Kayınvalidemin gafı...

onu bunu bırak da sen anneni hiçe sayıp nasıl eşini seçebildin bence ne annen kocandan önce gelir nede kocan annenden önce gelir ikiside ayrı meseleler ...

bana kimse seçim yap demiyoki ben eşimi seçip annemden vazgeçim böyle bişeyde olmaz zaten ikisinin yeri çok çok ayrı ama burda bişey var ben eşimle yaşıyorum onunla bi hayat geçiriyorum benim alem o ve kızım tabiki eşimle kızım daha öncellikli annemle babamdan.anne baba sevgisi dersen hepsinin yeri bşka varlıklarını nefeslerini üstümde hissetmem bana huzur verir ama eşimden ayrı olsam kızım babasız byüse bu beni ve kızımı yıkar...öncelikler farklı anlıcanız sevgi diil

kayınvalide evli değil mi o zaman o da bulunur kocasına başka kadın alsınlar, onun kayınvalidesi böyle dese ne hissederdi acaba

alsınlar der canım kocasını hiç sevmiyo aynı evde iki yabancılar ve herkezide kendisi gibi görüyor.eşim olsun görümcem olsun mutsuz bi ailede büyümüşler hep kavga eden bir anne ve baba varmış karşıarında halada öyleler o yüzden yuvalarına bağlılar.bende onları gördükçe 4 elle sarılıyorum yuvama:97::97::87:

ben dedimki eşim annemden önce gelir bana deseki kızım koca bulursun ama anne bulamazsın bunda fesatce hiç bişey yok o direk kendiyle beni aynı kefeye koydu ikimizi kıyasladı tamamen artniyet oğlunun gözünde küçülüyo farkında diil hakaret sayarmış sanki ne dediysek

anne bulamam ama bu devirde düzgün eş bulmak zor bulmuşken kıymetini bilmek lazım seyirlik deyil ömürlük eş isterim

Açıkçası bende kayınvalidenin eşe karı demesini yadırgamadım
sonuçta şivesidir.
anenin yeri ayrı, eşin yeri ayrıdır
ama ana gibi yar da bulunmaz.
ayrıca bazı arkadaşlarında yarışta kayınvalidelerinden geri kalır yanları yok
annesinin yokluğunu aratmıyorum vs. hiç hoş değil

Her kaynana da böyle bir kıyas var nedense. Ben öncelikli olmalıyım meselesi. Hala daha eşin ve annenin yerinin ayrı olduğunu anlamıyorlar. Benimde aklımdan şunlar geçiyor bunlarda eş olmuşlar kocalarına, gelin olmuşlar. Onların eşinin annesi de böyle dese bozulmazlar mı. Tabii ki annenin yeri başkadır ama her çocuğunda ayrı bir yuva kurma hakkı yok mu. Bir de kaynanalar kendilerine gelince anne değerlidir şöyledir böyledir derler ama gelinler kendi annelerine daha yakın olduklarında da sen annene çok yakınsın eşini bile sevmiyorsun derler bana kaynanam aynen bunu demişti de. Elbette ne olursa olsun her kişi kendi annesine daha yakın olur ki benim annem şehir dışında iki gün aramasam merak eder. Bir gün geldiler komşular felan hayırlamaya onlar gidince sen anneni oğlumdan daha çok seviyorsun, oğlum seni seviyor sen aileni dedi. Bende sizin oğlunuz sizi sevmiyor mu ki dedim hem dedim eşime duyduğum sevgi farklı anneme olan ki farklı. Aslında böyle diyerek beni o kadar sevmiyorsun demeye getiriyor. Ama doğruya doğru bir kaynana insanın kendi annesi kadar sevilemez ki rol yapmaya gerek yok ama eşim bana öyle ilgi gösteriyor ki hiçbirşey yapamıyor.

aynen canım aramız benim annem yüzünden bozulsa yuvasına değer vermeyen kötü eş olurum annemde yuva yıkıcı kötü anne onlar yapsa oğullar hayırlı evlat olur...bu ne ya

bir gün gelecek seni annen baban ve çocukların bile bırakacak ama eşin bırakmayacak.
sen onunla yaşayacaksın.

bunu bana annem der hep.
ne kadar da haklı olduğunu ilişkim evliliğe giderken öğreniyorum. kayınvaliden çok ayıp etmiş.
yaşlılığına vermek lazım. kaynana işte.

