hiç iğne batırmıyorlar?

Ben kayınvalidenizi kötü niyetli bulmadım.Sinsi sinsi laf sokmak ya da eşinizle aranızı bozmak yerine içini dökmüş.Haklıdır değildir onu bilemem ancak yaklaşımı doğru.Sorun değil çözüm odaklı en azından..Ben alışkın değilim demişsiniz ama sağlıklı olan böyle açıkça iletişim kurmak,alışmalısınız.Bazen sırf kayınvalide olduğu içinde gözümüzde büyütüyoruz bazı şeyleri.yaşlı insanlar böyle saçma sapan beklentilere girebiliyor ve tabiki bu ;o beklentileri karşılayacaksınız anlamına gelmiyor,sadece güzel bir biçimde anlatarak o beklentilerin çok gereksiz ve saçma olduğunu görmesini sağlayın,vazgeçsin

Vallahi ben de düşünüyorum bazen ben mi yanlış yapıyorum diye? Vaktinde aradım sordum ama insan aranmak da istiyor ama yok. Ben niye arayayım kendi oğulları onları aramasın hemen arıyorlar oğlum napıyosun diye ben aramayınca neden aranmıyorum? Ne zaman ki eşime ulasamasınlar beni ararlar merak ettik diye. Tıp bebek tedavisi gördüm bılen bilir çok zor bi süreç kimseye söylemedik bi hafta evde belimi dogrultamadım ağrıdan kimin haberi oldu? Kimsenin bi de sonra gorumcem geldi bi gün hayırsız gelin hiç aramıyorsun demez mi. Ölsem haberi yok bana trip atıyor tamam iyi biz söylemedik ama sonuçta evde yatıyorum değil mi? Eşim de dedi ki abla o çok hasta kaç gündür yatıyo dedi ne dese beğenirsiniz hiç de bi şeyi yok gibi ama şeytan diyo ağzının ortasına bir geçir koy kapının önüne ama eşime olan saygımdan sustum çok şükür şimdi hamileyim ama onlara söylemiyorum hırsımdan karnım çıkana kadar da soylemıycem . Her neyse sonuçta aramak için de o sıcaklığı bulmak lazım değil mi sen o kapıları kapatırsan ben nasıl gireyim?
Siz söylemiyorsunuz aranmıyorsunuz, benden haberleri olsa bile aramıyorlar.

Kayınvalidem de bi kere naz yapıyorsun demişti de "Senden öğrendim." dememek için zor tutmuştum kendimi.

O şaka yaptıysa ben de şaka yapmış olurdum aslında.

Isin birde gorumce kismi var. K.validesi gorumcemin korkusundan evine cikinca hazir olda oturur nerdeyse, gorumcem esinin yaninda adamin annesine laf soler. Bana geldimi gorumcem guzel bir dille derki gitsen k.validene sorsan anne babamin utusuz gomlegi varmi varsa var utuleyeyim falan der. Bende dedimki abla ben evimde utu yapmiyorum, utu yapmayi sevmiyorum, kardesin yapiyor utumu birde gidip k.validemde utu yapamam dedim. O an sustu direk dumur :)
Gitsin kendisi ütülerisin çok istiyorsa, bu da ayrı terbiyesizlik ama.

Benim kayınvalidem de ütüler bekliyor falan der de konuyu değişiririm : )
Bizim dolapta sürüsüne bereket ütülenecek şey var yapsam.
Eşim kendi de yapmıyor, ona ütülemeye ver diyorum ben, tutup başka yerde ütü mü yapayım.

Ben kayınvalidenizi kötü niyetli bulmadım.Sinsi sinsi laf sokmak ya da eşinizle aranızı bozmak yerine içini dökmüş.Haklıdır değildir onu bilemem ancak yaklaşımı doğru.Sorun değil çözüm odaklı en azından..Ben alışkın değilim demişsiniz ama sağlıklı olan böyle açıkça iletişim kurmak,alışmalısınız.Bazen sırf kayınvalide olduğu içinde gözümüzde büyütüyoruz bazı şeyleri.yaşlı insanlar böyle saçma sapan beklentilere girebiliyor ve tabiki bu ;o beklentileri karşılayacaksınız anlamına gelmiyor,sadece güzel bir biçimde anlatarak o beklentilerin çok gereksiz ve saçma olduğunu görmesini sağlayın,vazgeçsin

Alışkın değilim, lafa "Benim gelinlerim neden böyle" diye suçlayıcı tavırla girince çok d norm bir konuşma olmadı aslında, başka suçlamalar d var tabii.

Karşımda bi ağlayıp bi aman içine alma (kırılma demek istiyor) diyen birine ne diyeceğimi şaşırdım.

kahvetelvesi kahvetelvesi

esimle evlenmeden evvel annesine ailesinde hickimsenin gostermedigi ilgiyi gosterdim. 10 gunde bir de arasam, her aramamda en az 50 dakika konusmasini dinledim. anlattigi konulara kendi uzmanligimca yanit vermeye cabaladim. sonra ne oldu biliyor musunuz telve? her ne ise kotu, o oldum.

oysa ben annemle sahip oldugum ve kendisine kimsenin veremedigi bagi sunmak istemistim sadece.

hayat anlayana sunulur telve. eger ki kayyum validenizin 'anlayan' biri olduguna inaniyorsaniz baginizi guclendirin. yok eger ki aksi soz konusu ise, mesafe her dem iyidir.

