Kayinvalidemin hastalığı ve yapabileceklerimiz. Yardım lütfen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Safsarisin

Oğlum herşeyim 🤲 🧿 💙
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2018
11.220
14.582
298
Iyi aksamlar hanımlar konuya hemen giriyorum
Kayınvalidem yalnız ve hasta bir insan. Seneler önce eşini kaybetmiş suanda parkinson hastalığı ve uyurgezerligi var. Cok yaşlı değil. Tek yaşıyor.

Kayinvalidemle ayni memleketteyiz.
Haftada bir yanina gideriz yemeğe,bazen de o gelir.

Geçenlerde uyku esnasında duvara falan çarpmış nerede uyudugunu bilmiyor ve birkaç vukuati daha var malesef

Daha once bu durum yaşandığında,esime gelip bizde bir sure kalmasını soylemistim. Hem takip ederiz hem de kendine ve eve zarar vermez diye, yüksek katta oturuyor.Esim söyledi,kabul etmemis.

Gecenlerde esime,yaşlandığını,hastaligi oldugunu (artık korkuyor sanırım) soylemis. Bizim ev alma durumumuz var mi yok mu diye sormus
Siz ev alırsanız,ben de kendi evimi satıp sizin yakinlardan bir ev alsam demis. Aynı ev olmaz ama yakınınızdan bir ev olur demiş.

Esim de geldi bana söyledi. Icim parçalandı dedi. Bende üzüldüm ne yalan söyleyeyim.

Şimdi,kayinvalidem çalışıyor,bir süre sonra çalıştığı yer tatile girecek,o da tatile çıkacak.

Ben de esime,tatile girene kadar gelsin bizde kalsın bir valiz alsın. Benlik sorun yok diye teklif ettim. Olur söylerim dedi. Daha sonra icabina bakacagiz. Esim de durumumu ayarlamam lazım diyor (ev almak icin)

Bir de artık calismasini da istemiyoruz. Doktor calismasinin daha iyi oldugunu soyluyor ama cok yoruluyor ve motor becerileri icin evde biseler yapabilir diye düşünüyoruz.
Simdi gelip burda 10 15 gun kalması sorun degil. Zaten sabah gidicek aksam gelecek. Erkenden uyuyor. Aldigi ilaclar yüzünden. Ki kabul edicekmi bakalim o da var.

Daha sonrasinda,yakin oturmak sorun olur mu? Yan apartman ve ya alt daire gibi :/

Esimle bu arada bugun yine konusurken ayni ev olmaz zaten dedi. Bu konuda bir şüphem yok. Kaynanamla yakın otursak haftada 1 degil de 3 yada 4 gun görüşürüz gibime geliyor. Bana cok yardımı olur ondan eminim. Benim de ona olur. Yine de isin icinden çıkamadım

Önerisi olan var mi?? Ne yapılır ki bu durumda siz olsaniz ne yapardınız

Yakin olmak duruma gore iyi ya da kotu olabilir. Allah yardimciniz olsun. Ben kv de de calisiyor yasli degil. Her aksam beraberiz altli ustlu oldugumuz icin. Kotu biri degil ama illaki cok yakinlik sorun oluyor surekli iki cift el foz ustunuzde oluyor

Illaki kvniz hastaymis elinizden geldigi kadar yardimci olursunuz

Ben yalnız bırakmazdım. Aynı durumda kendi anneniz de olabilirdi. Bu anlattığınızdan askıntı olacak birine benzemiyor. Birbirinize destek olursunuz.
Evet askıntı olmaz. Bazen program yapıyoruz utaniyor falan israr edersek geliyor.

Zordur kayınvalide ile yakın oturmak ama sizin kayınvalideniz sorunlu değil gibi geldi.Çünkü genelde dünden razı olurlar aynı evde yaşamaya.Siz teklif etmeden o çoktan oğlumun evi diyip yerleşebilirdi.

Kendi anneniz gibi düşünün.Neler yapardınız.Aynı ev olmadığı için çok etkileneceğinizi sanmıyorum.Göz kulak olursunuz arada yemeğe alırsınız.

Ben anne olduktan sonra ve çocuklarımın yaşları ilerledikçe daha farklı bakmaya başladım.

Mudahaleci bir insan mi canim? Yani su durumda asla yalniz birakilmaz, esinin annesi sonucta. Eger canini sikan bir durum olursa tavrini koyarsin. Ama su durumda uzak kalman mumkun degil.

Safsarışın canım çok geçmiş olsun...
Biz vicdanlı kadınlarız. Ben yerinde olsam ben de senin gibi teklif ederdim.
Ama kayın validen ne güzel bir kadınmış ki sende kalmayı istememiş hem de sen istediğin halde.
Bence çalışmasına engel olmamalısınız. Çünkü onu da yapmazsa hepten kendini salıverebilir.

Mudahaleci bir insan mi canim? Yani su durumda asla yalniz birakilmaz, esinin annesi sonucta. Eger canini sikan bir durum olursa tavrini koyarsin. Ama su durumda uzak kalman mumkun degil.
Yok canım değil. Mesela evime gelir kendide biseyler yapmis getirmis. Yemek yenir bulasiga gecer. Anne otur anne birak dinlemez. Bana cok yardımı oldu. Oyle cokta oturmaz ben gideyim artık der. Esim de bırakır onu.

Bence ayni apartmanda alt ust oturun. Dediginiz gibi basina bir sey gelebilir. Allah yardimcisi olsun cok üzüldüm anneye

Evet kızlar anlayışlı birisi. Bazen her büyük gibi nasihat vari konusabiliyor eskiden kafama takardim ama sonra düşündügümde kotu niyetli olmadığını anliyorum. Esimi de öyle zırt pırt aramaz. Bizi de surekli çağırmaz. Ya da gelmez. Geldiğinde mutlaka yiyecek biseyler getirir. Gecen geldiginde bana hediye almış getirmis sagolsun. Hep mahcup eder

Kadincagiz zaten kendi ayni ev olmaz demis , yakininizda olsun , parkinson zor bir hastalik en azindan kontrolunuz altinda olur
Sonucta esinizin annesi , esi yok , yalniz bir kadin , ben olsam yakinima tasinmasini isterdim
Haklısınız,sanırım tedavisi de yok. Ilerlemiyor ama iyilesmiyor da iste tam olarak

Ne güzel düşünceli kadınmış. Yakın olsanız dahi sorun yaratmaz belli ki. Çalışmasına da engel olmayın bence evde durdukça çalışmaya alışan bir insan daha çok hasta olabilir

Sağol canım benim. Kendisi de oyle diyor zaten mesela ben oturursam hastalanırım diyor. Ben otur diyince. Is yapiyor bana gelince bulasik vs gibi

Ne güzel düşünceli kadınmış. Yakın olsanız dahi sorun yaratmaz belli ki. Çalışmasına da engel olmayın bence evde durdukça çalışmaya alışan bir insan daha çok hasta olabilir
O da öyle diyor iste. Surekli üretmeyi seven bir insan. Hic birsey yapmazsa lif isler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…