annesinin yokluğunu aratmıyorum vs. hiç hoş değil

Bu laf bana da garip geldi açıkcası.
Yani annenin hayattaki yeri ayrı eşin ayrı.
Annenin koynuna sarması ayrı eşin sarması ayrı.
Annesinin yerine nasıl koyar insan eşini bu benim midemi bulandıran birşey..
bazı kayınvalideler de erkek çocuklarını kocaları sanarlar evlenmesine kız arkadaşına vs kızarlar..
aynı durum bence ben annesini aratmıyorum demekle..

ana gibi yar olmaz arkadaşlar...
Allah hepimizin annesini babasını bize bağışlasın,uzun sağlıklı ömürler versin..
dünyanın anlamı benim için ANNEMMM gerisi koca bir yalan..
ben üzgünken annemin halini düşünüyorumda...nasılda çırpınıyor..
oysaki eşlerimiz değilmi bizi üzen?sonra aramayan sormayan?all işte akşam tartıştık bi telefon etmiyor öldünmü kaldın mı diye?anne olsa böyle durabilir mi?

anne bulamam ama bu devirde düzgün eş bulmak zor bulmuşken kıymetini bilmek lazım seyirlik deyil ömürlük eş isterim

zaten karı bulunur lafıda hos degil sanırım o sadece evde yemek yapan cocuk doguran biri olarak goruyor kadını... okadar basit degil hayatı paylastıgın sevdigin biri esin neticede eskilerin cogu bu gozle bakmıyor demekki...

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu sahibi arkadaş bence bu durumu kendi lehine çevirebilirdi
Kayınvalidenin bu hmm özensiz ve tahrik edici lafını kocaman bir gülümseme ile "aayyy annecim haklısın hiç karı annenin yerini tutar mı? annelerimiz birtanelerimiz" deseydi diyebilseydi.. diyememiş egosuna yenilmiş.
kadının savaş cümlesini bertaraf edecekti.susup oturacaktı kadın zafer kazandım demeyecekti.
kocanız sizi seviyor sayıyorsa bence sorun yok,eşin yanında anneyi yüceltmek hiçbir geline de zarar vermez.
gelinler genelde gençliklerinden cahilliklerinden haklıyken haksız oluyor.

valla arkadaslar ne yalan söyleyeim tamam evlenip yeni yuva kuruyoruz eşimiz evimizin direği ama annem ve ailem eşimden önce gelir benim fikrim böyle

valla arkadaslar ne yalan söyleyeim tamam evlenip yeni yuva kuruyoruz eşimiz evimizin direği ama annem ve ailem eşimden önce gelir benim fikrim böyle

annem ve ailem diyosun senin ailen kim canım annen baban mı eşin ve çocuğun mu benim ailem eşim ve çocuğum onlarda annem babam...

kayınvalidemin zafer kazandığını dşünmyorum o ancak zaferi oğlu annem eşimden önce gelir derse kazanır onu istiyo sadece istiyo...kendi kulvarında o birinci çünkü anne bende eşiyim kendi kulvarımda birinciyim yarışa gerek yok bence

kim ne derse desin insanın kalbinden geçeni bilmezsiniz ki, bence kaynanayla bu konuda yarışmak sadece gelinin enerjisini düşürür başkada bi işe yaramaz, yarışan kaynanaysa aynı şey onun içinde geçerli tabii, benim fikrim

Son düzenleme:

Saçma olan bu zaten ben birinciyim birinciyim demek sanki 2. kadın var.
elbette birincisin ki seninle evlenmiş eşin..
yarışa sokan kayınvaliden sen de düşmüşsün..
bertaraf etmedikçe sürüp gider..
eşin annem önce gelir dese ne olacak??
kadın pess edecek gururlanacak sizin aşkınız bağlılığınız değişecek mi?
eşin annem önce gelir dese senin canını sıkan bir potansiyelden kurtulacaksın..
kaç yaşındasın diyasa?

valla ben evli olsam annem eşimden önce gelir kesinlikle,annem beni büyütmüş,yetiştirmiş,okutmuş,daha bi kaç senedir tanıdığım insanla annemi kıyas bile yapmam,tabi ki annem üstündür.eş her zaman bulunur o değilse başkası olur ama anne mi ya o beni yüzüstü bırakabilir yarın bigü ama annem hep arkamdadır..kendi açımdan düşündüğümde çok da yanlışlık görmüyorum bu cümlede..ama tabi kayınvalidenin bunu iğneleyici bi şekilde seni bozmak için söylemesi hoş değil,söylemsi de gereksiz bişey zaten,cahilce bi davranış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…