kv niz depresyonda olmasın.
zira belirtileri benim orta şiddetli depresyon tanısı konmuş kv ile aynı da.
ilgi alaka peşinde hep.
hiçbirşeyi yok ama hastayım diyor hala.
depresyon sebebi de oğlunun evlenmesiymiş.
şikayetler aynı hemen hemen. :))

kahvetelvesi kahvetelvesi

esimle evlenmeden evvel annesine ailesinde hickimsenin gostermedigi ilgiyi gosterdim. 10 gunde bir de arasam, her aramamda en az 50 dakika konusmasini dinledim. anlattigi konulara kendi uzmanligimca yanit vermeye cabaladim. sonra ne oldu biliyor musunuz telve? her ne ise kotu, o oldum.

oysa ben annemle sahip oldugum ve kendisine kimsenin veremedigi bagi sunmak istemistim sadece.

hayat anlayana sunulur telve. eger ki kayyum validenizin 'anlayan' biri olduguna inaniyorsaniz baginizi guclendirin. yok eger ki aksi soz konusu ise, mesafe her dem iyidir.

İyilikten güzellikten anlamaz diyemem kesinlikle.
Ama beklentilerinin sonu yok.
Buna karşın benim de beklentim olacak, o bunu karşılayacak mı?
Hiç sanmıyorum.
Sürekli aynı şeyi söylemek istemiyorum ama karşılayacak insan düşük riskimde "Bu basit bir grip değil." diye arardı.
Veya geçen hafta ayağa kalmakta zorlandığımda "Oğlum karın hamile, yemek de yapamaz, ben yapayım da sen gel al." falan derdi.

Bunlar benim beklediğim şeyler değil.
Ama o bekliyorsa ben de bunları görmek isterim o zaman.

Yine de kötü biri diyemem.
Bir şey istesem yapar mesela, ama istemem isteyemem yani.
Severim de.
Ama kırıldım, arasam da içimden gelerek olmayacak.

kv niz depresyonda olmasın.
zira belirtileri benim orta şiddetli depresyon tanısı konmuş kv ile aynı da.
ilgi alaka peşinde hep.
hiçbirşeyi yok ama hastayım diyor hala.
depresyon sebebi de oğlunun evlenmesiymiş.
şikayetler aynı hemen hemen. :))

Bilmiyorum belki de öyledir.
Ama öyleyse şikayetleri en az eşimle yaşıt : )

Ayda yılda bir yalnız kahvaltı yapması gerekse "Yiyemedim, oturdum ağladım çok hüzünlendim, yakın olsan seni arardım sen de yakın değilsin, ne yapalım benim kaderim de böyleymiş." diye sıralıyor : )

Alışkın değilim, lafa "Benim gelinlerim neden böyle" diye suçlayıcı tavırla girince çok d norm bir konuşma olmadı aslında, başka suçlamalar d var tabii.

Karşımda bi ağlayıp bi aman içine alma (kırılma demek istiyor) diyen birine ne diyeceğimi şaşırdım.

Anladım siz açık konuşmasına değil de, üslubuna alışkın değilsiniz..Valla çeşit çeşit insan var işte kayınvalideniz de dengesiz demek ki..o hasta diye tabiki gidip eşşek kadar kayınlarınıza hizmet edecek haliniz yok..Sadece bunlar aşırı kötü niyetli olmayan ,kaynana kaprislerinden ötesi değiller benim için

İyilikten güzellikten anlamaz diyemem kesinlikle.
Ama beklentilerinin sonu yok.
Buna karşın benim de beklentim olacak, o bunu karşılayacak mı?
Hiç sanmıyorum.
Sürekli aynı şeyi söylemek istemiyorum ama karşılayacak insan düşük riskimde "Bu basit bir grip değil." diye arardı.
Veya geçen hafta ayağa kalmakta zorlandığımda "Oğlum karın hamile, yemek de yapamaz, ben yapayım da sen gel al." falan derdi.

Bunlar benim beklediğim şeyler değil.
Ama o bekliyorsa ben de bunları görmek isterim o zaman.

Yine de kötü biri diyemem.
Bir şey istesem yapar mesela, ama istemem isteyemem yani.
Severim de.
Ama kırıldım, arasam da içimden gelerek olmayacak.

hic kimsenin beklentilerinin sonu yoktur. inanin ki herkes uygun kosullar onune gelse her turlu seyi, herkesten talep eder.
sabirli, sempatik, saygili, mesafeli olmanizin yararli olacagi kanaatindeyim.

Siz söylemiyorsunuz aranmıyorsunuz, benden haberleri olsa bile aramıyorlar.

Kayınvalidem de bi kere naz yapıyorsun demişti de "Senden öğrendim." dememek için zor tutmuştum kendimi.

O şaka yaptıysa ben de şaka yapmış olurdum aslında.
Küçükler ararmıs adabı böyleymiş falan filan amaaaann... bazen kızıyorum kendime bulamadın bi copsuz üzüm diye ;) benim kv hep hasta bıraksan ölecek kafasını pencereden çıkarmıyor. Biz yanına gidiyoruz hiç bi şey yok bi anda ıyılesıyo hepsi aynı yani kendi annem gibi severim diyenin bile bin türlü derdi var napıcaz atsan atılmaz satsan satılmaz ama birazcık anlayış bize geldiği zaman 1 e kadar uyumaz bu insanlar ise gidiyo özel hayatları vardır falan düşünmek yok senle beraber ben de girmedim ki menopoza ayol;) tövbe yarabbim ;) ;) insanı günaha sokuyorlar

Back
X