Kayınvalidemin gafı...

iyi çok şükür keyfim yerine geldi siğzin sayenizde ama bizde vukuat bitmez...bendede suç var aslında yakın oturuyoruz işte kabul etsee yok illa canımı sıkıcam eşittir eşimin canını...yazık ona

iyi çok şükür keyfim yerine geldi siğzin sayenizde ama bizde vukuat bitmez...bendede suç var aslında yakın oturuyoruz işte kabul etsee yok illa canımı sıkıcam eşittir eşimin canını...yazık ona

sevindim iyi olmana

kısaca,hak ediyosa,''anne' gibi davranmayıp,sınırları zorluyosa eğer;
kocanın canını ve kendininkini sıkacağına,direkt konunun muhattabının canını sıkmalı insan bence..

Son düzenleme:
sevindim iyi olmana

kısaca,hak ediyosa,''anne' gibi davranmayıp,sınırları zorluyosa eğer;
kocanın canını ve kendininkini sıkacağına,direkt konunun muhattabının canını sıkmalı insan bence..

zaten o bayramada uyuyan gelinini zorla dürttü uyandırdı artık zor uyutur beni beni üzmesine izin vermicem önce can sonra kaynana

işte o çok zor nasıl kırmıcam

mesela kocanın yanında laf sokarsa,kocana üzgün,incinmiş gözlerle bak..
onun devreye girmesine sebep olabilir bu bakış..
böylesi güzel olur tabii..
ama kocan tınmazsa eğer,kendi hesabını görmelisin işte..
soktuğu lafı,gayet zarifçe cevaplamalısın.. duymazdan gelmiceksin yani..
hee eğer yalnızken lafı sokmuşsa,ya allaaahh diyip konuşabilirsin..
ama yine de kocanın kulağına hemen gideceğini(kayınvaliden tarafından tabii) unutmamalısın..
bu olay kocan tarafından sana getirildiğinde,''ama hayatım,nası kalbimi kırdı bilsen,ben yine de kibarca sadece kırıldığımı anlatmaya çalıştım ona.. yanlış anlama lütfen''.. vs vs vs vs vs..diyebilirsin mesela..:86:

olmuyor bayarmda beni delirtti suçum bayramın birinci gnü anneme gitmek bu arada kahvaltıyı onlarda yaptık sonra annemlere gittik akşam olmadan döndük neymiş kırılmış bende açtım ağzımı yumdum gözümü nasıl sabredim ...olmuyor olmuyor tabi seviyeyi fazla aşmadan

Açıkcası benimde annem eşimden önce gelir. Kimse kusura bakmasın ama koca bulunur ama anne bulunmaz.
Ben öyle eşimle annemi aynı dereceye getirmem evet ikisininde yeri ayrı ama annemin biraz daha farklıdır. Nede olsa ağlarsa gene anne ağlıyor.

Kıskançlığından böyle bi tavır sergilemiş'kaynana'!Hiç anlamam şu lafı zaten.Eş bulunur ana bulunmaz.Ne saçma..Bu cümleden anlaşılıyor ki oğlum bana tapacaksın ölene kadar senin ilgini istiyorum.Bırakın kayınvalideler artık..Kabul edin ki gelinlerde çok önemli ve oğlunuzun bir parçası.Evlendikten sonra hanım köylülük denen birşey var herkes olmasada yarısından fazlası hanım köylü olabiliyor(Benim eşimde dahil)Ne hikmetse kayınvalideler Allahın emri olan evliliği bu derece küçümseyebiliyorlar.Eş bulunur tabiriyle.Eşde bir kere bulunmalı aynı ana gibi.Öteki dünyada bize sorulduğunda ilk ve son eşimi istiyorum diyebilmeliyiz.Kayınvalideler sanki eşler markette satılıyor gibi davranıyor fakar sonunda onlar hep ikinci planda kalıyorlar.Olması gereken bu zaten...

valla benden önceki kuşağın karı demesini yadırgamam, sonuçta alışkanlıklar, o devrin konuşma tarzı...
evet eş dese daha şık olur ama alışkanlıklar kolay değişmez o yaş grubu için

açıkcası cevabı bu kadar riskli bi tartışmayı ortaya atmasıda bana iyi niyetli gelmedi

sorunun cevabına gelince kesinlikle genel geçer bi cevabı olamaz, kadına, erkeğe, ve anneye göre çok değişken olabilir bence

o öyle derken kocanda pişkin pişkin güldü oturdumu yani. benim eşim direk lafı yapıştırırdı vallahi. benim kaynanamda öyle başkasının üzerinden bize laf sokar sürekli. biz ev aldık kredi ödüyoruz işte başkasını konuşuyordu sözde aman dışarıda ev çok oda almasaymış felan dedi sonra bize döndü szede evmi lazımdı kiralık ev çok almayaydınız dedi. eşimde evimiz mi vardı herkes sevinir ev aldılar diye sende ne demeye getiriyorsun dedi. burada iş eşine düşüyor annesini dizginlemeyi bilmesi lazım eş ayrı anne baba ayrı. evlendikte evimizdeki durumu hangisi bildi acaba yada oğullarının derdini kederini hangi gün paylaştılar dimi.

Karı kelimesine takılmayın,karı-koca daki karıdır o:) Aynı şekilde koca bulunur ana bulunmaz diyebilirdi.O zaman koca yerine eş deseydi diye düşünülmeyecekti.
Gerçi bu durumda koca deseymiş daha doğru olurmuş.Aman canım kıskanmış kadın işte, boşver.Başkasından duyup kafasına takmış,size sorup nabız yoklamak istemiş,sonuç iyi olmamış tabii.Anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı sorusu gibi,sadece can sıkar böyle kıyaslar,herkesin yeri ayrı.

yangın anında ilk kimi kurtarırsın, eşini mi annen mi hadi bakalım

Konuyu açan kayınvalide ama siz de evet benim için de kocam eşimden önce gelir demişsiniz. Ki bence bu da yanlış.. Anne ve koca iki ayrı kavram insan hayatında. Aynı sıralamaya sokmak yanlış
Siz deseydiniz ki ayy haklısın anne .. anne sevgisi ayrı eş sevgisi ayrıdır.. bitti gitti gitti..
kaldı ki haklı yarın kocanız size ihanet edebilir? o zaman da kocam önce gelir mi diyeceksiniz.
siz çok hassassınız kayınvalideniz de farkında lafı gediğine koyuyor.
Açık vermeseniz yapamaz bunu..
Karı lafına takılanları da anlayamadım.herkes ingiliz kraliyet ailesinde falan büyüdü galiba benim dışımda :)
O yaşta kadın karı der kadına gayet normal..

ağzına salık mesela ben karı demesine faza takılmadım şive diyelim neyse ama söyleyiş tarzı sanki oğlunun karısından diilde bir maldan bir eşyadan bahsediyo.eşbulunur ana bulunmaz gerçekten bu tarzda yürüseydi evlilikler aile kurumudiye bişey kalmazdı...

kıskançlıktan demiştir.
benim kaynanada benzer laflar ediyo.
kıskançlıktan ortadan ayrılcaklar nerdeyse......

evet belki başka KARI bulur ama onun oğlunu kimse benim kadar mutlu edemez kendisi bile.eşimde bunun farkında olduğu için anca boş boş konuşur böyle.........

Evet çok doğru ikisini aynı kefeye niye koyarlar bilmem.Anne bulunmaz ama doğru eşi bulmakta çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…